Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
----------------------------------------------------------------- E št. Specifično ime Barvni indeks št. ali opis št. strukture po Colour Indexu ----------------------------------------------------------------- E 100 kurkumin 75300 E 101 i) riboflavin ii) riboflavin-5'-fosfat E 102 tartrazin 19140 E 104 kinolinsko rumeno (Quinoline Yellow) 47005 E 110 oranžno FCF (Sunse Yellow FCF, Orange Yellow S) 15985 E 120 košenilja, karminska kislina, karmini 75470 E 122 azorubin (Azorubin, Carmoisine) 14720 E 124 rdeče 4R (Ponceau 4R, Cochineal Red A) 16255 E 128 rdeče 2G (Red 2G) 18050 E 129 rdeče AC (Allura Red AC) 16035 E 131 modro V (Patent Blue V) 42051 E 132 indigotin (Indigotin, Indigo karmin) 73015 E 133 modro FCF (Brilliant blue FCF) 42090 E 140 klorofili in klorofilini i) klorofili 75810 ii) klorofilini 75815 E 141 bakrovi kompleksi klorofilov in klorofilinov i) bakrovi kompleksi klorofilov ii) bakrovi kompleksi kolofilinov 75815 E 142 zeleno S (Green S) 44090 E 150a karamel *(navadni) E 150b alkalno sulfitni karamel* E 150c amoniakalni karamel* E 150d amoniakalno-sulfitni karamel* E 151 črno PN (Brilliant Black BN, Black PN) 28440 E 153 rastlinsko oglje E 154 rjavo FK (Brown FK) E 155 rjavo HT (Brown HT) 20285 E 160a karoteni: i) mešanice karotenov 75130 ii) beta karoten 40800 E 160c izvleček paprike, kapsantin, kapsorubin (Capsantin, Capsorubin) E 160d likopen (Lycopene) E 160e beta-apo-8'-karotenal (C 30) 40820 E 160f etilni ester (beta-apo-8'karotenske kisline (C30)) 40825 E 161b lutein E 162 betalain, betanin E 163 antocianini Pripravljeni na fizikalen način iz sadja in zelenjave E 170 kalcijev karbonat 77220 E 171 titanov dioksid 77891 E 172 železovi oksidi in hidroksidi 77491 77492 77499 ----------------------------------------------------------------- *izraz karamel se nanaša na izdelke bolj ali manj izrazite rjave barve, ki se uporabljajo za barvanje. Ne ustreza pa aromatičnemu izdelku iz sladkorja, ki se pridobiva s segrevanjem sladkorja in se uporablja za aromatiziranje.
----------------------------------------------------------------- E št. Specifično ime Barvni indeks št. ali opis št. strukture po Colour Indexu ----------------------------------------------------------------- E 123 amarant (Amaranth) 16185 E 127 eritrozin (Erythrosine) 45430 E 160b izvlečki anata, biksin, norbiksin (bixin, norbixin) 75120 E 161a flavoksantin (Flavoxanthin) E 161c kriptoksantin (Kryptoxanthin) E 161d rubiksantin (Rubixanthin) E 161e violoksantin (Violoxanthin) E 161f rodoksant (Rhodoxant) E 161g kantaksantin (Cantaxanthin) E 173 aluminij E 174 srebro E 175 zlato -----------------------------------------------------------------