Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/1994 z dne 2. 9. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/1994 z dne 2. 9. 1994

Kazalo

1966. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zagradec, stran 3216.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in statuta Krajevne skupnosti Zagradec, je svet Krajevne skupnosti Zagradec na seji dne 28. 8. 1994 sprejel
SKLEP
o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Zagradec
I
Za območje Krajevne skupnosti Zagradec, ki obsega vasi Zagradec, Fužina, Tolčane Češnjice pri Zagradcu, Valična vas, Veliko Rebrce, Male Rebrce, Breg pri Zagradcu, Dečja vas, Grintovec, Kuželjevec, Malo Globoko, Veliko Globoko, Marinča vas, Gabrovka in Kitni vrh, se razpiše referendum za uvedbo samoprispevka v denarju, za izgradnjo mrliške vežice v Zagradcu, posodobitev in izgradnjo krajevnih cest in izgradnjo druge komunalne infrastrukture po vaseh.
II
Referendum bo v nedeljo 2. 10. 1994 od 7. do 19. ure na glasovalnih mestih, Zagradec, Gabrovka in Marinča vas. Svet KS Zagradec bo imenoval volilno komisijo, ta pa tri volilne odbore, v kateri bodo trije člani.
III
Samoprispevek bo uveden za obdobje 5 let in sicer od 1. 11. 1994 do 1. 11. 1994.
IV
Samoprispevek bodo plačevali občani, ki imajo stalno bivališče na območju Krajevne skupnosti Zagradec in so vpisani v volilni imenik ter občani, ki še nimajo splošne volilne pravice, so pa v delovnem razmerju in občani, ki imajo na območju Krajevne skupnosti Zagradec stanovanjsko ali počitniško hišo in nimajo stalnega prebivališča na območju krajevne skupnosti, in sicer:
1. občani, ki prejemajo osebne dohodke iz delovnega razmerja pri pravnih osebah ali zasebnih delodajalcih oziroma nadomestilo osebnega dohodka v višini 2% od osebnih dohodkov in nadomestil, zmanjšanih za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost;
2. občani, ki prejemajo osebno ali družinsko pokojnino, v višini 0,75%, zmanjšano za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost;
3. občani, ki so zavezanci davka od kmetijske dejavnosti, v višini 2% od letnega katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih zemljišč;
4. občani, ki so zavezanci za davek od opravljanja dejavnosti;
– od zbrane bruto zavarovalne osnove, zmanjšane za prispevke za socialno varnost po stopnji 2%;
– od ugotovljenega dobička po stopnji 2%;
5. občani, ki prejemajo prejemke za priložnostno opravljanje storitev v višini 2% od posameznega bruto prejemka, zmanjšanega za plačani davek po 15. členu zakona o dohodnini;
6. 100 DEM v tolarski protivrednosti, letno plačujejo delavci, ki so začasno zaposleni v tujini in občani, kateri niso prijavljeni v naši KS in imajo zgrajene hiše ali počitniške hišice na območju naše KS.
V
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvenih pomoči, od priznavalnin, invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnin, ki ne presegajo zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov, ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavcev, določenega z zakonom. Znesek obračunanega in odtegnjenega samoprispevka od pokojnine, oziroma od osebnega dohodka delavcev in drugih delovnih ljudi, ne sme biti večji od razlike med priznano pokojnino za polno pokojninsko dobo, oziroma med akontacijo OD in zneska osebnega dohodka, ki zagotavljata materialno in socialno varnost delavcev, določenega z zakonom.
VI
Plačane zneske samoprispevka se odšteje od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 48/90 in 34/92).
VII
S sredstvi samoprispevka, ki se bodo zbirala na posebnem računu krajevne skupnosti, bo upravljal svet krajevne skupnosti, ki je odgovoren za zbiranje sredstev in izvajanje del.
Svet krajevne skupnosti je dolžan enkrat letno poročati na zboru občanov o izvajanju programa, za katerega je razpisan samoprispevek.
VIII
Pravico do glasovanja na referendumu imajo vsi občani Krajevne skupnosti Zagradec, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku, lastniki stanovanjskih in počitniških hiš na območju krajevne skupnosti, ki nimajo stalnega prebivališča na območju krajevne skupnosti in občani, ki niso vpisani v splošnem volilnem imeniku so pa že zaposleni v družbenem ali zasebnem sektorju.
IX
Volilna komisija krajevne skupnosti izvede referendum, ugotovi rezultate in izdela zaključno poročilo o izidu referenduma.
Glasovanje o referendumu na posameznem glasovalnem mestu vodijo volilni odbori, ki jih imenuje volilna komisija.
X
Izid referenduma se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
XI
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka pri izplačevalcih osebnega dohodka kontrolira pristojna Služba družbenega knjigovodstva in pristojna uprava za družbene prihodke Ministrstvo za finance RS, plačilo zavezancev iz točke IV/6 tega sklepa pa svet krajevne skupnosti.
XII
Na referendumu glasujejo volilni upravičenci neposredno s tajnim glasovanjem na glasovnici z naslednjim besedilom:
                            KRAJEVNA SKUPNOST ZAGRADEC
 
    Na referendumu za podaljšanje samoprispevka v KS Zagradec, dne 2. 10. 1994
za izgradnjo mrliške vežice, posodobitev in izgradnjo krajevnih cest in
izgradnjo druge komunalne infrastrukture po vaseh, glasujem
 
                                »ZA«       »PROTI«
 
    Volilni upravičenci izpolnijo glasovnico tako, da obkrožijo besedo »ZA«,
če se strinjajo z uvedbo samoprispevka, besedo »PROTI«, pa če se ne strinjajo
z uvedbo samoprispevka.
XIII
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnost Zagradec.
XIV
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije ter na krajevno običajen način.
Zagradec, dne 28. avgusta 1994.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti
Zagradec
Janko Rošelj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti