Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1993 z dne 1. 4. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1993 z dne 1. 4. 1993

Kazalo

786. Program priprave prostorskih izvedbenih aktov, ki jih bo v skladu z družbenim planom občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 1990 in njegovimi spremembami in dopolnitvami sprejela Skupščina občine Novo mesto v letu 1993, stran 778.

Na podlagi 258. in 262. a člena Statuta občine Novo mesto (Skupščinski Dolenjski list, št. 5/79 in 14/82) in v skladu s prvim odstavkom 34. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in RS, št. 26/90) ter 1. člena Zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) je Izvršni svet Skupščine občine Novo mesto na seji dne 16. 3. 1993 sprejel
PROGRAM PRIPRAVE
prostorskih izvedbenih aktov, ki jih bo v skladu z družbenim planom občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 1990 in njegovimi spremembami in dopolnitvami sprejela Skupščina občine Novo mesto v letu 1993
1.0. Objekti oziroma posegi v prostor, za katere bo Skupščina občine Novo mesto sprejela prostorske izvedbene načrte:
1.1. za stanovanjsko zazidavo in ureditve:
– Otočec – sprememba
se sprejme zazidalni načrt;
– Jedro Šmarjete
se sprejme ureditveni načrt;
1.2. za poslovne dejavnosti sekundarnega, terciarnega in kvartarnega značaja ter druge ureditve:
– tovarna zdravil Krka v Ločni
– osnovna šola v Mrzli dolini
– poslovno-stanovanjska gradnja v Dol. Kamencah se sprejmejo zazidalni načrti;
– Novi trg v Novem mestu
– Kobila v Šentjerneju
– Portoval
– servisne dejavnosti (bencinski servisi s spremljajočimi dejavnostmi) na območju Novega mesta se sprejmejo ureditveni načrti;
1.3. za infrastukturno omrežje in ureditve:
– rekonstrukcija ceste Dolž-Pangrč grm-Gabrje in AP Gabrje,
– obvoznica Šmarjete ter
– severna obvoznica Novega mesta se sprejmejo lokacijski načrti.
2.0. Območje, za katero bo Skupščina občine Novo mesto sprejela spremembo prostorskih ureditvenih pogojev za Novo mesto (izven mestnega jedra) in submestna središča:
– v Bršljinu, za umestitev objekta policije s stičnim območjem.
3.0. Izvršni svet Skupščine občine Novo mesto zadolžuje Sekretariat za varstvo okolja in urejanje prostora Zavod za družbeno planiranje in urbanistično načrtovanje občine Novo mesto, da za posege iz 1. in 2. točke tega programa pripravi podrobnejši program priprave, zlasti pa:
– obseg posebnih strokovnih podlag za pripravo prostorskih izvedbenih aktov in nosilce priprave teh podlag,
– naloge v zvezi s pripravo osnutkov prostorskih izvedbenih aktov in nosilce teh nalog,
– podrobnejše roke za posamezne faze predvidenih del in nalog ter nosilce materialnih obveznosti v zvezi s pripravo in sprejemom prostorskih izvedbenih aktov, odvisno glede na stopnjo priprave posameznega dokumenta.
4.0. Roke za izvedbo posameznih faz priprave in sprejema prostorskih izvedbenih aktov določi Izvršni svet Skupščine občine Novo mesto v svojem letnem programu dela.
5.0. Organi, organizacije in skupnosti, od katerih je potrebno pridobiti soglasja k osnutkom prostorskih izvedbenih aktov iz 1. in 2. točke tega programa, so:
– pristojna sanitarna inšpekcija,
– pristojna požarna inšpekcija,
– sekretariat za kmetijstvo in gozdarstvo občine Novo mesto,
– MVOUP RS Ljubljana, Direkcija za varstvo okolja in urejanje voda, Izpostava Novo mesto,
– PTT podjetje Novo mesto,
– Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Novo mesto,
– Komunala Novo mesto,
– Elektro Ljubljana PE Elektro Novo mesto oziroma PE Ljubljana okolica
– Cestno podjetje Novo mesto,
– Sestavljeno PTT podjetje Ljubljana,
– Slovenske železnice Ljubljana,
– Petrol Ljubljana DO Zemeljski plin,
– pristojna krajevna skupnost,
– druge organizacije in skupnosti, ki upravljajo z zemljišči in drugimi naravnimi dobrinami, zavarovanimi s posebnimi predpisi ter objekti in napravami v splošni rabi in se nahajajo na območju predvidenega posega v prostor.
Soglasodajalce k posameznemu prostorskemu izvedbenemu aktu določi na podlagi gornjega seznama Sekretariat za varstvo okolja in urejanje prostora, Zavod za družbeno planiranje in urbanistično načrtovanje občine Novo mesto, pred začetkom priprave prostorskega izvedbenega akta, glede na lokacijo posega v prostor in tangenc z zavarovanimi območji ter objekti in napravami v splošni rabi.
6.0. Pred pričetkom priprave posameznega prostorskega izvedbenega akta morajo organi, organizacije oziroma Skupnosti na zahtevo izdelovalca prostorskega izvedbenega akta podati v zvezi s predvidenimi prostorskimi ureditvami usmeritve, zahteve in omejitve (pogoje), ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi posebnih strokovnih podlag oziroma osnutka prostorskega izvedbenega akta.
Pogoje morajo podati v 30 dneh od zahteve. V fazi priprave predloga prostorskega izvedbenega akta s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev.
Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo. Če jih posredujejo po preteku roka, pa bi v zvezi s tem za izdelovalca nastali dodatni stroški, gredo le-ti v breme tiste organizacije, organa oziroma skupnosti, ki jih je povzročila.
Soglasodajalci morajo v načrte sami vrisati komunalne naprave in svoje objekte oziroma posredovati geodetski upravi podatke za nastavitev zbirnega katastra komunalnih naprav.
7.0. Program priprave prostorskih izvedbenih aktov, ki jih bo sprejela Skupščina občine Novo mesto v letu 1993, se spremeni ali dopolni, če to terjajo spremembe in dopolnitve planskih aktov občine ali iz drugih razlogov, ki jih ugotovi Izvršni svet Skupščine občine Novo mesto.
8.0. Sekretariat za varstvo okolja in urejanje prostora Zavod za družbeno planiranje in urbanistično načrtovanje mora pri realizaciji programa iskati ponudbe, ki jih pregleduje in izbira posebna komisija izvršnega sveta.
Št. 30-01/86/93
Novo mesto, dne 16. marca 1993.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Novo mesto
mag. Boštjan Kovačič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti