Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1 ------------------------------------------------------------------------------ Tarifna Poimenovanje oznaka ------------------------------------------------------------------------------ 3502 Albumini, albuminati in drugi albuminski derivati: - Jajčni albumin: 3502 11 -- posušen: 3502 11 90 --- drugo 3502 19 -- drugo: 3502 19 90 --- drugo 3502 20 - Mlečni albumin, vključno koncentrati iz dveh ali več mlečnih proteinov: 3502 20 10 -- neustrezen ali ki bo s predelavo postal neustrezen za človeško prehrano -- drugo: 3502 20 91 --- posušen (na primer v lističih, kosmičih, prahu) 3502 20 99 --- drugo 4501 Pluta, naravna, surova ali enostavno obdelana; odpadki plute; zdrobljena, drobljena ali zmleta pluta 5201 00 Bombaž, nemikan in nečesan 5301 Lan, surov ali predelan, toda nepreden; laneno predivo in odpadki (vključno z odpadki preje in razvlaknjenimi tekstilnimi surovinami) 5302 Konoplja (Cannabis sativa L.), surova ali predelana, toda nepredena; konopljeno predivo in odpadki (vključno z odpadki preje in razvlaknjenimi tekstilnimi surovinami) ------------------------------------------------------------------------------
PRILOGA 2 ------------------------------------------------------------------------------ Tarifna Poimenovanje Carinska Carinska oznaka stopnja (1) kvota (t) ------------------------------------------------------------------------------ 1 2 3 4 ------------------------------------------------------------------------------ 0406 40 - Sir z modrimi plesnimi 4,9 20 ------------------------------------------------------------------------------ 0808 10 100 -- jabolka za predelavo, razsuta 4,9 100 ------------------------------------------------------------------------------ 1108 13 -- krompirjev škrob 1,5 100 ------------------------------------------------------------------------------ 1601 Klobase in podobni izdelki iz mesa, drugih užitnih klavničnih proizvodov ali krvi; sestavljena živila na osnovi teh proizvodov 5,9 20 ------------------------------------------------------------------------------ 1602 Drugi pripravljeni ali konzevirani izdelki iz mesa, drobovje ali kri 50 1602 10 000 - Homogenizirani proizvodi 15 1602 20 - Iz jeter katere koli živali 15 - Iz perutnine iz tar. št. 0105: 1602 31 -- puranov 13,5 1602 32 -- kokoši vrste Gallus domesticus 6 1602 39 -- drugo 6 - Prašičev: 1602 41 -- šunka (stegno) in njeni kosi 6 1602 42 -- plečeta in njihovi kosi 6 1602 49 -- drugo, vključno mešanice 6 1602 50 - Goved 6 1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz krvi katerih koli živali 6 ------------------------------------------------------------------------------ 1704 90 750 ---- karamele (toffee) in podobne sladkarije 11 30 ------------------------------------------------------------------------------ 1806 Čokolada in druga živila, ki vsebujejo kakav 1806 90 - Drugo 13,5 20 ------------------------------------------------------------------------------ 1901 Sladni ekstrakt; živila iz moke, zdroba, škroba in sladnega ekstrakta brez dodatka kakava ali z dodatkom kakava v prahu v količini manj kot 40 ut. %, ... 1901 90 - Drugo: 50 -- ekstrakt slada: 1901 90 110 --- z vsebnostjo suhega ekstrakta 90 ut. % ali več 10 1901 90 190 --- drugo 10 -- drugo: 1901 90 910 --- ki ne vsebuje mlečnih maščob, saharoze, ........ 10 1901 90 99 --- drugo 22,5 ------------------------------------------------------------------------------ 1905 Kruh, peciva, sladice, biskviti in drugi pekovski izdelki z dodatkom kakava ali brez njega; hostije, kapsule za farmacevtske proizvode, oblati, rižev papir in podobni izdelki 50 1905 10 000 - Hrustljavi kruh (krisp) 12,5 1905 20 - Kruh in podobni izdelki, začinjeni z ingverjem 13,5 1905 30 - Sladki biskviti, vaflji in oblati: -- popolnoma ali delno prevlečeni s čokolado ali drugimi proizvodi, ki vsebujejo kakav: 1905 30 110 --- v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 85 g 13,5 1905 30 190 --- drugo 13,5 -- drugo: --- sladki biskviti: 1905 30 300 ---- ki vsebujejo 8 ut. % ali več mlečnih maščob 13,5 ---- drugo: 1905 30 510 ----- sendvič biskviti 13,5 1905 30 590 ----- drugo 13,5 --- vaflji in oblati: 1905 30 910 ---- soljeni, polnjeni ali nepolnjeni 10 1905 30 990 ---- drugo 10 1905 40 - Prepečenec, toast in podobni toast izdelki 10 1905 90 - Drugo: 1905 90 100 -- matzos 10 1905 90 200 -- hostije, kapsule za farmacevtske proizvode, oblati, rižev papir in podobni proizvodi 5 -- drugo: 1905 90 300 --- kruh, ki ne vsebuje dodanega medu, jajc, sira ali sadja ... 15 1905 90 400 --- vaflji in oblati z vsebnostjo vode več kot 10 ut. % 15 1905 90 450 --- biskviti 15 1905 90 550 --- proizvodi, pridobljeni s potiskanjem ali vlečenjem ... 15 --- drugo: 1905 90 600 ---- z dodanimi sladili 15 1905 90 90 ---- drugo: 15 ------------------------------------------------------------------------------ 2105 Sladoled in druge ledene sladice s kakavom ali brez kakava 13,5 20 ------------------------------------------------------------------------------ 2201 10 - Mineralne vode in sodavice 7,5 20 ------------------------------------------------------------------------------ 2203 00 Pivo iz slada 20 100 ------------------------------------------------------------------------------ 2208 60 - Vodka 20 150 2208 70 - Likerji 20 200 ------------------------------------------------------------------------------ (1) Kjer so navedene carinske stopnje za posamezno tarifno številko (štirimestna tarifna oznaka) ali posamezno tarifno podštevilko (šestmestna oziroma osem ali devetmestna oznaka) se navedena carinska stopnja uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne številke oziroma šest ali osemmestne podštevilke.
PRILOGA 3 ----------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje oznaka(1) ----------------------------------------------------------------- 0301 Ribe, žive (2) 0302 Ribe, sveže ali ohlajene, razen ribjih filetov in drugega ribjega mesa iz tar. št. 0304 (3) 0303 Ribe, zamrznjene, razen ribjih filetov in drugega ribjega mesa iz tar. št. 0304 (4) 0304 Ribji fileti in drugo ribje meso (nemleto ali mleto), sveže, ohlajeno ali zamrznjejo (5) ----------------------------------------------------------------- 0306 Raki v oklepu ali brez oklepa, živi, sveži, ohlajeni, zamrznjeni, sušeni, nasoljeni ali v slanici, raki v oklepu, kuhani v sopari ali vodi, pa tudi ohlajeni, zamrznjeni, sušeni nasoljeni ali v slanici, moka, zdrob in peleti, primerni za človeško prehrano ----------------------------------------------------------------- 0307 Mehkužci v oklepu ali brez oklepa, živi, sveži, ohlajeni, zamrznjeni, sušeni, nasoljeni ali v slanici; vodni nevretenčarji, razen rakov in mehkužcev, živi, sveži, ohlajeni, zamrznjeni, sušeni, nasoljeni ali v slanici, moka, zdrob in peleti, primerni za človeško prehrano ----------------------------------------------------------------- 2301 Moka, zdrob in peleti iz mesa ali mesnih odpadkov, rib ali rakov, mehkužcev ali drugih vodnih nevretenčarjev, neustreznih za hrano ljudi; ocvirki 2301 10 000 - Moka, zdrob in peleti iz mesa ali mesnih odpadkov; ocvirki (6) ----------------------------------------------------------------- (1) Kjer je navedena tarifna številka (štirimestna tarifna oznaka) se carinska stopnja "prosto" uporablja za vse tarifne podštevilke (šestmestne oziroma devetmestne oznake) v okviru navedene tarifne številke. (2), (3), (4) in (5) Za spodaj navedene tarifne oznake se plačuje carina po stopnjah, določenih v skladu z zakonom o carinski tarifi oziroma predpisi, sprejetimi na njegovi podlagi: ----------------------------------------------------------------- (2) 0301 91 -- postrvi 0301 93 -- krap ----------------------------------------------------------------- (3) 0302 11 -- postrvi 0302 12 000 -- pacifiški losos, atlantski losos in donavski losos 0302 40 - Sledi, razen jeter in iker 0302 61 -- sardele, velike sardele, papaline 0302 69 110 ---- krap 0302 69 550 ---- inčuni 0302 69 650 ---- oslič 0302 69 910 ---- skuša ----------------------------------------------------------------- (4) 0303 21 -- postrvi 0303 22 000 -- atlantski lososi in donavski lososi 0303 50 - Sledi, razen jeter in iker: 0303 71 -- sardele, velike sardele, papaline 0303 77 000 -- brancini 0303 79 110 ---- krap ----------------------------------------------------------------- (5) 0304 10 110 ---- postrvi 0304 10 130 ---- pacifiškega lososa, atlantskega lososa in donavskega lososa 0304 10 190 ---- drugih sladkovodnih rib 0304 20 110 --- postrvi 0304 20 130 --- pacifiškega lososa, atlantskega lososa in donavskega lososa 0304 20 190 --- drugih sladkovodnih rib ----------------------------------------------------------------- (6) Razen izdelkov iz kitovega mesa -----------------------------------------------------------------