Uradni list

Številka 83
Uradni list RS, št. 83/2002 z dne 27. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 83/2002 z dne 27. 9. 2002

Kazalo

4084. Pravilnik o spremembi pravilnika o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj), stran 9119.

Na podlagi zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 89/98), v povezavi s 14. členom pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 4/99, 45/99, 59/99 in 101/99) 31. člena statuta Gospodarske zbornice Slovenije in pravilnika o organizaciji dela Združenja živilske industrije GZS je upravni odbor Združenja živilske industrije GZS na seji dne 9. 9. 2002 potrdil
P R A V I L N I K
o spremembi pravilnika o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj)
1. člen
V pravilniku o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj) (Uradni list RS, št. 101/99 in 54/01) se spremeni 10. člen, ki se glasi:
Stopnje običajnega odpisa blaga v slovenskih mlekarnah:
--------------------------------------------------------------------------------------------
Postopek, izdelki                                                 % kala    % kalo    % kalo 
                                                                surovine   dodatki  embalaže
--------------------------------------------------------------------------------------------
Odkup mleka in dovoz do sprejema                                     0,5
Skladiščenje mleka v cisternah do predelave                          0,1
Pasterizacija mleka in smetane                                       1,0
Sterilizacija mleka in smetane                                       1,0
Proizvodnja zgoščenega (evaporiranega) mleka                        10,0                 1,0
Proizvodnja mleka v prahu                                            6,0                 1,0
Pakiranje sterilnega mleka, smetane ter napitkov                     9,0       4,0       9,0
Pakirnje konzumnega mleka, smetane in napitkov                       5,0       4,0       5,0
Priprava in polnjenje fermentiranih izdelkov                         6,0       5,0       4,0
Izdelava in pakiranje masla                                          5,0                 1,0
Izdelava in pakiranje mlečnih sladoledov in vodnih desertov          8,0       8,0       8,0
Izdelava in pakiranje svežih sirov, skute in vseh namazov            5,0       4,0       4,0
Izdelava, zorenje in porcioniranje poltrdih sirov                    8,0       1,0       1,0
Izdelava, zorenje in porcioniranje trdih sirov / do 70 dni zorenja  16,0                 1,0
Priprava in polnjenje nemlečnih napitkov (čaj, voda, ipd.)           3,0       5,0       9,0
Izdelava in polnjenje pudingov                                      10,0       4,0       1,0
Izdelava in pakiranje topljenih sirov                                2,0       4,0       1,0
Odtajevanje in pakiranje zamrznjenega masla                          7,0                 1,0
--------------------------------------------------------------------------------------------
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 6100-098-09-09/2002-138
Ljubljana, dne 12. septembra 2002.
Predsednik UO
Združenja živilske industrije
Gospodarske zbornice Slovenije
Janez Železnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti