Uradni list

Številka 85
Uradni list RS, št. 85/1998 z dne 15. 12. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 85/1998 z dne 15. 12. 1998

Kazalo

4384. Uredba o določitvi carinskih kvot za leto 1999 po splošnem sporazumu o carinah in trgovini (GATT), stran 7371.

Na podlagi 4. člena zakona o ratifikaciji protokola o pristopu Republike Slovenije k splošnemu sporazumu o carinah in trgovini (Uradni list RS, št. 59/94 – MP št. 17/94) in prvega odstavka 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 71/94, 23/96 in 47/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o določitvi carinskih kvot za leto 1999 po splošnem sporazumu o carinah in trgovini (GATT)
1. člen
Za blago v okviru kvot, ki je navedeno v prilogi 1 k tej uredbi, ki je njen sestavni del, se plačuje carina po stopnjah ter posebna uvozna dajatev v višini, kot je določeno v tej prilogi.
2. člen
Količine blaga v okviru posamezne kvote iz priloge 1 k tej uredbi razdeli Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj na predlog komisije, ki jo sestavljajo po dva predstavnika Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in po en predstavnik Ministrstva za finance ter Združenja trgovine in Združenja za agroživilstvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.
Komisijo vodi in sklicuje predsednik komisije, ki ga izmed predstavnikov Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj imenuje minister za ekonomske odnose in razvoj.
Komisija sprejme kriterije za oblikovanje predlogov o razdelitvi količin blaga v okviru kvot iz priloge 1 k tej uredbi ter poslovnik o svojem delovanju.
3. člen
Zahtevek za dodelitev določene količine blaga v okviru posamezne kvote, določene v prilogi 1 k tej uredbi, lahko vloži pravna oseba ter podjetnik posameznik s sedežem ali stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: vlagatelj). Zahtevek se vloži pri Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj v 15 dneh po uveljavitvi te uredbe.
Zahtevek iz prejšnjega odstavka se vloži na obrazcu, ki ustreza vzorcu iz priloge 2 k tej uredbi, ki je njen sestavni del.
O dodelitvi določene količine blaga v okviru posamezne carinske kvote Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj izda vlagatelju odločbo, s katero določi tudi rok, do katerega je mogoče uvoziti dodeljeno količino blaga v skladu s 1. členom te uredbe.
Vlagatelj lahko uvozi dodeljeno količino blaga sam ali pooblasti drugo osebo, da za njegov račun opravi carinske formalnosti. Oseba, ki jo je vlagatelj pooblastil za izpeljavo carinskih formalnosti, se mora na zahtevo carinskega organa izkazati s pisnim pooblastilom vlagatelja. Iz pooblastila mora biti jasno razvidno, ali gre za posredno ali neposredno zastopanje.
Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj lahko razdeli količine blaga v okviru posamezne carinske kvote tudi postopoma, praviloma pa dvakrat letno, upoštevaje razmere na trgu zadevnega blaga, pri čemer morajo biti carinske kvote v celoti razdeljene najmanj dva meseca pred iztekom leta.
4. člen
Carinska uprava Republike Slovenije spremlja realizacijo uvoza zaradi sprostitve blaga v prost promet ali začasnega uvoza po izdanih odločbah iz tretjega odstavka 3. člena te uredbe in o tem trimesečno poroča Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj.
5. člen
Minister za ekonomske odnose in razvoj lahko na predlog komisije iz 2. člena te uredbe izda predpis, v katerem objavi obseg kvot, ki niso bile razdeljene ali ni bil izvršen oziroma ni bil v celoti izvršen uvoz na podlagi izdanih odločb.
6. člen
Pri uvozu blaga po določbah te uredbe se v enotno carinsko listino (ECL), v skladu s 25. členom pravilnika o uporabi listin v carinskem postopku (Uradni list RS, št. 56/95, 76/95 in 68/96), v polje 39 vpiše štirimestno šifro “5002”.
7. člen
Ta uredba začne veljati 1. januarja 1999.
Št. 424-13/98-2
Ljubljana, dne 3. decembra 1998.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
                                                        PRILOGA 1

-----------------------------------------------------------------
Tarifna             Poimenovanje        Obseg   Carinska  Posebna
oznaka                                  kvote   stopnja   dajatev
                                        (tone)    (%)    (SIT/kg)
-----------------------------------------------------------------

0201       Meso, goveje, sveže ali
           ohlajeno

02011000   - Trupi in polovice:

020110009  -- drugo                     129       2.0      57.70

-----------------------------------------------------------------

020120     - Drugi kosi s kostmi:       300

02012020   -- "kompenzirane četrti":

020120209  --- drugo                              2.0      83.50

02012030   -- nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

020120309  --- drugo                              2.0      83.50

02012050   -- nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:

020120509  --- drugo                              2.0      83.50

02012090   -- drugo:

020120909  --- drugo                              2.0      83.50

02013000   - Brez kosti:

020130009  -- drugo                               2.0      98.80

-----------------------------------------------------------------

0202       Meso goveje, zamrznjeno

02021000   - Trupi in polovice:

020210009  -- drugo                     493       2.0      52.10

-----------------------------------------------------------------

020220     - Drugi kosi s kostmi:       300

02022010   -- "kompenzirane" četrti:

020220109  --- drugo                              2.0      75.10

02022030   -- nerazkosane ali razkosane
              sprednje četrti:

020220309  --- drugo                              2.0      75.10

02022050   -- nerazkosane ali razkosane
              zadnje četrti:

020220509  --- drugo                              2.0      75.10

02022090   -- drugo:

020220909  --- drugo                              2.0      75.10

02030      - Brez kosti:

02023010   -- spodnje četrti, cele ali
              razkosane v največ pet
              kosov, vsaka četrt v
              enem delu; kompenzirane
              četrti v dveh delih, od
              katerih eden vsebuje
              sprednjo četrt, celo ali
              razkosano v največ pet
              kosov, drugi del pa
              zadnjo četrt, razen
              fileja v enem kosu:

020230109  --- drugo                              2.0      81.70

02023050   -- vrat, pleče, plečna
              bržola in prsa s
              spodnjim delom plečeta:

020230509  --- drugo                              2.0      81.70

02023090   -- drugo:                       

020230909  --- drugo                              2.0      81.70

-----------------------------------------------------------------

0201       Meso, goveje, sveže ali
           ohlajeno                     300

02011000   - Trupi in polovice:

020110001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  9.8        -

020120     - Drugi kosi s kostmi:

02012020   -- "kompenzirane četrti":

020120201  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02012030   -- nerazkosane ali
              razkosane sprednje
              četrti:

020120301  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02012050   -- nerazkosane ali
              razkosane zadnje četrti:

020120501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02012090   -- drugo:

020120901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02013000   - Brez kosti:

020130001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  9.8        -

0202       Meso goveje, zamrznjeno

02021000   - Trupi in polovice:

020210001  -- mlada govedina visoke
              kvalitete (Hilton)                  9.8        -

020220     - Drugi kosi s kostmi:

02022010   -- "kompenzirane" četrti:

020220101  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02022030   -- nerazkosane ali
              razkosane sprednje
              četrti

020220301  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02022050   -- nerazkosane ali
              razkosane zadnje
              četrti:

020220501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02022090   -- drugo:

020220901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

020230     - Brez kosti:

02023010   -- sprednje četrti, cele
              ali razkosane v največ
              pet kosov, vsaka četrt
              v enem delu;
              kompenzirane četrti v
              dveh delih, od katerih
              eden vsebuje sprednjo
              četrt, celo ali
              razkosano v največ pet
              kosov, drugi del pa
              zadnjo četrt, razen
              fileja v enem kosu:

020230101  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02023050   -- vrat, pleče, plečna
              bržola in prsa s
              spodnjim delom plečeta:

020230501  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

02023090   -- drugo:

020230901  --- mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                 9.8        -

-----------------------------------------------------------------

0203       Meso, prašičje, sveže,
           ohlajeno ali zamrznjeno     1.451

           - Sveže ali ohlajeno:

020311     -- trupi in polovice:

020311100  --- domačih prašičev                   6.0      34.40

020311900  --- drugo - divjih prašičev            6.0      34.40

020312     -- šunke, plečeta in
              njihovi kosi, s kostmi:

           --- domačih prašičev:

020312110  ---- šunke in njihovi kosi             6.0      49.90

020312190  ---- plečeta in njihovi kosi           6.0      49.90

020312900  --- drugo - divjih prašičev            6.0      49.90

020319     -- drugo:

           --- domačih prašičev:

020319110  ---- prednji deli in
                njihovi kosi                      6.0      55.80

020319130  ---- ledja in njihovi kosi,
                s kostmi                          6.0      55.80

020319150  ---- prsa s potrebušino in
                maščobo, kosi                     6.0      55.80

           ---- drugo:

020319550  ----- brez kosti                       6.0      55.80

020319590  ----- drugo                            6.0      55.80

020319900  --- drugo (npr., divjih
               prašičev)                          6.0      55.80
-----------------------------------------------------------------

           - Zamrznjeno:                726

020321     -- trupi in polovice:

020321100  --- domačih prašičev                   6.0      34.40

020321900  --- drugo - divjih prašičev            6.0      34.40

020322     -- šunke, plečeta in
              njihovi kosi, s kostmi:

           --- domačih prašičev:

020322110  ---- šunke in njihovi kosi             6.0      49.90

020322190  ---- plečeta in njihovi kosi           6.0      49.90

020322900  --- drugo - divjih prašičev            6.0      49.90

020329     -- drugo:

           --- domačih prašičev:

020329110  ---- prednji del in njihovi
                kosi                              6.0      50.60

020329130  ---- ledja in njihovi kosi,
                s kostmi                          6.0      50.60

020329150  ---- prsa s potrebušino in
                maščobo, kosi                     6.0      50.60

           ---- drugo:

020329550  ----- brez kosti                       6.0      50.60

020329590  ----- drugo                            6.0      50.60

020329900  --- drugo - divjih prašičev            6.0      50.60

-----------------------------------------------------------------

0206       Drugi užitni klavnični
           izdelki iz govejega,
           svinjskega, ovčjega,
           kozjega in konjskega mesa
           ter mesa oslov ali mesa
           mul in mezgov, sveži,
           ohlajeni ali zamrznjeni

020610     - Živali vrste goved,
           sveži ali ohlajeni:          311

020610100  -- za proizvodnjo
           farmacevtskih izdelkov                 2.8     109.10

           -- drugi:

020610910  --- jetra                              2.8     109.10

020610950  --- notranja prepona,
           mišična in tetivna                     2.8     109.10

020610990  --- drugo                              2.8     109.10

           - Živali vrste goved,
           zamrznjeni                   155

020629     -- drugi:

020629100  --- za proizvodnjo
           farmacevtskih izdelkov                 5.6        -

           --- drugi:

020629910  ---- notranja prepona,
           mišična in tetivna                     5.6        -

020629990  ---- drugi                             5.6        -

-----------------------------------------------------------------

0210       Meso in drugi užitni mesni
           klavnični izdelki,
           nasoljeni, v slanici, sušeni
           ali prekajeni; užitna moka
           in zdrob iz mesa ali iz
           drugih klavničnih izdelkov    78

           - Meso, prašičje:

021011     -- šunke, plečeta in
              njihovi kosi, s kostmi:

           --- domačih prašičev:

           ---- nasoljena ali v
                slanici:

021011110  ----- šunke in njihovi kosi            6.0      97.00

021011190  ----- plečeta in njihovi kosi          6.0      97.00

           ---- posušena ali prekajena:

021011310  ----- šunke in njihovi kosi            6.0      97.00

021011390  ----- plečeta in njihovi kosi          6.0      97.00

021011900  --- drugo                              6.0      97.00

021012     -- prsi s potrebušnino in
              njihovi kosi:

           --- domačih prašičev:

021012110  ---- soljene ali v slanici             6.0      49.90

021012190  ---- sušene ali prekajene              6.0      49.90

021012900  --- drugo                              6.0      49.90

021019     -- drugo:

           --- domačih prašičev:

           ---- soljeno ali v slanici:

021019100  ----- prekajene prašičje
                 polovice ali njihovi
                 kosi                             6.0      97.00

021019200  ----- prekajene skrajšane
                 polovice
                 (tričetrtinske
                 stranice) ali srednji
                 deli                             6.0      97.00

021019300  ----- prednji deli in
                 njihovi kosi                     6.0      97.00

021019400  ----- ledja in njihovi kosi            6.0      97.00

           ----- drugo:

021019510  ------ brez kosti                      6.0      97.00

021019590  ------ drugo                           6.0      97.00

           ---- sušeno ali prekajeno:

021019600  ----- prednji deli in
                 njihovi kosi                     6.0      97.00

021019700  ----- ledja in njihovi kosi            6.0      97.00

           ----- drugo:

021019810  ------ brez kosti                      6.0      97.00

021019890  ------ drugo                           6.0      97.00

021019900  --- drugo                              6.0      97.00

-----------------------------------------------------------------

021020     - Meso, goveje:               14

021020100  -- s kostmi                            6.0     231.00

021020900  -- brez kosti                          6.0     231.00

-----------------------------------------------------------------

0402       Mleko in smetana,
           koncentrirana ali z
           dodatkom sladkorja ali
           drugih sladil                 93

           - V prahu, zrnih ali drugih
             trdnih oblikah, z več kot
             1,5 ut. % maščobe:

040221     -- brez dodatnega sladkorja
              ali drugih sladil:

           --- z vsebnostjo maščob do
               vključno 27 ut. %:

040221110  ---- v izvirnem pakiranju z
                neto vsebino do
                vključno 2,5 kg                   6.0     123.30

           ---- drugo:

040221170  ----- z vsebnostjo maščob
                 do vključno 11 ut. %             6.0     123.30

040221190  ----- z vsebnostjo maščob
                 več kot 11 ut. % pa
                 do vključno 27 ut. %             6.0     123.30

           --- z vsebnostjo maščob nad
               27 ut. %:

040221910  ---- v izvirnem pakiranju z
                neto vsebino do
                vključno 2,5 kg                   6.0     123.30

040221990  ---- drugo                             6.0     123.30

-----------------------------------------------------------------

040500     Maslo ter druge maščobe in
           olja, dobljeni iz mleka;
           mlečni namazi                 95

040510     - Maslo:

           -- z vsebnostjo maščob do
              vključno 85 ut. %:

           --- naravno maslo:

040510110  ---- v izvirnem pakiranju z
                neto vsebino do
                vključno 1 kg                     4.8     138.70

040510190  ---- drugo                             4.8     138.70

040510300  --- rekombinirano maslo                4.8     138.70

040510500  --- sirotkino maslo                    4.8     138.70

040510900  -- drugo                               4.8     138.70

040520     - Mlečni namazi:

040520100  -- z vsebnostjo maščob 39
              ut. % ali več, vendar z
              manj kot 60 ut. %
              maščobe                             4.8     138.70

040520300  -- z vsebnostjo maščob 60
              ut. % ali več, pa do
              vključno 75 ut. %
              maščobe                             4.8     138.70

040520900  -- z vsebnostjo maščob več
              kot 75 ut. %, vendar z
              manj kot 80 ut. %
              maščobe                             4.8     138.70

040590     - Drugo:

040590100  -- z vsebnostjo maščob 99,3
              ut. % ali več maščobe,
              ter z največ 0,5 ut. %
              vode                                4.8     138.70

040590900  -- drugo                               4.8     138.70

-----------------------------------------------------------------

0808       Jabolka, hruške in kutine,
           sveže

080810     - Jabolka:                 3.750

080810100  -- jabolka za predelavo,
              razsuta, od 16.
              septembra do 15.
              decembra                            4.9      13.20

           -- drugo:

08081020   --- vrste zlati delišes:

080810201  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             4.9      13.20

080810202  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            4.9      13.20

080810203  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           4.9      13.20

080810204  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          4.9      13.20

08081050   --- vrste granny smith:

080810501  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             4.9      13.20

080810502  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            4.9      13.20

080810503  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           4.9      13.20

080810504  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          4.9      13.20

08081090   --- druga:

080810901  ---- od 1. januarja do 31.
                marca                             4.9      13.20

080810902  ---- od 1. aprila do 30.
                junija                            4.9      13.20

080810903  ---- od 1. julija do 20.
                avgusta                           4.9      13.20

080810904  ---- od 21. avgusta do 31.
                decembra                          4.9      13.20

-----------------------------------------------------------------

1001       Pšenica in soržica        80.000

100190     - Drugo:

           -- druga pira, navadna
              pšenica in soržica:

100190990  --- drugo                              4.9        -

-----------------------------------------------------------------

100300     Ječmen

10030090   - Drug:

100300909  -- drug                   70.000       8.4        -

-----------------------------------------------------------------

1005       Koruza                   120.000

100590000  - Druga                                8.4

-----------------------------------------------------------------

110100     Pšenična ali moka iz
           mešanice žit na
           podlagi pšenice

           - Pšenična moka:          12.000

110100150  -- iz navadne pšenice
              ali pirjevice                       4.9        -

-----------------------------------------------------------------

1514       Olje iz ogrščice
           (repično olje) ali
           gorčice in njegove
           frakcije, rafinirano
           ali nerafinirano, toda
           kemično nemodoficirano

151490     - Drugo:

151490900  -- drugo                     285       4.9      18.90

-----------------------------------------------------------------

1602       Drugi pripravljeni ali
           konzervirani izdelki iz
           mesa, drobovja ali krvi

160250     - Goved                       12       6.0     212.20

-----------------------------------------------------------------

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti