Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1 ------------------------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje oznaka ------------------------------------------------------------------------------- 3502 Albumini (vključno koncentrati dveh ali več proteinov iz sirotke z vsebnostjo 80 ut % ali več proteinov iz sirotke, računano na suho snov), albuminati in drugi albuminski derivati - Jajčni albumin: 350211 -- posušen: 350211900 --- drugo 350219 -- drugo: 350219900 --- drugo - Mlečni albumin, vključno koncentrati iz dveh ali več mlečnih proteinov: -- drugo: 350220910 --- posušen (na primer v lističih, kosmičih, prahu) 350220990 --- drugo 4501 Pluta, naravna, surova ali enostavno obdelana; odpadki plute, zdrobljena, drobljena ali zmleta pluta 5201 00 Bombaž, nemikan in nečesan 5301 Lan, surov ali predelan, toda nepreden; laneno predivo in odpadki (vključno z odpadki preje in razvlaknjenimi tekstilnimi surovinami) 5302 Konoplja (Cannabis sativa L.), surova ali predelana, toda nepredena; konopljeno predivo in odpadki (vključno z odpadki preje in razvlaknjenimi tekstilnimi surovinami)
PRILOGA 2 KMETIJSKI IZDELKI ----------------------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje Količina Carinska oznaka (t) stopnja ----------------------------------------------------------------------------- 1 2 3 4 (1) ----------------------------------------------------------------------------- 0201 Meso, goveje, sveže ali ohlajeno ........... 50 6.9 ----------------------------------------------------------------------------- 0203 Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali zamrznjeno ................................. 100 8.3 ----------------------------------------------------------------------------- 0207 Meso in užitni odpadki perutnine iz tar.št. 0105, sveže, ohlajeno ali zamrznjeno - Kokoši vrste Gallus domesticus: 0207 11 -- nerazrezane na kose, sveže ali ohlajene: 0207 11 900 --- oskubljene in očiščene, brez glav, nog ter vratov, src, jeter in želodčkov, znane kot "65% piščanci" ali pod drugim nazivom ... 20 8.3 ----------------------------------------------------------------------------- 0209 00 Prašičja maščoba in salo, očiščena mesa, in podkožno maščevje perutnine (netopljeno), sveže, ohlajeno, zamrznjeno, nasoljeno, razsoljeno, sušeno ali prekajeno ............ 20 7.0 ----------------------------------------------------------------------------- 0402 Mleko in smetana, koncentrirana ali z dodatkom sladkorja ali drugih sladil ........ 20 8.3 ----------------------------------------------------------------------------- 0406 Sir in skuta 0406 30 - Sir, topljen, razen naribanega, ali v prahu ....................................... 20 6.9 ----------------------------------------------------------------------------- 0703 Čebula, šalotka, česen, por druge užitne čebulnice; sveža ali ohlajena 0703 20 000 - Česen ..................................... 30 8.4 ----------------------------------------------------------------------------- 0808 Jabolka, hruške in kutine, sveže 0808 10 - Jabolka: 0808 10 100 -- jabolka za predelavo, razsuta, od 16. septembra do 15. decembra ................... 200 6.9 ----------------------------------------------------------------------------- 1601 Klobase in podobni izdelki iz mesa, drugih užitnih klavničnih proizvodov ali krvi; sestavljena živila na osnovi teh proizvodov .................................. 20 8.2 ----------------------------------------------------------------------------- 1602 Drugi pripravljeni ali konzervirani izdelki iz mesa, drobovje ali kri 20 1602 10 000 - Homogenizirani proizvodi .................. 21.0 1602 20 - Iz jeter katere koli živali ............... 21.0 - Iz perutnine iz tar. št. 0105: 1602 31 -- puranov .................................. 18.9 1602 32 -- kokoši vrste Gallus domesticus ........... 8.3 1602 39 -- drugo .................................... 8.3 - Prašičev: 1602 41 -- šunka (stegno) in njeni kosi ............. 8.3 1602 42 -- plečeta in njihovi kosi .................. 8.3 1602 49 -- drugo, vključno mešanice ................. 8.3 1602 50 - Goved ..................................... 8.3 1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz krvi katerih koli živali ................................. 8.3 ----------------------------------------------------------------------------- 1704 Sladkorni proizvodi (ključno z belo čokolado), brez kakava 20 1704 10 - Žvečilni gumi, prevlečen s sladkorjem ali ne ...................................... 18.9 1704 90 - Drugo ..................................... 15.4 ----------------------------------------------------------------------------- 1806 Čokolada in druga živila, ki vsebujejo kakav 10 1806 10 - Kakav v prahu z dodatkom sladkorja ali drugih sladil ............................... 18.9 1806 20 - Drugi izdelki v blokih, mase nad 2 kg, ali v tekočem stanju, pastozni masi, prahu, zrnih ali v drugih oblikah v razsutem stanju, v posodah ali pakiranjih nad 2 kg ........... 18.9 - Drugo, v blokih ali palicah: 1806 31 000 -- polnjeni ................................. 18.9 1806 32 -- nepolnjeni ............................... 11.9 1806 90 - Drugo ..................................... 18.9 ----------------------------------------------------------------------------- 2208 Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo manj kot 80 vol.%; žganja, likerji in druge alkoholne pijače ............................ 70 2208 20 - Alkoholne pijače, dobljene z destilacijo vina in iz grozdja, grozdnega drozga ali grozdnih tropin ............................. 28.0 2208 30 - Whisky .................................... 18.9 2208 40 - Rum in tafia (žganje iz sladkornega trsa) . 28.0 2208 50 - Gin in brinjevec .......................... 28.0 2208 60 - Vodka ..................................... 28.0 2208 70 - Likerji, krepilne pijače .................. 28.0 2208 90 - Drugo ..................................... 28.0 ----------------------------------------------------------------------------- (1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.
PRILOGA 3 KMETIJSKI IZDELKI ----------------------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje Količina Carinska oznaka (t) stopnja ----------------------------------------------------------------------------- 1 2 3 4 (1) ----------------------------------------------------------------------------- 0305 Ribe, sušene, nasoljene ali v slanici; prekajene ribe, pečene pred prekajevanjem ali med prekajevanjem; ribja moka, zdrob in peleti, primerni za človeško prehrano 60 0305 10 000 - Ribja moka, zdrob in peleti, ustrezna za hrano ljudi ................................. 5.0 0305 20 000 - Jetra in ikre, sušene, prekajene, nasoljene ali v slanici ..................... 5.0 0305 30 - Ribji fileti, sušeni, nasoljeni, v slanici, toda neprekajeni ............................ 5.0 - Prekajene ribe, vključno s fileti: 0305 41 000 -- pacifiški lososi (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou in Oncorhynchus rhodurus), atlantski lososi (Salmo salar) in donavski lososi (Hucho hucho) ...................................... 1.5 0305 42 000 -- sledi (Clupea harengus, Clupea pallasii) . 4.0 0305 49 -- druge .................................... 4.0 - Sušene ribe, nenasoljene ali nasoljene, toda neprekajene: 0305 51 -- trske (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) .............................. 4.0 0305 59 -- druge .................................... 4.0 - Ribe, nasoljene, toda nesušene in neprekajene, ter ribe v slanici: 0305 61 000 -- sledi (Clupea harengus, Clupea pallasii) . 1.0 0305 62 000 -- trske (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) .............................. 5.0 0305 63 000 -- inčun-brgljuni (Engraulis spp.) .......... 5.0 0305 69 -- druge .................................... 5.0 ----------------------------------------------------------------------------- 1604 Pripravljene ali konzervirane ribe, kaviar in kaviarjevi nadomestki, pripravljeni iz ribjih jajčec 120 - Ribe, cele ali v kosih, toda nezmlete: 1604 11 000 -- lososi ................................... 1.0 1604 12 -- sledi: 1604 12 100 --- fileti, surovi, samo prekriti s testom ali krušnimi drobtinami, predhodno ocvrti v olju ali neocvrti, globoko zamrznjeni ..... 1.0 --- drugo: 1604 12 910 ---- v nepredušni embalaži .................. 5.0 1604 12 990 ---- drugo .................................. 5.0 1604 13 -- sardine, velike sardele in papaline ...... 8.5 1604 14 -- tuni, progasti tuni in palamide (Sarda spp.) ................................ 12.5 1604 15 -- skuše .................................... 12.5 1604 16 000 -- inčuni ................................... 12.5 1604 19 -- druge: 1604 19 100 --- salmonide, razen lososa ................. 13.5 --- ribe rodu Euthynnus, razen progastega tuna (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis): 1604 19 310 ---- fileti, znani kot "vlečeni fileti" .... 12.5 1604 19 390 ---- drugo .................................. 12.5 1604 19 500 --- ribe vrste Orcynopsis unicolor .......... 12.5 --- druge: 1604 19 910 ---- fileti, surovi, samo prekriti s testom ali krušnimi drobtinami, predhodno ocvrti v olju ali neocvrti, globoko zamrznjeni ..... 12.5 ---- druge: 1604 19 920 ----- trska (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) .............................. 1.0 1604 19 930 ----- saj ali morski losos (Pollachius virens) ..................................... 12.5 1604 19 940 ----- oslič (Merluccius spp., Urophycis spp.) ....................................... 12.5 1604 19 950 ----- aljaški saj (Theragra chalcogramma) in saj (Pollachius pollachius) .............. 12.5 1604 19 980 ----- druge ................................. 12.5 1604 20 - Druge pripravljene ali konzervirane ribe: 1604 20 050 -- pripravljen surimi ....................... 5.0 -- druge: 1604 20 100 --- losos ................................... 5.0 1604 20 300 --- salmonide, razen lososa ................. 13.5 1604 20 400 --- inčuni .................................. 12.5 1604 20 500 --- sardine, palamide, skuše vrste Scomber scombrus in Scomber japonicus, ribe vrste Orcynopsis unicolor ......................... 12.5 1604 20 700 --- tuni, progasti tuni ali druge ribe iz rodu Euthynnus ................................... 12.5 1604 20 900 --- druge ribe .............................. 12.5 1604 30 - Kaviar in kaviarjevi nadomestki ........... 1.0 ----------------------------------------------------------------------------- (1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.