Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017

Kazalo

Št. 4617-0001/2016 Ob-1474/17, Stran 440
Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici, na podlagi Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO in 76/16 – odl. US), Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 – ZZLPPO, 127/06 – ZJZP, 38/10 – ZUKN in 57/11 – ORZGJS40), Odloka o načinu izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici (Uradni list RS, št. 62/16) in Odloka o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici (Uradni list RS, št. 66/16) objavlja
javni razpis 
za podelitev koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici 
1. Povabilo k oddaji prijave: Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici, objavlja povabilo k oddaji prijave za javni razpis za podelitev koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Javni razpis se izvaja na podlagi Odloka o načinu izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici (Uradni list RS, št. 62/16) in Odloka o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici (Uradni list RS, št. 66/16).
2. Naziv in naslov koncedenta: Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici.
3. Podatki o objavi koncesijskega akta: Odlok o načinu izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici (Uradni list RS, št. 62/16) in Odlok o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici (Uradni list RS, št. 66/16). Koncesija se podeljuje skladno z določili zakona, ki ureja gospodarske javne službe in zakona, ki ureja javno-zasebno partnerstvo.
4. Predmet javnega razpisa: podelitev koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici. V okviru predmeta koncesije je tako predvidena javna služba, ki zajema zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov. Javno službo mora zagotoviti koncesionar na način, da se iz celotnega snovnega toka odpadkov izločajo posamezne vrste nenevarnih in nevarnih frakcij, kosovni odpadki, biološki odpadki ter mešani komunalni odpadki.
5. Območje koncesije: koncesija se podeljuje za celotno območje Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, kot je določeno s tem razpisom in razpisno dokumentacijo.
6. Začetek in trajanje koncesije: koncesija se podeli za obdobje 10 let. Čas trajanja koncesije se lahko spremeni oziroma podaljša v primeru, če koncesionar zaradi ukrepov koncedenta ali drugih ukrepov oblasti koncesije ni mogel izvajati ali je to potrebno zaradi dodatnih vlaganj koncesionarja, ki so posledica zahtev koncedentov ali njihovih ukrepov v javnem interesu, vendar največ za polovico obdobja, določenega z osnovno koncesijsko pogodbo. Koncesija se bo pričela izvajati po pričetku veljavnosti koncesijske pogodbe skladno z določbami le-te.
7. Uporabniki storitev koncesije
Uporabnik storitev javne službe je vsak imetnik odpadkov, ki ima ne glede na pravni temelj:
– pravico do uporabe stavbe ali dela stavbe, v kateri stalno ali začasno prebiva ena ali več oseb (kot lastnik, uporabnik in/ali upravljavec stavbe);
– pravico do uporabe objekta ali dela objekta, v ali na katerem se opravlja storitvena ali proizvodna dejavnost (kot lastnik, uporabnik in/ali upravljavec stavbe);
– pravico do upravljanja objekta v javni rabi, v katerem se povzroča nastajanje odpadkov.
8. Razpisna dokumentacija in pojasnjevanje razpisne dokumentacije:
– Javni razpis je objavljen na spletni strani koncedenta: http://www.sveti-jurij.si/ in v Uradnem listu Republike Slovenije. Razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani koncedenta v poglavju INFORMACIJE/Razpisi in natečaji. Razpisna dokumentacija je na voljo brezplačno.
– Dodatna pojasnila razpisne dokumentacije sme prijavitelj zahtevati izključno v pisni obliki pri kontaktni osebi koncedenta na naslovu: obcina@sveti-jurij.si.
– Pojasnila na pisna vprašanja bodo objavljena v poglavju razpisa na spletni strani koncedenta: http://www.sveti-jurij.si/. Vsi odgovori na vprašanja prijaviteljev postanejo sestavni del razpisne dokumentacije in so za prijavitelje obvezujoči. Zadnji rok za pisna vprašanja je 10 dni pred rokom za oddajo prijav, do 23:59. Koncedent si pridržuje pravico, da razpisno dokumentacijo delno spremeni ali dopolni. Spremembe in dopolnitve bo koncedent objavil na spletni strani najkasneje 8 dni pred rokom za oddajo prijav. Morebitne spremembe in dopolnitve razpisne dokumentacije postanejo sestavni del razpisne dokumentacije.
9. Pogoji, ki jih mora izpolnjevati prijavitelj: pogoji, ki jih morajo prijavitelji izpolnjevati, in zahtevana dokumentacija o njihovem izpolnjevanju, so podrobno opredeljeni v razpisni dokumentaciji.
10. Zahteve glede vsebine prijav: zahteve glede vsebine prijav so podrobneje opredeljene v razpisni dokumentaciji.
11. Pogoji za predložitev skupne prijave: pogoji za predložitev skupne prijave so podrobneje opredeljeni v razpisni dokumentaciji.
12. Rok in način predložitve prijave:
– Prijave morajo do roka za oddajo prijav prispeti na naslov koncedenta na način:
– osebno na naslov: Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici.
– po pošti na naslov: Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici.
– Končni rok za oddajo prijav je 27. 3. 2017 do 10. ure.
– Prijave morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti s priporočeno pošiljko) do vložišča koncedenta prispeti do roka, ki je naveden zgoraj. V nasprotnem primeru se štejejo prijave za prepozne.
– Prijave morajo biti pripravljene v skladu z določili razpisne dokumentacije.
13. Navedba finančnega zavarovanja za resnost prijave in ponudbe: prijavitelj je dolžan predložiti ustrezno zavarovanje za resnost prijave in ponudbe. Višina in oblika zavarovanja je opredeljena v razpisni dokumentaciji.
14. Postopek izbire:
– O izbiri koncesionarja z upravno odločbo na podlagi predloga strokovne komisije z upravno odločbo odloči pristojni organ občinske uprave. Pred izdajo odločbe o izbiri pridobi pristojni občinski organ predlog posebne komisije za vodenje razpisa, ki jo imenuje.
– Zoper odločbo o izbiri koncesionarja je dovoljena pritožba. Pravno varstvo v postopku je zagotovljeno v skladu z določbami zakona, ki ureja upravni postopek.
– Koncesionar je edini izvajalec javne službe na območju, za katerega je bila sklenjena koncesijska pogodba.
– Koncesionar pridobi izključno dolžnostno upravičenje za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici za katere se sklepa koncesijska pogodba.
15. Merila za ocenjevanje ponudb
Merilo za izbor ponudbe je ekonomsko najugodnejša ponudba. Ekonomsko najugodnejša ponudba je sestavljena iz sledečih ponderjev:
– ponujena cena storitve izvajanja posamezne gospodarske javne službe, ki se oblikuje v skladu z določili veljavnega predpisa o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in
– število občin v katerih koncesionar izvaja javno službo.
Merila so ob upoštevanju drugega odstavka 50. člena Zakona o javnem zasebnem partnerstvu navedena v padajočem zaporedju njihove pomembnosti. Podrobnejša vsebina meril in ponderiranja je opredeljena v razpisni dokumentaciji. Relativna utež posameznega ponderja bo določena v okviru konkurenčnega dialoga in pred oddajo končnih pisnih ponudb.
16. Odpiranje prijav: javno odpiranje prijav po potekalo v sejni sobi na Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici, dne 27. 3. 2017 ob 10.30.
17. Obvestilo o izidu javnega razpisa: prijavitelji bodo o izidu javnega razpisa obveščeni najkasneje v roku 60 dni od odpiranja prijav.
Občina Sveti Jurij ob Ščavnici 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti