Uradni list

Številka 72
Uradni list RS, št. 72/2007 z dne 10. 8. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 72/2007 z dne 10. 8. 2007

Kazalo

3957. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Občine Sevnica, stran 10403.

Na podlagi 11. in 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07) ter 16. člena Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 78/05 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Sevnica na 7. redni seji dne 23. 7. 2007 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Občine Sevnica
1. člen
S tem odlokom so določene spremembe in dopolnitve odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 4/04, 38/05 – popr., 65/06, 12/07, 29/07 in 46/07).
2. člen
V poglavju »IX. PODROBNEJŠA MERILA IN POGOJI ZA GRADNJO OBJEKTOV«, pod točko »6. Podrobnejša merila in pogoji za obrtno cono Boštanj« se dopolni 49. člen odloka v drugi alineji tako, da se na koncu besedila doda pika in v nadaljevanju besedilo, ki se glasi:
»Objekte je možno delno ali v celoti podkletiti. Prav tako je možna gradnja kleti izven gabaritov objektov, ki segajo nad površino zemljišča, upoštevajoč odmike od sosednjih zemljišč že opredeljene v tem členu odloka.«
V nadaljevanju se v tretji alineji na koncu besedila doda pika in besedilo, ki se glasi:
»Gradnja kleti je možna pod pogojem, da se pri projektiranju in gradnji vkopanih kleti upošteva vpliv preplavljanja podtalnih voda. Za vso škodo, ki bi nastala na vodnem režimu zaradi neustrezne ali nekvalitetne izvedbe gradbenih del ali projekta je v celoti odgovoren investitor. Investitor je dolžan preprečiti eventualno možnost onesnaženja podtalnih voda ter okolja. Vse komunalne odpadne vode iz kleti morajo biti priključene na obstoječo komunalno kanalizacijsko omrežje.«
3. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3505-0006/2007
Sevnica, dne 23. julija 2007
Župan
Občine Sevnica
Kristijan Janc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti