Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/1997 z dne 22. 12. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/1997 z dne 22. 12. 1997

Kazalo

3871. Uredba o izvajanju Srednjeevropskega sporazuma o prosti trgovini (CEFTA) v letu 1998 za kmetijske in živilske izdelke, stran 7242.

Na podlagi 4. člena zakona o ratifikaciji Sporazuma o pristopu Republike Slovenije k Srednjeevropskemu sporazumu o prosti trgovini ter Dodatnih protokolov št. 4 in št. 5 k Srednjeevropskemu sporazumu o prosti trgovini (Uradni list RS – Mednarodne pogodbe, št. 14/97), drugega odstavka 3. člena zakona o carinski tarifi (Uradni list RS, št. 74/95) in prvega odstavka 21. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 23/96 in 47/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o izvajanju Srednjeevropskega sporazuma o prosti trgovini (CEFTA) v letu 1998 za kmetijske in živilske izdelke
1. člen
Ta uredba določa v letu 1998 pogoje za uvoz kmetijskih in živilskih izdelkov, ki se uvažajo v Republiko Slovenijo iz držav pogodbenic CEFTA (Češke republike, Republike Madžarske, Republike Poljske in Slovaške republike) in so po poreklu iz teh držav in v prvem četrtletju leta 1998 carinske stopnje ter višino posebne uvozne dajatve.
2. člen
Izraz “uvoz” v smislu te uredbe pomeni sprostitev blaga v prosti promet, kakor tudi katerikoli drugi carinski postopek, pri katerem nastane ali lahko nastane carinski dolg.
3. člen
Za kmetijske in živilske izdelke po poreklu iz Češke republike, ki so navedeni v prilogi 1 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, se pri uvozu iz te države v Republiko Slovenijo plačuje carina po znižanih carinskih stopnjah in v okviru carinskih kvot, ki so določene v tej prilogi.
Za kmetijske in živilske izdelke po poreklu iz Slovaške republike, ki so navedeni v prilogi 2 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, se pri uvozu iz te države v Republiko Slovenijo plačuje carina po znižanih carinskih stopnjah in v okviru carinskih kvot, ki so določene v tej prilogi.
Za kmetijske in živilske izdelke po poreklu iz Republike Madžarske, ki so navedeni v prilogi 3 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, se pri uvozu iz te države v Republiko Slovenijo plačuje carina po znižanih carinskih stopnjah in v okviru carinskih kvot, ki so določene v tej prilogi, posebna uvozna dajatev pa se plačuje v višini 50% od predpisane v času uvoza.
Za kmetijske in živilske izdelke po poreklu iz Republike Poljske, ki so navedeni v prilogi 4 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, se pri uvozu iz te države v Republiko Slovenijo plačuje carina po znižanih carinskih stopnjah in v okviru carinskih kvot, ki so določene v tej prilogi, posebna uvozna dajatev pa se plačuje v višini 50% od predpisane v času uvoza.
4. člen
Količine blaga v okviru posamezne carinske kvote iz prilog 1, 2, 3 in 4 k tej uredbi razdeli Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj na predlog komisije, ki jo sestavljajo po dva predstavnika Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in po en predstavnik Ministrstva za finance ter Združenja trgovine in Združenja za agroživilstvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.
Komisijo vodi in sklicuje predsednik komisije, ki ga izmed predstavnikov Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj imenuje minister za ekonomske odnose in razvoj.
Komisija sprejme kriterije za oblikovanje predlogov o razdelitvi količin blaga v okviru carinskih kvot iz prilog 1, 2, 3 in 4 k tej uredbi ter poslovnik o svojem delovanju.
5. člen
Zahtevek za dodelitev določene količine blaga v okviru posamezne carinske kvote, določene v prilogah 1, 2, 3 in 4 k tej uredbi, lahko vloži pravna oseba ter samostojni podjetnik posameznik s sedežem ali stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: vlagatelj). Zahtevek se vloži pri Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj najkasneje petnajst dni po začetku veljavnosti te uredbe.
Zahtevek iz prejšnjega odstavka se vloži na obrazcu, ki ustreza vzorcu iz priloge 5 k tej uredbi, ki je njen sestavni del.
O dodelitvi določene količine blaga v okviru posamezne carinske kvote vlagatelju, izda Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj odločbo, s katero določi tudi rok, do katerega lahko vlagatelj uvozi dodeljeno količino blaga v skladu s 3. členom te uredbe.
6. člen
Carinska uprava Republike Slovenije spremlja realizacijo uvoza po izdanih odločbah iz tretjega odstavka 5. člena te uredbe in o tem poroča Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj.
7. člen
Carinski deklarant iz 11. točke 3. člena carinskega zakona (Uradni list RS, št. 1/95 in 28/95) (v nadaljnjem besedilu: carinski deklarant), ki želi uveljaviti preferencialno carinsko obravnavo pri uvozu blaga iz 3. člena te uredbe mora carinskemu organu poleg drugih dokumentov predložiti tudi dokaz o poreklu blaga, ki je bilo izdano v državi izvoza v skladu z Dodatnim protokolom št. 4 k Srednjeevropskemu sporazumu o prosti trgovini (v nadaljnjem besedilu: Dodatni protokol št. 4).
Carinski organi Republike Slovenije bodo na zahtevo carinskega deklaranta potrjevali dokazila o poreklu blaga za izvoz blaga iz Republike Slovenije v države CEFTA, če gre za izvoz blaga, ki v skladu s Srednjeevropskim sporazumom o prosti trgovini uživa preferencialno obravnavo, in če bodo izpolnjeni pogoji, določeni v Dodatnem protokolu št. 4.
8. člen
Carinski deklarant pri uvozu blaga po določbah te uredbe v enotno carinsko listino (ECL) v skladu s 25. členom pravilnika o uporabi listin v carinskem postopku (Uradni list RS, št. 56/95, 76/95 in 68/96) v polje 39 vpiše naslednje štirimestne šifre:
– 1102 – za izdelke iz priloge 1 k tej uredbi,
– 1202 – za izdelke iz priloge 2 k tej uredbi,
– 1302 – za izdelke iz priloge 3 k tej uredbi,
– 1402 – za izdelke iz priloge 4 k tej uredbi.
9. člen
Ta uredba začne veljati 1. januarja 1998.
Št. 330-17/97-1
Ljubljana, dne 18. decembra 1997.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
                                   PRILOGA 1

                               KMETIJSKI IZDELKI

---------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka           Poimenovanje               Carinska       Carinska
Carinska stopnja                                      kvota         stopnja
---------------------------------------------------------------------------
 1                           2                          3            4 (1)
---------------------------------------------------------------------------

 0102        Govedo, žive živali

 0102 90     - Druge ...............................  250 t            5.4


 0103        Prašiči, žive živali

             - Drugi:                                 125 t

 0103 91     -- mase pod 50 kg .....................                   5.4

 0103 92     -- mase 50 kg ali več .................                   5.4


 0104        Ovce in koze, žive živali                12,5 t

 0104 10     - Ovce:

 0104 10 100 -- čistih pasem, plemenske ............                   pr

             -- druge:

 0104 10 300 --- jagnjeta (do enega leta) ..........                   26.7

 0104 10 800 --- druge .............................                   26.7

 0104 20     - Koze:

 0104 20 100 -- čistih pasem, plemenske ............                   pr

 0104 20 900 -- druge ..............................                   26.7


                                                      12,5 t

 0201        Meso, goveje, sveže ali ohlajeno ......                   5.4


 0202        Meso goveje, zamrznjeno ...............                   5.4


 0203        Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali
             zamrznjeno ............................. 125 t            6.5


 0210        Meso in drugi užitni mesni klavnični
             izdelki, nasoljeni, v slanici, sušeni
             ali prekajeni; užitna moka in zdrob iz
             mesa ali iz drugih klavničnih izdelkov   12,5 t

             - Meso, prašičje:

 0210 11     -- šunke, plečeta in njihovi kosi, s
             kostmi ................................                   6.5

 0210 12     -- prsi s potrebušnino in njihovi
             kosi ..................................                   6.5

 0210 19     -- drugo ..............................                   6.5

 0210 20     - Meso, goveje ........................                   6.5

 0210 90     - Drugo, vključno užitno moko, zdrob
             iz mesa in drugih klavničnih izdelkov .                   5.4


 0701        Krompir, svež ali ohlajen

 0701 90     - Drug:                                  62,5 t

 0701 90 100 -- za proizvodnjo škroba  .............                   26.7

             -- drugo:

             --- nov:

 0701 90 510 ---- od 1. januarja do 15. maja .......                   7.5

 0701 90 590 ---- od 16. maja do 30. junija ........                   10.0

 0701 90 900 --- drugo .............................                   26.7

 0710        Vrtnine (nekuhane ali kuhane v pari
             ali vreli vodi), zamrznjene             125 t

 0710 10 000 - Krompir .............................                   22.5

             - Stročnice v zrnu ali strokih:

 0710 21 000 -- grah (Pisum sativum) ...............                   9.0

 0710 22 000 -- stročji fižol in fižol (Vigna spp.,
             Phaseolus spp.) .......................                   9.0

 0710 29 000 -- drugo ..............................                   9.0

 0710 30 000 - Špinača, novozelandska špinača in
             loboda (divja špinača)  ...............                   13.5

 0710 40 000 - Sladka koruza .......................                   5.5

 0710 80     - Druge vrtnine:

 0710 80 100 -- olive ..............................                   5.0

             -- plodovi rodu Capsicum ali rodu
             Pimenta:

 0710 80 510 --- sladka paprika ....................                   9.5

 0710 80 590 --- drugo .............................                   10.0

             -- gobe:

 0710 80 610 --- vrste Agaricus ....................                   10.0

 0710 80 690 --- druge .............................                   10.0

 0710 80 700 -- paradižnik .........................                   5.0

 0710 80 800 -- okrogle artičoke (Cynara scolimus)
              ......................................                   5.0

 0710 80 850 -- beluši .............................                   5.0

 0710 80 950 -- drugo ..............................                   9.5

 0710 90 000 - Mešanice vrtnin .....................                   9.5

                                                      25 t

 0712        Sušene vrtnine, cele, razrezane v kose
             ali mlete, vendar ne nadalje
             pripravljene

 0712 20 000 - Čebula ..............................                   6.0

 0712 30 000 - Užitne gobe in gomoljike ............                   8.0

 0712 90     - Druge vrtnine; mešanice vrtnin:

 0712 90 050 -- krompir, cel ali narezan v kose ali
             krhlje, vendar ne nadalje pripravljen .                   10.0

             -- sladka koruza (Zea Mays var.
             saccharata)

 0712 90 110 --- semenski hibridi ..................                   2.5

 0712 90 190 --- drugo .............................                   8.0

 0712 90 300 -- paradižnik .........................                   8.0

 0712 90 500 -- korenje ............................                   8.0

 0712 90 900 -- drugo ..............................                   15.0


 0713        Sušene stročnice v zrnu, oluščene ali
             neoluščene ali zdrobljene

 0713 10     - Grah (Pisum sativum):

 0713 10 100 -- semenski ...........................                   2.5

 0713 10 900 -- drug ...............................                   6.0

 0713 20 00  - Čičerika (garbanzos):

*0713 20 001 -- semenska ...........................                   2.5

*0713 20 009 -- druga ..............................                   5.0

             - Fižol (Vigna spp., Phaseolus spp.):

 0713 31 00  -- fižol vrste Vigna mungo (L.) Hepper
             ali Vigna radiata (L.) Wilczek:

*0713 31 001 --- semenski ..........................                   2.5

*0713 31 009 --- drug ..............................                   6.0

 0713 32 00  -- fižol, drobni rdeči (Adzuki,
             Phaseolus ali Vigna angularis):

*0713 32 001 --- semenski ..........................                   2.5

*0713 32 009 --- drug ..............................                   6.0

 0713 33     -- navadni fižol, vštevši beli
             (Phaseolus vulgaris):

 0713 33 100 --- semenski ..........................                   2.5

 0713 33 900 --- drug ..............................                   5.0

 0713 39 00  -- drug:

*0713 39 001 --- semenski ..........................                   2.5

*0713 39 009 --- drug ..............................                   6.0

 0713 40 00  - Leča ................................                   2.5

 0713 50 00  - Bob (Vicia faba var. major) in
             konjski bob (Vicia faba var. equina,
             Vicia faba var. minor) ................                   2.5

 0713 90     - Druge ...............................                   2.5


 0808        Jabolka, hruške in kutine, sveže

 0808 10     - Jabolka:

 0808 10 100 -- jabolka za predelavo, razsuta, od
             16. septembra do 15. decembra .........  500 t            5.4


 0812        Sadje in plodovi, začasno konzervirani
             (npr.: z žveplovim dioksidom, v
             slanici, v žveplani vodi ali v drugih
             raztopinah za konzerviranje), vendar v
             takšnem stanju neustrezni za takojšnjo
             prehrano                                   5 t

 0812 10 000 - Češnje in višnje ....................                   5.0

 0812 20 000 - Jagode ..............................                   5.0

 0812 90     - Drugo:

 0812 90 100 -- marelice ...........................                   5.0

 0812 90 200 -- pomaranče ..........................                   2.5

 0812 90 300 -- papaje .............................                   2.5

 0812 90 400 -- borovnice (sadeži vrste Vaccinium
             myrtillus) ............................                   2.5

 0812 90 500 -- črni ribez .........................                   12.5

 0812 90 600 -- maline .............................                   2.5

 0812 90 700 -- guave, mangi, mangostini,
             tamarinke, jabolka chasew, lučica,
             slive sapodillo, pasijonsko sadje,
             karambola, pitaja in tropski oreščki ..                   2.5

 0812 90 950 -- drugo ..............................                   2.5


 1107        Slad, pražen ali nepražen                1250 t

 1107 10     - Nepražen:

             -- pšenični:

 1107 10 110 --- v obliki moke .....................                   5.0

 1107 10 190 --- drug ..............................                   5.0

             -- drug:

 1107 10 910 --- v obliki moke .....................                   5.0

 1107 10 990 --- drug ..............................                   2.5

 1107 20 000 - Pražen ..............................                   2.5


 1108        Škrob; inulin .......................... 62,5 t           1.5


 1601        Klobase in podobni izdelki iz mesa,
             drugih užitnih klavničnih proizvodov
             ali krvi; sestavljena živila na osnovi
             teh proizvodov ......................... 37,5 t          7.0


 1602        Drugi pripravljeni ali konzervirani
             izdelki iz mesa, drobovje ali kri        37,5 t

 1602 10 000 - Homogenizirani proizvodi ............                   15.0

 1602 20     - Iz jeter katere koli živali .........                   15.0

             - Iz perutnine iz tar. št. 0105:

 1602 31     -- puranov ............................                   13.5

 1602 32     -- kokoši vrste Gallus domesticus .....                   6,5

 1602 39     -- drugo ..............................                   6,5

             - Prašičev:

 1602 41     -- šunka (stegno) in njeni kosi .......                   6.5

 1602 42     -- plečeta in njihovi kosi ............                   6.5

 1602 49     -- drugo, vključno mešanice ...........                   6.5

 1602 50     - Goved ...............................                   6.5

 1602 90     - Drugo, vključno z izdelki iz krvi
             katerih koli živali ...................                   6.5


 1701        Sladkor iz sladkornega trsa in
             sladkorne pese ter kemično čista
             saharoza v trdnem stanju                 475 t

             - Surovi sladkor brez dodatkov za
             aromatiziranje in barvil:

 1701 11     -- sladkor iz sladkornega trsa:

 1701 11 100 --- za rafiniranje ....................                   pr

 1701 11 900 --- drugo .............................                   8.5

 1701 12     -- sladkor iz sladkorne pese:

 1701 12 100 --- za rafiniranje ....................                   pr

 1701 12 900 --- drugo .............................                   8.5

             - Drugo:

 1701 91 000 -- z dodatki za aromatiziranje in
             barvili ...............................                   7.3

 1701 99     -- drugo ..............................                   7.3

                                                      20 t


 2001        Vrtnine, sadje in drugi užitni deli
             rastlin, pripravljeni ali konzervirani
             v kisu ali ocetni kislini

 2001 10 000 - Kumare in kumarice ..................                   26.7

 2001 20 000 - Čebula ..............................                   10.0

 2001 90     - Drugo:

 2001 90 100 -- mango, močno začinjen ..............                   10.0

 2001 90 200 -- plodovi iz rodu Capsicum, razen
             sladkih paprik in pimenta .............                   10.0

 2001 90 300 -- sladka koruza (Zea mays var.
             saccharata) ...........................                   10.0

 2001 90 400 -- yam, sladek krompir in podobni
             užitni deli rastlin, ki vsebujejo
             najmanj 5ut.% škroba ..................                   10.0

 2001 90 500 -- gobe ...............................                   12.5

 2001 90 600 -- palmova jedra ......................                   10.0

 2001 90 650 -- olive ..............................                   12.5

 2001 90 700 -- sladke paprike .....................                   12.5

 2001 90 750 -- solatna repa (Beta vulgaris var.
             conditiva) ............................                   10.0

 2001 90 850 -- rdeče zelje ........................                   10.0

 2001 90 910 -- tropsko sadje in tropski oreščki ...                   10.0

 2001 90 960 -- drugo ..............................                   10.0


 2003        Gobe in gomoljike, pripravljene ali
             konzervirane drugače, razen v kisu ali
             v ocetni kislini

 2003 10     - Gobe:

             -- iz rodu Agaricus:

 2003 10 200 --- začasno konzervirane, popolnoma
             kuhane ................................                   10.0

 2003 10 300 --- drugo .............................                   10.0

 2003 10 800 -- druge ..............................                   13.5

 2003 20 000 - Gomoljike ...........................                   10.0


 2004        Druge vrtnine, pripravljene ali
             konzervirane drugače, razen v kisu ali
             ocetni kislini, zamrznjene, razen
             proizvodov iz tar. št. 2006

 2004 10     - Krompir: ............................                   11.0

 2004 90     - Druge vrtnine in mešanice vrtnin:

 2004 90 100 -- sladka koruza (Zea mays var.
             saccharata) ...........................                   10.0

 2004 90 300 -- kislo zelje, kapre in olive ........                   13.5

 2004 90 500 -- grah (Pisum sativum) in nezreli
             fižol vrste Phaseolus spp., stročji ...                   13.5

             -- drugo, vključno z mešanicami:

 2004 90 910 --- čebula, kuhana, sicer nepredelana .                   10.0

 2004 90 980 --- drugo .............................                   10.0


 2203 00     Pivo iz slada (z vsebnostjo alkohola
             nad 0,5 vol.%)                           625 hl           12.0


 2204        Vino iz svežega grozdja, vključno
             ojačena vina; grozdni mošt, razen
             tistega iz tar. št. 2009                 125 hl

 2204 10     - Peneča vina (penine) ................                   10.3

             -- z dejansko vsebino alkohola
             najmanj 8,5 vol%:

 2204 10 190 --- druga ..............................                  10.3

             -- druga:

 2204 10 990 --- druga ..............................                  10.3

             - Druga vina; grozdni mošt, katerega
             fermentacija je ustavljena z
             nastajanjem alkohola:

 2204 21     -- v posodah do vključno 2 l:

             --- drugo:

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola
             največ 13 vol.%:

             ----- druga (nekakovostna):

2204 21 790 ------ bela ...........................                    10.3

 2204 21 800 ------ druga ..........................                   10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13vol.% pa do vključno
             15 vol.%:

             ----- kakovostna in vrhunska vina iz
             posameznih regij:

 2204 21 810 ------ bela ...........................                   10.3

 2204 21 820 ------ druga ..........................                   10.3

             ----- druga:

 2204 21 830 ------ bela ...........................                   10.3

 2204 21 840 ------ druga ..........................                   10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 15vol.% pa do vključno
             18 vol.%:

 2204 21 940 ----- druga ...........................                   10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 18 vol.% pa do vključno
             22 vol.%:

 2204 21 980 ----- druga ...........................                   10.3

 2204 21 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 22vol.%. ...............                   10.3

 2204 29     -- drugo (v posodah nad 2 l) ..........                   10.3

 2204 29 100 --- vino, razen tistega, ki spada pod
             tar. podšt. 2204 10, v steklenicah z
             žičnimi košaricami; drugače polnjeno
             vino zaradi dodatnega tlaka zaradi
             ogljikovega dioksida v raztopini, med
             1 in 3 bari, merjeno pri temperaturi
             20 stopinj C ...........................                  10.3

             --- drugo:

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola
             do vključno 13 vol.%:

             ----- druga (nekakovostna):

             ------ bela:

 2204 29 650 ------- drugje .........................                  10.3

             ------ druga:

 2204 29 750 ------- drugje .........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13 vol% pa do vključno
             15 vol.%

             ----- kakovostna in vrhunska vina,
             pridelana v vinorodnih okoliših:

 2204 29 810 ------ bela ............................                  10.3

 2204 29 820 ------ druga ...........................                  10.3

             ----- druga:

 2204 29 830 ------ bela ............................                  10.3

 2204 29 840 ------ druga ...........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 15 vol% pa do
             vključno 18 vol%:

 2204 29 940 ----- druga ............................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 18 vol.% pa do
             vključno 22 vol.%:

 2204 29 980 ----- druga ............................                  10.3

 2204 29 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 22 vol.% ................                  10.3

 2204 30     - Drug grozdni mošt:

 2204 30 100 -- v fermentaciji ali z ustavljenim
             vrenjem brez dodajanja alkohola .......                   10.3

             -- drugo:

             --- gostote 1,33 g/ cm3 ali manj pri
             20 stopinj C in volumsko vsebnostjo
             alkohola do vključno 1 vol.%

 2204 30 920 ---- koncentrirani ....................                   12.5

 2204 30 940 ---- drugo ............................                   12.5

             --- drugo:

 2204 30 960 ---- koncentrirani ....................                   12.5

 2204 30 980 ---- drugo ............................                   12.5


                                                      125 hl

 2106        Živila, ki niso navedena in ne zajeta
             na drugem mestu

 2106 90     - Drugo:

 2106 90 200 -- sestavljeni alkoholni pripravki,
             razen tistih na osnovi aromatičnih
             snovi vrst, ki se uporabljajo pri
             proizvodnji pijač .....................                   6.0


 2208        Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
             manj kot 80vol.%; žganja, likerji in
             druge alkoholne pijače

 2208 20     - Alkoholne pijače, dobljene z
             destilacijo vina in iz grozdja,
             grozdnega drozga ali grozdnih tropin ..                   20.0

 2208 30     - Whisky ..............................                   13.5

 2208 40     - Rum in tafia (žganje iz sladkornega
             trsa) .................................                   20.0

 2208 50     - Gin in brinjevec ....................                   20.0

 2208 60     - Vodka ...............................                   20.0

 2208 70     - Likerji, krepilne pijače ............                   20.0

 2208 90     - Drugo ...............................                   20.0


 2402        Cigare, cigarilosi in cigarete iz
             tobaka in tobačnih nadomestkov           25 t

 2402 10 000 - Cigare in cigarilosi, ki vsebujejo
             tobak .................................                   7.5

 2402 20     - Cigarete, ki vsebujejo tobak:

 2402 20 100 -- ki vsebujejo nageljnove žbice ......                   26.7

 2402 20 900 -- druge ..............................                   26.7

 2402 90 000 - Drugo ...............................                   7.5

(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna trifna oznaka,
se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne
podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.


                                   PRILOGA 2

                               KMETIJSKI IZDELKI

---------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka           Poimenovanje               Carinska       Carinska
Carinska stopnja                                      kvota         stopnja
---------------------------------------------------------------------------
 1                           2                          3            4 (1)
---------------------------------------------------------------------------

 0102        Govedo, žive živali

 0102 90     - Druge ...............................  250 t            5.4


 0103        Prašiči, žive živali

             - Drugi:                                 125 t

 0103 91     -- mase pod 50 kg .....................                   5.4

 0103 92     -- mase 50 kg ali več .................                   5.4


 0104        Ovce in koze, žive živali                12,5 t

 0104 10     - Ovce:

 0104 10 100 -- čistih pasem, plemenske ............                   pr

             -- druge:

 0104 10 300 --- jagnjeta (do enega leta) ..........                   26.7

 0104 10 800 --- druge .............................                   26.7

 0104 20     - Koze:

 0104 20 100 -- čistih pasem, plemenske ............                   pr

 0104 20 900 -- druge ..............................                   26.7


                                                      12,5 t

 0201        Meso, goveje, sveže ali ohlajeno ......                   5.4


 0202        Meso goveje, zamrznjeno ...............                   5.4


 0203        Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali
             zamrznjeno ............................. 125 t            6.5


 0210        Meso in drugi užitni mesni klavnični
             izdelki, nasoljeni, v slanici, sušeni
             ali prekajeni; užitna moka in zdrob iz
             mesa ali iz drugih klavničnih izdelkov   12,5 t

             - Meso, prašičje:

 0210 11     -- šunke, plečeta in njihovi kosi, s
             kostmi ................................                   6.5

 0210 12     -- prsi s potrebušnino in njihovi
             kosi ..................................                   6.5

 0210 19     -- drugo ..............................                   6.5

 0210 20     - Meso, goveje ........................                   6.5

 0210 90     - Drugo, vključno užitno moko, zdrob
             iz mesa in drugih klavničnih izdelkov .                   5.4


 0406        Sir in skuta                            12.5 t

 0406 40     - Sir z modrimi ali podobnimi
             žlahtnimi plesnimi nastale v jedru
             sira ..................................                   5.4

 0406 90     - Sir, drug:

             -- drugi:

             --- feta:

0406 90 310 ---- iz ovčjega ali bivoljega mleka v
             čebričkih s slanico ali v mehovih iz
             ovčje ali kozje kože ..................                  5.4

             --- drugo:

 0406 90 500 ---- siri iz ovčjega ali bivoljega
             mleka v čebričkih s slanico ali v
             mehovih iz ovčje ali kozje kože .......                  5.4

             ---- drugo:

             ----- z vsebnostjo maščob do vključno
             40 ut.% in vsebnostjo vode, izračunane
             v nemaščobni snovi:

             ------ več kot 47 ut.% pa do vključno
             72 ut.%:

 0406 90 820 ------- camembert .....................                  5.4

 0406 90 840 ------- brie ..........................                  5.4

0406 90 990 ----- egmond in drugi siri ............                   5.4


 0701        Krompir, svež ali ohlajen

 0701 90     - Drug:                                  62,5 t

 0701 90 100 -- za proizvodnjo škroba  .............                   26.7

             -- drugo:

             --- nov:

 0701 90 510 ---- od 1. januarja do 15. maja .......                   7.5

 0701 90 590 ---- od 16. maja do 30. junija ........                   10.0

 0701 90 900 --- drugo .............................                   26.7


 0710        Vrtnine (nekuhane ali kuhane v pari
             ali vreli vodi), zamrznjene             125 t

 0710 10 000 - Krompir .............................                   22.5

             - Stročnice v zrnu ali strokih:

 0710 21 000 -- grah (Pisum sativum) ...............                   9.0

 0710 22 000 -- stročji fižol in fižol (Vigna spp.,
             Phaseolus spp.) .......................                   9.0

 0710 29 000 -- drugo ..............................                   9.0

 0710 30 000 - Špinača, novozelandska špinača in
             loboda (divja špinača)  ...............                   13.5

 0710 40 000 - Sladka koruza .......................                   5.5

 0710 80     - Druge vrtnine:

 0710 80 100 -- olive ..............................                   5.0

             -- plodovi rodu Capsicum ali rodu
             Pimenta:

 0710 80 510 --- sladka paprika ....................                   9.5

 0710 80 590 --- drugo .............................                   10.0

             -- gobe:

 0710 80 610 --- vrste Agaricus ....................                   10.0

 0710 80 690 --- druge .............................                   10.0

 0710 80 700 -- paradižnik .........................                   5.0

 0710 80 800 -- okrogle artičoke (Cynara scolimus)
              ......................................                   5.0

 0710 80 850 -- beluši .............................                   5.0

 0710 80 950 -- drugo ..............................                   10.0

             -- gobe:

0710 80 610 --- vrste Agaricus ....................                    10.0

 0710 80 690 --- druge .............................                   10.0

 0710 80 700 -- paradižnik .........................                   5.0

 0710 80 800 -- okrogle artičoke (Cynara scolimus)
              ......................................                   5.0

 0710 80 850 -- beluši .............................                   5.0

 0710 80 950 -- drugo ..............................                   9.5

 0710 90 000 - Mešanice vrtnin .....................                   9.5


                                                      25 t

 0712        Sušene vrtnine, cele, razrezane v kose
             ali mlete, vendar ne nadalje
             pripravljene

 0712 20 000 - Čebula ..............................                   6.0

 0712 30 000 - Užitne gobe in gomoljike ............                   8.0

 0712 90     - Druge vrtnine; mešanice vrtnin:

 0712 90 050 -- krompir, cel ali narezan v kose ali
             krhlje, vendar ne nadalje pripravljen .                   10.0

             -- sladka koruza (Zea Mays var.
             saccharata)

 0712 90 110 --- semenski hibridi ..................                   2.5

 0712 90 190 --- drugo .............................                   8.0

 0712 90 300 -- paradižnik .........................                   8.0

 0712 90 500 -- korenje ............................                   8.0

 0712 90 900 -- drugo ..............................                   15.0


 0713        Sušene stročnice v zrnu, oluščene ali
             neoluščene ali zdrobljene

 0713 10     - Grah (Pisum sativum):

 0713 10 100 -- semenski ...........................                   2.5

 0713 10 900 -- drug ...............................                   6.0

 0713 20 00  - Čičerika (garbanzos):

*0713 20 001 -- semenska ...........................                   2.5

*0713 20 009 -- druga ..............................                   5.0

             - Fižol (Vigna spp., Phaseolus spp.):

 0713 31 00  -- fižol vrste Vigna mungo (L.) Hepper
             ali Vigna radiata (L.) Wilczek:

*0713 31 001 --- semenski ..........................                   2.5

*0713 31 009 --- drug ..............................                   6.0

 0713 32 00  -- fižol, drobni rdeči (Adzuki,
             Phaseolus ali Vigna angularis):

*0713 32 001 --- semenski ..........................                   2.5

*0713 32 009 --- drug ..............................                   6.0

 0713 33     -- navadni fižol, vštevši beli
             (Phaseolus vulgaris):

 0713 33 100 --- semenski ..........................                   2.5

 0713 33 900 --- drug ..............................                   5.0

 0713 39 00  -- drug:

*0713 39 001 --- semenski ..........................                   2.5

*0713 39 009 --- drug ..............................                   6.0

 0713 40 00  - Leča ................................                   2.5

 0713 50 00  - Bob (Vicia faba var. major) in
             konjski bob (Vicia faba var. equina,
             Vicia faba var. minor) ................                   2.5

 0713 90     - Druge ...............................                   2.5


 0808        Jabolka, hruške in kutine, sveže

 0808 10     - Jabolka:

 0808 10 100 -- jabolka za predelavo, razsuta, od
             16. septembra do 15. decembra .........  500 t            5.4


 0812        Sadje in plodovi, začasno konzervirani
             (npr.: z žveplovim dioksidom, v
             slanici, v žveplani vodi ali v drugih
             raztopinah za konzerviranje), vendar v
             takšnem stanju neustrezni za takojšnjo
             prehrano                                 7.5 t

 0812 10 000 - Češnje in višnje ....................                   5.0

 0812 20 000 - Jagode ..............................                   5.0

 0812 90     - Drugo:

 0812 90 100 -- marelice ...........................                   5.0

 0812 90 200 -- pomaranče ..........................                   2.5

 0812 90 300 -- papaje .............................                   2.5

 0812 90 400 -- borovnice (sadeži vrste Vaccinium
             myrtillus) ............................                   2.5

 0812 90 500 -- črni ribez .........................                   12.5

 0812 90 600 -- maline .............................                   2.5

 0812 90 700 -- guave, mangi, mangostini,
             tamarinke, jabolka chasew, lučica,
             slive sapodillo, pasijonsko sadje,
             karambola, pitaja in tropski oreščki ..                   2.5

 0812 90 950 -- drugo ..............................                   2.5


0904        Poper rodu Piper; suha, zdrobljena ali
            zmleta paprika rodu Capsicum ali Pimenta  7.5 t

             - Poper:

 0904 11     -- nezdrobljen in nezmlet: ............                   1.0

 0904 12 000 -- zdrobljen ali zmlet ................                   2.5

 0904 20     - Paprika rodu Capsicum ali Pimenta, suha,
             zdrobljena ali zmleta:

             -- nezdrobljena in nezmleta:

 0904 20 100 --- sladka paprika ....................                   2.5

             --- druga:

 0904 20 310 ---- rodu Capsicum, za proizvodnjo kapsicina ali
             barvil na bazi capsicum oljne smole ...                   pr

 0904 20 350 ---- za industrijsko proizvodnjo eteričnih olj
             ali smol  .............................                   pr

 0904 20 390 ---- druga ............................                   2.5

 0904 20 900 -- zdrobljena ali zmleta ..............                   2.5


 1107        Slad, pražen ali nepražen                625 t

 1107 10     - Nepražen:

             -- pšenični:

 1107 10 110 --- v obliki moke .....................                   5.0

 1107 10 190 --- drug ..............................                   5.0

             -- drug:

 1107 10 910 --- v obliki moke .....................                   5.0

 1107 10 990 --- drug ..............................                   2.5

 1107 20 000 - Pražen ..............................                   2.5


 1108        Škrob; inulin .......................... 62,5 t           1.5


 1601        Klobase in podobni izdelki iz mesa,
             drugih užitnih klavničnih proizvodov
             ali krvi; sestavljena živila na osnovi
             teh proizvodov ......................... 37,5 t          7.0


 1602        Drugi pripravljeni ali konzervirani
             izdelki iz mesa, drobovje ali kri        37,5 t

 1602 10 000 - Homogenizirani proizvodi ............                   15.0

 1602 20     - Iz jeter katere koli živali .........                   15.0

             - Iz perutnine iz tar. št. 0105:

 1602 31     -- puranov ............................                   13.5

 1602 32     -- kokoši vrste Gallus domesticus .....                   6,5

 1602 39     -- drugo ..............................                   6,5

             - Prašičev:

 1602 41     -- šunka (stegno) in njeni kosi .......                   6.5

 1602 42     -- plečeta in njihovi kosi ............                   6.5

 1602 49     -- drugo, vključno mešanice ...........                   6.5

 1602 50     - Goved ...............................                   6.5

 1602 90     - Drugo, vključno z izdelki iz krvi
             katerih koli živali ...................                   6.5


 1701        Sladkor iz sladkornega trsa in
             sladkorne pese ter kemično čista
             saharoza v trdnem stanju                 25 t t

             - Surovi sladkor brez dodatkov za
             aromatiziranje in barvil:

 1701 11     -- sladkor iz sladkornega trsa:

 1701 11 100 --- za rafiniranje ....................                   pr

 1701 11 900 --- drugo .............................                   8.5

 1701 12     -- sladkor iz sladkorne pese:

 1701 12 100 --- za rafiniranje ....................                   pr

 1701 12 900 --- drugo .............................                   8.5

             - Drugo:

 1701 91 000 -- z dodatki za aromatiziranje in
             barvili ...............................                   7.3

 1701 99     -- drugo ..............................                   7.3


                                                       20 t

 2001        Vrtnine, sadje in drugi užitni deli
             rastlin, pripravljeni ali konzervirani
             v kisu ali ocetni kislini

 2001 10 000 - Kumare in kumarice ..................                   26.7

 2001 20 000 - Čebula ..............................                   10.0

 2001 90     - Drugo:

 2001 90 100 -- mango, močno začinjen ..............                   10.0

 2001 90 200 -- plodovi iz rodu Capsicum, razen
             sladkih paprik in pimenta .............                   10.0

 2001 90 300 -- sladka koruza (Zea mays var.
             saccharata) ...........................                   10.0

 2001 90 400 -- yam, sladek krompir in podobni
             užitni deli rastlin, ki vsebujejo
             najmanj 5ut.% škroba ..................                   10.0

 2001 90 500 -- gobe ...............................                   12.5

 2001 90 600 -- palmova jedra ......................                   10.0

 2001 90 650 -- olive ..............................                   12.5

 2001 90 700 -- sladke paprike .....................                   12.5

 2001 90 750 -- solatna repa (Beta vulgaris var.
             conditiva) ............................                   10.0

 2001 90 850 -- rdeče zelje ........................                   10.0

 2001 90 910 -- tropsko sadje in tropski oreščki ...                   10.0

 2001 90 960 -- drugo ..............................                   10.0


 2003        Gobe in gomoljike, pripravljene ali
             konzervirane drugače, razen v kisu ali
             v ocetni kislini

 2003 10     - Gobe:

             -- iz rodu Agaricus:

 2003 10 200 --- začasno konzervirane, popolnoma
             kuhane ................................                   10.0

 2003 10 300 --- drugo .............................                   10.0

 2003 10 800 -- druge ..............................                   13.5

 2003 20 000 - Gomoljike ...........................                   10.0


 2004        Druge vrtnine, pripravljene ali
             konzervirane drugače, razen v kisu ali
             ocetni kislini, zamrznjene, razen
             proizvodov iz tar. št. 2006

 2004 10     - Krompir: ............................                   11.0

 2004 90     - Druge vrtnine in mešanice vrtnin:

 2004 90 100 -- sladka koruza (Zea mays var.
             saccharata) ...........................                   10.0

 2004 90 300 -- kislo zelje, kapre in olive ........                   13.5

 2004 90 500 -- grah (Pisum sativum) in nezreli
             fižol vrste Phaseolus spp., stročji ...                   13.5

             -- drugo, vključno z mešanicami:

 2004 90 910 --- čebula, kuhana, sicer nepredelana .                   10.0

 2004 90 980 --- drugo .............................                   10.0


 2203 00     Pivo iz slada (z vsebnostjo alkohola
             nad 0,5 vol.%)                           375 hl           12.0


 2204        Vino iz svežega grozdja, vključno
             ojačena vina; grozdni mošt, razen
             tistega iz tar. št. 2009                 375 hl

 2204 10     - Peneča vina (penine) ................                   10.3

             -- z dejansko vsebino alkohola
             najmanj 8,5 vol%:

 2204 10 190 --- druga ..............................                  10.3

             -- druga:

 2204 10 990 --- druga ..............................                  10.3

             - Druga vina; grozdni mošt, katerega
             fermentacija je ustavljena z
             nastajanjem alkohola:

 2204 21     -- v posodah do vključno 2 l:

             --- drugo:

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola
             največ 13 vol.%:

             ----- druga (nekakovostna):

2204 21 790 ------ bela ...........................                    10.3

 2204 21 800 ------ druga ..........................                   10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13vol.% pa do vključno
             15 vol.%:

             ----- kakovostna in vrhunska vina iz
             posameznih regij:

 2204 21 810 ------ bela ...........................                   10.3

 2204 21 820 ------ druga ..........................                   10.3

             ----- druga:

 2204 21 830 ------ bela ...........................                   10.3

 2204 21 840 ------ druga ..........................                   10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 15vol.% pa do vključno
             18 vol.%:

 2204 21 940 ----- druga ...........................                   10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 18 vol.% pa do vključno
             22 vol.%:

 2204 21 980 ----- druga ...........................                   10.3

 2204 21 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 22 vol.%. ...............                  10.3

 2204 29     -- drugo (v posodah nad 2 l) ..........                   10.3

 2204 29 100 --- vino, razen tistega, ki spada pod
             tar. podšt. 2204 10, v steklenicah z
             žičnimi košaricami; drugače polnjeno
             vino zaradi dodatnega tlaka zaradi
             ogljikovega dioksida v raztopini, med
             1 in 3 bari, merjeno pri temperaturi
             20 stopinj C ...........................                  10.3

             --- drugo:

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola
             do vključno 13 vol.%:

             ----- druga (nekakovostna):

             ------ bela:

 2204 29 650 ------- drugje .........................                  10.3

             ------ druga:

 2204 29 750 ------- drugje .........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13 vol% pa do vključno
             15 vol.%

             ----- kakovostna in vrhunska vina,
             pridelana v vinorodnih okoliših:

 2204 29 810 ------ bela ............................                  10.3

 2204 29 820 ------ druga ...........................                  10.3

             ----- druga:

 2204 29 830 ------ bela ............................                  10.3

 2204 29 840 ------ druga ...........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 15 vol% pa do
             vključno 18 vol%:

 2204 29 940 ----- druga ............................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 18 vol.% pa do
             vključno 22 vol.%:

 2204 29 980 ----- druga ............................                  10.3

 2204 29 990 ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 22 vol.% ................                  10.3

 2204 30     - Drug grozdni mošt:

 2204 30 100 -- v fermentaciji ali z ustavljenim
             vrenjem brez dodajanja alkohola .......                   10.3

             -- drugo:

             --- gostote 1,33 g/ cm3 ali manj pri
             20 stopinj C in volumsko vsebnostjo
             alkohola do vključno 1 vol.%

 2204 30 920 ---- koncentrirani ....................                   12.5

 2204 30 940 ---- drugo ............................                   12.5

             --- drugo:

 2204 30 960 ---- koncentrirani ....................                   12.5

 2204 30 980 ---- drugo ............................                   12.5


                                                      125 hl

 2106        Živila, ki niso navedena in ne zajeta
             na drugem mestu

 2106 90     - Drugo:

 2106 90 200 -- sestavljeni alkoholni pripravki,
             razen tistih na osnovi aromatičnih
             snovi vrst, ki se uporabljajo pri
             proizvodnji pijač .....................                   6.0


 2208        Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
             manj kot 80vol.%; žganja, likerji in
             druge alkoholne pijače

 2208 20     - Alkoholne pijače, dobljene z
             destilacijo vina in iz grozdja,
             grozdnega drozga ali grozdnih tropin ..                   20.0

 2208 30     - Whisky ..............................                   13.5

 2208 40     - Rum in tafia (žganje iz sladkornega
             trsa) .................................                   20.0

 2208 50     - Gin in brinjevec ....................                   20.0

 2208 60     - Vodka ...............................                   20.0

 2208 70     - Likerji, krepilne pijače ............                   20.0

 2208 90     - Drugo ...............................                   20.0


 2402        Cigare, cigarilosi in cigarete iz
             tobaka in tobačnih nadomestkov           25 t

 2402 10 000 - Cigare in cigarilosi, ki vsebujejo
             tobak .................................                   7.5

 2402 20     - Cigarete, ki vsebujejo tobak:

 2402 20 100 -- ki vsebujejo nageljnove žbice ......                   26.7

 2402 20 900 -- druge ..............................                   26.7

 2402 90 000 - Drugo ...............................                   7.5

(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna trifna oznaka,
se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne
podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.


                                   PRILOGA 3

                               KMETIJSKI IZDELKI

----------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka        Poimenovanje                   Carinska       Carinska
oznaka                                               kvota (t)      stopnja
----------------------------------------------------------------------------
 1                       2                           3              4  (1)
----------------------------------------------------------------------------

 0101        Konji, osli, mezge in mule, žive
             živali

             - Konji:

 0101 19     -- drugi:                                5               13.5


 0102        Govedo, žive živali

 0102 90     - Druge:                                 250

             -- domačih pasem:

             --- mase nad 160 kg, do vključno
             300 kg:

 0102 90 410 ---- za zakol .........................                  5.4

 0102 90 490 ---- druge ............................                  5.4

             --- z maso nad 300 kg:

             ---- telice (samice goveda, ki še niso
             telile):

 0102 90 510 ----- za zakol.........................                  5.4

 0102 90 590 ----- druge............................                  5.4

             ---- krave:

 0102 90 610 ----- za zakol ........................                  5.4

 0102 90 690 ----- druge ...........................                  5.4

             ---- druge:

 0102 90 710 ----- za zakol ........................                  5.4

 0102 90 790 ----- druge ...........................                  5.4

 0102 90 900 -- drugo ..............................                  5.4


 0106 00     Druge živali, žive                       2.5

 0106 00 10  - Domači kunci:

*0106 00 101 -- plemenski ..........................                  pr

*0106 00 109 -- drugi ..............................                  12.5

 0106 00 200 - Golobi ..............................                  2.5

 0106 00 90  - Druge:

*0106 00 901 -- čebele .............................                  pr

*0106 00 909 -- drugo ..............................                  pr


 0203        Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali
             zamrznjeno

             - Sveže ali ohlajeno:

 0203 11     -- trupi in polovice ................... 450             6.5

 0203 12     -- šunke, plečeta in njihovi kosi, s
             kostmi ................................. 125             6.5

             - Zamrznjeno:

 0203 29     -- drugo ............................... 150             6.

 0207        Meso in užitni odpadki perutnine iz
             tar.št. 0105, sveže, ohlajeno ali
             zamrznjeno                               5

             - Kokoši vrste Gallus domesticus:

 0207 13     -- kosi in drobovje, sveži ali
             ohlajeni ..............................                  6.5

             - Purani

 0207 26     -- kosi in drobovje, sveži ali
             ohlajeni ..............................                  6.5

             - Race, gosi in pegatke:

 0207 35     -- drugo, sveže ali ohlajeno: .........                  6.5


 0406        Sir in skuta                             100

 0406 40     - Sir z modrimi ali podobnimi
             žlahtnimi plesnimi nastale v jedru
             sira ..................................                  5.4

 0406 90     - Sir, drug:

             -- drugi:

             --- feta:

 0406 90 310 ---- iz ovčjega ali bivoljega mleka v
             čebričkih s slanico ali v mehovih iz
             ovčje ali kozje kože ..................                  5.4

             --- drugo:

 0406 90 500 ---- siri iz ovčjega ali bivoljega
             mleka v čebričkih s slanico ali v
             mehovih iz ovčje ali kozje kože .......                  5.4

             ---- drugo:

             ----- z vsebnostjo maščob do vključno
             40 ut.% in vsebnostjo vode, izračunane
             v nemaščobni snovi:

             ------ več kot 47 ut.% pa do vključno
             72 ut.%:

 0406 90 820 ------- camembert .....................                  5.4

 0406 90 840 ------- brie ..........................                  5.4


 0505        Kože in drugi deli ptic, s perjem in
             puhom, perje in deli perja (z
             odrezanimi ali neodrezanimi robovi)
             ter puh, ki niso naprej obdelani,
             razen s čiščenjem, dezinficiranjem ali
             pripravljanjem za konzerviranje; prah
             in odpadki perja ali delov perja

 0505 10     - Vrsta perja, ki se uporablja za
             polnjenje; puh ......................... 5               1.0


 0602        Druge žive rastline (vštevši njihove
             korenine), potaknjenci in cepiči,
             gobji miceliji

 0602 90     - Drugo:

 0602 90 100 -- gobji micelij ....................... 50              1.0


 0702 00 00 00 Paradižnik, svež ali ohlajen           125

 0702 00 001 - od 1. januarja do 14. maja ..........                  5.00

 0702 00 002 - od 15. maja do 31. maja .............                  10.0

 0702 00 003 - od 1. junija do 30. septembra .......                  22.5

 0702 00 004 - od 1. do 31. oktobra ................                  10.0

 0702 00 005 - od 1. novembra do 31. decembra.......                  5.0


 0709        Druge vrtnine, sveže ali ohlajene        7.5

 0709 60     - Paprike iz rodu Capsicum ali
             Pimenta:

 0709 60 100 -- sladke .............................                  13.5

             -- druge:

 0709 60 910 --- za proizvodnjo kapsicina ali
             barvil na bazi capsicum oljnih smol ...                  2.5

 0709 60 950 --- za industrijsko proizvodnjo
             eteričnih olj ali smol ................                  2.5

 0709 60 990 --- drugo (npr., pekoče za prehrano
             ljudi) ................................                  13.5


 0802        Drugo lupinasto sadje, sveže ali suho,
             neoluščeno ali oluščeno

             - Lešniki (Corylus spp.):

 0802 22 000 -- oluščeni ............................ 6.25           5.0

             - Navadni orehi:

 0802 32 000 -- oluščeni ............................ 6.25           3.5


 0807        Dinje, lubenice in papaja, sveže

             - Dinje in lubenice:                     125   

 0807 11 000 -- lubenice ...........................                  2.5

 0807 19 000 -- druge ..............................                  2.5


 0809        Marelice, češnje in višnje, breskve
             (vključno z nektarinami), slive,
             trnulje, sveže

 0809 10     - Marelice:                              125

 0809 10 001 -- od 1. januarja do 20. junija........                  6.0

 0809 10 002 -- od 21. junija do 31. julija.........                  15.0

 0809 10 003 -- od 1. avgusta do 31. decembra.......                  6.00


 0810        Drugo sadje, sveže

 0810 30     - Črni, beli in rdeči ribez in
             kosmulje ............................... 125             10.0


 1005        Koruza                                   10.000

 1005 90 000 - Druga ...............................                  5.0


 1201 00     Soja v zrnu, vključno z zdrobljeno ......6.25            pr


 1212        Rožiči, morske in druge alge,
             sladkorna pesa, sladkorni trs, sveži,
             ohlajeni ali zamrznjeni ali sušeni,
             zmleti ali ne; koščice in jedrca iz
             sadnih koščic in drugi rastlinski
             proizvodi (vključno s korenino
             cikorije, nepraženo, vrste Cichorium
             intybus sativum) vrst, ki se
             uporabljajo predvsem za človeško
             prehrano in niso navedeni in ne zajeti
             na drugem mestu

             - Drugo:

 1212 91     -- sladkorna pesa: ..................... 6.25            pr


 1512        Olje iz sončničnih semen, semen
             žafranike in bombaževega semena in
             njihove frakcije, prečiščeno ali
             neprečiščeno, toda kemično
             nemodificirano

             - Olje iz sončnic in žafranike in
             njegove frakcije:

 1512 11     -- surovo olje ......................... 2.000           pr


 2204        Vino iz svežega grozdja, vključno
             ojačena vina; grozdni mošt, razen
             tistega iz tar. št. 2009                 125

             - Druga vina; grozdni mošt, katerega
             fermentacija je ustavljena z
             nastajanjem alkohola:

 2204 21     -- v posodah do vključno 2 l:

             --- drugo:

             ----- druga (ne kakovostna):

 2204 21 790 ------ bela ...........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13vol.% pa do vključno
             15 vol.%:

             ----- kakovostna in vrhunska vina iz
             posameznih regij:

 2204 21 810 ------ bela ...........................                  10.3

             ----- druga:

 2204 21 830 ------ bela ...........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 15vol.% pa do vključno
             18 vol.%:

 2204 21 930 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ......                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 18 vol.% pa do vključno
             22 vol.%:

 2204 21 970 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ......                  10.3

 2204 29     -- drugo (v posodah nad 2 l):

             --- drugo:

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola do
             vključno 13vol.%:

             ----- druga (ne kakovostna)

             ------ bela:

2204 29 650 ------- drugje ........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 13vol.% pa do vključno
             15 vol.%:

             ----- kakovostna in vrhunska vina,
             pridelana v vinorodnih okoliših:

 2204 29 810 ------ bela ...........................                  10.3

             ----- druga:

 2204 29 830 ------ bela ...........................                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 15vol.% pa do vključno
             18 vol.%:

 2204 29 930 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ......                  10.3

             ---- z volumsko vsebnostjo alkohola,
             ki je večja od 18vol.% pa do vključno
             22 vol.%:

 2204 29 970 ----- Tokay (Aszu in Szamorodni) ......                  10.3

(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna
oznaka, se carinska stopnja, kot je djoločena v prilogi, uporablja za vse
tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.


                                    PRILOGA 4

                               KMETIJSKI IZDELKI

----------------------------------------------------------------------------
Tarifna oznaka        Poimenovanje                   Carinska       Carinska
oznaka                                               kvota          stopnja
----------------------------------------------------------------------------
 1                       2                             3             4  (1)
----------------------------------------------------------------------------

 0102        Govedo, žive živali                      125

 0102 10     Čistih pasem, plemenske ................                   pr

 0102 90     - Druge ................................                   5.4


 0103        Prašiči, žive živali                     250

 0103 10 000 - Čistih pasem, plemenski ..............                   pr

             - Drugi:

 0103 91     -- mase pod 50 kg .....................                    5.4

 0103 92     -- mase 50 kg ali več .................                    5.4


 0206        Drugi užitni klavnični izdelki iz
             govejega, svinjskega, ovčjega, kozjega
             in konjskega mesa ter mesa oslov ali
             mesa mul in mezgov; sveži, ohlajeni
             ali zamrznjeni                           75

             - Prašičev, zamrznjeni:

 0206 49     -- drugi:

 0206 49 100 --- za proizvodnjo farmacevtskih
             izdelkov  .............................                   3.0

             --- drugi:

 0206 49 910 ---- domačih prašičev .................                   11.0

 0206 49 990 ---- drugi ............................                   4.0


 0207        Meso in užitni odpadki perutnine iz
             tar.št. 0105, sveže, ohlajeno ali
             zamrznjeno                               125

             - Race, gosi in pegatke:

 0207 32     -- nerazrezane na kose, sveže ali
             ohlajene ..............................                   6.5

 0207 33     -- nerazrezane na kose, zamrznjene ....                   13.5

 0207 34     -- mastna jetra, sveža ali ohlajena ...                   3.5

 0207 35     -- drugo, sveže ali ohlajeno ..........                   6.5

 0207 36     -- drugo, zamrznjeno:

             --- kosi:

             ---- brez kosti:

 0207 36 110 ----- gosi ............................                   13.5

 0207 36 150 ----- rac in pegatk  ..................                   13.5

             ---- s kostmi:

             ----- polovice ali četrti:

 0207 36 210 ------ rac ............................                   13.5

 0207 36 230 ------ gosi  ..........................                   13.5

 0207 36 250 ------ pegatk  ........................                   13.5

 0207 36 310 ----- cela krila, z ali brez vršičkov .                   13.5

 0207 36 410 ----- hrbtišča, vratovi, hrbtišča z
             vratovi, škofije in vršički kril ......                   13.5

             ----- prsa in kosi prs:

 0207 36 510 ------ gosi  ..........................                   13.5

 0207 36 530 ------ rac in pegatk  .................                   13.5

             ----- noge in kosi nog:

 0207 36 610 ------ gosi  ..........................                   13.5

 0207 36 630 ------ rac in pegatk  .................                   13.5

 0207 36 710 ----- peleti iz gosi ali rac ..........                   13.5

 0207 36 790 ----- drugo ...........................                   13.5

             --- drobovje:

             ---- jetra:

 0207 36 810 ----- mastna jetra gosi ...............                   4.5

 0207 36 850 ----- mastna jetra rac ................                   4.5

 0207 36 890 ----- drugo ...........................                   4.5

 0207 36 900 ---- drugo ............................                   13.5


 0209 00     Prašičja maščoba in salo, očiščena
             mesa, in podkožno maščevje perutnine
             (netopljeno), sveže, ohlajeno,
             zamrznjeno, nasoljeno, razsoljeno,
             sušeno ali prekajeno                     25               5.0


 0406        Sir in skuta                             50    

 0406 40     - Sir z modrimi ali podobnimi
             žlahtnimi plesnimi nastale v jedru
             sira ..................................                   5.4

 0406 90     - Sir, drug:

             -- drugi:

             --- drugo:

             ---- drugo:

 0406 90 990 ----- egmond in drugi siri ............                   5.4


 0504 00 000 Živalska čreva, mehurji in želodci
             (razen ribjih), celi ali v kosih ....... 10               1.0


 0703        Čebula, šalotka, česen, por druge
             užitne čebulnice; sveža ali ohlajena     125

 0703 10     - Čebula in šalotka:

             -- čebula:

 0703 10 110 --- čebulček ..........................                   3.5

 0703 10 19  --- drugo:

*0703 10 191 ---- od 1. avgusta do 31. oktobra .....                   13.5

*0703 10 192 ---- od 1. novembra do 31. julija .....                   7.5

 0703 10 900 -- šalotka ............................                   7.5


 0710        Vrtnine (nekuhane ali kuhane v pari
             ali vreli vodi), zamrznjene              50

             - Stročnice v zrnu ali strokih:

 0710 21 000 -- grah (Pisum sativum) ...............                   9.0

 0710 22 000 -- stročji fižol in fižol (Vigna spp.,
             Phaseolus spp.) .......................                   9.0

 0809        Marelice, češnje in višnje, breskve
             (vključno z nektarinami), slive,
             trnulje, sveže                           25

 0809 20     - Češnje in višnje:

 0809 20 05  -- višnje (Prunus cerasus):

 0809 20 051 --- od 1. januarja do 20. maja ........                   5.0

 0809 20 052 --- od 21. maja do 15. julija: ........                   15.0

 0809 20 053 --- od 16. julija do 31. julija: ......                   10.0

 0809 20 054 --- od 1. avgusta do 31. decembra: ....                   5.0

 0809 20 95  -- druge:

 0809 20 951 --- od 1. janusrja do 20. maja: .......                   7.0

 0809 20 952 --- 0d 21. maja do 15. julija: ........                   15.0

 0809 20 953 --- od 16. julija do 31. julija: ......                   10.0

 0809 20 954 --- od 1. avgusta do 31. decembra: ....                   7.0


 0811        Sadje in oreščki, nekuhani ali kuhani
             v vodi ali sopari, zamrznjeni, ki
             vsebujejo dodani sladkor ali druga
             sladila ali ne vsebujejo dodanega
             sladkorja oz. sladil

 0811 10     - Jagode:                                25

             -- z dodatkom sladkorja ali drugih
             sladil:

 0811 10 110 --- z vsebnostjo sladkorja, ki presega
             13% teže ..............................                   12.5

 0811 10 190 --- druge .............................                   5.0

 0811 10 900 -- druge ..............................                   12.5

 0811 20     - Maline, robide, murve, rubus
             ursinus, črni, beli in rdeči ribez ter
             kosmulje:

             -- z dodatkom sladkorja ali drugih
             sladil:                                  25

 0811 20 110 --- z vsebnostjo sladkorja več kot
             13 ut.% ................................                  12.5

 0811 20 190 --- drugo .............................                   5.0

             -- drugo:

 0811 20 390 --- črni ribez ........................                   12.5

 0811 20 900 --- drugo .............................. 25               2.5


 0909        Seme janeža, baldrijana, komarčka,
             orientalske kumine in brina              10

 0909 10     - Seme janeža in baldrijana:

 0909 10 100 -- seme janeža ........................                   1.0

 0909 10 900 -- seme baldrijana ....................                   1.0

 0909 20 000 - Seme koriandra ......................                   1.0

 0909 30     - Seme orientalske kumine (Cuminum
             cyminum):

             -- nezdrobljeno in nezmleto:

 0909 30 110 --- za industrijsko proizvodnjo
             eteričnih olj ali smol ................                   1.0

 0909 30 190 --- drugo .............................                   1.0

 0909 30 900 -- zdrobljeno ali zmleto ..............                   3.5

 0909 40     - Seme kumine (Carum carvi):

             -- nezdrobljeno in nezmleto:

 0909 40 110 --- za industrijsko proizvodnjo
             eteričnih olj ali smol  ...............                   1.0

 0909 40 190 --- drugo .............................                   1.0

 0909 40 900 -- zdrobljeno ali zmleto ..............                   3.5

 0909 50     - Seme komarčka in brinove jagode:

             -- nezdrobljeno in nezmleto:

 0909 50 110 --- za industrijsko proizvodnjo
             eteričnih olj ali smol ................                   1.0

 0909 50 190 --- drugo .............................                   1.0

 0909 50 900 -- zdrobljeno ali zmleto ..............                   3.5


 1003        Ječmen                                   1250   

 1003 00 90  - Drug:

*1003 00 909 -- drug ...............................                   4.6


 1004 00 00  Oves                                     100

*1004 00 001 - Semenski ............................                   2.5

*1004 00 009 - Drug ................................                   12.5


 1008        Ajda, proso, ptičje seme; druga žita     75

 1008 10 00  - Ajda:

*1008 10 001 -- semenska ...........................                   2.5

*1008 10 009 -- druga ..............................                   5.0


 1209        Seme, plodovi in trosi za setev ........ 25               pr


 1211        Rastline in njihovi deli (vključno
             semena in plodovi), sveži ali sušeni,
             rezani ali celi, zdrobljeni ali
             zmleti, vrst, ki se uporabljajo
             predvsem v parfumeriji, farmaciji ali
             za insekticidne, fungicidne ali
             podobne namene ......................... 25               2.5


 1514        Olje iz ogrščice ali gorčice in
             njegove frakcije, rafinirano ali
             nerafinirano, toda kemično
             nemodificirano

 1514 10     - Surovo olje ......................... 1000             pr


 1601        Klobase in podobni izdelki iz mesa,
             drugih užitnih klavničnih proizvodov
             ali krvi; sestavljena živila na osnovi
             teh proizvodov ........................ 10                7.0


 1604        Pripravljene ali konzervirane ribe,
             kaviar in kaviarjevi nadomestki,
             pripravljeni iz ribjih jajčec

             - Ribe, cele ali v kosih, toda
             nezmlete:

 1604 11 000 -- lososi ............................. 25                1.0

 1604 12     -- sledi:                               75

 1604 12 100 --- fileti, surovi, samo prekriti s
             testom ali krušnimi drobtinami,
             predhodno ocvrti v olju ali neocvrti,
             globoko zamrznjeni ....................                   1.0

             --- drugo:

 1604 12 910 ---- v nepredušni embalaži ............                   5.0

 1604 12 990 ---- drugo ............................                   5.0


 1704        Sladkorni proizvodi (ključno z belo
             čokolado), brez kakava                  7.5    

 1704 10     - Žvečilni gumi, prevlečen s
             sladkorjem ali ne .....................                   13.5

 1704 90     - Drugo

 1704 90 100 -- ekstrakt sladke koreninice
             (likviricije), ki vsebuje 10 ut.%
             saharoze ali več, vendar ne vsebuje
             drugih dodatkov .......................                   11.0

 1704 90 300 -- bela čokolada ......................                   11.0

             -- drugo:

 1704 90 510 --- paste, vključno z marcipanom, v
             izvirnem pakiranju z neto vsebino
             najmanj 1 kg ..........................                   13.5

 1704 90 550 --- pastile za grlo in bomboni proti
             kašlju ................................                   11.0

 1704 90 610 --- s sladkorjem prevlečeni proizvodi .                   13.5

             --- drugo:

 1704 90 650 ---- gumijevi proizvodi in proizvodi
             iz želeja, vključno s sadnimi pastami
             v obliki slaščic ......................                   13.5

 1704 90 710 ---- kuhane sladkarije, polnjene ali
             nepolnjene (npr., bomboni, lizike
             ipd.) .................................                   11.0

 1704 90 750 ---- karamele (toffee) in podobne
             sladkarije ............................                   13.5

             ---- drugo:

 1704 90 810 ----- stisnjene tablete ...............                   11.0

 1704 90 990 ----- drugo ...........................                   11.0


 1806        Čokolada in druga živila, ki vsebujejo
             kakav                                    50

 1806 10     - Kakav v prahu z dodatkom sladkorja
             ali drugih sladil .....................                   13.5

 1806 20     - Drugi izdelki v blokih, mase nad
             2 kg, ali v tekočem stanju, pastozni
             masi, prahu, zrnih ali v drugih
             oblikah v razsutem stanju, v posodah
             ali pakiranjih nad 2 kg ...............                   13.5

             - Drugo, v blokih ali palicah:

 1806 31 000 -- polnjeni ...........................                   13.5

 1806 32     -- nepolnjeni .........................                   8.5

 1806 90     - Drugo ...............................                   13.5


 1905        Kruh, peciva, sladice, biskviti in
             drugi pekovski izdelki z dodatkom
             kakava ali brez njega; hostije,
             kapsule za farmacevtske proizvode,
             oblati, rižev papir in podobni izdelki   50

 1905 10 000 - Hrustljavi kruh (krisp) .............                   12.5

 1905 20     - Kruh in podobni izdelki, začinjeni z
             ingverjem .............................                   13.5

 1905 30     - Sladki biskviti, vaflji in oblati:

             -- popolnoma ali delno prevlečeni s
             čokolado ali drugimi proizvodi, ki
             vsebujejo kakav:

 1905 30 110 --- v izvirnem pakiranju z neto
             vsebino do vključno 85g ...............                   13.5

 1905 30 190 --- drugo .............................                   13.5

             -- drugo:

             --- sladki biskviti:

 1905 30 300 ---- ki vsebujejo 8 ut.% ali več
             mlečnih maščob ........................                   13.5

             ---- drugo:

 1905 30 510 ----- sendvič biskviti ................                   13.5

 1905 30 590 ----- drugo ...........................                   13.5

             --- vaflji in oblati:

 1905 30 910 ---- soljeni, polnjeni ali nepolnjeni
             (slanega okusa) .......................                   10.0

 1905 30 990 ---- drugo (polnjeni ali nepolnjeni  -
             sladkega okusa) .......................                   10.0

 1905 40     - Prepečenec, toast in podobni toast
             izdelki ...............................                   10.0

 1905 90     - Drugo:

 1905 90 100 -- matzos .............................                   10.0

 1905 90 200 -- hostije, kapsule za farmacevtske
             proizvode, oblati, rižev papir in
             podobni proizvodi .....................                   5.0

             -- drugo:

 1905 90 300 --- kruh, ki ne vsebuje dodanega medu,
             jajc, sira ali sadja in ki v suhem
             stanju ne vsebuje več kot 5 ut.%
             sladkorjev niti več kot 5 ut.% maščob .                   15.0

 1905 90 400 --- vaflji in oblati z vsebnostjo vode
             več kot 10 ut.% .......................                   15.0

 1905 90 450 --- biskviti ..........................                   15.0

 1905 90 550 --- izdelki, pridobljeni z
             ekspandiranjem ali ekstrudiranjem,
             začinjeni ali soljeni .................                   15.0

             --- drugo:

 1905 90 600 ---- z dodanimi sladili ...............                   15.0

 1905 90 90  ---- drugo:


 2001        Vrtnine, sadje in drugi užitni deli
             rastlin, pripravljeni ali konzervirani
             v kisu ali ocetni kislini

 2001 90     - Drugo:

 2001 90 500 -- gobe ...............................  25               12.5


 2008        Sadje in drugi užitni deli rastlin,
             drugače pripravljeni ali konzervirani,
             z dodatkom sladkorja ali drugih sladil
             ali alkohola ali brez njih, ki niso
             navedeni in ne zajeti na drugem mestu

 2008 80     - Jagode .............................. 50                10.0


 2203 00     Pivo iz slada (z vsebnostjo alkohola
             nad 0,5 vol.%                           125               20.0


 2207        Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
             alkohola 80 vol.% ali več; etanol in
             drugi denaturirani alkoholi, s katero
             koli vsebnostjo alkohola .............. 125               5.0


                                                     50

 2106        Živila, ki niso navedena in ne zajeta
             na drugem mestu

 2106 90     - Drugo:

 2106 90 200 -- sestavljeni alkoholni pripravki,
             razen tistih na osnovi aromatičnih
             snovi vrst, ki se uporabljajo pri
             proizvodnji pijač .....................                   6.0


 2208        Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo
             manj kot 80vol.%; žganja, likerji in
             druge alkoholne pijače

 2208 20     - Alkoholne pijače, dobljene z
             destilacijo vina in iz grozdja,
             grozdnega drozga ali grozdnih tropin ..                   20.0

 2208 30     - Whisky ..............................                   13.5

 2208 40     - Rum in tafia (žganje iz sladkornega
             trsa) .................................                   20.0

 2208 50     - Gin in brinjevec ....................                   20.0

 2208 60     - Vodka ...............................                   20.0

 2208 70     - Likerji, krepilne pijače ............                   20.0

 2208 90     - Drugo ...............................                   20.0

(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna
oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse
tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.



AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti