Uradni list

Številka 15
Uradni list RS, št. 15/1993 z dne 26. 3. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 15/1993 z dne 26. 3. 1993

Kazalo

722. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na agromelioracijskem območju Škocjan-Šmarješke Toplice, stran 731.

Na podlagi 105. člena Zakona o kmetijskih zemljiščih (prečiščeno besedilo: Uradni list SRS, št. 17/86) in 8. člena Odloka o sestavi in pristojnosti zborov skupščine občine Novo mesto (SDL, št. 21/89 in 6/90) je Skupščina občine Novo mesto na sejah zborov dne 18. 2. 1993 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskega postopka na agromelioracijskem območju Škocjan-Šmarješke Toplice
1. člen
S tem odlokom se uvede agromelioracijski postopek na kmetijskih zemljiščih v delu k. o. Žaloviče, k. o. Družinska vas, k. o. Gorenja vas, k. o. Zbure, k. o. Dole, k. o. Stara vas, k. o. Šmarješke Toplice in k. o. Zagrad, na območju naselij Sela pri Zburah, Gorenja vas, Vinica, Gor. in Dol. Dole, Zagrad, Zbure, Klenovik, Šmarješke Toplice, Brezovica, Orešje, Stara vas, Osrečje, Družinska vas in Jelendol, na površini 58,95 ha.
2. člen
Zemljišča na agromelioracijskem območju so s prostorskim delom družbenega plana občine Novo mesto namenjena za kmetijsko pridelavo.
3. člen
Agromelioracijsko območje iz 1. člena tega odloka je grafično prikazano za vsakega udeleženca agromelioracije na kopiji katastrskega načrta v merilu 1:2880.
Seznam parcel z navedbo lastnikov, površin in kulture je sestavni del dokumentacije za izvedbo agromelioracijskih del.
Dokumentacija je na vpogled pri investitorki Mercator-Kmetijska zadruga "Krka" Novo mesto, ZE Agrooskrba Škocjan in pri Sekretariatu za kmetijstvo in gozdarstvo občine Novo mesto.
4. člen
Agromelioracija obsega odstranjevanje kamenja, grmovne zarasti in meliorativno gnojenje ter je v skladu z Družbenim planom občine Novo mesto za obdobje 1986-1990.
5. člen
Agromelioracijska dela se bodo izvajala v skladu z dinamiko zagotavljanja finančnih sredstev s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.
6. člen
Investitorka del za izvedbo agromelioracije je M-KZ "Krka" Novo mesto, ZE Agrooskrba Škocjan, ki je dolžna urediti in financirati vse posledice ukrepov, ki bi nastale z izvedbo agromelioracije in predhodno niso predvidljive.
Način financiranja je naslednji: 75% priznane predračunske vrednosti zagotovi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, 25% pa lastniki zemljišč. Investitorka M-KZ "Krka" Novo mesto, ZE Agrooskrba Škocjan je dolžna ravnati s finančnimi sredstvi, namenjenimi za izvedbo agromelioracije kot dober gospodar. V primeru, da bodo ugotovljene nepravilnosti pri porabi finančnih sredstev, namenjenih za agromelioracijska dela, nosi odgovornost investitorka.
Udeleženci agromelioracije ustanovijo agromelioracijski odbor, ki nadzira izvajanje del in porabo finančnih sredstev.
7. člen
Lastniki zemljišč so dolžni poleg lastne udeležbe opraviti tudi naslednja dela: posekati in odstraniti grmovje in pospraviti izruvano kamenje, prav tako sodelujejo pri izvajanju strojnih in drugih del.
Rok za izvedbo del po prejšnjem odstavku določi investitor po programu, vendar morajo biti dela zaključena 6 mesecev po končanem delu stroja.
Če lastnik ne izvede potrebnih agromelioracijskih del, odredi občinski upravni organ, pristojen za kmetijstvo, v skladu s 113. členom Zakona o kmetijskih zemljiščih izvedbo potrebnih ukrepov na stroške tega lastnika.
8. člen
Kultura in način rabe urejenih kmetijskih zemljišč mora ustrezati kvaliteti zemljišč po izvedbi agromelioracijskih del.
9. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 061-3/93-8
Novo mesto, dne 18. februarja 1993.
Predsednik
Skupščine občine Novo mesto
Marjan Dvornik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti