Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2003 z dne 8. 8. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2003 z dne 8. 8. 2003

Kazalo

3704. Pravilnik o spremembah in dopolnitvi pravilnika o perutninskih mesnih izdelkih, stran 11635.

Na podlagi 37. člena zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02-ZDU-1 in 58/02-ZMR-1) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soglasju z ministrom za zdravje
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvi pravilnika
o perutninskih mesnih izdelkih
1. člen
V pravilniku o perutninskih mesnih izdelkih (Uradni list RS, št. 59/02) se v prvem odstavku 9. člena prva alinea spremeni tako, da se glasi: »– »izdelek z nizko vsebnostjo maščobe«, ko je vsebnost maščobe nižja ali enaka 3%;«. V tretji alinei se beseda »zmanjšana« nadomesti z besedo »znižana«.
Drugi odstavek se spremeni tako, da se glasi: »Pri proizvodnji izdelkov z znižano vsebnostjo maščob se lahko uporabljajo dovoljene dodatne surovine do 20%.«.
V tretjem odstavku se beseda »zmanjšano« nadomesti z besedo »znižano«.
Doda se nov četrti odstavek, ki se glasi:
»Označevanje hranilne vrednosti izdelkov mora biti v skladu s predpisi o označevanju hranilne vrednosti živil.«.
2. člen
V 10. členu se beseda »točke« nadomesti z besedo »alinee«.
3. člen
V 19., 30., 57. in 58. členu se besede »iz 2. člena« nadomestijo z besedami »iz 3. člena«.
4. člen
V 40. členu se v prvi alinei črta beseda »mesnih«.
5. člen
V 55. členu se zadnji stavek črta.
6. člen
V prilogi 1 se beseda »partija« nadomesti z besedo »serija«.
7. člen
V 66. členu se v tretjem odstavku besedilo »predpisi iz 72. člena tega pravilnika« nadomesti z besedilom »predpisom iz prvega odstavka tega člena«, za besedo »zalog« pa se doda besedilo »ali preteka roka uporabnosti«.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 324-12100-6
Ljubljana, dne 13. maja 2003.
EVA 2003-2311-0026
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo
in prehrano
mag. Franc But l. r.
Soglašam!
Minister za zdravje
prof. dr. Dušan Keber, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti