Na podlagi petega odstavka 16. člena Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00, 42/02 in 47/04 – ZdZPZ), izdajata minister za zdravje in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o postopkih vzorčenja in analitskih metodah za določanje vsebnosti patulina v živilih
1. člen
Ta pravilnik v skladu z Direktivo Komisije 2003/78/ES z dne 11. avgusta 2003 o določitvi postopkov vzorčenja in analitskih metod za uradni nadzor nad vsebnostjo patulina v živilih (UL L št. 203 z dne 12. 8. 2003) določa postopke vzorčenja živil in analitske metode, vključno s pripravo vzorca, s katerimi se določa vsebnost patulina v živilih pri opravljanju uradnega nadzora.
2. člen
Postopki vzorčenja morajo biti v skladu z zahtevami iz Priloge 1, ki je sestavni del tega pravilnika.
Analitske metode morajo biti v skladu z zahtevami iz Priloge 2, ki je sestavni del tega pravilnika.
3. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0220-44/2004
Ljubljana, dne 22. julija 2004.
EVA 2004-2711-0017
dr. Dušan Keber l. r.
Minister
za zdravje
Soglašam!
dr. Milan Pogačnik l. r.
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo
in prehrano