Na podlagi 6. člena zakona o standardizaciji (Uradni list RS, št. 1/95) in tretjega odstavka 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
O D R E D B O
o pogojih kakovosti, o postopkih ter metodah jemanja vzorcev in o analitskih metodah za kmetijske in živilske proizvode
1. člen
S to odredbo se predpisujejo splošni in minimalni pogoji glede kakovosti, postopki ter metode jemanja vzorcev in analitske metode za kmetijske in živilske proizvode.
2. člen
Za kmetijske in živilske proizvode po tej odredbi se šteje blago oziroma proizvodi, ki so navedeni v poglavjih od 1 do 24 predpisov o kombinirani nomenklaturi carinske tarife in so navedeni v prilogi št. 1, ki je sestavni del te odredbe.
3. člen
Kmetijski in živilski proizvodi, ki se proizvajajo ali uvažajo, morajo ustrezati kakovosti, določeni s standardi iz priloge št. 1.
4. člen
Postopki ter metode jemanja vzorcev in analitske metode za kmetijske in živilske proizvode se opravljajo v skladu s standardi iz priloge št. 1.
5. člen
V prilogi št. 1 navedeni standardi veljajo do uveljavitve novih slovenskih standardov in tehničnih predpisov.
6. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 305-012/95
Ljubljana, dne 14. marca 1996.
Minister
za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano
dr. Jože Osterc l. r.
PRILOGA št. 1
Čebelji proizvodi - satnice JUS E. E1. 021, 1964
Čebelji vosek JUS E. E1. 022, 1984
JUS E. E1. 030, 1984
Pšenica JUS E. B1. 200, 1978
Durum pšenica JUS E. B1. 201, 1967
Sladkorna pesa JUS E. B1. 080, 1967
Sladkor iz sladkorne pese JUS E. L1. 001, 1957
Koruza JUS E. B3. 516, 1982
JUS E. B3. 516/1,1991
Pivski slad JUS E. M8. 010, 1964
JUS E. M8. 011, 1964
JUS E. M8. 012, 1964
JUS E. M8. 013, 1964
JUS E. M8. 014, 1964
JUS E. M8. 015, 1964
JUS E. M8. 016, 1964
JUS E. M8. 017, 1964
Pekovski kvas JUS E. M8. 020, 1987
JUS E. M8. 021, 1987
JUS E. M8. 022, 1987
JUS E. M8. 024, 1987
JUS E. M8. 025, 1987