Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1993 z dne 25. 2. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1993 z dne 25. 2. 1993

Kazalo

473. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za sofinanciranje programa izgradnje komunalnih in drugih objektov ter dejavnosti na območju Krajevne skupnosti Podlehnik, stran 484.

Na podlagi 8. člena Zakona o referendumu (Uradni list SRS, št. 23/77 in 18/88), 7. člena Zakona samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) ter 35. člena Statuta Krajevne skupnosti Podlehnik in izida referenduma z dne 11. 10. 1992 je Svet KS Podlehnik na seji dne 17. 10. 1992 sprejel
SKLEP
o uvedbi krajevnega samoprispevka za sofinanciranje programa izgradnje komunalnih in drugih objektov ter dejavnosti na območju Krajevne skupnosti Podlehnik
1. člen
Na podlagi odločitve krajanov na referendumu, dne 11. oktobra 1992 se uvede krajevni samoprispevek v denarju za območje KS Podlehnik, ki obsega naselja: Dežno, Gorca, Jablovec, Kozminci, Strajna, Ložina, Rodni Vrh, Sedlašek, Sp. Gruškovje, Zg. Gruškovje, Zakl, Stanošina in Podlehnik.
2. člen
S samoprispevkom bo predvidoma zbranih 9,000.000 SIT, preostala sredstva za izvršitev programa bodo zagotovljena iz drugih virov.
3. člen
Samoprispevek se bo uporabil za sofinanciranje izgradnje naslednjih komunalnih in drugih objektov ter dejavnosti:
1. sofinanciranje vzdrževanja krajevnih cest (modernizacija, gramoziranje, zimska služba, izkop obcestnih jarkov, širitev,...)
2. sofinanciranje širitve primarnega vodovodnega omrežja (v skladu z občinskim programom) Gorca-Dežno Rodni vrh-Strajna-Jablovec),
3. sofinanciranje širitve primarnega vodovodnega omrežja Majski vrh-Zg. Podlehnik,
4. sofinanciranje izgradnje vaških vodnjakov oziroma zajetij v Ložini, Sedlašeku in Zg. Gruškovju,
5. sofinanciranje modernizacije lokalnih cest (v skladu z občinskim programom),
6. sofinanciranje izgradnje poslopja za telefonsko centralo,
7. sofinanciranje izgradnje TV pretvornika v Sedlašeku,
8. vzdrževanje objektov skupne rabe KS,
9. sofinanciranje delovanja društev v KS Podlehnik,
10. financiranje stroškov poslovanja KS,
11. sofinanciranje manjših, še nepredvidenih akcij, pomembnih za KS (ureditev nekaterih delov struge potoka Rogatnica, ureditev kanalizacije v strnjenih naseljih, osvetlitev cerkva, itd...)
4. člen
Samoprispevek se uvaja za dobo petih let in sicer od 1. novembra 1992 do 31. oktobra 1997.
5. člen
Samoprispevek se uvaja v denarju. Višina samoprispevka znaša:
1. za zavezance, ki imajo osebne dohodke iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter od drugih dohodkov in prejemkov, ki imajo značaj osebnih dohodkov po stopnji 2% od neto osebnega dohodka oziroma nadomestila,
2. za zavezance, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti – po stopnji 4% letno od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov (posekanega lesa), 3. za zavezance, ki imajo dohodke od samostojnega opravljanja gospodarske in poklicne dejavnosti – po stopnji 4% od neto osebnega dohodka in ostanka čistega dohodka,
4. za zavezance, ki prejemajo pokojnino, ki je višja od pokojnine z varstvenim dodatkom – po stopnji 0,5% od izplačane pokojnine,
5. za zavezance zaposlene v tujini v pavšalnem letnem znesku 10.000 SIT oziroma v protivrednosti 200 DM.
Zavezanci, ki imajo dohodke iz dveh ali več virov, navedenih v prejšnjem odstavku, plačujejo samoprispevek za vsak vir posebej. Samoprispevek se ne plačuje v primerih, ki jih določa 12. člen Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
6. člen
Zavezanci, za samoprispevek so občani, ki imajo na območju Krajevne skupnosti Podlehnik stalno prebivališče in imajo lastne dohodke.
7. člen
Samoprispevek od osebnega dohodka iz delovnega razmerja bo obračunaval izplačevalec osebnega dohodka, od upokojencev pa Zavod za invalidsko in. pokojninsko zavarovanje Slovenije oziroma njene podružnice ob vsakem izplačilu.
Samoprispevek, ki ga plačujejo krajani, ki se z osebnim delom ukvarjajo s kmetijstvom, obrtjo ali drugo gospodarsko dejavnostjo ter intelektualno storitvijo, odmerja in pobira v imenu Krajevne skupnosti Podlehnik pristojna Uprava za družbene prihodke. Krajevni samoprispevek, ki ga morajo plačati krajani, ki so na začasnem delu v tujini, plačujejo za vsako leto posebej sami po položnici na ŽR KS Podlehnik.
Od zavezancev, ki ne izpolnjujejo obveznosti iz samoprispevka v določenem roku; se obveznosti prisilno izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo prispevkov in davkov občanov.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu se na Krajevno skupnost Podlehnik dostavi seznam zaposlenih, za katere se nakazuje krajevni samoprispevek.
8. člen
Denarna sredstva, ki se zberejo od krajevnega samoprispevka so strogo namenska in se zbirajo na posebnem žiro računu Krajevne skupnosti Podlehnik št. 52400-842-041-82271.
9. člen
Za zbiranje sredstev krajevnega samoprispevka je odgovoren Svet Krajevne skupnosti Podlehnik, ki odgovarja, da se zbrana sredstva uporabljajo strogo namensko za izvedbo programa, za katerega je bil uveden samoprispevek.
10. člen
Sredstva za določene namene razporeja po programu Svet KS Podlehnik s sklepi na podlagi letnega finančnega programa.
11. člen
Svet Krajevne skupnosti Podlehnik po preteku obdobja sprejme zaključni račun o višini zbranih in uporabljenih sredstev krajevnega samoprispevka.
12. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem vestniku občine Ormož in Ptuj, uporablja pa se od 1. 11. 1992 do 31. 10. 1997.
Št. 397/92
Podlehnik, dne 17. oktobra 1992.
Predsednik
Sveta KS Podlehnik
Ludvik Maučič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti