Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2017 z dne 20. 1. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2017 z dne 20. 1. 2017

Kazalo

104. Pravilnik o vsebini in obliki diplom Fakultete za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto, stran 414.

  
Na podlagi 32.a člena Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 32/12 – uradno prečiščeno besedilo, 40/12 – ZUJF, 57/12 – ZPCP-2D, 109/12 in 85/14) je Senat Fakultete za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto na seji dne 13. decembra 2016 sprejel
P R A V I L N I K 
o vsebini in obliki diplom Fakultete za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto 
1. 
Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto (v nadaljevanju: fakulteta) izdaja naslednje vrste diplom o pridobljeni javno veljavni izobrazbi:
– diplome o zaključenih visokošolskih strokovnih študijskih programih prve stopnje;
– diplomo o zaključenem magistrskem študijskem programu druge stopnje;
– diplomo o zaključenem visokošolskem izobraževanju za pridobitev visoke strokovne izobrazbe po študijskih programih, sprejetih pred sprejemom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 63/04) in
– dvojnike diplom.
2. 
Diploma se izda na obrazcu, izdelanem iz posebnega papirja, dimenzije 210 mm x 297 mm.
Gornji in spodnji del diplome sta srebrno-sive barve. V gornjem delu diplome je z belo barvo odtisnjen napis Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto.
V gornji polovici diplome je z zeleno barvo odtisnjen napis Diploma, pod njim pa je s slepim tiskom odtisnjen znak fakultete, okroglo obrobljen z napisom Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko.
V osrednjem delu diplome so navedeni ime in priimek, datum in kraj rojstva diplomanta oziroma diplomantke, zaključeni študijski program in podeljeni strokovni naslov.
Diploma posameznega študijskega programa ima zaporedno številko, datum diplomiranja in kraj izdaje (Novo mesto), ime in priimek ter lastnoročni podpis dekana/dekanice in direktorja/direktorice fakultete in odtisnjen pečat fakultete.
Z izjemo imena in priimka, datuma in kraja rojstva diplomanta oziroma diplomantke, zaporedne številke diplome in datum diplomiranja, ki so črne barve, so vsi ostali podatki in predtiskana imena polj zelene barve.
Obrazci diplom posameznega študijskega programa (moška slovnična oblika) so v prilogi tega pravilnika.
3. 
Zaporedna številka diplome iz prve in druge alineje 1. točke tega pravilnika je sestavljena iz oznake študijskega programa in zaporedne številke diplome.
Zaporedna številka diplome iz tretje alineje 1. točke tega pravilnika nima oznake študijskega programa.
Številčenje diplom iz 1. točke tega pravilnika nadaljuje številčenje predhodno izdanih diplom.
4. 
Vse diplome, ki jih izda fakulteta so javne listine in so napisane v slovenskem jeziku.
Sestavni del diplome je priloga k diplomi, katere vsebino določi minister, pristojen za visoko šolstvo, in je pisana v slovenskem in angleškem jeziku.
5. 
Fakulteta izda dvojnik diplome diplomantu, ki je izgubljeno, uničeno ali odtujeno listino preklical v Uradnem listu Republike Slovenije, če je iz evidenc fakultete razvidno, da je bil po zaključenih študijskih obveznostih izdan izvirnik diplome.
Duplikat diplome se izda na obrazcu iz 2. točke, tako, da je v gornjem desnem kotu zapisano, da gre za duplikat.
Na prvi strani dvojnika diplome so z izjemo zaporedne številke diplome navedeni podatki iz 2. točke. Namesto lastnoročnega podpisa se pri imenu in priimku dekana/dekanice in direktorja/direktorice fakultete zapiše »l.r.«.
Na hrbtni strani dvojnika trenutna dekan/dekanica in direktor/direktorica fakultete podpišeta klavzulo o skladnosti podatkov dvojnika diplome s podatki evidence, na temelju katere se dvojnik diplome izdaja. Na hrbtni strani dvojnika diplome se odtisne pečat fakultete.
V evidenco o izdanih diplomah se vpiše podatek o izdanem dvojniku diplome, skupaj s podatki o preklicu izvirnika.
6. 
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in se uporablja za vse diplomante, ki so diplomirali po 31. avgustu 2016. Z dnem uveljavitve tega pravilnika se preneha uporabljati Pravilnik o vsebini in obliki diplom Fakultete za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto (Uradni list RS, št. 77/16).
Št. D2- 50/2016
Novo mesto, dne 13. decembra 2016
mag. Malči Grivec l.r.
Dekanica 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti