Na podlagi 12. člena zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95) in 16. in 17. člena pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov (Uradni list RS, št. 15/95), 17. člena statuta Občine Dobrova-Horjul-Polhov Gradec, je svet občine na 31. seji 10. 9. 1998 sprejel
P R A V I L N I K
o podaljšanju obratovalnega časa v gostinskih obratih
1
S tem pravilnikom se določajo kriteriji, po katerih se ravna v primeru zahteve gostinca za podaljšanje obratovalnega časa gostinskega lokala.
2
S podaljšanim obratovalnim časom lahko poslujejo:
– restavracije in gostilne, ki gostom strežejo z jedmi in so v stanovanjskih objektih oziroma strnjenih delih stanovanjskega naselja, največ do 23. ure, ob petkih in sobotah do 24. ure,
– okrepčevalnice, bifeji in dnevni bari, največ do 22.30, ob petkih in sobotah do 23. ure.
3
Gostinec mora vlogi za podaljšanje obratovalnega časa priložiti:
– soglasje lastnika objekta, kjer se lokal nahaja v kolikor gostinec ni lastnik objekta,
– soglasje lastnikov - sosedov, ki mejijo na gostinski lokal v razponu 100 m od lokala.
V primeru, da je eden od teh soglasij negativen ima organ občine pravico vlogo o podaljšanju časa zavrniti.
Veljavna so soglasja, ki niso starejša od 60 dni pred vložitvijo zahtevka gostinca.
4
Soglasje o podaljšanju obratovalnega časa se gostincu lahko med letom odvzame in to v primeru:
– da so zaznamovane pritožbe občanov,
– da je bilo v času podaljšanega delovnega časa večkrat posredovano s strani policije.
V tem primeru je odvzeta možnost pridobitve soglasja k podaljšanju obratovalnega časa tudi za eno leto v naprej, brez obravnave občinskega organa.
5
Soglasje za podaljšani obratovalni čas se izda za določen čas – eno koledarsko leto. Po preteku te dobe mora gostinec vlogo obnoviti, v nasprotnem primeru se mu pravica do podaljšanja prekine.
6
Ta pravilnik začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 032-01-1785/98
Dobrovo-Horjul-Polhov Gradec,
dne 16. septembra 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Dobrova-Horjul-Polhov
Gradec
Anton Gerjolj l. r.