Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
Priloga II Podatkovna kartica Informacije so lahko podane v tabeli, ki pokriva večje število modelov, ki jih dobavlja isti dobavitelj. V tem primeru morajo biti podatki podani v predpisanem vrstnem redu ali pa podani v opisu aparata. Podatkovna kartica mora vsebovati naslednje podatke: 1. Dobaviteljevo ime ali blagovno znamko in sedež dobavitelja 2. Dobaviteljevo identifikacijsko oznako modela 3. Tip aparata: razred opis na podatkovni kartici _____________________________________________________________ 1 hladilnik brez nizko temperaturnega prostora 2 hladilnik/ohlajevalnik 3 hladilnik 4 hladilnik 5 hladilnik 6 hladilnik 7 hladilnik/zamrzovalnik 8 zamrzovalna omara 9 zamrzovalna skrinja opis tipa aparata za aparate 10 razreda lahko izbere dobavitelj 4. Razred energijske učinkovitosti modela, določen v Prilogi V, z napisom: Razred energijske učinkovitosti, na lestvici od A (manjša poraba energije) do G (večja poraba energije). Kjer je ta podatek podan v tabeli, se to lahko izrazi z drugimi sredstvi, pod pogojem, da je jasen obseg lestvice od A (manjša poraba energije) do G (večja poraba energije). 5. Znak za okolje, če so podatki v obliki tabele in če je bil kateremu od naštetih aparatov dodeljen znak za okolje. Naslovu se doda grafični simbol znaka. 6. Porabo energije merjena v skladu s standardi, navedenimi v 6. členu, toda izraženi v kWh/leto (to je na 24 ur x 365 dni) z napisom: "Poraba energije je XYZ kWh/leto, na podlagi rezultatov standardnega merjenja v 24 urah. Dejanska poraba energije je odvisna od načina uporabe in postavitve aparata" 7. Uporabno prostornino prostora za shranjevanje sveže hrane (5 stopinj C) v skladu s standardi, navedenimi v 6. členu - razen za aparate razreda 8 in 9. 8. Uporabno prostornino prostora za shranjevanje zamrznjene hrane v skladu s standardi, navedenimi v 6. členu - razen za aparate razreda 1, 2 in 3. Za aparate razreda 3 je to velikost prostora za led. 7. in 8. Za razreda 2 in 10 je treba navesti prostornino za vsak prostor posebej v skladu s standardi, ki so navedeni v 6. členu. 9. Oznako z zvezdicami za prostor za shranjevanje zamrznjene hrane, če obstaja, v skladu s standardi, ki so navedeni v 6. členu. 10. Opombo "brez nabranega ledu", če je to v skladu z definicijami podanimi v standardih, ki so navedeni v 6. členu. 11. "Shranjevalni čas v primeru odpovedi v h" definiran kot "čas dviga temperature", v skladu s standardi, ki so navedeni v 6. členu. 12. "Zmogljivost zmrzovanja v kg/24h" v skladu s standardi, ki so navedeni 6. členu. 13. "Klimatski razred" v skladu s standardi, ki so navedeni v 6. členu razen če sodi aparat v "zmerni" klimatski razred, ko se ta opomba lahko izpusti 14. Hrup, kadar pride v poštev, se meri skladno s pravilnikom o emisiji hrupa gospodinjskih strojev (Uradni list RS, št. 13/01). Za aparate, ki imajo več kot en prostor za svežo hrano in več kot en prostor za zamrznjeno hrano, se lahko pri 7., 8., 9., 10., 11., 12. in 13. točki dodajo posebne vrstice, ki vključujejo podatke o teh prostorih. V tem primeru mora biti poimenovanje in vrstni red prostorov v vsaki točki enak. Kjer načrtovana temperatura prostora ne ustreza klasifikaciji z zvezdicami ali standardni temperaturi prostora za shranjevanje sveže hrane (5 stopinj C) je potrebno načrtovano temperaturo navesti. Podatkovna kartica se lahko pripravi tudi kot kopija nalepke, bodisi v barvi ali črno-belo. V tem primeru je potrebno vključiti še podatke, ki so samo na podatkovni kartici in jih nalepka ne vsebuje.
Priloga III Podatki za pisno komuniciranje Katalogi za naročanje po pošti in druge pisne oblike sporazumevanja, ki jih določa tretji odstavek 5. člena, morajo vsebovati naslednje podatke, podane v predpisanem vrstnem redu: 1 Dobaviteljevo ime ali blagovno znamko in sedež dobavitelja 2 Razred energijske učinkovitosti (Priloga II, točka 4) 3 Porabo energije (Priloga II, točka 6) 4 Uporabno prostornino hladilnika (Priloga II, točka 7) 5 Uporabno prostornino zamrzovalnika (Priloga II, točka 8) 6 Oznako z zvezdicami (Priloga II, točka 9) 7 Hrup (Priloga II, točka 14) Kadar se navajajo tudi drugi podatki iz podatkovne kartice, morajo biti v obliki, ki je predpisana v Prilogi II in morajo biti vključeni v zgornji seznam po vrstnem redu, kot je predpisan na podatkovni kartici. Velikost in oblika pisave, v kakršni so izpisani zgornji podatki, morata biti izbrani tako, da je tekst čitljiv.
Priloga IV Razredi Aparati, ki so predmet te odredbe, so razvrščeni v naslednje razrede: 1. Gospodinjski hladilniki brez nizkotemperaturnih prostorov; 2. Gospodinjski hladilniki/ohlajevalniki s prostori, v katerih je temperatura 5 stopinj C in/ali 10 stopinj C; 3. Gospodinjski hladilniki z nizkotemperaturnimi prostori brez zvezdice; 4. Gospodinjski hladilniki z nizkotemperaturnimi prostori z *; 5. Gospodinjski hladilniki z nizkotemperaturnimi prostori z **; 6. Gospodinjski hladilniki z nizkotemperaturnimi prostori z *** 7. Gospodinjski hladilniki/zamrzovalniki z nizkotemperaturnimi prostori z *(***); 8. Gospodinjski zamrzovalnik - skrinja; 9. Gospodinjski zamrzovalnik - omara; 10. Gospodinjski hladilniki in zamrzovalniki, ki imajo več kot dvoje vrat ali drugi aparati, ki zgoraj niso našteti.