Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2000 z dne 14. 1. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2000 z dne 14. 1. 2000

Kazalo

170. Uredba o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev, stran 362.

Na podlagi 1. in 4. točke 5. člena v zvezi s 1. členom zakona o posebnih dajatvah pri uvozu kmetijskih proizvodov in živil (Uradni list RS, št. 29/93) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev
1. člen
Posebna dajatev pri uvozu kmetijskih proizvodov in živil se plačuje za kmetijske proizvode in živila, navedene v prilogi 1 k tej uredbi, v višini, ki je navedena v stolpcu 3 priloge 1 k tej uredbi.
2. člen
Obračun, plačilo, naknadni obračun, odpust, povračilo in oprostitev plačila, zavarovanje plačila ter obračun kompenzacijskih obresti za posebne dajatve za kmetijske proizvode in živila iz prejšnjega člena se izvajajo v skladu s carinskimi predpisi.
3. člen
Minister, pristojen za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano lahko v sodelovanju z ministrom, pristojnim za finance, izda posebno navodilo za izvedbo te uredbe.
4. člen
Z dnem uveljavitve te uredbe preneha veljati uredba o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev (Uradni list RS, št. 89/98, 2/99 in 16/99).
5. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 424-03/00-1
Ljubljana, dne 13. januarja 2000.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
PRILOGA 1

k uredbi o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za
katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev

Posebna dajatev se obračuna in plačuje od 1 kg kmetijskega
proizvoda oziroma živila, pri čemer se upošteva teža blaga
brez embalaže.

Ne glede na prejšnji odstavek se pri tarifni oznaki 2204
obračuna in plačuje posebna dajatev v merski enoti 1 liter.

Pri tarifni oznaki 0105 11 se za 1 kg šteje največ 25 kosov.

Pri tarifni oznaki 0407 00 se za 1 kg šteje največ 20 jajc
pri teži do 50 g/kos.

-------------------------------------------------------
Tarifna                                  Višina posebne
oznaka         P o i m e n o v a n j e          dajatve
                                                 SIT/kg
-------------------------------------------------------
1              2                                      3
-------------------------------------------------------
0102           Živo govedo
0102 90        - Druge:
               - - domačih pasem:
               - - - z maso nad 300 kg:
               - - - - telice (samice goveda,
               ki še niso telile):
0102 90 510    - - - - - za zakol                156,00
0102 90 590    - - - - - druge                   156,00
               - - - - krave:
0102 90 610    - - - - - za zakol                156.00
0102 90 690    - - - - - druge                   156,00
               - - - - druge:
0102 90 710    - - - - - za zakol                156,00
0102 90 790    - - - - - druge                   156,00
0103           Živi prašiči
               - Drugi:
0103 91        - - mase pod 50 kg:
0103 91 100    - - - domačih pasem                59,80
0103 92        - - mase 50 kg ali več:
               - - - domačih pasem:
0103 92 110    - - - - svinje, ki so vsaj
               enkrat prasile, mase ne manj
               kot 160 kg                         59,80
0103 92 190    - - - - drugi                      59,80
0105           Živa domača perutnina (vrste
               Gallus domesticus, race, gosi,
               purani in pegatke)
               Mase do vključno 185 g:
0105 11        - - kokoši, domače (Gallus
               domesticus):
               - - - druge:
0105 11 910    - - - - nesnice                   310,40
0105 11 990    - - - - druge                     310,40
               - Druga:
0105 92 00     - - kokoši, domače (Gallus
               domesticus), mase do 2000 g:
0105 92 009    - - - druge                        23,30
0105 93 00     - - kokoši, domače (Gallus
               domesticus), mase več kot 2000
               g:
0105 93 009    - - - druge                        23,30
0201           Meso, goveje, sveže ali
               ohlajeno
0201 10 00     - Trupi in polovice:
0201 10 001    - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                288,70
0201 10 009    - - drugo                         284,70
0201 20        - Drugi kosi s kostmi:
0201 20 20     - - "kompenzirane četrti":
0201 20 201    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                418,60
0201 20 209    - - - drugo                       408,40
0201 20 30     - - nerazkosane ali razkosane
               sprednje četrti:
0201 20 301    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                418,60
0201 20 309    - - - drugo                       408,40
0201 20 50     - - nerazkosane ali razkosane
               zadnje četrti:
0201 20 501    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                418,60
0201 20 509    - - - drugo                       408,40
0201 20 90     - - drugo:
0201 20 901    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                418,60
0201 20 909    - - - drugo                       408,40
0201 30 00     - Brez kosti:
0201 30 001    - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                487,20
0201 30 009    - - drugo                         487,20
0202           Meso goveje, zamrznjeno
0202 10 00     - Trupi in polovice:
0202 10 001    - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                261,00
0202 10 009    - - drugo                         249,40
0202 20        - Drugi kosi s kostmi:
0202 20 10     - - "kompenzirane" četrti:
0202 20 101    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                373,00
0202 20 109    - - - drugo                       373,00
0202 20 30     - - nerazkosane ali razkosane
               sprednje četrti:
0202 20 301    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                373,00
0202 20 309    - - - drugo                       373,00
0202 20 50     - - nerazkosane ali razkosane
               zadnje četrti:
0202 20 501    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                373,00
0202 20 509    - - - drugo                       373,00
0202 20 90     - - drugo:
0202 20 901    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                373,00
0202 20 909    - - - drugo                       373,00
0202 30        - Brez kosti:
0202 30 10     - - sprednje četrti, cele ali
               razkosane v največ pet kosov,
               vsaka sprednja četrt
               predstavljena v enem
               zamrznjenem bloku;
               kompenzirane četrti v dveh
               delih, od katerih eden vsebuje
               sprednjo četrt, celo ali
               razkosano v največ pet kosov,
               drugi del pa
               zadnjo četrt, razen fileja v
               enem kosu:
0202 30 101    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                399,20
0202 30 109    - - - drugo                       399,20
0202 30 50     - - vrat, pleče, plečna bržola
               in prsa s spodnjim delom
               plečeta:
0202 30 501    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                399,20
0202 30 509    - - - drugo                       399,20
0202 30 90     - - drugo:
0202 30 901    - - - mlada govedina visoke
               kvalitete (Hilton)                399,20
0202 30 909    - - - drugo                       399,20
0203           Meso, prašičje, sveže,
               ohlajeno ali zamrznjeno
               - Sveže ali ohlajeno:
0203 11        - - trupi in polovice s kožo:
0203 11 100    - - - domačih prašičev             68,90
0203 11 900    - - - drugo - divjih prašičev      68,90
0203 12        - - šunke, plečeta in njihovi
               kosi, s kostmi:
               - - - domačih prašičev:
0203 12 110    - - - - šunke in njihovi kosi     100,00
0203 12 190    - - - - plečeta in njihovi
               kosi                              100,00
0203 12 900    - - - drugo - divjih prašičev     100,00
0203 19        - - drugo:
               - - - domačih prašičev:
0203 19 110    - - - - prednji deli in
               njihovi kosi                      111,70
0203 19 130    - - - - ledja in njihovi kosi,
               s kostmi                          111,70
0203 19 150    - - - - prsa s potrebušino in
               maščobo, kosi                     111,70
               - - - - drugo:
0203 19 550    - - - - - brez kosti              111,70
0203 19 590    - - - - - drugo (npr. polovice
               brez kože in brez slanine)        111,70
0203 19 900    - - - drugo (npr. divjih
               prašičev)                         111,70
               - Zamrznjeno:
0203 21        - - trupi in polovice:
0203 21 100    - - - domačih prašičev             68,90
0203 21 900    - - - drugo - divjih prašičev      68,90
0203 22        - - šunke, plečeta in njihovi
               kosi, s kostmi:
               - - - domačih prašičev:
0203 22 110    - - - - šunke in njihovi kosi      99,80
0203 22 190    - - - - plečeta in njihovi
               kosi                               99,80
0203 22 900    - - - drugo - divjih prašičev      99,80
0203 29        - - drugo:
               - - - domačih prašičev:
0203 29 110    - - - - prednji deli in
               njihovi kosi                      101,50
0203 29 130    - - - - ledja in njihovi kosi,
               s kostmi                          101,50
0203 29 150    - - - - prsa s potrebušino in
               maščobo, kosi                     101,50
               - - - - drugo:
0203 29 550    - - - - - brez kosti              101,50
0203 29 590    - - - - - drugo (npr. polovice
               brez kože in brez slanine)        101,50
0203 29 900    - - - drugo - divjih prašičev     101,50
0204           Meso, ovčje ali kozje, sveže,
               ohlajeno ali zamrznjeno
0204 10 000    - Trupi in polovice,
               jagnječji, sveži ali ohlajeni     258,00
0207           Meso in užitni odpadki
               perutnine iz tar. št. 0105,
               sveže, ohlajeno ali zamrznjeno
               - Kokoši vrste Gallus
               domesticus:
0207 11        - - nerazrezane na kose, sveže
               ali ohlajene:
0207 11 100    - - - oskubljene in očiščene,
               z glavami in nogami, znane kot
               "83% piščanci"                     36,00
0207 11 300    - - - oskubljene in očiščene,
               brez glav in nog, vendar z
               vratovi,
               srčki, jetri in želodčki,
               znane kot "70% piščanci"           36,00
0207 11 900    - - - oskubljene in očiščene,
               brez glav, nog ter vratov,
               src,
               jeter in želodčkov, znane kot
               "65% piščanci" ali pod
               drugim nazivom                     36,00
0207 12        - - nerazrezane na kose,
               zamrznjene:
0207 12 100    - - - oskubljene in očiščene,
               brez glav in nog, vendar z
               vratovi,
               srčki, jetri in želodčki,
               znane kot "70% piščanci"           22,70
0207 12 900    - - - oskubljene in očiščene,
               brez glav, nog ter vratov,
               src, jeter
               in želodčkov, znane kot "65%
               piščanci" ali pod
               drugim nazivom                     22,70
0207 13        - - kosi in drobovje, sveži
               ali ohlajeni:
               - - - kosi:
0207 13 100    - - - - brez kosti (razrezani,
               zmleti ali ne)                     90,30
               - - - - s kostmi:
0207 13 200    - - - - - polovice ali
               četrtine                           90,30
0207 13 300    - - - - - cela krila z ali
               brez vršičkov                      90,30
0207 13 400    - - - - - hrbtišča, vratovi,
               hrbtišča z vratovi, škofije
               in vršički kril                    90,30
0207 13 500    - - - - - prsa in kosi prs         90,30
0207 13 600    - - - - - noge in kosi nog         90,30
0207 13 700    - - - - - drugo                    90,30
               - - - drobovje:
0207 13 910    - - - - jetra                      36,00
0207 13 990    - - - - drugo                      36,00
0207 14        - - kosi in drobovje,
               zamrznjeni:
               - - - kosi:
0207 14 100    - - - - brez kosti (razrezani,
               zmleti ali ne)                     71,80
               - - - - s kostmi:
0207 14 200    - - - - - polovice ali
               četrtine                           71,80
0207 14 300    - - - - - cela krila z ali
               brez vršičkov                      71,80
0207 14 400    - - - - - hrbtišča, vratovi,
               hrbtišča z vratovi, škofije in
               vršički kril                       71,80
0207 14 500    - - - - - prsa in kosi prs         71,80
0207 14 600    - - - - - noge in kosi nog         71,80
0207 14 700    - - - - - drugo                    71,80
               - - - drobovje:
0207 14 910    - - - - jetra                      28,70
0207 14 990    - - - - drugo                      28,70
               - Purani:
0207 24        - - nerazrezani na kose, sveži
               ali ohlajeni:
0207 24 100    - - - oskubljeni in očiščeni,
               brez glav in nog, vendar z
               vratovi,
               srčki, jetri in želodčki,
               znani kot "80% purani"             38,90
0207 24 900    - - - oskubljeni in očiščeni,
               brez glav, nog ter vratov,
               srčkov,
               jeter in želodčkov, znani kot
               "73% purani" ali pod
               drugim nazivom                     38,90
0207 26        - - kosi in drobovje, sveži
               ali ohlajeni:
               - - - kosi:
0207 26 100    - - - - brez kosti (razrezani,
               zmleti ali ne)                     98,00
               - - - - s kostmi:
0207 26 200    - - - - - polovice ali
               četrtine                           98,00
0207 26 300    - - - - - cela krila z ali
               brez vršičkov                      98,00
0207 26 400    - - - - - hrbtišča, vratovi,
               hrbtišča z vratovi, škofije in
               vršički kril                       98,00
0207 26 500    - - - - - prsa in kosi prs         98,00
               - - - - - noge in kosi nog:
0207 26 600    - - - - - - bedra in kosi
               beder                              98,00
0207 26 700    - - - - - - drugo                  98,00
0207 26 800    - - - - - drugo                    98,00
               - - - drobovje:
0207 26 910    - - - - jetra                      28,70
0207 26 990    - - - - drugo                      28,70
               - - Race, gosi in pegatke:
0207 32        - - nerazrezane na kose, sveže
               ali ohlajene:
               - - - race:
0207 32 110    - - - oskubljene,
               izkrvavljene, očiščene
               drobovja, z glavami
               in nogami, znane pod nazivom
               "85% race"                         36,00
0207 32 150    - - - oskubljene in očiščene,
               brez glav in nog, vendar z
               vratovi,
               srčki, jetri in želodčki,
               znane kot "70% race"               36,00
0207 32 190    - - - oskubljene in očiščene,
               brez glav, nog ter brez
               vratov,
               srčkov, jeter in želodčkov,
               znane kot "63% race" ali
               pod drugim nazivom                 36,00
               - - gosi:
0207 32 510    - - - oskubljene,
               izkrvavljene, neočiščene, z
               glavami in nogami,
               znane kot "82% gosi"               36,00
0207 32 590    - - - oskubljene in očiščene,
               brez glav in nog, s srčki in
               želodčki
               ali brez njih, znane kot "75%
               gosi" ali pod drugim nazivom       36,00
0207 32 900    - - pegatke                        36,00
0207 35        - - drugo, sveže ali ohlajeno:
               - - - kosi:
               - - - - brez kosti (razrezani,
               zmleti ali ne):
0207 35 110    - - - - - gosi                     90,30
0207 35 150    - - - - - rac in pegatk            90,30
               - - - - s kostmi:
               - - - - - polovice ali četrti      90,30
0207 35 210    - - - - - - rac                    90,30
0207 35 230    - - - - - - gosi                   90,30
0207 35 250    - - - - - - pegatk                 90,30
0207 35 310    - - - - - cela krila, z ali
               brez vršičkov                      90,30
0207 35 410    - - - - - hrbtišča, vratovi,
               hrbtišča z vratovi, škofije in
               vršički kril                       90,30
               - - - - - prsa in kosi prs:
0207 35 510    - - - - - - gosi                   90,30
0207 35 530    - - - - - - rac in pegatk          90,30
               - - - - - noge in kosi nog:
0207 35 610    - - - - - - gosi                   90,30
0207 35 630    - - - - - - rac in pegatk          90,30
0207 35 710    - - - - - paletoji iz gosi ali
               rac                                90,30
0207 35 790    - - - - - drugo                    90,30
               - - - drobovje:
0207 35 910    - - - - jetra, razen mastnih
               jeter                              36,00
0207 35 990    - - - - drugo                      36,00
0210           Meso in drugi užitni mesni
               klavnični izdelki, nasoljeni,
               v slanici,
               sušeni ali prekajeni; užitna
               moka in zdrob iz mesa ali iz
               drugih
               klavničnih izdelkov
               - Meso, prašičje:
0210 11        - - šunke, plečeta in njihovi
               kosi, s kostmi:
               - - - domačih prašičev:
               - - - - nasoljena ali v
               slanici:
0210 11 110    - - - - - šunke in njihovi
               kosi                              179,10
0210 11 190    - - - - - plečeta in njihovi
               kosi                              179,10
               - - - - posušena ali
               prekajena:
0210 11 310    - - - - - šunke in njihovi
               kosi                              179,10
0210 11 390    - - - - - plečeta in njihovi
               kosi                              179,10
0210 11 900    - - - drugo                       179,10
0210 12        - - prsi s potrebušino in
               njihovi kosi:
               - - - domačih prašičev:
0210 12 110    - - - - soljene ali v slanici      92,10
0210 12 190    - - - - sušene ali prekajene       92,10
0210 12 900    - - - drugo                        92,10
0210 19        - - drugo:
               - - - domačih prašičev:
               - - - - soljeno ali v slanici:
0210 19 100    - - - - - prekajene prašičje
               polovice ali njihovi kosi         179,10
0210 19 200    - - - - - prekajene skrajšane
               polovice (tričetrtinske
               stranice)
               ali srednji deli                  179,10
0210 19 300    - - - - - prednji deli in
               njihovi kosi                      179,10
0210 19 400    - - - - - ledja in njihovi
               kosi                              179,10
               - - - - - drugo:
0210 19 510    - - - - - - brez kosti            179,10
0210 19 590    - - - - - - drugo                 179,10
               - - - - sušeno ali prekajeno:
0210 19 600    - - - - - prednji deli in
               njihovi kosi                      179,10
0210 19 700    - - - - - ledja in njihovi
               kosi                              179,10
               - - - - - drugo:
0210 19 810    - - - - - - brez kosti            179,10
0210 19 890    - - - - - - drugo                 179,10
0210 19 900    - - - drugo                       179,10
0210 20        - Meso, goveje:
0210 20 100    - - s kostmi                      232,00
0210 20 900    - - brez kosti                    300,00
0210 90        - Drugo, vključno užitno moko,
               zdrob iz mesa in drugih
               klavničnih izdelkov:
               - - meso:
0210 90 100    - - - konjsko, soljeno, v
               slanici ali sušeno                138,20
                                  - - - ovčje in kozje:
0210 90 110    - - - - s kostmi                  138,20
0210 90 190    - - - - brez kosti                138,20
0210 90 290    - - - drugo                       138,20
               - - drobovina:
               - - - domačih prašičev:
0210 90 310    - - - - jetra                      61,60
0210 90 390    - - - - drugo                      61,60
               - - - govedi:
0210 90 410    - - - - prepona, mišična in
               tetivna (flam)                    186,30
0210 90 490    - - - - drugo                     186,30
0210 90 600    - - - ovac in koz                 138,20
               - - - drugo:
0210 90 800    - - - - drugo                     138,20
0210 90 900    - - užitne moke in zdrob iz
               mesa ali mesnih odpadkov          138,20
0401           Mleko in smetana,
               nekoncentrirana in brez
               dodatnega sladkorja
               ali drugih sladil
0401 10        Z največ 1 mas.% maščobe:
0401 10 100    - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno dveh
               litrov                             28,20
0401 10 900    - - drugo                          28,20
0401 20        - Z več kot 1 mas.% do
               vključno 6 mas.% maščobe:
               - - do vključno 3 mas.%:
0401 20 110    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno dveh
               litrov                             38,00
0401 20 190    - - - drugo                        38,00
               - - nad 3 mas.%:
0401 20 910    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno dveh
               litrov                             38,00
0401 20 990    - - - drugo                        38,00
0401 30        - Z več kot 6 mas.% maščobe:
               - - do vključno 21 mas.%:
0401 30 110    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno dveh
               litrov                            211,00
0401 30 190    - - - drugo                       211,00
               - - nad 21 mas.% pa do
               vključno 45 mas.%:
0401 30 310    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno dveh
               litrov                            211,00
0401 30 390    - - - drugo                       211,00
               - - nad 45 mas.%:
0401 30 910    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno dveh
               litrov                            221,30
0401 30 990    - - - drugo                       221,30
0402           Mleko in smetana,
               koncentrirana ali z dodatkom
               sladkorja ali drugih sladil
0402 10        - V prahu, zrnih ali drugih
               trdnih oblikah, z največ 1,5
               mas.% maščobe:
               - - brez dodanega sladkorja
               ali drugih sladil:
0402 10 110    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                190,10
0402 10 190    - - - drugo                       190,10
               - - drugo:
0402 10 910    - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                190,10
0402 10 990    - - - drugo                       190,10
               - V prahu, zrnih ali drugih
               trdnih oblikah, z več kot 1,5
               mas.% maščobe:
0402 21        - - brez dodatnega sladkorja
               ali drugih sladil:
               - - - z vsebnostjo maščob do
               vključno 27 mas.%:
0402 21 110    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                247,30
               - - - - drugo:
0402 21 170    - - - - - z vsebnostjo maščob
               do vključno 11 mas.%              247,30
0402 21 190    - - - - - z vsebnostjo maščob
               več kot 11 mas.% pa do
               vključno 27 mas.%                 247,30
               - - - z vsebnostjo maščob nad
               27 mas.%:
0402 21 910    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                247,30
0402 21 990    - - - - drugo                     247,30
0402 29        - - drugo:
               - - - z vsebnostjo maščob do
               vključno 27 mas.%:
               - - - - drugo:
0402 29 150    - - - - - v izvirnem pakiranju
               z neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                240,00
0402 29 190    - - - - - drugo                   240,00
               - - - z vsebnostjo maščob več
               kot 27 mas.%:
0402 29 910    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                240,00
0402 29 990    - - - - drugo                     240,00
               - Drugo:
0402 91        - - brez dodatnega sladkorja
               ali drugih sladil:
               - - - z vsebnostjo maščob do
               vključno 8 mas.%:
0402 91 110    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                240,00
0402 91 190    - - - - drugo                     240,00
               - - - z vsebnostjo maščob več
               kot 8 mas.% pa do vključno 10
               mas.%:
0402 91 310    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                240,00
0402 91 390    - - - - drugo                     240,00
               - - - z vsebnostjo maščob več
               kot 10 mas.% pa do vključno 45
               mas.%:
0402 91 510    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                240,00
0402 91 590    - - - - drugo                     240,00
               - - - z vsebnostjo maščob več
               kot 45 mas.%:
0402 91 910    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                240,00
0402 91 990    - - - - drugo                     240,00
0402 99        - - drugo:
               - - - z vsebnostjo maščob do
               vključno 9,5 mas.%:
0402 99 110    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                250,90
0402 99 190    - - - - drugo                     250,90
               - - - z vsebnostjo maščob več
               kot 9,5 mas.% pa do vključno
               45 mas.%:
0402 99 310    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                250,90
0402 99 390    - - - - drugo                     250,90
               - - - z vsebnostjo maščob, več
               kot 45 mas.%:
0402 99 910    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 2,5
               kg                                250,90
0402 99 990    - - - - drugo                     250,90
0403           Pinjenec, kislo mleko, kisla
               smetana, jogurt, kefir in
               drugo
               fermentirano ali kislo mleko
               in smetana, koncentrirano ali
               ne,
               z dodatkom sladkorja ali
               drugih sladil, aromatizirano
               ali z
               dodanim sadjem, lupinastim
               sadjem (npr. lešniki, orehi
               ipd.)
               ali kakavom
0403 10        - Jogurt:
               - - nearomatiziran ali brez
               dodanega sadja, lešnikov ali
               kakava:
               - - - - brez dodanega
               sladkorja ali drugih sladil, z
               vsebnostjo maščob:
0403 10 110    - - - - - do vključno 3 mas.%      91,00
0403 10 130    - - - - - več kot 3 mas.% pa
               do vključno 6 mas.%                91,00
0403 10 190    - - - - - več kot 6 mas.%          91,00
               - - - - drugo, z vsebnostjo
               maščob:
0403 10 310    - - - - - do vključno 3 mas.%      91,00
0403 10 330    - - - - - več kot 3 mas.% pa
               do vključno 6 mas.%                91,00
0403 10 390    - - - - - več kot 6 mas.%          91,00
               - - aromatiziran ali z
               dodatkom sadja, lešnikov ali
               kakava:
               - - - v prahu, zrnih ali
               drugih trdnih oblikah, z
               vsebnostjo mlečnih maščob:
0403 10 510    - - - - do vključno 1,5 mas.%     118,00
0403 10 530    - - - - več kot 1,5 mas.% pa
               do vključno 27 mas.%              118,00
0403 10 590    - - - - več kot 27 mas.%          118,00
               - - - drugo, z vsebnostjo
               mlečnih maščob:
0403 10 910    - - - - do vključno 3 mas.%       118,00
0403 10 930    - - - - več kot 3 mas.% pa do
               vključno 6 mas.%                  118,00
0403 10 990    - - - - več kot 6 mas.%           118,00
0403 90        - Drugo (vključno s toplotno
               obdelanimi jogurti):
               - - nearomatizirano ali brez
               dodanega sadja, lešnikov ali
               kakava:
               - - - v prahu, zrnih ali
               drugih trdnih oblikah:
               - - - - brez dodanega
               sladkorja ali drugih sladil, z
               vsebnostjo maščob:
0403 90 110    - - - - - do vključno 1,5
               mas.%                             121,00
0403 90 130    - - - - - več kot 1,5 mas.% pa
               do vključno 27 mas.%              121,00
0403 90 190    - - - - - več kot 27 mas.%        121,00
               - - - - drugo, z vsebnostjo
               maščob:
0403 90 310    - - - - - do vključno 1,5
               mas.%                             121,00
0403 90 330    - - - - - več kot 1,5 mas.% pa
               do vključno 27 mas.%              121,00
0403 90 390    - - - - - več kot 27 mas.%        121,00
               - - - drugo:
               - - - - brez dodanega
               sladkorja ali drugih sladil, z
               vsebnostjo maščob:
0403 90 510    - - - - - do vključno 3 mas.%     121,00
0403 90 530    - - - - - več kot 3 mas.% pa
               do vključno 6 mas.%               121,00
0403 90 590    - - - - - več kot 6 mas.%         121,00
               - - - - drugo, z vsebnostjo
               maščob:
0403 90 610    - - - - - do vključno 3 mas.%     121,00
0403 90 630    - - - - - več kot 3 mas.% pa
               do vključno 6 mas.%               121,00
0403 90 690    - - - - - več kot 6 mas.%         121,00
               - - aromatizirano ali z
               dodatki sadja, lešnikov ali
               kakava:
               - - - v prahu, zrnih ali
               drugih trdnih oblikah, z
               vsebnostjo mlečnih maščob:
0403 90 710    - - - - do vključno 1,5 mas.%     167,00
0403 90 730    - - - - več kot 1,5 mas.% pa
               do vključno 27 mas.%              167,00
0403 90 790    - - - - več kot 27 mas.%          167,00
               - - - drugo, z vsebnostjo
               mlečnih maščob:
0403 90 910    - - - - do vključno 3 mas.%       167,00
0403 90 930    - - - - več kot 3 mas.% pa do
               vključno 6 mas.%                  167,00
0403 90 990    - - - - več kot 6 mas.%           167,00
0404           Sirotka, koncentrirana ali ne,
               z dodatkom sladkorja ali
               drugih sladil;
               izdelki iz naravnih mlečnih
               sestavin z dodatkom sladkorja
               ali drugih
               sladil ali brez njih, ki niso
               navedeni in ne zajeti na
               drugem mestu
0404 90        - Drugo:
               - - brez dodanega sladkorja
               ali drugih sladil, z
               vsebnostjo maščob:
0404 90 210    - - - - do vključno 1,5 mas.%     126,00
0404 90 230    - - - - več kot 1,5 mas.% pa
               do vključno 27 mas.%              126,00
0404 90 290    - - - - več kot 27 mas.%          126,00
               - - drugo z vsebnostjo maščob:
0404 90 810    - - - do vključno 1,5 mas.%       126,00
0404 90 830    - - - več kot 1,5 mas.% pa do
               vključno 27 mas.%                 126,00
0404 90 890    - - - več kot 27 mas.%            126,00
0405           Maslo ter druge maščobe in
               olja, dobljeni iz mleka;
               mlečni namazi
0405 10        - Maslo:
               - z vsebnostjo maščob do
               vključno 85 mas.%:
               - - - naravno maslo:
0405 10 110    - - - - v izvirnem pakiranju z
               neto vsebino do vključno 1 kg     320,30
0405 10 190    - - - - drugo                     320,30
0405 10 300    - - - rekombinirano maslo         320,30
0405 10 500    - - - sirotkino maslo             320,30
0405 10 900    - - drugo                         320,30
0405 20        - Mlečni namazi:
0405 20 100    - - z vsebnostjo maščob 39
               mas.% ali več, vendar
               z manj kot 60 mas.% maščobe       320,30
0405 20 300    - - z vsebnostjo maščob 60
               mas.% ali več, pa do vključno
               75 mas.% maščobe                  320,30
0405 20 900    - - z vsebnostjo maščob več
               kot 75 mas.%, vendar z
               manj kot 80 mas.% maščobe         320,30
0405 90        - Drugo:
0405 90 100    - - z vsebnostjo maščob 99,3
               mas.% ali več maščobe, ter z
               največ 0,5 mas.% vode             320,30
0405 90 900    - - drugo                         320,30
0406           Sir in skuta
0406 10        - Sveži sir (vključno sir iz
               sirotke), nefermentiran, in
               skuta:
0406 10 200    - - z vsebnostjo maščob do
               vključno 40 mas.%                 182,00
0406 10 800    - - drugo                         229,00
0406 20        - Sir, nariban ali v prahu,
               vseh vrst:
0406 20 100    - - zeliščni sir glarus (znan
               kot schabziger), narejen iz
               posnetega mleka in zmešan s
               fino zdrobljenimi zelišči         257,00
0406 20 900    - - drugo                         257,00
0406 30        - Sir, topljen, razen
               naribanega, ali v prahu:
0406 30 100    - - za proizvodnjo katerih se
               uporabljajo le siri, kot so
               ementalski
               sir, gruyere in appenzell in
               ki lahko vsebujejo dodani
               zeliščni
               sir glarus (znan kot
               schabziger); pripravljen za
               prodajo na drobno
               končnemu porabniku brez
               predhodnega pakiranja v manjšo
               embalažo, z vsebnostjo maščob
               v suhi snovi do vključno
               56 mas.%                          255,90
               - - drugo:
               - - - z vsebnostjo maščob do
               vključno 36 mas.% in z
               vsebnostjo maščob v suhi
               snovi:
0406 30 310    - - - - do vključno 48 mas.%      255,90
0406 30 390    - - - - več kot 48 mas.%          255,90
0406 30 900    - - - z vsebnostjo maščob več
               kot 36 mas.%                      255,90
0406 40        - Sir z modrimi ali podobnimi
               žlahtnimi plesnimi nastale v
               jedru sira:
0406 40 100    - - roquefort                       1,00
0406 40 500    - - gorgonzola                      1,00
0406 40 900    - - drug                            1,00
0406 90        - Sir, drug:
0406 90 010    - - za predelavo                  296,20
               - - drugi:
               - - - ementalec, grojer,
               sbrinz, bergkaese in
               appenzell:
0406 90 020    - - - - - celi siri, katerih
               vrednost "prosto meja" je
               večja od
               401,85 EUR/100 kg neto mase pa
               do vključno
               430,62 EUR/100 kg neto mase,
               ki v suhi snovi vsebujejo 45
               mas.%
               ali več maščobe in ki so
               zoreli 3 ali več mesecev.         296,20
0406 90 030    - - - - - celi siri, katerih
               vrednost "prosto meja" je
               večja
               od 430,62 EUR/100 kg neto
               mase, ki v suhi snovi
               vsebujejo 45 mas.%
               ali več maščobe in ki so
               zoreli 3 ali več mesecev.         296,20
0406 90 040    - - - - - kosi, pakirani v
               vakuumu ali inertnem plinu s
               skorjo na vsaj
               eni strani, katerih neto masa
               je 1 kg ali večja in manjša od
               5 kg in
               katerih vrednost "prosto meja"
               je večja od 430,62 EUR/100 kg
               neto mase pa do vključno
               459,39 EUR/100 kg neto mase,
               ki v suhi snovi vsebujejo 45
               mas.% ali več maščobe in ki so
               zoreli 3 ali več mesecev.         296,20
0406 90 050    - - - - - kosi, pakirani v
               vakuumu ali inertnem plinu s
               skorjo na vsaj
               eni strani, katerih neto masa
               je 1 kg ali večja in katerih
               vrednost
               "prosto meja" je večja od
               459,39 EUR/100 kg neto mase,
               ki v
               suhi snovi vsebujejo 45 mas.%
               ali več maščobe in ki so
               zoreli 3 ali več mesecev.         296,20
0406 90 060    - - - - - kosi brez skorje,
               katerih neto masa je manjša od
               450 g,
               katerih vrednost "prosto meja"
               je večja od 499,67 EUR/100 kg
               neto mase, pakirani v vakuumu
               ali inertnem plinu v
               pakiranjih,
               na katerih je opis sira,
               vsebnost maščob, odgovorni za
               pakiranje
               in država proizvodnje, ki v
               suhi snovi vsebujejo 45 mas.%
               ali več maščobe in ki so
               zoreli 3 ali več mesecev.         296,20
               - - - - - drugo:
0406 90 130    - - - - - - ementalec             296,20
0406 90 150    - - - - - - grojer, sbrinz        296,20
0406 90 170    - - - - - - bergkaese,
               appenzell                         296,20
0406 90 180    - - - Fromage fribourgeois,
               Vacherin mont d'Or in Tete de
               Moine                             296,20
0406 90 190    - - - glarus zeliščni sir
               (znan kot schabziger), narejen
               iz
               posnetega mleka in zmešan s
               fino zdrobljenimi zelišči         296,20
0406 90 230    - - - edamec                      296,20
0406 90 250    - - - tilsit                      296,20
0406 90 270    - - - masleni sir (butterkase)    296,20
0406 90 290    - - - kačkaval                    296,20
               - - - feta:
0406 90 330    - - - - drugo                     296,20
0406 90 350    - - - kefalo- tyr                 296,20
0406 90 370    - - - finlandia                   296,20
0406 90 390    - - - jarlsberg                   296,20
               - - - drugo:
0406 90 500    - - - - siri iz ovčjega ali
               bivoljega mleka v čebričkih s
               slanico
               ali v mehovih iz ovčje ali
               kozje kože                        296,20
               - - - - drugo:
               - - - - - z vsebnostjo maščob
               do vključno 40 mas.% in
               vsebnostjo
               vode, izračunane v nemaščobni
               snovi:
               - - - - - - do vključno 47
               mas.%:
0406 90 610    - - - - - - - grana padano,
               parmigiano reggiano               296,20
0406 90 630    - - - - - - - fiore sardo,
               pecorino                          296,20
0406 90 690    - - - - - - - drugi               296,20
               - - - - - - več kot 47 mas.%
               pa do vključno 72 mas.%:
0406 90 730    - - - - - - - provolone           296,20
0406 90 750    - - - - - - - asiago,
               caciocavallo, montasio,
               ragusano                          296,20
0406 90 760    - - - - - - - danbo, fontal,
               fontina, fynbo, havarti,
               maribo, samso                     296,20
0406 90 780    - - - - - - - gauda               296,20
0406 90 790    - - - - - - - esrom, italico,
               kernhem, saint-nectaire, saint-
               paulin, taleggio                  296,20
0406 90 810    - - - - - - - cantal,
               cheshire, wensleydale,
               lancashire, double
               gloucester, blarney, colby,
               monterey                          296,20
0406 90 820    - - - - - - - camembert           296,20
0406 90 840    - - - - - - - brie                296,20
0406 90 850    - - - - - - - kefalograviera,
               kasseri                           296,20
               - - - - - - - drugi siri z
               vsebnostjo vode, izračunane
               nemaščobnih snovi:
0406 90 860    - - - - - - - - več kot 47
               mas.% pa do vključno 52 mas.%     296,20
0406 90 870    - - - - - - - - več kot 52
               mas.% pa do vključno 62 mas.%     296,20
0406 90 880    - - - - - - - - več kot 62
               mas.% pa do vključno 72 mas.%     296,20
0406 90 930    - - - - - - več kot 72 mas.%      296,20
0407 00        Ptičja jajca, v lupini, sveža,
               konzervirana ali kuhana
               - Perutnine:
0407 00 30     - - druga:
0407 00 301    - - - kokošja                      28,10
0407 00 309    - - - druga                        28,10
0408           Ptičja jajca brez lupine ter
               jajčni rumenjaki, sveža,
               sušena,
               kuhana v vodi ali sopari,
               oblikovana, zamrznjena ali
               kako
               drugače konzervirana, z
               dodatkom sladkorja ali drugih
               sladil
               ali brez njih
               - Rumenjaki:
0408 11        - - sušeni:
0408 11 200    - - - neprimerni za človeško
               prehrano                          127,40
0408 11 800    - - - drugi                       127,40
0408 19        - - drugi:
0408 19 200    - - - neprimerni za človeško
               prehrano                           46,60
               - - - drugi:
0408 19 810    - - - - tekoči                     46,60
0408 19 890    - - - - drugi, tudi zamrznjeni     46,60
               - Drugo:
0408 91        - - sušeno:
0408 91 200    - - - neprimerno za človeško
               prehrano                          121,70
0408 91 800    - - - drugo                       121,70
0408 99        - - Drugo:
0408 99 800    - - - drugo                        30,00
0808           Jabolka, hruške in kutine,
               sveže
0808 10        - Jabolka:
               - - drugo:
0808 10 20     - - - vrste zlati delišes:
0808 10 201    - - - - od 1. januarja do 31.
               marca                              24,00
0808 10 202    - - - - od 1. aprila do 30.
               junija                             24,00
0808 10 203    - - - - od 1. julija do 20.
               avgusta                            24,00
0808 10 204    - - - - od 21. avgusta do 31.
               decembra                           24,00
0808 10 50     - - - vrste granny smith:
0808 10 501    - - - - od 1. januarja do 31.
               marca                              24,00
0808 10 502    - - - - od 1. aprila do 30.
               junija                             24,00
0808 10 503    - - - - od 1. julija do 20.
               avgusta                            24,00
0808 10 504    - - - - od 21. avgusta do 31.
               decembra                           24,00
0808 10 90     - - - druga:
0808 10 901    - - - - od 1. januarja do 31.
               marca                              24,00
0808 10 902    - - - - od 1. aprila do 30.
               junija                             24,00
0808 10 903    - - - - od 1. julija do 20.
               avgusta                            24,00
0808 10 904    - - - - od 21. avgusta do 31.
               decembra                           24,00
0808 20        - Hruške in kutine:
               - - hruške:
0808 20 100    - - - hruške za predelavo,
               razsute, od 1. avgusta do 31.
               decembra                           24,50
0808 20 50     - - - druge:
0808 20 501    - - - - od 1. januarja do 31.
               marca                              24,50
0808 20 502    - - - - od 1. aprila do 30.
               junija                             24,50
0808 20 503    - - - - od 1. julija do 20.
               avgusta                            24,50
0808 20 504    - - - - od 21. avgusta do 31.
               decembra                           24,50
0809           Marelice, češnje in višnje,
               breskve (vključno z
               nektarinami), slive, trnulje,
               sveže
0809 30        - Breskve, vključno z
               nektarinami:
0809 30 10     - - nektarine:
0809 30 102    - - - od 21. junija do 15.
               avgusta                            19,00
0809 30 103    - - - od 16. avgusta do 30.
               septembra                          19,00
0809 30 90     - - druge:
0809 30 902    - - - od 21. junija do 15.
               avgusta,
               razen tistih iz tar. podšt.
               0809 30 909                        19,00
0809 30 903    - - - od 16. avgusta do 30.
               septembra,
               razen tistih iz tar.podšt.
               0809 30 909                        19,00
1001           Pšenica in soržica
1001 90        - Drugo:
1001 90 990    - - - drugo                        16,80
1101 00        Pšenična ali moka iz mešanice
               žit na podlagi pšenice
               - Pšenična moka:
1101 00 150    - - iz navadne pšenice ali
               pirjevice                          22,30
1101 00 900    - Moka iz mešanice žit na
               podlagi pšenice                    22,30
1601           Klobase in podobni izdelki iz
               mesa, drugih užitnih
               klavničnih
               proizvodov ali krvi;
               sestavljena živila na osnovi
               teh proizvodov
1601 00 100    - Iz jeter                        208,10
               - Drugo:
1601 00 910    - - klobase, suhe ali za
               sušenje, nekuhane                 208,10
1601 00 990    - - drugo                         208,10
1602           Drugi pripravljeni ali
               konzervirani izdelki iz mesa,
               drobovja ali krvi
               - Iz perutnine iz tar. št.
               0105:
1602 32        - - kokoši vrste Gallus
               domesticus:
               - - - ki vsebujejo 57 mas.%
               ali več mesa ali drobovine:
1602 32 110    - - - - surovo                    101,30
1602 32 190    - - - - drugo                     101,30
1602 32 300    - - - ki vsebujejo 25 mas.%
               ali več, vendar manj kot 57
               mas.% mesa ali drobovine          101,30
1602 32 900    - - - drugo                       101,30
1602 39        - - drugo:
               - - - ki vsebuje najmanj 57
               mas.% perutninskega mesa ali
               drobovine:
1602 39 210    - - - - nekuhano                  101,30
1602 39 290    - - - - drugo                     101,30
1602 39 400    - - - ki vsebuje 25 mas.% ali
               več, vendar manj kot 57 mas.%
               perutninskega mesa ali
               drobovine                         101,30
1602 39 800    - - - drugo                       101,30
               - Prašičev:
1602 41        - - šunka (stegno) in njeni
               kosi:
1602 41 100    - - - domačih prašičev            220,30
1602 41 900    - - - drugo, divjih prašičev      220,30
1602 42        - - plečeta in njihovi kosi:
1602 42 100    - - - domačih prašičev            181,60
1602 42 900    - - - drugo, divjih prašičev      181,60
1602 49        - - drugo, vključno mešanice:
               - - - domačih prašičev:
               - - - - ki vsebujejo 80 mas.%
               ali več mesa ali užitnih
               klavničnih
               proizvodov katere koli vrste,
               vključno z maščobami katere
               koli
               vrste in kakršnega koli
               izvora:
1602 49 110    - - - - - ledja brez vratu in
               njihovi deli, vključno z
               mešanicami
               ledij ali šunke (stegen)          204,20
1602 49 130    - - - - - vrat z zgornjim
               plečetom in deli, vključno z
               mešanimi
               deli vratu in pleč                204,20
1602 49 150    - - - - - druge mešanice, ki
               vsebujejo stegna (noge),
               pleča, ledja
               ali vrat z zgornjim delom
               plečeta in njihove dele           204,20
1602 49 190    - - - - - drugo                   204,20
1602 49 300    - - - - ki vsebujejo 40 mas.%
               ali več, vendar manj kot 80
               mas.% mesa
               ali užitnih klavničnih
               proizvodov (drobovine) katere
               koli vrste,
               vključno z maščobami katere
               koli vrste ali kakršnega koli
               izvora                            204,20
1602 49 500    - - - - ki vsebujejo manj kot
               40 mas.% mesa ali užitnih
               klavničnih
               proizvodov (drobovine) katere
               koli vrste, vključno z
               maščobami
               katere koli vrste ali
               kakršnega koli izvora             204,20
1602 49 900    - - - drugo, divjih prašičev      204,20
1602 50        - Goved:
1602 50 100    - - nekuhano; mešanice
               kuhanega mesa ali užitnih
               klavničnih
               proizvodov (drobovine) in
               nekuhanega mesa ali užitnih
               klavničnih proizvodov             119,85
               - - drugo:
               - - - v nepredušnih posodah:
1602 50 310    - - - - konzervirana govedina     119,85
1602 50 390    - - - - drugo                     119,85
1602 50 800    - - - drugo                       119,85
1602 90        - Drugo, vključno z izdelki iz
               krvi katerih koli živali:
1602 90 100    - - pripravki iz krvi katerih
               koli živali                       179,00
               - - drugo:
               - - - drugo:
1602 90 510    - - - - ki vsebuje meso ali
               užitne klavnične proizvode
               (drobovino)
               domačih prašičev                  179,00
               - - - - drugo:
               - - - - - ki vsebuje goveje
               meso ali užitne klavnične
               proizvode (drobovino):
1602 90 610    - - - - - - nekuhano; mešanice
               kuhanega mesa ali užitnih
               klavničnih
               proizvodov (drobovine) in
               nekuhanega mesa ali užitnih
               klavničnih proizvodov
               (drobovine)                       179,00
1602 90 690    - - - - - - drugo                 179,00
               - - - - - drugo:
               - - - - - - ovčje ali kozje:
               - - - - - - nekuhano; mešanice
               kuhanega mesa ali užitnih
               klavničnih
               proizvodov (drobovine) in
               nekuhanega mesa ali užitnih
               klavničnih proizvodov
               (drobovine)
1602 90 720    - - - - - - - - ovčje             179,00
1602 90 740    - - - - - - - - kozje             179,00
               - - - - - - - drugo:
1602 90 760    - - - - - - - - ovčje             179,00
1602 90 780    - - - - - - - - kozje             179,00
1602 90 980    - - - - - - drugo                 179,00
1701           Sladkor iz sladkornega trsa in
               sladkorne pese
               ter kemično čista saharoza v
               trdnem stanju
               - Drugo:
1701 91 000    - - z dodatki za
               aromatiziranje in barvili          65,70
1701 99        - - drugo:
1701 99 100    - - - beli sladkor                 65,70
1701 99 900    - - - drugo                        65,70
1702           Drugi sladkorji, vključno s
               kemično čisto laktozo,
               maltozo,
               glukozo in fruktozo, v trdnem
               stanju; sladkorni sirupi brez
               dodatkov za aromatiziranje ali
               barvil; umetni med in mešanice
               umetnega ter naravnega medu;
               karamelni sladkor
1702 90        - Drugo, vključno invertni
               sladkor:
1702 90 300    - - izoglukoza                     31,30
1702 90 500    - - maltodekstrin in
               maltodekstrinski sirup             31,30
1702 90 600    - - umetni med, mešan ali
               nemešan z naravnim medom           31,30
               - - karamelni sladkor:
1702 90 710    - - - ki vsebuje 50 mas.% ali
               več saharoze v suhi snovi          31,30
               - - - drugo:
1702 90 750    - - - - v obliki praška,
               aglomeriran ali neaglomeriran      31,30
1702 90 790    - - - - drugo                      31,30
1702 90 800    - - inulinski sirup                31,30
1702 90 990    - - drugo                          31,30
2009           Sadni sokovi (tudi grozdni
               mošt) in zelenjavni sokovi,
               nefermentirani in brez dodatka
               alkohola, z dodatkom
               sladkorja ali drugih sladil
               ali brez njih
2009 70        - Jabolčni sok:
               - - gostote več kot 1,33 g/cm3
               pri 200C:
2009 70 110    - - - katerega vrednost ne
               presega 22 EUR za 100 kg neto
               teže                               10,00
2009 70 190    - - - drugo                        10,00
               - - gostote do vključno 1,33
               g/cm3 pri 200C:
2009 70 300    - - - katerega vrednost
               presega 18 EUR za 100 kg neto
               teže, z dodanim sladkorjem         10,00
               - - - drugo:
2009 70 910    - - - - z vsebnostjo dodanega
               sladkorja več kot 30 mas.%         10,00
2009 70 930    - - - - z vsebnostjo dodanega
               sladkorja do vključno 30 mas.%     10,00
2009 70 990    - - - - brez dodanega
               sladkorja                          10,00
2204           Vino iz svežega grozdja,
               vključno ojačena vina; grozdni
               mošt, razen tistega iz tar.
               št. 2009
2204 10        - Peneča vina (penine), ki
               imajo pri temperaturi 200C
               v zaprtih posodah nadtlak ne
               manj kot 3 bare:
               - - z dejansko vsebnostjo
               alkohola najmanj 8,5 vol.%:
2204 10 110    - - - Champagne                    64,00
2204 10 190    - - - druga, z vsebnostjo
               alkohola manj kot 8,5 vol.%        64,00
               - - druga:
2204 10 910    - - - Asti spumante                64,00
2204 10 990    - - - druga                        64,00
               - Druga vina; grozdni mošt,
               katerega fermentacija je
               ustavljena z dodajanjem
               alkohola:
2204 21        - - v posodah do vključno 2 l:
2204 21 100    - - - vino, razen tistega iz
               tar. podšt. 2204 10, v
               steklenicah
               s pritrjenimi žičnimi
               košaricami, drugače polnjeno
               zaradi
               povišanega tlaka zaradi
               ogljikovega dioksida v
               raztopini, od 1
               do 3 barov, merjeno pri
               temperaturi 200C                   46,20
               - - - drugo:
               - - - - z volumsko vsebnostjo
               alkohola največ 13 vol.%:
               - - - - - kakovostna in
               vrhunska vina, ki se
               pridelujejo v vinorodnih
               okoliših:
               - - - - - - bela:
2204 21 110    - - - - - - - Alsace               74,40
2204 21 120    - - - - - - - Bordeaux             74,40
2204 21 130    - - - - - - - Bourgogne            74,40
2204 21 170    - - - - - - - Val de Loire         74,40
2204 21 180    - - - - - - - Mosel- Saar- Ruw
               er                                 74,40
2204 21 190    - - - - - - - Pflaz                74,40
2204 21 220    - - - - - - - Rheinhessen          74,40
2204 21 240    - - - - - - - Lazio                74,40
2204 21 260    - - - - - - - Toscana              74,40
2204 21 270    - - - - - - - Trentino, Alto
               Adige in Friuli                    74,40
2204 21 280    - - - - - - - Veneto               74,40
2204 21 320    - - - - - - - Vinho Verde          74,40
2204 21 340    - - - - - - - Pendes               74,40
2204 21 360    - - - - - - - Rioja                74,40
2204 21 370    - - - - - - - Valencia             74,40
2204 21 38     - - - - - - - drugje:
2204 21 389    - - - - - - - - drugje             74,40
               - - - - - - druga:
2204 21 420    - - - - - - - Bordeaux             74,40
2204 21 430    - - - - - - - Bourgogne            74,40
2204 21 440    - - - - - - - Beaujolais           74,40
2204 21 460    - - - - - - - Cotes du Rhone       74,40
2204 21 470    - - - - - - - Languedoc- Rouss
               illon                              74,40
2204 21 480    - - - - - - - Val de Loire         74,40
2204 21 620    - - - - - - - Piemonte             74,40
2204 21 660    - - - - - - - Toscana              74,40
2204 21 670    - - - - - - - Trentino in Alto
               Adige                              74,40
2204 21 680    - - - - - - - Veneto               74,40
2204 21 690    - - - - - - - Dao, Bairrada in
               Douro                              74,40
2204 21 710    - - - - - - - Navarra              74,40
2204 21 740    - - - - - - - Penedes              74,40
2204 21 760    - - - - - - - Rioja                74,40
2204 21 770    - - - - - - - Valdepenas           74,40
2204 21 78     - - - - - - - drugje:
2204 21 789    - - - - - - - - drugje             74,40
               - - - - - druga (ne
               kakovostna):
2204 21 790    - - - - - - bela                   74,40
2204 21 800    - - - - - - druga                  74,40
               - - - - z volumsko vsebnostjo
               alkohola, ki je večja od 13
               vol.% pa
               do vključno 15 vol.%:
               - - - - - kakovostna in
               vrhunska vina iz posameznih
               regij:
2204 21 810    - - - - - - bela                   74,40
2204 21 820    - - - - - - druga                  74,40
               - - - - - druga:
2204 21 830    - - - - - - bela                   74,40
2204 21 840    - - - - - - druga                  74,40
2204 29        - - drugo (v posodah nad 2 l):
2204 29 100    - - - vino, razen tistega, ki
               spada pod tar. podšt. 2204 10,
               v steklenicah
               z žičnimi košaricami; drugače
               polnjeno vino zaradi dodatnega
               tlaka
               zaradi ogljikovega dioksida v
               raztopini, med 1 in 3 bari,
               merjeno pri
               temperaturi 200C                   46,20
               - - - drugo:
               - - - - z volumsko vsebnostjo
               alkohola do vključno 13 vol.%:
               - - - - - kakovostna in
               vrhunska vina, pridelana v
               vinorodnih okoliših:
               - - - - - - bela:
2204 29 120    - - - - - - - Bordeaux             64,70
2204 29 130    - - - - - - - Bourgogne            64,70
2204 29 170    - - - - - - - Val de Loire         64,70
2204 29 18     - - - - - - - drugje:
2204 29 189    - - - - - - - - drugje             64,70
               - - - - - - druga:
2204 29 420    - - - - - - - Bordeaux             64,70
2204 29 430    - - - - - - - Bourgogne            64,70
2204 29 440    - - - - - - - Baujolais            64,70
2204 29 460    - - - - - - - Cotes- du- Rhone     64,70
2204 29 470    - - - - - - - Languedoc- Rouss
               illon                              64,70
2204 29 480    - - - - - - - Val de Loire         64,70
2204 29 58     - - - - - - - drugje:
2204 29 589    - - - - - - - - drugje             64,70
               - - - - - druga (ne
               kakovostna):
               - - - - - - bela:
2204 29 620    - - - - - - - Sicilia              64,70
2204 29 640    - - - - - - - Veneto               64,70
2204 29 650    - - - - - - - drugje               64,70
               - - - - - - druga:
2204 29 710    - - - - - - - Apuglia              64,70
2204 29 720    - - - - - - - Sicilia              64,70
2204 29 750    - - - - - - - drugje               64,70
               - - - - z volumsko vsebnostjo
               alkohola, ki je večja od 13
               vol.% pa
               do vključno 15 vol.%
               - - - - - kakovostna in
               vrhunska vina, pridelana v
               vinorodnih okoliših:
2204 29 810    - - - - - - bela                   64,70
2204 29 820    - - - - - - druga                  64,70
               - - - - - druga:
2204 29 830    - - - - - - bela                   64,70
2204 29 840    - - - - - - druga                  64,70
2204 30        - Drug grozdni mošt:
2204 30 100    - - v fermentaciji ali z
               ustavljenim vrenjem brez
               dodajanja alkohola                 64,70
               - - drugo:
               - - - gostote 1,33 g/cm3 ali
               manj pri 200C in dejansko
               vsebnostjo
               alkohola do vključno 1 vol.%
2204 30 920    - - - - koncentrirani              64,70
2204 30 940    - - - - drugo                      64,70
               - - - drugo:
2204 30 960    - - - - koncentrirani              64,70
2204 30 980    - - - - drugo                      64,70


AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti