Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1 ----------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje oznaka ----------------------------------------------------------------- 3502 Albumini (vključno koncentrati dveh ali več proteinov iz sirotke z vsebnostjo 80 ut.% ali več proteinov iz sirotke, računano na suho snov), albuminati in drugi albuminski derivati - Jajčni albumin: 350211 - - posušen: 350211900 - - - drugo 350219 - - drugo: 350219900 - - - drugo - Mlečni albumin, vključno koncentrati iz dveh ali več mlečnih proteinov: - - drugo: 350220910 - - - posušen (na primer v lističih, kosmičih, prahu) 350220990 - - - drugo 4501 Pluta, naravna, surova ali enostavno obdelana; odpadki plute; zdrobljena, drobljena ali zmleta pluta 5201 00 Bombaž, nemikan in nečesan 5301 Lan, surov ali predelan, toda nepreden; laneno predivo in odpadki (vključno z odpadki preje in razvlaknjenimi tekstilnimi surovinami) 5302 Konoplja (Cannabis sativa L.), surova ali predelana, toda nepredena; konopljeno predivo in odpadki (vključno z odpadki preje in razvlaknjenimi tekstilnimi surovinami)
PRILOGA 2 KMETIJSKI IZDELKI ----------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje Količina Carinska oznaka (t) stopnja ----------------------------------------------------------------- 1 2 3 4 (1) ----------------------------------------------------------------- 0201 Meso, goveje, sveže ali ohlajeno 50 5.4 0203 Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali zamrznjeno 100 6.5 0207 Meso in užitni odpadki perutnine iz tar.št. 0105, sveže, ohlajeno ali zamrznjeno - Kokoši vrste Gallus domesticus: 0207 11 - -nerazrezane na kose, sveže ali ohlajene: 0207 11 900 - - - oskubljene in očiščene, brez glav, nog ter vratov, src, jeter in želodčkov, znane kot "65% piščanci" ali pod drugim nazivom 20 6.5 0402 Mleko in smetana, koncentrirana ali z dodatkom sladkorja ali drugih sladil 20 6.5 0406 Sir in skuta 0406 30 - Sir, topljen, razen naribanega, ali v prahu 20 5.4 0703 Čebula, šalotka, česen, por druge užitne čebulnice; sveža ali ohlajena 0703 20 000 - Česen 30 7.2 0808 Jabolka, hruške in kutine, sveže 0808 10 - Jabolka: 0808 10 100 - - jabolka za predelavo, razsuta, od 16. septembra do 15. decembra 200 5.4 1601 Klobase in podobni izdelki iz mesa, drugih užitnih klavničnih proizvodov ali krvi; sestavljena živila na osnovi teh proizvodov 20 6.5 1602 Drugi pripravljeni ali konzervirani izdelki iz mesa, drobovja ali krvi 20 1602 10 000 - Homogenizirani proizvodi 18.0 1602 20 - Iz jeter katere koli živali 18.0 - Iz perutnine iz tar. št. 0105: 1602 31 - - puranov 16.2 1602 32 - - kokoši vrste Gallus domesticus 6.5 1602 39 - - drugo 6,5 - Prašičev: 1602 41 - - šunka (stegno) in njeni kosi 6.5 1602 42 - - plečeta in njihovi kosi 6.5 1602 49 - - drugo, vključno mešanice 6.5 1602 50 - Goved 6.5 1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz krvi katerih koli živali 6.5 1704 Sladkorni proizvodi (ključno z belo čokolado), brez kakava 20 1704 10 - Žvečilni gumi, prevlečen s sladkorjem ali ne 16.2 1704 90 - Drugo 13.2 1806 Čokolada in druga živila, ki vsebujejo kakav 10 1806 10 - Kakav v prahu z dodatkom sladkorja ali drugih sladil 16.2 1806 20 - Drugi izdelki v blokih, mase nad 2 kg, ali v tekočem stanju, pastozni masi, prahu, zrnih ali v drugih oblikah v razsutem stanju, v posodah ali pakiranjih nad 2 kg 16.2 - Druga čokolada, v blokih ali palicah: 1806 31 000 - - polnjeni 16.2 1806 32 - - nepolnjeni 10.2 1806 90 - Drugo 16.2 ----------------------------------------------------------------- (1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.
PRILOGA 3 KMETIJSKI IZDELKI ----------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje Količina Carinska oznaka (t) stopnja ----------------------------------------------------------------- 1 2 3 4 (1) ----------------------------------------------------------------- 0209 00 Prašičja maščoba in salo, očiščena mesa, in podkožno maščevje perutnine (netopljeno), sveže, ohlajeno, zamrznjeno, nasoljeno, razsoljeno, sušeno ali prekajeno 20 6.0 2208 Nedenaturiran etanol, z vsebnostjo manj kot 80 vol.%; žganja, likerji in druge alkoholne pijače 70 2208 20 - Alkoholne pijače, dobljene z destilacijo vina in iz grozdja, grozdnega drozga ali grozdnih tropin 24.0 2208 30 - Whisky 16.2 2208 40 - Rum in tafia (žganje iz sladkornega trsa) 24.0 2208 50 - Gin in brinjevec 24.0 2208 60 - Vodka 24.0 2208 70 - Likerji, krepilne pijače 24.0 2208 90 - Drugo 24.0 ----------------------------------------------------------------- (1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.
PRILOGA 4 KMETIJSKI IZDELKI ----------------------------------------------------------------- Tarifna Poimenovanje Količina Carinska oznaka (t) stopnja ----------------------------------------------------------------- 1 2 3 4 (1) ----------------------------------------------------------------- 0305 Ribe, sušene, nasoljene ali v slanici; prekajene ribe, pečene pred prekajevanjem ali med prekajevanjem; ribja moka, zdrob in peleti, primerni za človeško prehrano 65 0305 10 000 - Ribja moka, zdrob in peleti, ustrezna za hrano ljudi 5.0 0305 20 000 - Jetra in ikre, sušene, prekajene, nasoljene ali v slanici 5.0 0305 30 - Ribji fileti, sušeni, nasoljeni, v slanici, toda neprekajeni 5.0 - Prekajene ribe, vključno s fileti: 0305 41 000 - - pacifiški lososi (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou in Oncorhynchus rhodurus), atlantski lososi (Salmo salar) in donavski lososi (Hucho hucho) 1.5 0305 42 000 - - sledi (Clupea harengus, Clupea pallasii) 4.0 0305 49 - - druge 4.0 - Sušene ribe, nenasoljene ali nasoljene, toda neprekajene: 0305 51 - - trske (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) 4.0 0305 59 - - druge 4.0 - Ribe, nasoljene, toda nesušene in neprekajene, ter ribe v slanici: 0305 61 000 - - sledi (Clupea harengus, Clupea pallasii) 1.0 0305 62 000 - - trske (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) 5.0 0305 63 000 - - inčun-brgljuni (Engraulis spp.) 5.0 0305 69 - - druge 5.0 1604 Pripravljene ali konzervirane ribe, kaviar in kaviarjevi nadomestki, pripravljeni iz ribjih jajčec 130 - Ribe, cele ali v kosih, toda nezmlete: 1604 11 000 - - lososi 1.0 1604 12 - - sledi: 1604 12 100 - - - fileti, surovi, samo prekriti s testom ali krušnimi drobtinami, predhodno ocvrti v olju ali neocvrti, globoko zamrznjeni 1.0 - - - drugo: 1604 12 910 - - - - v nepredušni embalaži 5.0 1604 12 990 - - - - drugo 5.0 1604 13 - - sardine, velike sardele in papaline 8.5 1604 14 - - tuni, progasti tuni in palamide (Sarda spp.) 12.5 1604 15 - - skuše 12.5 1604 16 000 - - inčuni 12.5 1604 19 - - druge: 1604 19 100 - - - salmonide, razen lososa 13.5 - - - ribe rodu Euthynnus, razen progastega tuna (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis): 1604 19 310 - - - - fileti, znani kot "vlečeni fileti" 12.5 1604 19 390 - - - - drugo 12.5 1604 19 500 - - - ribe vrste Orcynopsis unicolor 12.5 - - - druge: 1604 19 910 - - - - fileti, surovi, samo prekriti s testom ali krušnimi drobtinami, predhodno ocvrti v olju ali neocvrti, globoko zamrznjeni 12.5 - - - - druge: 1604 19 920 - - - - - trska (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) 1.0 1604 19 930 - - - - - saj ali morski losos (Pollachius virens) 12.5 1604 19 940 - - - - - oslič (Merluccius spp., Urophycis spp.) 12.5 1604 19 950 - - - - - aljaški saj (Theragra chalcogramma) in saj (Pollachius pollachius) 12.5 1604 19 980 - - - - - druge 12.5 1604 20 - Druge pripravljene ali konzervirane ribe: 1604 20 050 - - pripravljen surimi 5.0 - - druge: 1604 20 100 - - - losos 5.0 1604 20 300 - - - salmonide, razen lososa 13.5 1604 20 400 - - - inčuni 12.5 1604 20 500 - - - sardine, palamide, skuše vrste Scomber scombrus in Scomber japonicus, ribe vrste Orcynopsis unicolor 12.5 1604 20 700 - - - tuni, progasti tuni ali druge ribe iz rodu Euthynnus 12.5 1604 20 900 - - - druge ribe 12.5 1604 30 - Kaviar in kaviarjevi nadomestki 1.0 ----------------------------------------------------------------- (1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi, uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne oznake.