Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 3: ZAHTEVE ZA SADNE NEKTARJE ----------------------------------------------------------------- vrsta sadja najmanjša titrabilna najmanjša vsebnost kislina kot vinska sadnega deleža kislina (g/l) (masni %) ----------------------------------------------------------------- 1. Sadeži s kislim sokom, neprijetnim za uživanje v naravnem stanju pasijonka (passiflora edulis) 8 25 pomaranče quito (solanum quitoense) 5 25 črni ribez 8 25 beli ribez 8 25 rdeči ribez 8 25 kosmulja 9 30 rakitovec (hippophae) 9 25 trnulja 8 30 slive 6 30 češplje 6 30 jerebika 8 30 šipek (sadeži rose sp.) 8 40 višnje 8 35 češnje 6* 40 borovnice 4 40 bezgove jagode 7 40 maline 7 40 marelice 3* 40 jagode 5* 40 robide 6 40 brusnice 9 30 kutine - 50 limone in limete - 25 drugi sadeži te kategorije - 25 2. Sadeži z nizko kislino, kašasti (veliko pulpe) ali zelo aromatični sadeži s sokom, neprijetnim za uživanje v naravnem stanju mango - 35 banana - 25 guava - 25 papaja - 25 liči (litchi chinensis) - 25 acerola - 25 bodeča anona (annona muricata) - 25 mrežasta anona (annona reticulata) - 25 čirimoja - 25 granatno jabolko - 25 akažu - 25 rdeče slive mombin (spondias purpurea) - 25 umbu (sondias tuberosa aroda) - 30 drugi sadeži iz te kategorije - 25 3. Sadeži s sokom, prijetnim za uživanje v naravnem stanju jabolko 3* 50 hruška 3* 50 breskev 3* 45 citrusi, razen limon in limet 5 50 ananas 4 50 drugi sadeži te kategorije 50 ----------------------------------------------------------------- * Pri sadnem nektarju, ki je proizveden iz sadne kaše ali zgoščene sadne kaše, te mejne vrednosti ni mogoče uporabiti.