Uradni list

Številka 79
Uradni list RS, št. 79/1997 z dne 15. 12. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 79/1997 z dne 15. 12. 1997

Kazalo

3698. Uredba o določitvi carinskih kvot za leto 1998 po splošnem sporazumu o carinah in trgovini (GATT), stran 6653.

Na podlagi 4. člena zakona o ratifikaciji Protokola o pristopu Republike Slovenije k Splošnemu sporazumu o carinah in trgovini (Uradni list RS – Mednarodne pogodbe, št. 17/94) in prvega odstavka 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 23/96 in 47/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o določitvi carinskih kvot za leto 1998 po splošnem sporazumu o carinah in trgovini (GATT)
1. člen
Za blago v okviru kvot, ki je navedeno v prilogi 1 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, se plačujeta carina po stopnjah ter posebna uvozna dajatev v višini, kot so določene v tej prilogi.
2. člen
Količine blaga v okviru posamezne kvote iz priloge 1 k tej uredbi razdeli Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj na predlog komisije, ki jo sestavljajo po dva predstavnika Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in po en predstavnik Ministrstva za finance ter Združenja trgovine in Združenja za agroživilstvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.
Komisijo vodi in sklicuje predsednik komisije, ki ga izmed predstavnikov Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj imenuje minister za ekonomske odnose in razvoj.
Komisija sprejme kriterije za oblikovanje predlogov o razdelitvi količin blaga v okviru kvot iz priloge 1 k tej uredbi ter poslovnik o svojem delovanju.
3. člen
Zahtevek za dodelitev določene količine blaga v okviru posamezne kvote, določene v prilogi 1 k tej uredbi, lahko vloži pravna oseba ter podjetnik posameznik s sedežem ali stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: vlagatelj). Zahtevek se vloži pri Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj v 15 dneh po uveljavitvi te uredbe.
Zahtevek iz prejšnjega odstavka se vloži na obrazcu, ki ustreza vzorcu iz priloge 2 k tej uredbi, ki je njen sestavni del.
O dodelitvi določene količine blaga v okviru posamezne kvote vlagatelju izda Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj odločbo, v kateri določi tudi rok, v katerem lahko vlagatelj uvozi dodeljeno količino blaga v skladu s 1. členom te uredbe.
Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj lahko razdeli količine blaga v okviru posamezne carinske kvote tudi postopno, praviloma pa dvakrat letno, upoštevaje razmere na trgu zadevnega blaga, pri čemer morajo biti carinske kvote v celoti razdeljene najmanj dva meseca pred iztekom leta.
4. člen
Carinska uprava Republike Slovenije spremlja realizacijo uvoza zaradi sprostitve blaga v prost promet ali začasnega uvoza po izdanih odločbah iz tretjega odstavka 3. člena te uredbe in o tem trimesečno poroča Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj.
5. člen
Minister za ekonomske odnose in razvoj lahko na predlog komisije iz 2. člena te uredbe izda predpis, v katerem objavi obseg kvot, ki niso bile razdeljene ali ni bil izvršen oziroma ni bil v celoti izvršen uvoz na podlagi izdanih odločb.
6. člen
Carinski deklarant iz 11. točke 3. člena carinskega zakona (Uradni list RS, št. 1/95 in 28/95) pri uvozu blaga po določbah te uredbe v enotno carinsko listino (ECL), v skladu s 25. členom pravilnika o uporabi listin v carinskem postopku (Uradni list RS, št. 56/95, 76/95 in 68/96), v polje 39 vpiše štirimesečno šifro ‘5002’.
7. člen
Ta uredba začne veljati 1. januarja 1998.
Št. 424-13/97-1
Ljubljana, dne 4. decembra 1997.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
PRILOGA 1

_________________________________________________________________
                                        Obseg   Carinska  Posebna
Tarifna             Poimenovanje        kvote   stopnja   dajatev
oznaka                                  (tone)    (%)  
(SIT/kg)
_________________________________________________________________

0201       Meso, goveje, sveže ali
           ohlajeno 

02011000   - Trupi in polovice:

020110009  -- drugo                     120       2.1      61.00
_________________________________________________________________

020120     - Drugi kosi s kostmi:       280

02012020   -- "kompenzirane četrti":

020120209  --- drugo                              2.1      89.20

02012030   --nerazkosane ali razkosane
             sprednje četrti:

020120309  --- drugo                              2.1      89.20

02012050   -- nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:

020120509  --- drugo                              2.1      89.20

02012090   -- drugo:

020120909  --- drugo                              2.1      89.20

02013000   - Brez kosti:

020130009  -- drugo                               2.1     104.70
_________________________________________________________________

0202       Meso goveje, zamrznjeno

02021000   - Trupi in polovice:

020210009  -- drugo                     458       2.1      56.70
_________________________________________________________________

020220     - Drugi kosi s kostmi:       280

02022010   -- "kompenzirane" četrti:

020220109  --- drugo                              2.1      79.10

02022030   -- nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

020220309  --- drugo                              2.1      79.10

02022050   -- nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:

020220509  --- drugo                              2.1      79.10

02022090   -- drugo:

020220909  --- drugo                              2.1      79.10

02030      - Brez kosti:

02023010   -- spodnje četrti, cele ali
              razkosane v največ pet
              kosov, vsaka četrt v
              enem delu; kompenzirane
              četrti v dveh delih, pri
              katerih eden vsebuje
              sprednjo četrt, celo ali
              razkosano v največ pet
              kosov, drugi del pa
              zadnjo četrt, razen
              fileja v enem kosu:

020230109  --- drugo                              2.1      87.20

02023050   -- vrat, pleče, plečna
              bržola in prsa s
              spodnjim delom plečeta:

020230509  --- drugo                              2.1      87.20

02023090   -- drugo:                        

020230909  --- drugo                              2.1      87.20

0201       Meso, goveje, sveže ali
           ohlajeno                     280

02011000   - Trupi in polovice:

020110001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  10.7     -

020120     - Drugi kosi s kostmi:

02012020   -- "kompenzirane četrti":

020120201  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02012030   -- nerazkosane ali
              razkosane spodnje
              četrti: 

020120301  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02012050   -- nerazkosane ali
              razkosane zadnje četrti:

020120501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02012090   -- drugo:

020120901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02013000   - Brez kosti:

020130001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  10.7     -

0202       Meso goveje, zamrznjeno

02021000   - Trupi in polovice:

020210001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  10.7     -

020220     - Drugi kosi s kostmi:

02022010   -- "kompenzirane" četrti:

020220101  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02022030   -- nerazkosane ali
              razkosane sprednje
              četrti

020220301  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02022050   -- nerazkosane ali
              razkosane zadnje
              četrti:

020220501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02022090   -- drugo:

020220901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

020230     - Brez kosti:

02023010   -- sprednje četrti, cele
              ali razkosane v največ
              pet kosov, vsaka četrt
              v enem delu;
              kompenzirane četrti v
              dveh delih, od katerih
              eden vsebuje sprednjo
              četrt, celo ali
              razkosano v največ pet
              kosov, drugi del pa
              zadnjo četrt, razen
              fileja v enem kosu:

020230101  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02023050   -- vrat, pleče, plečna
              bržola in prsa s
              spodnjim delom plečeta:

020230501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -

02023090   -- drugo:

020230901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 10.7     -
_________________________________________________________________

0203       Meso, prašičje, sveže,
           ohlajeno ali zamrznjeno      1.348

           - Sveže ali ohlajeno:

020311     -- trupi in polovice:

020311100  --- domačih prašičev                   6.5      35.30

020311900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      35.30

020312     -- šunke, plečata in
              njihovi kosi, s kostmi:

           --- domačih prašičev:

020312110  ---- šunke in njihovi kosi             6.5      51.20

020312190  ---- plečata in njihovi kosi           6.5      51.20

020312900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      51.20

020319     -- drugo:

           --- domačih prašičev:

020319110  ---- prednji deli in
                njihovi kosi                      6.5      57.30

020319130  ---- ledja in njihovi kosi,
                s kostmi                          6.5      57.30

020319150  ---- prsa s potrebušino in
                maščobo, kosi                     6.5      57.30

           ---- drugo:

020319550  ----- brez kosti                       6.5      57.30

020319590  ----- drugo                            6.5      57.30

020319900  --- drugo (npr., divjih
               prašičev)                          6.5      57.30
_________________________________________________________________

           - Zamrznjeno:                674

020321     -- trupi in polovice:

020321100  --- domačih prašičev                   6.5      35.30

020321900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      35.30

020322     -- šunke, plečata in
              njihovi kosi, s kostmi:

           --- domačih prašičev:

020322110  ---- šunke in njihovi kosi             6.5      51.20

020322190  ---- plečata in njihovi kosi           6.5      51.20

020322900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      51.20

020329     -- drugo:

           --- domačih prašičev:

020329110  ---- prednji del in njihovi
                kosi                              6.5      52.00

020329130  ---- ledja in njihovi kosi,
                s kostmi                          6.5      52.00

020329150  ---- prsa s potrebušino in
                maščobo, kosi                     6.5      52.00

           ---- drugo:

020329550  ----- brez kosti                       6.5      52.00

020329590  ----- drugo                            6.5      52.00

020329900  --- drugo - divjih prašičev            6.5      52.00
_________________________________________________________________

0210       Meso in drugi užitni mesni
           klavnični izdelki,
           nasoljeni, v slanici, sušeni
           ali prekajeni; užitna moka
           in zdrob iz mesa ali iz
           drugih klavničnih izdelkov   72

           - Meso, prašičje:

021011     -- šunke, plečeta in
              njihovi kosi, s kostmi:

           --- domačih prašičev:

           ---- nasoljena ali v
                slanici:

021011110  ----- šunke in njihovi kosi            6.5      99.50

021011190  ----- plečata in njihovi kosi          6.5      99.50

           ---- posušena ali prekajena:

021011310  ----- šunke in njihovi kosi            6.5      99.50

021011390  ----- plečata in njihovi kosi          6.5      99.50

021011900  --- drugo                              6.5      99.50

021012     -- prsi s potrebušnino in
              njihovi kosi:

           --- domačih prašičev:

021012110  ---- soljene ali v slanici             6.5      51.20

021012190  ---- sušene ali prekajene              6.5      51.20

021012900  --- drugo                              6.5      51.20

021019     -- drugo:

           --- domačih prašičev:

           ---- soljeno ali v slanici:

021019100  ----- prekajene prašičje
                 polovice ali njihovi
                 kosi                             6.5      99.50

021019200  ----- prekajene skrajšane
                 polovice
                 (tričetrtinske
                 stranice) ali srednji
                 deli                             6.5      99.50

021019300  ----- prednji deli in
                 njihovi kosi                     6.5      99.50

021019400  ----- ledja in njihovi kosi            6.5      99.50

           ----- drugo:

021019510  ------ brez kosti                      6.5      99.50

021019590  ------ drugo                           6.5      99.50

           ---- sušeno ali prekajeno:

021019600  ----- prednji deli in
                 njihovi kosi                     6.5      99.50

021019700  ----- ledja in njihovi kosi            6.5      99.50

           ----- drugo:

021019810  ------ brez kosti                      6.5      99.50

021019890  ------ drugo                           6.5      99.50

021019900  --- drugo                              6.5      99.50
_________________________________________________________________

021020     - Meso, goveje:              13

021020100  -- s kostmi                            6.5     237.20

021020900  -- brez kosti                          6.5     237.20
_________________________________________________________________

0402       Mleko in smetana,
           koncentrirana ali z
           dodatkom sladkorja ali
           drugih sladil

           - V prahu, zrnih ali drugih
             trdnih oblikah, z več kot
             1,5 ut. % maščobe:

040221     -- brez dodatnega sladkorja
              ali drugih sladil:

           --- z vsebnostjo maščob do
               vključno 27 ut. %:       87

040221110  --- v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do
               vključno 2,5 kg                    6.5     126.90

           ---- drugo:

040221170  ----- z vsebnostjo maščob
                 do vključno 11 ut. %             6.5     126.90

040221190  ----- z vsebnostjo maščob
                 več kot 11 ut. % pa
                 do vključno 27 ut. %             6.5     126.90

           --- z vsebnostjo maščob nad
               27 ut. %:

040221910  ---- v izvirnem pakiranju z
                neto vsebino do
                vključno 2,5 kg                   6.5     126.90

040221990  ---- drugo                             6.5     126.90
_________________________________________________________________

040500     Maslo ter druge maščobe in
           olja, dobljeni iz mleka;
           mlečni namazi                90

040510     - Maslo:

           -- z vsebnostjo maščob do
              vključno 85 ut. %:

           --- naravno maslo:

040510110  ---- v izvirnem pakiranju z
                neto vsebino do
                vključno 1 kg                     5.2     142.40

040510190  ---- drugo                             5.2     142.40

040510300  --- rekombinirano maslo                5.2     142.40

040510500  --- sirotkino maslo                    5.2     142.40

040510900  -- drugo                               5.2     142.40

040520     - Mlečni namazi:

040520100  -- z vsebnostjo maščob 39
              ut. % ali več, vendar z
              manj kot 60 ut. %
              maščobe                             5.2     142.40

040520300  -- z vsebnostjo maščob 60
              ut. % ali več, pa do
              vključno 75 ut. %
              maščobe                             5.2     142.40

040520900  -- z vsebnostjo maščob več
              kot 75 ut. %, vendar z
              manj kot 80 ut. %
              maščobe                             5.2     142.40

040590     - Drugo:

040590100  -- z vsebnostjo maščob 99,3
              ut. % ali več maščobe,
              ter z največ 0,5 ut. %
              vode                                5.2     142.40

040590900  -- drugo                               5.2     142.40

0808       Jabolka, hruške in kutine,
           sveže
_________________________________________________________________

080810     - Jabolka:                   3.500

080810100  -- jabolka za predelavo,
              razsuta, od 16.
              septembra do 15.
              decembra                            5.3      13.50

           -- drugo:

08081020   --- vrste zlati delišes:

080810201  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             5.3      13.50

080810202  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            5.3      13.50

080810203  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           5.3      13.50

080810204  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          5.3      13.50

08081050   --- vrste granny smith:

080810501  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             5.3      13.50

080810502  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            5.3      13.50

080810503  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           5.3      13.50

080810504  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          5.3      13.50

08081090   --- druga:

080810901  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             5.3      13.50

080810902  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            5.3      13.50

080810903  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           5.3      13.50

080810904  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          5.3      13.50
_________________________________________________________________

1001       Pšenica in soržica

100190     - Drugo:

           -- druga pira, navadna
              pšenica in soržica:

100190990  --- drugo

           ex: mlinska pšenica          80.000    5.3      -
_________________________________________________________________

1005       Koruza

100590000  - Druga

           ex: rumena koruza           120.000    9.1      -
_________________________________________________________________

110100     Pšenična ali moka iz
           mešanice žit na
           podlagi pšenice

           - Pšenična moka:             12.000

110100110  -- iz trde pšenice                     5.3      -

110100150  -- iz navadne pšenice
              ali pirjevice                       5.3      -
_________________________________________________________________

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti