Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2005 z dne 24. 2. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2005 z dne 24. 2. 2005

Kazalo

613. Pravilnik o merilih in pogojih za odločanje o podaljšanem obratovalnem času gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost na območju Občine Sevnica, stran 1421.

V skladu z 12. členom Zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95 in 40/99), 4. in 17. členom Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99) ter 37. člen Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 39/99, 91/00, 102/00, 65/03 in 123/04) je Občinski svet občine Sevnica na 18. redni seji dne 31. 1. 2005 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih in pogojih za odločanje o podaljšanem obratovalnem času gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost na območju Občine Sevnica
1. člen
S tem pravilnikom se določajo merila in pogoji, ki jih morajo gostinci in kmetije, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, upoštevati pri določanju obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij.
Obratovalni čas, ki je daljši od rednega obratovalnega časa določen v 3. in 4. členu Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99), se šteje kot podaljšani obratovalni čas.
2. člen
Gostinskim obratom oziroma kmetijam, se lahko odobri obratovalni čas, ki je daljši od rednega obratovalnega časa, in sicer:
1. Restavracijam, gostilnam, kavarnam in izletniškim kmetijam se odobri podaljšani obratovalni čas:
– izven naselja najdlje do 1. ure naslednjega dne, ob petkih in sobotah pa do 2. ure naslednjega dne;
– v naselju najdlje do 24. ure, ob petkih in sobotah do 1. ure naslednjega dne.
2. Slaščičarnam, okrepčevalnicam, dnevnim barom, vinotočem in osmicam se odobri podaljšani obratovalni čas:
– izven naselja do 24. ure, ob petkih in sobotah pa do 1. ure;
– v naselju do 23. ure, ob petkih in sobotah do 1. ure.
3. Nočnim barom in diskotekam se odobri podaljšani obratovalni čas:
– izven naselja do 5. ure naslednjega dne;
– v naselju do 4. ure naslednjega dne.
4. Vsem gostinskim obratom ali kmetijam se lahko obratovalni čas podaljša od 5. do 6 ure zjutraj ne glede na to, ali se gostinski obrat oziroma kmetija nahaja izven ali v naselju.
5. Obratovalni čas, določen v prejšnjih točkah tega člena, se lahko v poletnih mesecih junij, julij in avgust podaljša, ne glede na to ali je gostinski obrat oziroma kmetija v ali izven naselja, še za eno uro.
3. člen
Soglasje za podaljšani obratovalni čas gostinskega obrata za gostinstvo pristojni organ izda za obdobje enega koledarskega leta.
4. člen
Pristojni občinski organ za gostinstvo lahko na podlagi vloge gostinca oziroma kmeta odobri podaljšani obratovalni čas ob raznih dnevnih priložnostih in prireditvah, in sicer do 3. ure naslednjega dne. Soglasje se izda vedno za posamezno prireditev, ki jo gostinec oziroma kmet organizira in se opravlja v samem gostinskem objektu. V enem koledarskem letu lahko posamezni gostinec oziroma kmet dobi največ 40 takšnih soglasij.
5. člen
V primeru, da pristojni občinski organ za gostinstvo ugotovi na podlagi večkratnih pisnih ugotovitev s strani nadzora (Policijska postaja Sevnica, inšpekcijske službe), da je prišlo do kršitve javnega reda in miru, lahko soglasje o podaljšanem obratovalnem času prekliče za določen čas. Prav tako lahko prekliče izdano soglasje za prireditev oziroma se mu jih za določen čas ne izdaja. Gostinec oziroma kmet lahko ponovno zaprosi za podaljšani obratovalni čas, če v roku treh mesecev, ko je obratoval v rednem obratovalnem času, ni prišlo do prijav kršitev s strani nadzora.
6. člen
Gostinec mora uskladiti obratovalni čas gostinskega obrata, ki v času uveljavitve tega pravilnika obratuje v daljšem podaljšanem obratovalnem času, v šestih mesecih od njegove uveljavitve.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 33201-0001/2005
Sevnica dne, 31. januarja 2005.
Župan
Občine Sevnica
Kristijan Janc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti