Uradni list

Številka 6
Uradni list RS, št. 6/2004 z dne 23. 1. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 6/2004 z dne 23. 1. 2004

Kazalo

291. Pravilnik o vrednostih, potrebnih za pripravo programa prestrukturiranja v vinskem letu 2004/2005, stran 605.

Na podlagi šestega odstavka 24. člena uredbe o uravnavanju obsega vinogradniških površin (Uradni list RS, št. 103/03) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o vrednostih, potrebnih za pripravo programa prestrukturiranja v vinskem letu 2004/2005
1. člen
Ta pravilnik določa za vinsko leto 2004/2005:
– povprečno doseženo ceno vina in kalkulativne stroške pridelave vina za izračun vrednosti izpada prihodka v času, ko vinograd ne rodi,
– vrednost točke za izračun stroškov prestrukturiranja,
– najvišjo višino vrednosti izpada dohodka in
– najvišjo višino stroškov prestrukturiranja.
2. člen
Povprečna dosežena cena vina je 309,14 SIT na liter vina.
3. člen
Kalkulativni stroški pridelave vina so navedeni v prilogi, ki je sestavni del tega pravilnika in se določijo glede na dejansko stanje vinograda, ki se krči, pri čemer se upošteva:
– sistem sajenja (terasa ali vertikala),
– gostota sajenja in
– povprečje prijave letnega pridelka grozdja v zadnjih treh letih.
4. člen
Vrednost točke za izračun stroškov prestrukturiranja znaša 32.000 SIT.
5. člen
Najvišja višina vrednosti izpada dohodka v času, ko vinograd ne rodi, znaša 200.000 SIT/ha na leto oziroma skupaj 600.000 SIT/ha.
V primeru, ko je izračuna vrednost izpada dohodka višja od najvišje višine vrednosti izpada dohodka, se upošteva najvišja višina vrednosti izpada dohodka iz prejšnjega odstavka.
6. člen
Najvišja višina stroškov prestrukturiranja znaša 4,500.000 SIT/ha.
V primeru, ko je izračun stroškov prestrukturiranja višji od najvišje višine stroškov prestrukturiranja, se upošteva najvišjo višino stroškov prestrukturiranja iz prejšnjega odstavka.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-03-37/2003/24
Ljubljana, dne 9. januarja 2004.
EVA 2004-2311-0106
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
mag. Franc But l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti