Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
Stopnje običajnega odpisa blaga v slovenskih mlekarnah: -------------------------------------------------------------------------------------------- Postopek, izdelki % kala % kalo % kalo surovine dodatki embalaže -------------------------------------------------------------------------------------------- Odkup mleka in dovoz do sprejema 0,5 Skladiščenje mleka v cisternah do predelave 0,1 Pasterizacija mleka in smetane 1,0 Sterilizacija mleka in smetane 1,0 Proizvodnja zgoščenega (evaporiranega) mleka 10,0 1,0 Proizvodnja mleka v prahu 6,0 1,0 Pakiranje sterilnega mleka, smetane ter napitkov 9,0 4,0 9,0 Pakirnje konzumnega mleka, smetane in napitkov 5,0 4,0 5,0 Priprava in polnjenje fermentiranih izdelkov 6,0 5,0 4,0 Izdelava in pakiranje masla 5,0 1,0 Izdelava in pakiranje mlečnih sladoledov in vodnih desertov 8,0 8,0 8,0 Izdelava in pakiranje svežih sirov, skute in vseh namazov 5,0 4,0 4,0 Izdelava, zorenje in porcioniranje poltrdih sirov 8,0 1,0 1,0 Izdelava, zorenje in porcioniranje trdih sirov / do 70 dni zorenja 16,0 1,0 Priprava in polnjenje nemlečnih napitkov (čaj, voda, ipd.) 3,0 5,0 9,0 Izdelava in polnjenje pudingov 10,0 4,0 1,0 Izdelava in pakiranje topljenih sirov 2,0 4,0 1,0 Odtajevanje in pakiranje zamrznjenega masla 7,0 1,0 --------------------------------------------------------------------------------------------