Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2017 z dne 16. 6. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2017 z dne 16. 6. 2017

Kazalo

1672. Pravilnik o subvencioniranju priklopa na javno kanalizacijsko omrežje za lastnike objektov, ki so do priklopa na javno kanalizacijsko omrežje odpadno vodo čistili v mali komunalni čistilni napravi na območju Občine Cerknica, stran 4570.

  
Na podlagi 21. in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – ZLS-UPB2, 76/08 – ZLS-O, 79/09 – ZLS-P, 51/10 – ZLS-R, 40/12 – ZUJF in 14/15 – ZUUJFO), 15. člena Odloka o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda na območju Občine Cerknica (Uradni list RS, št. 12/05) in 17. člena Statuta Občine Cerknica (Uradni list RS, št. 2/17 – UPB1) je Občinski svet Občine Cerknica na 17. redni seji dne 8. 6. 2017 sprejel
P R A V I L N I K 
o subvencioniranju priklopa na javno kanalizacijsko omrežje za lastnike objektov, ki so do priklopa na javno kanalizacijsko omrežje odpadno vodo čistili v mali komunalni čistilni napravi na območju Občine Cerknica 
1. člen 
Predmet pravilnika 
Predmet pravilnika je subvencioniranje priklopa na javno kanalizacijsko omrežje za lastnike objektov na območju Občine Cerknica, ki so do priklopa na javno kanalizacijsko omrežje odpadno vodo čistili v mali komunalni čistilni napravi v skladu z Uredbo o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode, v aglomeraciji, kjer je opremljenost z javno kanalizacijo predpisana, ali v aglomeraciji, kjer opremljenost z javno kanalizacijo ni predpisana, aglomeracija pa je opremljena z javno kanalizacijo.
2. člen 
Višina sredstev 
Sredstva za subvencioniranje priklopa na javno kanalizacijsko omrežje iz 1. člena tega pravilnika, se zagotavljajo iz občinskega proračuna, njihovo višino sprejme občinski svet z odlokom o proračunu za tekoče leto.
Upravičencem se po namenu dodelijo subvencije v višini 700,00 EUR za posamezni stanovanjski objekt iz 1. člena tega pravilnika.
3. člen 
Upravičenci 
Do subvencij po tem pravilniku so upravičene fizične osebe, ki so lastnice ali solastnice stanovanjskih stavb na območju iz 1. člena tega pravilnika.
Do subvencij so upravičena tudi društva in neprofitne organizacije, ki imajo Sedež v Občini Cerknica, ki so lastniki ali solastniki oziroma upravljavci stavb na območju iz 1. člena tega pravilnika.
4. člen 
Pogoji in omejitve 
Pogoji za dodelitev subvencij so naslednji:
– dokazilo o poravnanem komunalnem prispevku oziroma sklenjeno pogodbo o obročnem odplačevanju,
– potrdilo JP Komunale Cerknica d.o.o., kot dokazilo, da je lastnik objekta, pred priklopom na javno kanalizacijsko omrežje čistil odpadne vode v mali komunalni čistilni napravi ter potrdilo o datumu priklopa.
– Določbe tega pravilnika se uporabljajo za subvencioniranje priklopa na javno kanalizacijsko omrežje iz 1. člena tega pravilnika, za lastnike stanovanjskih objektov, ki so se priklopili na javno kanalizacijsko omrežje od 2010 naprej.
5. člen 
Javni razpis 
Občina lahko objavi javni razpis enkrat letno. Javni razpis se objavi na spletni strani občine. Objava javnega razpisa mora vsebovati najmanj:
– višino sredstev, ki so za ta namen opredeljena v proračunu,
– kraj, čas ter osebo, pri kateri lahko zainteresirani kandidati pridobijo informacije in dvignejo razpisno dokumentacijo,
– rok, do katerega morajo biti predložene vloge,
– datum odpiranja vlog,
– rok, v katerem bodo vlagatelji obveščeni o izidu javnega razpisa.
Vlogo se najkasneje do 31. 10., v letu, v katerem se objavi razpis, pošlje na naslov: Občina Cerknica, Cesta 4. maja 53, 1380 Cerknica, ali izroči osebno v sprejemni pisarni Občine Cerknica. Vlogo se poda v zaprti kuverti s pripisom: »subvencioniranje priklopa na javno kanalizacijsko omrežje«.
Če ob vložitvi vloga ni popolna, se prosilca pozove, da vlogo v postavljenem roku dopolni. Če tega ne stori, oziroma je vloga kljub dopolnitvi še vedno nepopolna, se jo s sklepom zavrže.
Vsak upravičenec je do subvencije za isti objekt upravičen samo enkrat.
6. člen 
Postopek dodeljevanja subvencij 
Občina vsako leto po sprejemu proračuna, v katerem zagotovi sredstva za nakup in vgradnjo črpališč odpadnih voda, objavi javni razpis, s katerim določi postopek, roke in pogoje za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev po tem pravilniku.
Postopek dodeljevanja sredstev vodi tričlanska komisija, v kateri mora biti najmanj en član predstavnik Javnega podjetja Komunala Cerknica d.o.o.. Komisijo s sklepom imenuje župan. Komisija vloge odpira in obravnava po časovnem zaporedju prispetja, praviloma enkrat mesečno. Odpiranje vlog ni javno.
Sredstva se dodelujejo upravičencem po vrstnem redu prispelih popolnih vlog do porabe proračunskih sredstev tekočega leta za ta namen.
Upravičenci, kateri so podali popolno vlogo v tekočem letu in zaradi porabe sredstev niso prejeli sredstev, imajo ob ponovni prijavi na razpis v naslednjem letu prednost v vrstnem redu prispetja vlog.
Na podlagi predloga dodelitve proračunskih sredstev, ki ga pripravi komisija, občinska uprava izda sklep o dodelitvi sredstev. Zoper navedeni sklep je možna pritožba županu občine.
Medsebojno razmerje med Občino Cerknica in prejemnikom sredstev se določi s pisno pogodbo o subvencioniranju.
7. člen 
Vračilo subvencij 
Upravičenec je dolžan vrniti pridobljena sredstva skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi, ki se obračunavajo od dneva izplačila do dneva vračila sredstev, v primerih, ko se ugotovi: da je upravičenec za katerikoli namen pridobitve subvencije navajal neresnične podatke, druge nepravilnosti pri porabi subvencije.
8. člen 
Veljavnost in objava 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-7/2017
Cerknica, dne 8. junija 2017
Župan 
Občine Cerknica 
Marko Rupar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti