Ob-10454/08
, Stran 8
za naslednja predmetna področja:
1. Strokovna terminologija v tujem jeziku (angleščina, nemščina)
2. Strokovna informatika z metodami vrednotenja eksperimentov
3. Trajnostni razvoj z izbranimi poglavji iz biologije
4. Ekonomika in management podjetij
5. Poslovno sporazumevanje in vodenje
6. Živilska mikrobiologija in biotehnologija
7. Živilska kemija z analizo živil
8. Tehnološki procesi z varstvom pri delu, embalaža in logistika
9. Prehrana in zdravje
10. Zakonodaja, zagotavljanje kakovosti in nadzor
11. Tehnologija mesa
12. Tehnologija mleka
13. Tehnologija rastlinskih živil
14. Tehnologija predelave žit
15. Tehnologija vina
16. Prehrana in dietetika
17. Prehrana z gastronomijo in kulinariko
18. Tehnologija in organizacija prehranskih obratov
19. Sestava in kakovost živil s tehnologijami
20. Trženje v živilstvu in prehrani
21. Okoljski management v živilstvu in prehrani
22. Oskrba s hrano in potrošništvo
23. tehnologija industrijsko pripravljenih jedi
24. Analize živil
25. Higienske tehnike in materiali
26. Vinarstvo
27. Praktično izobraževanje.
Vsebine predmetov si lahko pogledate v predmetniku višješolskega študijskega programa Živilstvo in prehrana.
V skladu s 33. in 34. členom Zakona o višjem strokovnem izobraževanju (Ur. l. RS, št. 86/04) bo naziv predavatelj/-ica višje strokovne šole podeljen kandidatu/kandidatki, ki izpolnjuje predpisane pogoje:
– ustrezna izobrazba v skladu s Pravilnikom o smeri in stopnji izobrazbe predavateljev višje strokovne šole in drugih strokovnih delavcev v višješolskem študijskem programu višjega strokovnega izobraževanja Živilstvo in prehrana (Ur. l. RS, št. 91/07).
– najmanj tri leta delovnih izkušenj na predmetnem področju, za katerega kandidirate (kopija delovne knjižice),
– izpolnjuje merila za določitev vidnih dosežkov na strokovnem področju za pridobitev naziva predavatelj višje šole (Ur. l. RS, št. 20/06).
Kandidat mora vlogi za prvo imenovanje v naziv priložiti:
1. Življenjepis.
2. Dokazilo o pridobljeni izobrazbi.
3. Dokazilo o najmanj treh letih ustreznih delovnih izkušenj (kopija delovne knjižice).
4. Dokazila o vidnih dosežkih na svojem strokovnem področju v skladu z Merili strokovnega sveta (obrazec 2A), in sicer najmanj:
– dve dokazili o dosežkih na področju izobraževanja in
– dve dokazili o dosežkih na področju strokovnega dela:
5. Podpisano izjavo, v kateri navedete predmete, za katere želite biti imenovani (obrazec 1).
Informacije in potrebno dokumentacijo (obrazce) lahko dobite na naslovu šole: Izobraževalni center Piramida Maribor, Višja strokovna šola, Park mladih 3, 2000 Maribor, tel. 02/320-86-11 ali 02/33-13-432 (Blanka Vombergar) ali 02/320-86-33 (Irena Vračko) ter na naši spletni strani.
Prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev sprejemamo 14 dni po objavi razpisa na isti naslov s pripisom »predavatelj višje strokovne šole«.
Obrazec 2A pošljite tudi na e-naslov: visjastrokovna.ic-piramida@guest.arnes.si.
O imenovanju bomo kandidate obvestili v zakonitem roku.
Določila, ki veljajo za pridobitev naziva predavatelj višje strokovne šole, lahko najdete na naslednjih povezavah:
– Zakon o višjem strokovnem izobraževanju,
– Pravilnik o smeri in stopnji izobrazbe predavateljev višje strokovne šole in drugih strokovnih delavcev v višješolskem študijskem programu Živilstvo in prehrana,
– Merila za določitev vidnih dosežkov na strokovnem področju za pridobitev naziva predavatelj višje šole.