Uradni list

Številka 8
Uradni list RS, št. 8/2017 z dne 17. 2. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 8/2017 z dne 17. 2. 2017

Kazalo

Št. 587/17 Ob-1377/17, Stran 386
Inženirska zbornica Slovenije objavlja
obvestilo 
o pričetku kandidacijskega postopka za volitve nadzornega odbora in disciplinskih organov 
Volilna komisija v sestavi Simona Čeh, univ. dipl. inž. geod. (predsednica), mag. Irena Andrejašič Troha, univ. dipl. inž. grad. in Janko Černivec, univ. dipl. inž. gozd. (člana), imenovana s sklepom predsednika zbornice št. 586/17/VOD-ČR z dne 14. 2. 2017, skladno z 79. členom Statuta IZS obvešča upravni odbor IZS, upravne odbore matičnih sekcij (MS) in svoje člane o začetku kandidacijskega postopka za izvolitev:
– 3 članov nadzornega odbora zbornice,
– 5 namestnikov disciplinskega tožilca (po en iz MSG, MSS, MSE, MSRG, MSGeo),
– 8 članov disciplinske komisije (po dva iz MSG, MSE in MSRG ter po en iz MSS in MST),
– 8 članov disciplinskega sodišča (po dva iz MSE in MSRG ter po en iz MSG, MSS, MST in MSGeo).
Kandidate za člane nadzornega odbora zbornice lahko skladno z 51. členom Statuta IZS predlagajo:
– upravni odbori matičnih sekcij s sklepom.
Kandidate za namestnike disciplinskega tožilca, člane disciplinske komisije in člane disciplinskega sodišča lahko skladno z 78. členom Statuta IZS predlagajo:
– upravni odbor zbornice s sklepom,
– upravni odbor matične sekcije s sklepom,
– najmanj trije člani zbornice, vpisani v imenik IZS, s svojimi podpisi.
Volitve članov nadzornega odbora in disciplinskih organov bodo potekale na skupščini zbornice, predvidoma v mesecu aprilu. Izvoljeni člani nadzornega odbora bodo nastopili mandat z dnem izvolitve, izvoljeni člani disciplinskih organov pa 21. 5. 2017, ko poteče mandat dosedanjim.
Vsaka matična sekcija je dolžna predlagati v izvolitev najmanj toliko kandidatov za člane disciplinskih organov, kot jih je potrebno izvoliti. Poleg tega je vsaka matična sekcija dolžna predlagati v izvolitev najmanj enega kandidata za člana nadzornega odbora zbornice.
Kandidati za razpisane funkcije so lahko le člani zbornice, ki so vpisani v imenik IZS in jim status pooblaščenega inženirja ne miruje.
Nezdružljivost funkcij (po 92. členu Statuta IZS):
Disciplinski tožilec, namestnik disciplinskega tožilca iz MST ter tisti člani disciplinske komisije in disciplinskega sodišča, ki jim mandat poteče 20. 5. 2017, ne morejo kandidirati za razpisane funkcije.
Funkcija člana strokovnega sveta matične sekcije ni združljiva z razpisanimi funkcijami. Člani strokovnih svetov matičnih sekcij sicer lahko kandidirajo za razpisane funkcije, a jim bo z nastopom mandata na novi funkciji dosedanja funkcija prenehala.
Upravni odbor IZS, upravne odbore matičnih sekcij in člane pozivam, da sodelujejo v kandidacijskem postopku skladno s statutom IZS in volilni komisiji IZS predlagajo kandidate za zgoraj navedene funkcije.
Rok za oddajo kandidatur traja 30 dni in prične teči naslednji dan po objavi tega obvestila v Uradnem listu RS, to je 18. 2. do 19. 3. 2017.
Naslov za vložitev kandidatur je Inženirska zbornica Slovenije, Volilna komisija IZS, Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana.
Inženirska zbornica Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti