Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2024 z dne 29. 3. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2024 z dne 29. 3. 2024

Kazalo

796. Sklep o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika, stran 2076.

  
Na podlagi 142. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 199/21 – ZUreP-3) in 26. člena Statuta Občine Metlika (Uradni list RS, št. 79/16) je županja Občine Metlika sprejela
S K L E P 
o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika 
1. člen 
S tem sklepom se prične samostojni postopek tehnične posodobitve grafičnega prikaza izvedbenega dela Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika, v nadaljevanju OPN Metlika, ki ga je sprejel Občinski svet Občine Metlika dne 28. 1. 2021 in je objavljen v Uradnem listu RS, št. 22/21, po postopku in na način, ki ga določa Zakon o urejanju prostora v 142. členu.
2. člen 
S tehnično posodobitvijo občina zagotavlja ažurnost grafičnega dela OPN Metlika, razen lokacijske preveritve, s katastrom nepremičnin.
3. člen 
Tehnično posodobljen prostorski izvedbeni akt izdelata pooblaščeni prostorski načrtovalec in pooblaščeni inženir s področja geodezije, kot ju določajo predpisi, ki urejajo arhitekturno in inženirsko dejavnost.
Tehnični posodobitvi se priloži izjava prostorskega načrtovalca in pooblaščenega inženirja s področja geodezije, s katero potrjujeta, da so izpolnjene zahteve iz drugega odstavka 141. člena Zakona o urejanju prostora.
Prva tehnična posodobitev se izvede za celotno območje OPN Metlika.
4. člen 
Občina osnutek tehnično posodobljenega OPN Metlika objavi v prostorskem informacijskem sistemu Občine Metlika (www.metlika.si). Javnosti se omogoči dajanje predlogov in pripomb na objavljeno gradivo v roku, ki ni krajši od 15 dni. Na podlagi pripomb javnosti občina pripravi predlog tehnično posodobljenega OPN Metlika.
Občinski svet sprejme predlog tehnično posodobljenega OPN Metlika s sklepom in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in prostorskem informacijskem sistemu občine ter ga posreduje v prostorski informacijski sistem Ministrstva za naravne vire in prostor Republike Slovenije.
5. člen 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnevom objave.
Št. 3500-1/2024-2
Metlika, dne 26. marca 2024
Županja 
Občine Metlika 
Martina Legan Janžekovič 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti