Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1 k uredbi o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev Posebna dajatev se obračuna in plačuje od 1 kg kmetijskega proizvoda oziroma živila, pri čemer se upošteva teža blaga brez embalaže. Ne glede na prejšnji odstavek se pri tarifni oznaki 2204 obračuna in plačuje posebna dajatev v merski enoti 1 liter. Pri tarifni oznaki 0105 11 se za 1 kg šteje največ 25 kosov. Pri tarifni oznaki 0407 00 se za 1 kg šteje največ 20 jajc pri teži do 50 g/kos. ------------------------------------------------------- Tarifna Višina posebne oznaka P o i m e n o v a n j e dajatve SIT/kg ------------------------------------------------------- 1 2 3 ------------------------------------------------------- 0102 Živo govedo 0102 90 - Druge: - - domačih pasem: - - - z maso nad 300 kg: - - - - telice (samice goveda, ki še niso telile): 0102 90 510 - - - - - za zakol 156,00 0102 90 590 - - - - - druge 156,00 - - - - krave: 0102 90 610 - - - - - za zakol 156.00 0102 90 690 - - - - - druge 156,00 - - - - druge: 0102 90 710 - - - - - za zakol 156,00 0102 90 790 - - - - - druge 156,00 0103 Živi prašiči - Drugi: 0103 91 - - mase pod 50 kg: 0103 91 100 - - - domačih pasem 59,80 0103 92 - - mase 50 kg ali več: - - - domačih pasem: 0103 92 110 - - - - svinje, ki so vsaj enkrat prasile, mase ne manj kot 160 kg 59,80 0103 92 190 - - - - drugi 59,80 0105 Živa domača perutnina (vrste Gallus domesticus, race, gosi, purani in pegatke) Mase do vključno 185 g: 0105 11 - - kokoši, domače (Gallus domesticus): - - - druge: 0105 11 910 - - - - nesnice 310,40 0105 11 990 - - - - druge 310,40 - Druga: 0105 92 00 - - kokoši, domače (Gallus domesticus), mase do 2000 g: 0105 92 009 - - - druge 23,30 0105 93 00 - - kokoši, domače (Gallus domesticus), mase več kot 2000 g: 0105 93 009 - - - druge 23,30 0201 Meso, goveje, sveže ali ohlajeno 0201 10 00 - Trupi in polovice: 0201 10 001 - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 288,70 0201 10 009 - - drugo 284,70 0201 20 - Drugi kosi s kostmi: 0201 20 20 - - "kompenzirane četrti": 0201 20 201 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 418,60 0201 20 209 - - - drugo 408,40 0201 20 30 - - nerazkosane ali razkosane sprednje četrti: 0201 20 301 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 418,60 0201 20 309 - - - drugo 408,40 0201 20 50 - - nerazkosane ali razkosane zadnje četrti: 0201 20 501 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 418,60 0201 20 509 - - - drugo 408,40 0201 20 90 - - drugo: 0201 20 901 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 418,60 0201 20 909 - - - drugo 408,40 0201 30 00 - Brez kosti: 0201 30 001 - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 487,20 0201 30 009 - - drugo 487,20 0202 Meso goveje, zamrznjeno 0202 10 00 - Trupi in polovice: 0202 10 001 - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 261,00 0202 10 009 - - drugo 249,40 0202 20 - Drugi kosi s kostmi: 0202 20 10 - - "kompenzirane" četrti: 0202 20 101 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 373,00 0202 20 109 - - - drugo 373,00 0202 20 30 - - nerazkosane ali razkosane sprednje četrti: 0202 20 301 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 373,00 0202 20 309 - - - drugo 373,00 0202 20 50 - - nerazkosane ali razkosane zadnje četrti: 0202 20 501 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 373,00 0202 20 509 - - - drugo 373,00 0202 20 90 - - drugo: 0202 20 901 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 373,00 0202 20 909 - - - drugo 373,00 0202 30 - Brez kosti: 0202 30 10 - - sprednje četrti, cele ali razkosane v največ pet kosov, vsaka sprednja četrt predstavljena v enem zamrznjenem bloku; kompenzirane četrti v dveh delih, od katerih eden vsebuje sprednjo četrt, celo ali razkosano v največ pet kosov, drugi del pa zadnjo četrt, razen fileja v enem kosu: 0202 30 101 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 399,20 0202 30 109 - - - drugo 399,20 0202 30 50 - - vrat, pleče, plečna bržola in prsa s spodnjim delom plečeta: 0202 30 501 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 399,20 0202 30 509 - - - drugo 399,20 0202 30 90 - - drugo: 0202 30 901 - - - mlada govedina visoke kvalitete (Hilton) 399,20 0202 30 909 - - - drugo 399,20 0203 Meso, prašičje, sveže, ohlajeno ali zamrznjeno - Sveže ali ohlajeno: 0203 11 - - trupi in polovice s kožo: 0203 11 100 - - - domačih prašičev 68,90 0203 11 900 - - - drugo - divjih prašičev 68,90 0203 12 - - šunke, plečeta in njihovi kosi, s kostmi: - - - domačih prašičev: 0203 12 110 - - - - šunke in njihovi kosi 100,00 0203 12 190 - - - - plečeta in njihovi kosi 100,00 0203 12 900 - - - drugo - divjih prašičev 100,00 0203 19 - - drugo: - - - domačih prašičev: 0203 19 110 - - - - prednji deli in njihovi kosi 111,70 0203 19 130 - - - - ledja in njihovi kosi, s kostmi 111,70 0203 19 150 - - - - prsa s potrebušino in maščobo, kosi 111,70 - - - - drugo: 0203 19 550 - - - - - brez kosti 111,70 0203 19 590 - - - - - drugo (npr. polovice brez kože in brez slanine) 111,70 0203 19 900 - - - drugo (npr. divjih prašičev) 111,70 - Zamrznjeno: 0203 21 - - trupi in polovice: 0203 21 100 - - - domačih prašičev 68,90 0203 21 900 - - - drugo - divjih prašičev 68,90 0203 22 - - šunke, plečeta in njihovi kosi, s kostmi: - - - domačih prašičev: 0203 22 110 - - - - šunke in njihovi kosi 99,80 0203 22 190 - - - - plečeta in njihovi kosi 99,80 0203 22 900 - - - drugo - divjih prašičev 99,80 0203 29 - - drugo: - - - domačih prašičev: 0203 29 110 - - - - prednji deli in njihovi kosi 101,50 0203 29 130 - - - - ledja in njihovi kosi, s kostmi 101,50 0203 29 150 - - - - prsa s potrebušino in maščobo, kosi 101,50 - - - - drugo: 0203 29 550 - - - - - brez kosti 101,50 0203 29 590 - - - - - drugo (npr. polovice brez kože in brez slanine) 101,50 0203 29 900 - - - drugo - divjih prašičev 101,50 0204 Meso, ovčje ali kozje, sveže, ohlajeno ali zamrznjeno 0204 10 000 - Trupi in polovice, jagnječji, sveži ali ohlajeni 258,00 0207 Meso in užitni odpadki perutnine iz tar. št. 0105, sveže, ohlajeno ali zamrznjeno - Kokoši vrste Gallus domesticus: 0207 11 - - nerazrezane na kose, sveže ali ohlajene: 0207 11 100 - - - oskubljene in očiščene, z glavami in nogami, znane kot "83% piščanci" 36,00 0207 11 300 - - - oskubljene in očiščene, brez glav in nog, vendar z vratovi, srčki, jetri in želodčki, znane kot "70% piščanci" 36,00 0207 11 900 - - - oskubljene in očiščene, brez glav, nog ter vratov, src, jeter in želodčkov, znane kot "65% piščanci" ali pod drugim nazivom 36,00 0207 12 - - nerazrezane na kose, zamrznjene: 0207 12 100 - - - oskubljene in očiščene, brez glav in nog, vendar z vratovi, srčki, jetri in želodčki, znane kot "70% piščanci" 22,70 0207 12 900 - - - oskubljene in očiščene, brez glav, nog ter vratov, src, jeter in želodčkov, znane kot "65% piščanci" ali pod drugim nazivom 22,70 0207 13 - - kosi in drobovje, sveži ali ohlajeni: - - - kosi: 0207 13 100 - - - - brez kosti (razrezani, zmleti ali ne) 90,30 - - - - s kostmi: 0207 13 200 - - - - - polovice ali četrtine 90,30 0207 13 300 - - - - - cela krila z ali brez vršičkov 90,30 0207 13 400 - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča z vratovi, škofije in vršički kril 90,30 0207 13 500 - - - - - prsa in kosi prs 90,30 0207 13 600 - - - - - noge in kosi nog 90,30 0207 13 700 - - - - - drugo 90,30 - - - drobovje: 0207 13 910 - - - - jetra 36,00 0207 13 990 - - - - drugo 36,00 0207 14 - - kosi in drobovje, zamrznjeni: - - - kosi: 0207 14 100 - - - - brez kosti (razrezani, zmleti ali ne) 71,80 - - - - s kostmi: 0207 14 200 - - - - - polovice ali četrtine 71,80 0207 14 300 - - - - - cela krila z ali brez vršičkov 71,80 0207 14 400 - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča z vratovi, škofije in vršički kril 71,80 0207 14 500 - - - - - prsa in kosi prs 71,80 0207 14 600 - - - - - noge in kosi nog 71,80 0207 14 700 - - - - - drugo 71,80 - - - drobovje: 0207 14 910 - - - - jetra 28,70 0207 14 990 - - - - drugo 28,70 - Purani: 0207 24 - - nerazrezani na kose, sveži ali ohlajeni: 0207 24 100 - - - oskubljeni in očiščeni, brez glav in nog, vendar z vratovi, srčki, jetri in želodčki, znani kot "80% purani" 38,90 0207 24 900 - - - oskubljeni in očiščeni, brez glav, nog ter vratov, srčkov, jeter in želodčkov, znani kot "73% purani" ali pod drugim nazivom 38,90 0207 26 - - kosi in drobovje, sveži ali ohlajeni: - - - kosi: 0207 26 100 - - - - brez kosti (razrezani, zmleti ali ne) 98,00 - - - - s kostmi: 0207 26 200 - - - - - polovice ali četrtine 98,00 0207 26 300 - - - - - cela krila z ali brez vršičkov 98,00 0207 26 400 - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča z vratovi, škofije in vršički kril 98,00 0207 26 500 - - - - - prsa in kosi prs 98,00 - - - - - noge in kosi nog: 0207 26 600 - - - - - - bedra in kosi beder 98,00 0207 26 700 - - - - - - drugo 98,00 0207 26 800 - - - - - drugo 98,00 - - - drobovje: 0207 26 910 - - - - jetra 28,70 0207 26 990 - - - - drugo 28,70 - - Race, gosi in pegatke: 0207 32 - - nerazrezane na kose, sveže ali ohlajene: - - - race: 0207 32 110 - - - oskubljene, izkrvavljene, očiščene drobovja, z glavami in nogami, znane pod nazivom "85% race" 36,00 0207 32 150 - - - oskubljene in očiščene, brez glav in nog, vendar z vratovi, srčki, jetri in želodčki, znane kot "70% race" 36,00 0207 32 190 - - - oskubljene in očiščene, brez glav, nog ter brez vratov, srčkov, jeter in želodčkov, znane kot "63% race" ali pod drugim nazivom 36,00 - - gosi: 0207 32 510 - - - oskubljene, izkrvavljene, neočiščene, z glavami in nogami, znane kot "82% gosi" 36,00 0207 32 590 - - - oskubljene in očiščene, brez glav in nog, s srčki in želodčki ali brez njih, znane kot "75% gosi" ali pod drugim nazivom 36,00 0207 32 900 - - pegatke 36,00 0207 35 - - drugo, sveže ali ohlajeno: - - - kosi: - - - - brez kosti (razrezani, zmleti ali ne): 0207 35 110 - - - - - gosi 90,30 0207 35 150 - - - - - rac in pegatk 90,30 - - - - s kostmi: - - - - - polovice ali četrti 90,30 0207 35 210 - - - - - - rac 90,30 0207 35 230 - - - - - - gosi 90,30 0207 35 250 - - - - - - pegatk 90,30 0207 35 310 - - - - - cela krila, z ali brez vršičkov 90,30 0207 35 410 - - - - - hrbtišča, vratovi, hrbtišča z vratovi, škofije in vršički kril 90,30 - - - - - prsa in kosi prs: 0207 35 510 - - - - - - gosi 90,30 0207 35 530 - - - - - - rac in pegatk 90,30 - - - - - noge in kosi nog: 0207 35 610 - - - - - - gosi 90,30 0207 35 630 - - - - - - rac in pegatk 90,30 0207 35 710 - - - - - paletoji iz gosi ali rac 90,30 0207 35 790 - - - - - drugo 90,30 - - - drobovje: 0207 35 910 - - - - jetra, razen mastnih jeter 36,00 0207 35 990 - - - - drugo 36,00 0210 Meso in drugi užitni mesni klavnični izdelki, nasoljeni, v slanici, sušeni ali prekajeni; užitna moka in zdrob iz mesa ali iz drugih klavničnih izdelkov - Meso, prašičje: 0210 11 - - šunke, plečeta in njihovi kosi, s kostmi: - - - domačih prašičev: - - - - nasoljena ali v slanici: 0210 11 110 - - - - - šunke in njihovi kosi 179,10 0210 11 190 - - - - - plečeta in njihovi kosi 179,10 - - - - posušena ali prekajena: 0210 11 310 - - - - - šunke in njihovi kosi 179,10 0210 11 390 - - - - - plečeta in njihovi kosi 179,10 0210 11 900 - - - drugo 179,10 0210 12 - - prsi s potrebušino in njihovi kosi: - - - domačih prašičev: 0210 12 110 - - - - soljene ali v slanici 92,10 0210 12 190 - - - - sušene ali prekajene 92,10 0210 12 900 - - - drugo 92,10 0210 19 - - drugo: - - - domačih prašičev: - - - - soljeno ali v slanici: 0210 19 100 - - - - - prekajene prašičje polovice ali njihovi kosi 179,10 0210 19 200 - - - - - prekajene skrajšane polovice (tričetrtinske stranice) ali srednji deli 179,10 0210 19 300 - - - - - prednji deli in njihovi kosi 179,10 0210 19 400 - - - - - ledja in njihovi kosi 179,10 - - - - - drugo: 0210 19 510 - - - - - - brez kosti 179,10 0210 19 590 - - - - - - drugo 179,10 - - - - sušeno ali prekajeno: 0210 19 600 - - - - - prednji deli in njihovi kosi 179,10 0210 19 700 - - - - - ledja in njihovi kosi 179,10 - - - - - drugo: 0210 19 810 - - - - - - brez kosti 179,10 0210 19 890 - - - - - - drugo 179,10 0210 19 900 - - - drugo 179,10 0210 20 - Meso, goveje: 0210 20 100 - - s kostmi 232,00 0210 20 900 - - brez kosti 300,00 0210 90 - Drugo, vključno užitno moko, zdrob iz mesa in drugih klavničnih izdelkov: - - meso: 0210 90 100 - - - konjsko, soljeno, v slanici ali sušeno 138,20 - - - ovčje in kozje: 0210 90 110 - - - - s kostmi 138,20 0210 90 190 - - - - brez kosti 138,20 0210 90 290 - - - drugo 138,20 - - drobovina: - - - domačih prašičev: 0210 90 310 - - - - jetra 61,60 0210 90 390 - - - - drugo 61,60 - - - govedi: 0210 90 410 - - - - prepona, mišična in tetivna (flam) 186,30 0210 90 490 - - - - drugo 186,30 0210 90 600 - - - ovac in koz 138,20 - - - drugo: 0210 90 800 - - - - drugo 138,20 0210 90 900 - - užitne moke in zdrob iz mesa ali mesnih odpadkov 138,20 0401 Mleko in smetana, nekoncentrirana in brez dodatnega sladkorja ali drugih sladil 0401 10 Z največ 1 mas.% maščobe: 0401 10 100 - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno dveh litrov 28,20 0401 10 900 - - drugo 28,20 0401 20 - Z več kot 1 mas.% do vključno 6 mas.% maščobe: - - do vključno 3 mas.%: 0401 20 110 - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno dveh litrov 38,00 0401 20 190 - - - drugo 38,00 - - nad 3 mas.%: 0401 20 910 - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno dveh litrov 38,00 0401 20 990 - - - drugo 38,00 0401 30 - Z več kot 6 mas.% maščobe: - - do vključno 21 mas.%: 0401 30 110 - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno dveh litrov 211,00 0401 30 190 - - - drugo 211,00 - - nad 21 mas.% pa do vključno 45 mas.%: 0401 30 310 - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno dveh litrov 211,00 0401 30 390 - - - drugo 211,00 - - nad 45 mas.%: 0401 30 910 - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno dveh litrov 221,30 0401 30 990 - - - drugo 221,30 0402 Mleko in smetana, koncentrirana ali z dodatkom sladkorja ali drugih sladil 0402 10 - V prahu, zrnih ali drugih trdnih oblikah, z največ 1,5 mas.% maščobe: - - brez dodanega sladkorja ali drugih sladil: 0402 10 110 - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 190,10 0402 10 190 - - - drugo 190,10 - - drugo: 0402 10 910 - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 190,10 0402 10 990 - - - drugo 190,10 - V prahu, zrnih ali drugih trdnih oblikah, z več kot 1,5 mas.% maščobe: 0402 21 - - brez dodatnega sladkorja ali drugih sladil: - - - z vsebnostjo maščob do vključno 27 mas.%: 0402 21 110 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 247,30 - - - - drugo: 0402 21 170 - - - - - z vsebnostjo maščob do vključno 11 mas.% 247,30 0402 21 190 - - - - - z vsebnostjo maščob več kot 11 mas.% pa do vključno 27 mas.% 247,30 - - - z vsebnostjo maščob nad 27 mas.%: 0402 21 910 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 247,30 0402 21 990 - - - - drugo 247,30 0402 29 - - drugo: - - - z vsebnostjo maščob do vključno 27 mas.%: - - - - drugo: 0402 29 150 - - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00 0402 29 190 - - - - - drugo 240,00 - - - z vsebnostjo maščob več kot 27 mas.%: 0402 29 910 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00 0402 29 990 - - - - drugo 240,00 - Drugo: 0402 91 - - brez dodatnega sladkorja ali drugih sladil: - - - z vsebnostjo maščob do vključno 8 mas.%: 0402 91 110 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00 0402 91 190 - - - - drugo 240,00 - - - z vsebnostjo maščob več kot 8 mas.% pa do vključno 10 mas.%: 0402 91 310 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00 0402 91 390 - - - - drugo 240,00 - - - z vsebnostjo maščob več kot 10 mas.% pa do vključno 45 mas.%: 0402 91 510 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00 0402 91 590 - - - - drugo 240,00 - - - z vsebnostjo maščob več kot 45 mas.%: 0402 91 910 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 240,00 0402 91 990 - - - - drugo 240,00 0402 99 - - drugo: - - - z vsebnostjo maščob do vključno 9,5 mas.%: 0402 99 110 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 250,90 0402 99 190 - - - - drugo 250,90 - - - z vsebnostjo maščob več kot 9,5 mas.% pa do vključno 45 mas.%: 0402 99 310 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 250,90 0402 99 390 - - - - drugo 250,90 - - - z vsebnostjo maščob, več kot 45 mas.%: 0402 99 910 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg 250,90 0402 99 990 - - - - drugo 250,90 0403 Pinjenec, kislo mleko, kisla smetana, jogurt, kefir in drugo fermentirano ali kislo mleko in smetana, koncentrirano ali ne, z dodatkom sladkorja ali drugih sladil, aromatizirano ali z dodanim sadjem, lupinastim sadjem (npr. lešniki, orehi ipd.) ali kakavom 0403 10 - Jogurt: - - nearomatiziran ali brez dodanega sadja, lešnikov ali kakava: - - - - brez dodanega sladkorja ali drugih sladil, z vsebnostjo maščob: 0403 10 110 - - - - - do vključno 3 mas.% 91,00 0403 10 130 - - - - - več kot 3 mas.% pa do vključno 6 mas.% 91,00 0403 10 190 - - - - - več kot 6 mas.% 91,00 - - - - drugo, z vsebnostjo maščob: 0403 10 310 - - - - - do vključno 3 mas.% 91,00 0403 10 330 - - - - - več kot 3 mas.% pa do vključno 6 mas.% 91,00 0403 10 390 - - - - - več kot 6 mas.% 91,00 - - aromatiziran ali z dodatkom sadja, lešnikov ali kakava: - - - v prahu, zrnih ali drugih trdnih oblikah, z vsebnostjo mlečnih maščob: 0403 10 510 - - - - do vključno 1,5 mas.% 118,00 0403 10 530 - - - - več kot 1,5 mas.% pa do vključno 27 mas.% 118,00 0403 10 590 - - - - več kot 27 mas.% 118,00 - - - drugo, z vsebnostjo mlečnih maščob: 0403 10 910 - - - - do vključno 3 mas.% 118,00 0403 10 930 - - - - več kot 3 mas.% pa do vključno 6 mas.% 118,00 0403 10 990 - - - - več kot 6 mas.% 118,00 0403 90 - Drugo (vključno s toplotno obdelanimi jogurti): - - nearomatizirano ali brez dodanega sadja, lešnikov ali kakava: - - - v prahu, zrnih ali drugih trdnih oblikah: - - - - brez dodanega sladkorja ali drugih sladil, z vsebnostjo maščob: 0403 90 110 - - - - - do vključno 1,5 mas.% 121,00 0403 90 130 - - - - - več kot 1,5 mas.% pa do vključno 27 mas.% 121,00 0403 90 190 - - - - - več kot 27 mas.% 121,00 - - - - drugo, z vsebnostjo maščob: 0403 90 310 - - - - - do vključno 1,5 mas.% 121,00 0403 90 330 - - - - - več kot 1,5 mas.% pa do vključno 27 mas.% 121,00 0403 90 390 - - - - - več kot 27 mas.% 121,00 - - - drugo: - - - - brez dodanega sladkorja ali drugih sladil, z vsebnostjo maščob: 0403 90 510 - - - - - do vključno 3 mas.% 121,00 0403 90 530 - - - - - več kot 3 mas.% pa do vključno 6 mas.% 121,00 0403 90 590 - - - - - več kot 6 mas.% 121,00 - - - - drugo, z vsebnostjo maščob: 0403 90 610 - - - - - do vključno 3 mas.% 121,00 0403 90 630 - - - - - več kot 3 mas.% pa do vključno 6 mas.% 121,00 0403 90 690 - - - - - več kot 6 mas.% 121,00 - - aromatizirano ali z dodatki sadja, lešnikov ali kakava: - - - v prahu, zrnih ali drugih trdnih oblikah, z vsebnostjo mlečnih maščob: 0403 90 710 - - - - do vključno 1,5 mas.% 167,00 0403 90 730 - - - - več kot 1,5 mas.% pa do vključno 27 mas.% 167,00 0403 90 790 - - - - več kot 27 mas.% 167,00 - - - drugo, z vsebnostjo mlečnih maščob: 0403 90 910 - - - - do vključno 3 mas.% 167,00 0403 90 930 - - - - več kot 3 mas.% pa do vključno 6 mas.% 167,00 0403 90 990 - - - - več kot 6 mas.% 167,00 0404 Sirotka, koncentrirana ali ne, z dodatkom sladkorja ali drugih sladil; izdelki iz naravnih mlečnih sestavin z dodatkom sladkorja ali drugih sladil ali brez njih, ki niso navedeni in ne zajeti na drugem mestu 0404 90 - Drugo: - - brez dodanega sladkorja ali drugih sladil, z vsebnostjo maščob: 0404 90 210 - - - - do vključno 1,5 mas.% 126,00 0404 90 230 - - - - več kot 1,5 mas.% pa do vključno 27 mas.% 126,00 0404 90 290 - - - - več kot 27 mas.% 126,00 - - drugo z vsebnostjo maščob: 0404 90 810 - - - do vključno 1,5 mas.% 126,00 0404 90 830 - - - več kot 1,5 mas.% pa do vključno 27 mas.% 126,00 0404 90 890 - - - več kot 27 mas.% 126,00 0405 Maslo ter druge maščobe in olja, dobljeni iz mleka; mlečni namazi 0405 10 - Maslo: - z vsebnostjo maščob do vključno 85 mas.%: - - - naravno maslo: 0405 10 110 - - - - v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 1 kg 320,30 0405 10 190 - - - - drugo 320,30 0405 10 300 - - - rekombinirano maslo 320,30 0405 10 500 - - - sirotkino maslo 320,30 0405 10 900 - - drugo 320,30 0405 20 - Mlečni namazi: 0405 20 100 - - z vsebnostjo maščob 39 mas.% ali več, vendar z manj kot 60 mas.% maščobe 320,30 0405 20 300 - - z vsebnostjo maščob 60 mas.% ali več, pa do vključno 75 mas.% maščobe 320,30 0405 20 900 - - z vsebnostjo maščob več kot 75 mas.%, vendar z manj kot 80 mas.% maščobe 320,30 0405 90 - Drugo: 0405 90 100 - - z vsebnostjo maščob 99,3 mas.% ali več maščobe, ter z največ 0,5 mas.% vode 320,30 0405 90 900 - - drugo 320,30 0406 Sir in skuta 0406 10 - Sveži sir (vključno sir iz sirotke), nefermentiran, in skuta: 0406 10 200 - - z vsebnostjo maščob do vključno 40 mas.% 182,00 0406 10 800 - - drugo 229,00 0406 20 - Sir, nariban ali v prahu, vseh vrst: 0406 20 100 - - zeliščni sir glarus (znan kot schabziger), narejen iz posnetega mleka in zmešan s fino zdrobljenimi zelišči 257,00 0406 20 900 - - drugo 257,00 0406 30 - Sir, topljen, razen naribanega, ali v prahu: 0406 30 100 - - za proizvodnjo katerih se uporabljajo le siri, kot so ementalski sir, gruyere in appenzell in ki lahko vsebujejo dodani zeliščni sir glarus (znan kot schabziger); pripravljen za prodajo na drobno končnemu porabniku brez predhodnega pakiranja v manjšo embalažo, z vsebnostjo maščob v suhi snovi do vključno 56 mas.% 255,90 - - drugo: - - - z vsebnostjo maščob do vključno 36 mas.% in z vsebnostjo maščob v suhi snovi: 0406 30 310 - - - - do vključno 48 mas.% 255,90 0406 30 390 - - - - več kot 48 mas.% 255,90 0406 30 900 - - - z vsebnostjo maščob več kot 36 mas.% 255,90 0406 40 - Sir z modrimi ali podobnimi žlahtnimi plesnimi nastale v jedru sira: 0406 40 100 - - roquefort 1,00 0406 40 500 - - gorgonzola 1,00 0406 40 900 - - drug 1,00 0406 90 - Sir, drug: 0406 90 010 - - za predelavo 296,20 - - drugi: - - - ementalec, grojer, sbrinz, bergkaese in appenzell: 0406 90 020 - - - - - celi siri, katerih vrednost "prosto meja" je večja od 401,85 EUR/100 kg neto mase pa do vključno 430,62 EUR/100 kg neto mase, ki v suhi snovi vsebujejo 45 mas.% ali več maščobe in ki so zoreli 3 ali več mesecev. 296,20 0406 90 030 - - - - - celi siri, katerih vrednost "prosto meja" je večja od 430,62 EUR/100 kg neto mase, ki v suhi snovi vsebujejo 45 mas.% ali več maščobe in ki so zoreli 3 ali več mesecev. 296,20 0406 90 040 - - - - - kosi, pakirani v vakuumu ali inertnem plinu s skorjo na vsaj eni strani, katerih neto masa je 1 kg ali večja in manjša od 5 kg in katerih vrednost "prosto meja" je večja od 430,62 EUR/100 kg neto mase pa do vključno 459,39 EUR/100 kg neto mase, ki v suhi snovi vsebujejo 45 mas.% ali več maščobe in ki so zoreli 3 ali več mesecev. 296,20 0406 90 050 - - - - - kosi, pakirani v vakuumu ali inertnem plinu s skorjo na vsaj eni strani, katerih neto masa je 1 kg ali večja in katerih vrednost "prosto meja" je večja od 459,39 EUR/100 kg neto mase, ki v suhi snovi vsebujejo 45 mas.% ali več maščobe in ki so zoreli 3 ali več mesecev. 296,20 0406 90 060 - - - - - kosi brez skorje, katerih neto masa je manjša od 450 g, katerih vrednost "prosto meja" je večja od 499,67 EUR/100 kg neto mase, pakirani v vakuumu ali inertnem plinu v pakiranjih, na katerih je opis sira, vsebnost maščob, odgovorni za pakiranje in država proizvodnje, ki v suhi snovi vsebujejo 45 mas.% ali več maščobe in ki so zoreli 3 ali več mesecev. 296,20 - - - - - drugo: 0406 90 130 - - - - - - ementalec 296,20 0406 90 150 - - - - - - grojer, sbrinz 296,20 0406 90 170 - - - - - - bergkaese, appenzell 296,20 0406 90 180 - - - Fromage fribourgeois, Vacherin mont d'Or in Tete de Moine 296,20 0406 90 190 - - - glarus zeliščni sir (znan kot schabziger), narejen iz posnetega mleka in zmešan s fino zdrobljenimi zelišči 296,20 0406 90 230 - - - edamec 296,20 0406 90 250 - - - tilsit 296,20 0406 90 270 - - - masleni sir (butterkase) 296,20 0406 90 290 - - - kačkaval 296,20 - - - feta: 0406 90 330 - - - - drugo 296,20 0406 90 350 - - - kefalo- tyr 296,20 0406 90 370 - - - finlandia 296,20 0406 90 390 - - - jarlsberg 296,20 - - - drugo: 0406 90 500 - - - - siri iz ovčjega ali bivoljega mleka v čebričkih s slanico ali v mehovih iz ovčje ali kozje kože 296,20 - - - - drugo: - - - - - z vsebnostjo maščob do vključno 40 mas.% in vsebnostjo vode, izračunane v nemaščobni snovi: - - - - - - do vključno 47 mas.%: 0406 90 610 - - - - - - - grana padano, parmigiano reggiano 296,20 0406 90 630 - - - - - - - fiore sardo, pecorino 296,20 0406 90 690 - - - - - - - drugi 296,20 - - - - - - več kot 47 mas.% pa do vključno 72 mas.%: 0406 90 730 - - - - - - - provolone 296,20 0406 90 750 - - - - - - - asiago, caciocavallo, montasio, ragusano 296,20 0406 90 760 - - - - - - - danbo, fontal, fontina, fynbo, havarti, maribo, samso 296,20 0406 90 780 - - - - - - - gauda 296,20 0406 90 790 - - - - - - - esrom, italico, kernhem, saint-nectaire, saint- paulin, taleggio 296,20 0406 90 810 - - - - - - - cantal, cheshire, wensleydale, lancashire, double gloucester, blarney, colby, monterey 296,20 0406 90 820 - - - - - - - camembert 296,20 0406 90 840 - - - - - - - brie 296,20 0406 90 850 - - - - - - - kefalograviera, kasseri 296,20 - - - - - - - drugi siri z vsebnostjo vode, izračunane nemaščobnih snovi: 0406 90 860 - - - - - - - - več kot 47 mas.% pa do vključno 52 mas.% 296,20 0406 90 870 - - - - - - - - več kot 52 mas.% pa do vključno 62 mas.% 296,20 0406 90 880 - - - - - - - - več kot 62 mas.% pa do vključno 72 mas.% 296,20 0406 90 930 - - - - - - več kot 72 mas.% 296,20 0407 00 Ptičja jajca, v lupini, sveža, konzervirana ali kuhana - Perutnine: 0407 00 30 - - druga: 0407 00 301 - - - kokošja 28,10 0407 00 309 - - - druga 28,10 0408 Ptičja jajca brez lupine ter jajčni rumenjaki, sveža, sušena, kuhana v vodi ali sopari, oblikovana, zamrznjena ali kako drugače konzervirana, z dodatkom sladkorja ali drugih sladil ali brez njih - Rumenjaki: 0408 11 - - sušeni: 0408 11 200 - - - neprimerni za človeško prehrano 127,40 0408 11 800 - - - drugi 127,40 0408 19 - - drugi: 0408 19 200 - - - neprimerni za človeško prehrano 46,60 - - - drugi: 0408 19 810 - - - - tekoči 46,60 0408 19 890 - - - - drugi, tudi zamrznjeni 46,60 - Drugo: 0408 91 - - sušeno: 0408 91 200 - - - neprimerno za človeško prehrano 121,70 0408 91 800 - - - drugo 121,70 0408 99 - - Drugo: 0408 99 800 - - - drugo 30,00 0808 Jabolka, hruške in kutine, sveže 0808 10 - Jabolka: - - drugo: 0808 10 20 - - - vrste zlati delišes: 0808 10 201 - - - - od 1. januarja do 31. marca 24,00 0808 10 202 - - - - od 1. aprila do 30. junija 24,00 0808 10 203 - - - - od 1. julija do 20. avgusta 24,00 0808 10 204 - - - - od 21. avgusta do 31. decembra 24,00 0808 10 50 - - - vrste granny smith: 0808 10 501 - - - - od 1. januarja do 31. marca 24,00 0808 10 502 - - - - od 1. aprila do 30. junija 24,00 0808 10 503 - - - - od 1. julija do 20. avgusta 24,00 0808 10 504 - - - - od 21. avgusta do 31. decembra 24,00 0808 10 90 - - - druga: 0808 10 901 - - - - od 1. januarja do 31. marca 24,00 0808 10 902 - - - - od 1. aprila do 30. junija 24,00 0808 10 903 - - - - od 1. julija do 20. avgusta 24,00 0808 10 904 - - - - od 21. avgusta do 31. decembra 24,00 0808 20 - Hruške in kutine: - - hruške: 0808 20 100 - - - hruške za predelavo, razsute, od 1. avgusta do 31. decembra 24,50 0808 20 50 - - - druge: 0808 20 501 - - - - od 1. januarja do 31. marca 24,50 0808 20 502 - - - - od 1. aprila do 30. junija 24,50 0808 20 503 - - - - od 1. julija do 20. avgusta 24,50 0808 20 504 - - - - od 21. avgusta do 31. decembra 24,50 0809 Marelice, češnje in višnje, breskve (vključno z nektarinami), slive, trnulje, sveže 0809 30 - Breskve, vključno z nektarinami: 0809 30 10 - - nektarine: 0809 30 102 - - - od 21. junija do 15. avgusta 19,00 0809 30 103 - - - od 16. avgusta do 30. septembra 19,00 0809 30 90 - - druge: 0809 30 902 - - - od 21. junija do 15. avgusta, razen tistih iz tar. podšt. 0809 30 909 19,00 0809 30 903 - - - od 16. avgusta do 30. septembra, razen tistih iz tar.podšt. 0809 30 909 19,00 1001 Pšenica in soržica 1001 90 - Drugo: 1001 90 990 - - - drugo 16,80 1101 00 Pšenična ali moka iz mešanice žit na podlagi pšenice - Pšenična moka: 1101 00 150 - - iz navadne pšenice ali pirjevice 22,30 1101 00 900 - Moka iz mešanice žit na podlagi pšenice 22,30 1601 Klobase in podobni izdelki iz mesa, drugih užitnih klavničnih proizvodov ali krvi; sestavljena živila na osnovi teh proizvodov 1601 00 100 - Iz jeter 208,10 - Drugo: 1601 00 910 - - klobase, suhe ali za sušenje, nekuhane 208,10 1601 00 990 - - drugo 208,10 1602 Drugi pripravljeni ali konzervirani izdelki iz mesa, drobovja ali krvi - Iz perutnine iz tar. št. 0105: 1602 32 - - kokoši vrste Gallus domesticus: - - - ki vsebujejo 57 mas.% ali več mesa ali drobovine: 1602 32 110 - - - - surovo 101,30 1602 32 190 - - - - drugo 101,30 1602 32 300 - - - ki vsebujejo 25 mas.% ali več, vendar manj kot 57 mas.% mesa ali drobovine 101,30 1602 32 900 - - - drugo 101,30 1602 39 - - drugo: - - - ki vsebuje najmanj 57 mas.% perutninskega mesa ali drobovine: 1602 39 210 - - - - nekuhano 101,30 1602 39 290 - - - - drugo 101,30 1602 39 400 - - - ki vsebuje 25 mas.% ali več, vendar manj kot 57 mas.% perutninskega mesa ali drobovine 101,30 1602 39 800 - - - drugo 101,30 - Prašičev: 1602 41 - - šunka (stegno) in njeni kosi: 1602 41 100 - - - domačih prašičev 220,30 1602 41 900 - - - drugo, divjih prašičev 220,30 1602 42 - - plečeta in njihovi kosi: 1602 42 100 - - - domačih prašičev 181,60 1602 42 900 - - - drugo, divjih prašičev 181,60 1602 49 - - drugo, vključno mešanice: - - - domačih prašičev: - - - - ki vsebujejo 80 mas.% ali več mesa ali užitnih klavničnih proizvodov katere koli vrste, vključno z maščobami katere koli vrste in kakršnega koli izvora: 1602 49 110 - - - - - ledja brez vratu in njihovi deli, vključno z mešanicami ledij ali šunke (stegen) 204,20 1602 49 130 - - - - - vrat z zgornjim plečetom in deli, vključno z mešanimi deli vratu in pleč 204,20 1602 49 150 - - - - - druge mešanice, ki vsebujejo stegna (noge), pleča, ledja ali vrat z zgornjim delom plečeta in njihove dele 204,20 1602 49 190 - - - - - drugo 204,20 1602 49 300 - - - - ki vsebujejo 40 mas.% ali več, vendar manj kot 80 mas.% mesa ali užitnih klavničnih proizvodov (drobovine) katere koli vrste, vključno z maščobami katere koli vrste ali kakršnega koli izvora 204,20 1602 49 500 - - - - ki vsebujejo manj kot 40 mas.% mesa ali užitnih klavničnih proizvodov (drobovine) katere koli vrste, vključno z maščobami katere koli vrste ali kakršnega koli izvora 204,20 1602 49 900 - - - drugo, divjih prašičev 204,20 1602 50 - Goved: 1602 50 100 - - nekuhano; mešanice kuhanega mesa ali užitnih klavničnih proizvodov (drobovine) in nekuhanega mesa ali užitnih klavničnih proizvodov 119,85 - - drugo: - - - v nepredušnih posodah: 1602 50 310 - - - - konzervirana govedina 119,85 1602 50 390 - - - - drugo 119,85 1602 50 800 - - - drugo 119,85 1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz krvi katerih koli živali: 1602 90 100 - - pripravki iz krvi katerih koli živali 179,00 - - drugo: - - - drugo: 1602 90 510 - - - - ki vsebuje meso ali užitne klavnične proizvode (drobovino) domačih prašičev 179,00 - - - - drugo: - - - - - ki vsebuje goveje meso ali užitne klavnične proizvode (drobovino): 1602 90 610 - - - - - - nekuhano; mešanice kuhanega mesa ali užitnih klavničnih proizvodov (drobovine) in nekuhanega mesa ali užitnih klavničnih proizvodov (drobovine) 179,00 1602 90 690 - - - - - - drugo 179,00 - - - - - drugo: - - - - - - ovčje ali kozje: - - - - - - nekuhano; mešanice kuhanega mesa ali užitnih klavničnih proizvodov (drobovine) in nekuhanega mesa ali užitnih klavničnih proizvodov (drobovine) 1602 90 720 - - - - - - - - ovčje 179,00 1602 90 740 - - - - - - - - kozje 179,00 - - - - - - - drugo: 1602 90 760 - - - - - - - - ovčje 179,00 1602 90 780 - - - - - - - - kozje 179,00 1602 90 980 - - - - - - drugo 179,00 1701 Sladkor iz sladkornega trsa in sladkorne pese ter kemično čista saharoza v trdnem stanju - Drugo: 1701 91 000 - - z dodatki za aromatiziranje in barvili 65,70 1701 99 - - drugo: 1701 99 100 - - - beli sladkor 65,70 1701 99 900 - - - drugo 65,70 1702 Drugi sladkorji, vključno s kemično čisto laktozo, maltozo, glukozo in fruktozo, v trdnem stanju; sladkorni sirupi brez dodatkov za aromatiziranje ali barvil; umetni med in mešanice umetnega ter naravnega medu; karamelni sladkor 1702 90 - Drugo, vključno invertni sladkor: 1702 90 300 - - izoglukoza 31,30 1702 90 500 - - maltodekstrin in maltodekstrinski sirup 31,30 1702 90 600 - - umetni med, mešan ali nemešan z naravnim medom 31,30 - - karamelni sladkor: 1702 90 710 - - - ki vsebuje 50 mas.% ali več saharoze v suhi snovi 31,30 - - - drugo: 1702 90 750 - - - - v obliki praška, aglomeriran ali neaglomeriran 31,30 1702 90 790 - - - - drugo 31,30 1702 90 800 - - inulinski sirup 31,30 1702 90 990 - - drugo 31,30 2009 Sadni sokovi (tudi grozdni mošt) in zelenjavni sokovi, nefermentirani in brez dodatka alkohola, z dodatkom sladkorja ali drugih sladil ali brez njih 2009 70 - Jabolčni sok: - - gostote več kot 1,33 g/cm3 pri 200C: 2009 70 110 - - - katerega vrednost ne presega 22 EUR za 100 kg neto teže 10,00 2009 70 190 - - - drugo 10,00 - - gostote do vključno 1,33 g/cm3 pri 200C: 2009 70 300 - - - katerega vrednost presega 18 EUR za 100 kg neto teže, z dodanim sladkorjem 10,00 - - - drugo: 2009 70 910 - - - - z vsebnostjo dodanega sladkorja več kot 30 mas.% 10,00 2009 70 930 - - - - z vsebnostjo dodanega sladkorja do vključno 30 mas.% 10,00 2009 70 990 - - - - brez dodanega sladkorja 10,00 2204 Vino iz svežega grozdja, vključno ojačena vina; grozdni mošt, razen tistega iz tar. št. 2009 2204 10 - Peneča vina (penine), ki imajo pri temperaturi 200C v zaprtih posodah nadtlak ne manj kot 3 bare: - - z dejansko vsebnostjo alkohola najmanj 8,5 vol.%: 2204 10 110 - - - Champagne 64,00 2204 10 190 - - - druga, z vsebnostjo alkohola manj kot 8,5 vol.% 64,00 - - druga: 2204 10 910 - - - Asti spumante 64,00 2204 10 990 - - - druga 64,00 - Druga vina; grozdni mošt, katerega fermentacija je ustavljena z dodajanjem alkohola: 2204 21 - - v posodah do vključno 2 l: 2204 21 100 - - - vino, razen tistega iz tar. podšt. 2204 10, v steklenicah s pritrjenimi žičnimi košaricami, drugače polnjeno zaradi povišanega tlaka zaradi ogljikovega dioksida v raztopini, od 1 do 3 barov, merjeno pri temperaturi 200C 46,20 - - - drugo: - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola največ 13 vol.%: - - - - - kakovostna in vrhunska vina, ki se pridelujejo v vinorodnih okoliših: - - - - - - bela: 2204 21 110 - - - - - - - Alsace 74,40 2204 21 120 - - - - - - - Bordeaux 74,40 2204 21 130 - - - - - - - Bourgogne 74,40 2204 21 170 - - - - - - - Val de Loire 74,40 2204 21 180 - - - - - - - Mosel- Saar- Ruw er 74,40 2204 21 190 - - - - - - - Pflaz 74,40 2204 21 220 - - - - - - - Rheinhessen 74,40 2204 21 240 - - - - - - - Lazio 74,40 2204 21 260 - - - - - - - Toscana 74,40 2204 21 270 - - - - - - - Trentino, Alto Adige in Friuli 74,40 2204 21 280 - - - - - - - Veneto 74,40 2204 21 320 - - - - - - - Vinho Verde 74,40 2204 21 340 - - - - - - - Pendes 74,40 2204 21 360 - - - - - - - Rioja 74,40 2204 21 370 - - - - - - - Valencia 74,40 2204 21 38 - - - - - - - drugje: 2204 21 389 - - - - - - - - drugje 74,40 - - - - - - druga: 2204 21 420 - - - - - - - Bordeaux 74,40 2204 21 430 - - - - - - - Bourgogne 74,40 2204 21 440 - - - - - - - Beaujolais 74,40 2204 21 460 - - - - - - - Cotes du Rhone 74,40 2204 21 470 - - - - - - - Languedoc- Rouss illon 74,40 2204 21 480 - - - - - - - Val de Loire 74,40 2204 21 620 - - - - - - - Piemonte 74,40 2204 21 660 - - - - - - - Toscana 74,40 2204 21 670 - - - - - - - Trentino in Alto Adige 74,40 2204 21 680 - - - - - - - Veneto 74,40 2204 21 690 - - - - - - - Dao, Bairrada in Douro 74,40 2204 21 710 - - - - - - - Navarra 74,40 2204 21 740 - - - - - - - Penedes 74,40 2204 21 760 - - - - - - - Rioja 74,40 2204 21 770 - - - - - - - Valdepenas 74,40 2204 21 78 - - - - - - - drugje: 2204 21 789 - - - - - - - - drugje 74,40 - - - - - druga (ne kakovostna): 2204 21 790 - - - - - - bela 74,40 2204 21 800 - - - - - - druga 74,40 - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola, ki je večja od 13 vol.% pa do vključno 15 vol.%: - - - - - kakovostna in vrhunska vina iz posameznih regij: 2204 21 810 - - - - - - bela 74,40 2204 21 820 - - - - - - druga 74,40 - - - - - druga: 2204 21 830 - - - - - - bela 74,40 2204 21 840 - - - - - - druga 74,40 2204 29 - - drugo (v posodah nad 2 l): 2204 29 100 - - - vino, razen tistega, ki spada pod tar. podšt. 2204 10, v steklenicah z žičnimi košaricami; drugače polnjeno vino zaradi dodatnega tlaka zaradi ogljikovega dioksida v raztopini, med 1 in 3 bari, merjeno pri temperaturi 200C 46,20 - - - drugo: - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola do vključno 13 vol.%: - - - - - kakovostna in vrhunska vina, pridelana v vinorodnih okoliših: - - - - - - bela: 2204 29 120 - - - - - - - Bordeaux 64,70 2204 29 130 - - - - - - - Bourgogne 64,70 2204 29 170 - - - - - - - Val de Loire 64,70 2204 29 18 - - - - - - - drugje: 2204 29 189 - - - - - - - - drugje 64,70 - - - - - - druga: 2204 29 420 - - - - - - - Bordeaux 64,70 2204 29 430 - - - - - - - Bourgogne 64,70 2204 29 440 - - - - - - - Baujolais 64,70 2204 29 460 - - - - - - - Cotes- du- Rhone 64,70 2204 29 470 - - - - - - - Languedoc- Rouss illon 64,70 2204 29 480 - - - - - - - Val de Loire 64,70 2204 29 58 - - - - - - - drugje: 2204 29 589 - - - - - - - - drugje 64,70 - - - - - druga (ne kakovostna): - - - - - - bela: 2204 29 620 - - - - - - - Sicilia 64,70 2204 29 640 - - - - - - - Veneto 64,70 2204 29 650 - - - - - - - drugje 64,70 - - - - - - druga: 2204 29 710 - - - - - - - Apuglia 64,70 2204 29 720 - - - - - - - Sicilia 64,70 2204 29 750 - - - - - - - drugje 64,70 - - - - z volumsko vsebnostjo alkohola, ki je večja od 13 vol.% pa do vključno 15 vol.% - - - - - kakovostna in vrhunska vina, pridelana v vinorodnih okoliših: 2204 29 810 - - - - - - bela 64,70 2204 29 820 - - - - - - druga 64,70 - - - - - druga: 2204 29 830 - - - - - - bela 64,70 2204 29 840 - - - - - - druga 64,70 2204 30 - Drug grozdni mošt: 2204 30 100 - - v fermentaciji ali z ustavljenim vrenjem brez dodajanja alkohola 64,70 - - drugo: - - - gostote 1,33 g/cm3 ali manj pri 200C in dejansko vsebnostjo alkohola do vključno 1 vol.% 2204 30 920 - - - - koncentrirani 64,70 2204 30 940 - - - - drugo 64,70 - - - drugo: 2204 30 960 - - - - koncentrirani 64,70 2204 30 980 - - - - drugo 64,70