Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1
Zahteve za
maslo in analizne metode
Parameter Zahteva Metoda;
Princip
Mlečna maščoba Najmanj
82% (m/m) Publikacija
ML I, metoda 3;
Razlika
med vsoto vode in suhe snovi brez
maščobe
Voda Največ
16% (m/m) Publikacija
ML I, metoda 1;
Sušenje
pri 102 °C
Suha snov brez
maščobe Največ
2% (m/m) Publikacija
ML I, metoda 2;
Ostanek
po ekstrakciji maščobe s petroletrom
Proste maščobne
kisline Največ
1,2 mmol/100g maščobe Publikacija
ML II, metoda 1;
Titracija
s tetra-n-butil aminijevim hidroksidom
v
mešanici 2-propanola in petroletra
Peroksidno število Največ
0,3 miliekvivalent kisika/100 g Publikacija
ML II, metoda 2;
maščobe Fotometrija
Fe(III) tiocianatnega kompleksa
Koliformne bakterije Pod mejo
določanja v 1 g Publikacija
ML I, metoda 4;
Štetje
koliformnih bakterij:
1.
na ploščah
2.
metoda MPN
Nemlečna maščoba Pod mejo
določanja z analizo trigliceridov Publikacija
ML I, metoda 5;
Plinska
kromatografija
Sledilci: Pod mejo določanja
– steroli Publikacija
ML I, metoda 6;
Kapilarna
plinska kromatografija trimetil-silil etra
– vanilin Publikacija
ML I, metoda 7;
HPLC
– etil ester karotenske kisline Publikcija
ML I, metoda 8;
Absorbanca
440nm
– trigliceridi
enanske kisline Publikacija
ML II, metoda 3;
Senzorične lastnosti Najmanj po
štiri od petih točk za Publikacija
ML I, metoda 9;
–
izgled
–
vonj in
–
konsistenco
Disperzija vode Najmanj
pet točk Publikacija
ML II, metoda 4;
Primerjava
s standardno skalo
PRILOGA
2
Zahteve
za posneto mleko v prahu in analizne metode
Princip
Beljakovine
Najmanj 31,4% v suhi snovi brez maščobe
Publikacija ML II, metoda 5;
N x 6,38 (Kjeldahl)
Maščoba
Največ 1,0% (m/m)
Publikacija ML II, metoda 6;
Röse Gottlieb referenčna metoda
Voda
Največ 3,5% (m/m)
Publikacija ML II, metoda 7;
Sušenje pri 102 °C
Laktati
Največ 150 mg/100 g
Publikacija ML II, metoda 8;
Encimatski razkroj, spektrofotometrija
Aditivi
Brez vsebnosti
Preskus
na fosfatazo
Negativen, to je enako ali manj kot
Publikacija ML II, metoda 9;
4 mikrogramov fenola na gram
Razkroj s fenilfosfatom, fotometrija fenola
rekonstituiranega mleka iz mleka v prahu
z dibromokinonkloroimidom
Indeks
topnosti
Največ 0,5 ml pri 24 °C Publikacija
ML II, metoda 10;
Cenrtifugiranje rekonstituiranega mleka iz
mleka
v prahu, merjenje volumna ostanka
Indeks
sežganih delcev
Največ 15,0 mg, to je minimum disk B
Publikacija ML II, metoda 11;
Tehtanje
Vsebnost
mikroorganizmov
Največ 40.000 na gram
Publikacija ML II, metoda 12;
Štetje mikroorganizmov
Ugotavljanje
koliformnih bakterij
Negativno v 0,1 g
Publikacija ML I, metoda 4;
priprava vzorca: Publikacija ML II,
metoda 13 in metoda 14;
Štetje koliformnih bakterij:
1. na ploščah
2. metoda MPN
Ugotavljanje
pinjenca
Negativno
Publikacija ML I, metoda 11;
HPLC z reverzno fazo
Ugotavljanje
sladke sirotke (postopek s sirilom)
Negativno Publikacija
ML I, metoda 12;
HPLC
Ugotavljanje
kisle sirotke (postopek s kislino)
Negativno Publikacija
ML I, metoda 12;
HPLC
Okus
in vonj
Značilen
Publikacija ML II, metoda 15;
Izgled
Bel ali rumenkast,
Publikacija ML II, metoda 15;
brez nečistoč in obarvanih delcev
Zaviralne
snovi*
Negativno
Publikacija ML I, metoda 13;
Opazovanje inhibicije rasti