Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/2001 z dne 29. 6. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/2001 z dne 29. 6. 2001

Kazalo

2902. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj), stran 5657.

Na podlagi zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 89/98), v povezavi s 14. členom pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 4/99, 45/99, 59/99 in 101/99) 31. člena statuta Gospodarske zbornice Slovenije in pravilnika o organizaciji dela združenja agroživilstva GZS, je upravni odbor Združenja agroživilstva GZS na seji dne 12. 4. 2001 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj)
1. člen
V pravilniku o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj (Uradni list RS, št. 101/99) se v 11. členu na koncu 2. točke (pred 3. Testenine) doda nov odstavek, ki glasi:
Pri gotovih pekovskih izdelkih se priznava kalo iz naslova osuška, ki je neločljivo povezan s prevozom, manipulacijo in skladiščenjem v višini:
– pri kruhu 6,0%,
– pri slaščičarskih izdelkih 8%,
od vhodnega prometa skladišča.
Pri gotovih pekovskih, slaščičarskih in konditorskih izdelkih ter polizdelkih se priznava odpis, ki je neločljivo povezan z manipulacijo v višini:
– pri pekovskih izdelkih 5%,
– pri slaščičarskih izdelkih 8%,
– pri konditorskih izdelkih 0,5%,
od vhodnega prometa skladišča.
2. člen
Te spremembe in dopolnitve pravilnika začnejo veljati in se uporabljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 013.13-UO/01-32/SZ-200
Ljubljana, dne 19. junija 2001.
Predsednik UO
Združenja agroživilstva
Gospodarske zbornice Slovenije
Janez Železnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti