Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017

Kazalo

Ob-1476/17, Stran 446
Družba MSIN RAZVOJ, razvojna in raziskovalna dejavnost, d.o.o., Grajski trg 15, 8360 Žužemberk, matična številka: 3848841000 (v nadaljnjem besedilu: zastavni upnik ali MSIN RAZVOJ d.o.o.) zaradi poplačila denarne terjatve zastavnega upnika do družbe ECOPORTO KOPER, družba za tehnološki razvoj, d.o.o., Koper, Vojkovo nabrežje 38, 6000 Koper – Capodistria, matična številka: 3290948000 (v nadaljnjem besedilu: dolžnik ali ECOPORTO KOPER d.o.o.) z uveljavitvijo zastavne pravice na štirih poslovnih deležih spodaj navedenih zastaviteljev v ECOPORTO KOPER d.o.o. na podlagi 167. člena Stvarnopravnega zakonika (Uradni list RS, št. 87/02 in 91/13; v nadaljnjem besedilu: SPZ) razpisuje
javno dražbo 
za prodajo štirih poslovnih deležev v družbi ECOPORTO KOPER, družba za tehnološki razvoj, d.o.o., Koper, Vojkovo nabrežje 38, 6000 Koper – Capodistria, matična številka: 3290948000, in sicer:
– poslovnega deleža v nominalni višini 2.490,00 EUR, kar predstavlja 0,1732 % osnovnega kapitala družbe, ki je v sodno-poslovnem registru pri AJPES-u vpisan pod zaporedno številko 146973, katerega imetnik je zastavitelj, družba NAPREDNE TEHNOLOGIJE d.o.o., družba za razvoj in storitve, Koper, Ferrarska ulica 17, 6000 Koper – Capodistria, matična številka: 2353679000 (v nadaljnjem besedilu: zastavitelj NAPREDNE TEHNOLOGIJE d.o.o.),
– poslovnega deleža v nominalni višini 239.510,57 EUR, kar predstavlja 16,6568 % osnovnega kapitala družbe, ki je v sodno-poslovnem registru pri AJPES-u vpisan pod zaporedno številko 212704, katerega imetnik je zastavitelj NAPREDNE TEHNOLOGIJE d.o.o.,
– poslovnega deleža v nominalni višini 110.000,27 EUR, kar predstavlja 7,6500 % osnovnega kapitala družbe, ki je v sodno-poslovnem registru pri AJPES-u vpisan pod zaporedno številko 159808, katerega imetnik je zastavitelj Peter Bolčič, stanujoč Koper, Sončna ulica 14, 6000 Koper – Capodistria (v nadaljnjem besedilu: zastavitelj Peter Bolčič),
– poslovnega deleža v nominalni višini 366.667,55 EUR, kar predstavlja 25,5000 % osnovnega kapitala družbe, ki je v sodno-poslovnem registru pri AJPES-u vpisan pod zaporedno številko 220863, katerega imetnik je zastavitelj, družba ECOPORTO PLUS svetovanje d.o.o., Koper, Cesta Zore Perello-Godina 2, 6000 Koper – Capodistria, matična številka: 6497730000 (v nadaljnjem besedilu: zastavitelj ECOPORTO PLUS d.o.o.)
(v nadaljnjem besedilu vsi štirje poslovni deleži skupaj: Poslovni deleži).
I. Dejstva, vezana na prodajo
1.1. Zastavni upnik ima v zavarovanje svoje denarne terjatve do dolžnika, družbe ECOPORTO KOPER d.o.o., zastavno pravico na Poslovnih deležih na podlagi Pogodbe o zastavi poslovnih deležev št. 99-033-794 v obliki notarskega zapisa notarja Ferligoj Drava iz Kopra, opr. št. SV 209/15 z dne 24. 2. 2015, v povezavi s Pogodbo o dolgoročnem posojilu številka 087F935278/1 z dne 27. 12. 2010, sklenjeno v obliki notarskega zapisa notarja Mesar Milana iz Sežane, opr. št. SV 913/2010 z dne 27. 12. 2010, Dodatka št. 1 k tej pogodbi, sklenjenega v obliki notarskega zapisa notarja Mesar Gregorja iz Sežane, opr. št. SV 89/2011 z dne 4. 2. 2011 in Dodatka št. 2 k tej pogodbi, sklenjenega v obliki notarskega zapisa notarja Ferligoj Drava iz Kopra, opr. št. 203/15-1 z dne 24. 2. 2015, ki je bila sklenjena med dolžnikom in posojilodajalcem, prvotnim zastavnim upnikom, to je Gorenjska banka d.d., Kranj, Bleiweisova cesta 1, 4000 Kranj (v nadaljevanju: Gorenjska banka d.d.) ter na podlagi Pogodbe o prodaji terjatev št. 99-037-550, sklenjene dne 29. 11. 2016 med odstopnikom terjatve, to je Gorenjska banka d.d. in zastavnim upnikom kot prevzemnikom terjatve. Zastavna pravica zastavnega upnika je vpisana v sodno-poslovnem registru pri AJPES-u.
1.2. Dolžnik zapadle obveznosti iz naslova Pogodbe o dolgoročnem posojilu številka 087F935278/1 z dne 27. 12. 2010 ter pripadajočih dodatkov ni poravnaval navkljub obvestilu zastavnega upnika z dne 3. 2. 2017, da bo po izteku osmih dni od prejema dopisa zaradi neporavnanega zapadlega dolga začel z izvensodno prodajo zastavljenih poslovnih deležev na javni dražbi.
1.3. Zastavni upnik je v skladu z drugim odstavkom 167. člena SPZ o razpisu javne dražbe zaradi neporavnane zapadle terjatve do dolžnika z dopisom obvestil tudi zastavitelje NAPREDNE TEHNOLOGIJE d.o.o., Bolčič Petra in ECOPORTO PLUS d.o.o. in jih opozoril, da bo po izteku osmih dni od prejema dopisa izvedel izvensodno prodajo zastavljenih Poslovnih deležev.
1.4. Zastavni upnik je dalje z dopisom obvestil dolžnika in zastavitelje tudi o času in kraju izvedbe javne dražbe, na kateri se bodo prodajali zastavljeni Poslovni deleži.
1.5. Zastavni upnik je o prodaji zastavljenih Poslovnih deležev na javni dražbi prav tako obvestil preostale družbenike družbe ECOPORTO KOPER d.o.o., ki imajo na podlagi določila četrtega odstavka 481. člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/06 in nasl. – ZGD-1) in drugega odstavka 10. člena družbene pogodbe družbe ECOPORTO KOPER d.o.o. predkupno pravico na Poslovnih deležih, ki so predmet prodaje.
II. Omejitev upnikove pravice do izvedbe dražbe
2.1. Zastavni upnik ni dolžan opraviti dražbe:
– če dolžnik do začetka dražbe plača terjatev,
– če tretja oseba do začetka dražbe od upnika odkupi terjatev, zaradi poplačila katere se vodi dražba,
– v primeru iz točke VII. te objave.
III. Predmet prodaje
3.1. Predmet prodaje so štirje, celotni in bremen prosti Poslovni deleži, opisani v uvodu te objave, katerih imetniki so zastavitelji: NAPREDNE TEHNOLOGIJE d.o.o., Peter Bolčič in ECOPORTO PLUS d.o.o. Prodaja poteka po principu »vse ali nič«, kar pomeni, da se štirje celotni bremen prosti Poslovni deleži prodajajo izključno kot paket v celoti. Poslovni deleži se prodajajo po načelu »videno – kupljeno«.
IV. Pravila javne dražbe
4.1. Začetna izklicna cena za vse štiri Poslovne deleže, ki so predmet prodaje, skupaj, je 100,00 EUR.
4.2. Opredeljeno začetno izklicno ceno je zastavni upnik določil za potrebe izvedbe javne dražbe in je v nobenem primeru ni dopustno uporabiti za kakršnekoli druge namene oziroma šteti kot informacijo o tem, po kakšni ceni se lahko sklepajo posli s temi Poslovnimi deleži. Prav tako te cene ni mogoče šteti za priporočilo o vrednosti Poslovnih deležev, ki so predmet prodaje na dražbi in zastavni upnik za to informacijo ne prevzema nobene odgovornosti.
4.3. Dražbo vodi zastavni upnik oziroma njegov pooblaščenec, ki ga določi zastavni upnik. Dražba poteka v slovenskem jeziku.
4.4. Dražba se začne z izklicem začetne izklicne cene. Dražitelj sprejme izklicno ceno z besedo »sprejmem«. Pri tem se šteje, da je dražitelj, ki je sprejel izklicno ceno, sprejel izklicno ceno za vse Poslovne deleže, ki so predmet prodaje.
4.5. V primeru, da eden ali več dražiteljev sprejme/jo začetno izklicno ceno, se dražba nadaljuje na način, da vodja dražbe v naslednjem koraku izkliče novo ceno, ki je za 1.000,00 EUR višja od prejšnje izklicne cene, kar se nadaljuje, dokler v zadnjem koraku noben dražitelj tudi po tretjem izklicu cene ne sprejme izklicne cene. Na dražbi je uspel dražitelj, ki je sprejel izklicno ceno v predzadnjem koraku. V primeru, da je v predzadnjem koraku izklicno ceno sprejelo več dražiteljev, je uspel tisti, ki je izklicno ceno sprejel prvi. Če sta dva dražitelja sprejela izklicno ceno istočasno, se med njima opravi žreb, na način, ki ga določi vodja dražbe.
4.6. V primeru, da noben dražitelj na dražbi ne sprejme začetne izklicne cene za vse Poslovne deleže, se dražba nadaljuje na način, da lahko dražitelji ponudijo nižjo ali višjo ceno od začetne izklicne cene, pri čemer lahko podajo svoje ponudbe le za vse Poslovne deleže skupaj. Dražitelji s svojimi ponudbami razen cene ne morejo spreminjati nobenih drugih pogojev dražbe. Ponudbe se podajajo ustno z navedbo cene za predmetne Poslovne deleže. Dražba se za ponujene Poslovne deleže, za katere je bila s strani dražitelja podana ponudba po najvišji ceni, zaključi, ko ni podana ugodnejša ponudba niti po tem, ko voditelj dražbe poda tri pozive za podajo ugodnejših ponudb in ko vodja dražbe poda izjavo, da sprejema ponudbo najugodnejšega dražitelja. Vodja dražbe ni dolžan sprejeti nobene ponudbe in lahko dražbo zaključi brez sprejema ponudb. Kot najugodnejši ponudnik se bo štel dražitelj, ki bo za Poslovne deleže ponudil najvišjo ceno. V primeru, da so ponudbe enake, je najugodnejši dražitelj tisti, ki bo podal tako ponudbo.
4.7. Dražba se vodi tako, da voditelj dražbe v vsakem koraku dražbe izkliče ceno z besedo: »Izklicujem ceno v …. koraku dražbe v višini …. eurov«.
4.8. Dražbe se lahko udeležijo in na njej sodelujejo domače in tuje fizične in pravne osebe, ki veljavno izkažejo svojo identiteto, vplačajo varščino in predložijo pisno izjavo o soglasju z vsemi objavljenimi pogoji javne dražbe in osnutkom pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev, na način, določen v točkah 4.9., 4.10. in 4.11. te objave.
4.9. Udeleženec (dražitelj) mora pred začetkom dražbe in vpogledom v osnutek pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev svojo identiteto izkazati z naslednjimi listinami: – domača pravna oseba z izpiskom iz sodnega/poslovnega registra, ki ni starejši od 7 dni; – tuja pravna oseba z overjenim prevodom izpiska iz uradnega registra svojega sedeža, ki ni starejši od 7 dni, in iz katerega je razviden zakoniti zastopnik družbe; – domača fizična oseba z veljavno osebno izkaznico ali veljavnim potnim listom; – tuja fizična oseba z veljavnim potnim listom; – zastopnik ali pooblaščenec dražitelja mora svojo identiteto izkazati na enega izmed v tej točki predhodno naštetih načinov. Pooblaščenec dražitelja mora pred začetkom dražbe in vpogledom v osnutek pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev predložiti tudi overjeno pooblastilo, sestavljeno v slovenskem jeziku, ali prevedeno v ta jezik skupaj z izvirnikom, pri čemer mora pooblastilo obsegati tudi neomejeno upravičenje pooblaščenca v zvezi z draženjem na dražbi. V imenu pooblastitelja lahko z zastavnim upnikom sklene pogodbo o odsvojitvi poslovnih deležev v obliki notarskega zapisa le tisti pooblaščenec, ki se bo izkazal z ustreznim pooblastilom v obliki notarskega zapisa.
4.10. Dražbe se lahko udeležijo in na njej sodelujejo le tiste osebe, ki so pravočasno vplačale varščino, in zastavni upnik. Varščina za udeležbo in sodelovanje na dražbi znaša 50,00 EUR, kar predstavlja 50 % začetne izklicne cene, in mora prispeti na transakcijski račun zastavnega upnika MSIN RAZVOJ d.o.o., Grajski trg 15, 8360 Žužemberk, odprt pri GB d.d., Kranj, IBAN: SI56 0700 0000 2677 581, SWIFT: GORESI2X, najkasneje do 12. ure predzadnjega delovnega dne pred dražbo. Dražitelji morajo na dan dražbe pred njenim začetkom voditelju dražbe predložiti dokazilo o plačilu varščine.
4.11. Dražitelji morajo na dan dražbe pred njenim začetkom voditelju dražbe podpisati pisno izjavo o soglasju s pravili in pogoji dražbe, ki so določeni v tej objavi ter osnutkom pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev, ki jim je dan na vpogled v skladu s točko 5.3. te objave. Izjava jim bo predložena v podpis s strani voditelja dražbe pred začetkom dražbe, na vpogled pa jim bo dana istočasno in na enak način kot osnutek pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev.
4.12. Dražitelj, ki na dražbi uspe, z zastavnim upnikom sklene pogodbo o odsvojitvi poslovnih deležev v obliki notarskega zapisa neposredno po koncu dražbe oziroma najkasneje v treh delovnih dneh po dražbi, sicer z njegove strani vplačana varščina pripada in v celoti zapade v korist zastavnega upnika, obenem pa se šteje, da je dražitelj umaknil ponudbo. Zastavni upnik je v tem primeru upravičen, ni pa dolžan, takoj skleniti pogodbo z drugim po vrstnem redu najboljšim ponudnikom. Če tudi drugi po vrstnem redu najboljši ponudnik ne sklene pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev, tudi z njegove strani vplačana varščina pripada in v celoti zapade v korist zastavnega upnika, zastavni upnik pa je upravičen, ni pa dolžan, takoj skleniti pogodbo z naslednjimi po vrstnem redu najboljšimi ponudniki, vse dokler pogodba ni sklenjena. Vsak od naslednjih ponudnikov, ki je pozvan na sklenitev pogodbe, pa je ne sklene takoj po pozivu, ni upravičen do vračila varščine in slednja pripada zastavnemu upniku.
4.13. Dražiteljem, ki na dražbi ne uspejo, se vplačana varščina vrne brezobrestno do najkasneje tretjega delovnega dne po opravljeni javni dražbi. Enako velja tudi, če se dražba zaradi odstopa ali preklica ne opravi. Varščina se vrne le pod pogojem, da vplačnik zastavnemu upniku s pisno izjavo sporoči račun, na katerega naj se nakaže. Če to sporoči pozneje, se varščina dražitelju pod enakimi pogoji vrne naslednji delovni dan po tem, ko je njegovo sporočilo o računu prejel zastavni upnik.
4.14. Pristop na dražbo po njenem začetku, tj. po 8. uri, ni več mogoč, ne glede na izpolnjevanje pogojev za udeležbo.
4.15. V primeru nepristopa na dražbo se eventualno že vplačana varščina vrne plačniku brezobrestno najkasneje do 16. 3. 2017, in sicer na račun, ki ga bo sporočil zastavnemu upniku. Če račun sporoči pozneje, se varščina dražitelju pod enakimi pogoji vrne naslednji delovni dan po tem, ko je njegovo sporočilo o računu prejel zastavni upnik.
V. Pogodba o odsvojitvi Poslovnih deležev
5.1. Za veljaven prenos Poslovnih deležev v skladu s tretjim odstavkom 481. člena ZGD-1 se z dražiteljem, ki na dražbi uspe, sklene Pogodba o odsvojitvi poslovnih deležev v obliki notarskega zapisa, in sicer najkasneje v roku treh delovnih dni po zaključku javne dražbe s sledečimi bistvenimi sestavinami:
– predmet: štirje Poslovni deleži v družbi ECOPORTO KOPER d.o.o.;
– plačilo celotne kupnine, ki je enaka izklicni ceni, ki jo je sprejel dražitelj, v fiksnem roku petih delovnih dni od dneva javne dražbe;
– varščina se všteje v kupnino in ima po sklenitvi pogodbe naravo are;
– kupec lahko predlaga vpis spremembe na imetništvu vseh Poslovnih deležev po plačilu celotne kupnine oziroma po uresničitvi odložnega pogoja iz točke 5.2.;
– kupec krije vse davke in stroške v zvezi s prenosom predmeta prodaje;
– poslovni deleži se kupujejo po načelu videno-kupljeno;
– izbris zastavne pravice zastavnega upnika po izpolnitvi odložnega pogoja iz točke 5.2.
5.2. Pogodba o odsvojitvi poslovnih deležev se sklepa pod odložnim pogojem, ki se izpolni, če predkupni upravičenci na Poslovnih deležih ne uveljavljajo predkupne pravice v zakonsko določenem roku oziroma se uveljavljanju predkupne pravice odpovejo pred iztekom tega roka.
5.3. Osnutek pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev bo vsem udeležencem, ki so pravočasno vplačali varščino in se identificirajo na način, določen v točki 4.10. te objave, na vpogled dne 10. 3. 2017 na naslovu Grajski trg 15, 8360 Žužemberk, v času od 9. do 14. ure.
5.4. Če bi moral kupec transakcijo priglasiti zaradi koncentracije, se bo pogodba o odsvojitvi poslovnih deležev na njegovo željo lahko sklenila pod odložnim pogojem, ki se izpolni, če pristojni organ izda odločbo, s katero ugotovi, da prodaja Poslovnih deležev kot koncentracija ni podrejena določbam Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence (Uradni list RS, št. 36/08 in nasl. – ZPOmK-1) ali da je prodaja Poslovnih deležev kot koncentracija skladna s pravili konkurence (drugi in tretji odstavek 46. člena ZPOmK-1 oziroma prva alineja prvega odstavka 50. člena ZPOmK-1).
5.5. V primeru, da kupec ne plača pravočasno celotne kupnine in zastavni upnik od pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev odstopi ali da je pogodba zaradi neuresničitve odložnega pogoja neveljavna, ima zastavni upnik pravico (ne pa dolžnost) skleniti pogodbo z dražiteljem, ki je podal naslednjo po vrstnem redu najugodnejšo ponudbo, brez ponovitve dražbe.
VI. Kraj in čas javne dražbe
6.1. Javna dražba bo potekala dne 13. 3. 2017 s pričetkom ob 8. uri, na sedežu družbe MSIN RAZVOJ d.o.o. v Žužemberku, in sicer na naslovu: Grajski trg 15, 8360 Žužemberk, v sejni sobi v I. nadstropju.
VII. Pravica do preklica in odstopa
7.1. Zastavni upnik si pridržuje pravico dražbo kadarkoli preklicati oziroma od nje odstopiti, kar lahko stori kadarkoli od datuma te objave dalje vse do trenutka podpisa pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev. Dražitelji se odpovedujejo kakršnimkoli zahtevkom do zastavnega upnika, ki bi jim nastali zaradi odstopa oziroma preklica dražbe oziroma zaradi nesklenitve pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev s strani zastavnega upnika. Zastavni upnik ni zavezan k sklenitvi pogodbe o odsvojitvi Poslovnih deležev niti z dražiteljem, ki je na dražbi uspel, pri čemer mora svojo odločitev sprejeti in sporočiti dražiteljem takoj po zaključku dražbe.
VIII. Dodatne informacije
8.1. Potencialni dražitelji lahko dodatne informacije dobijo pri zastavnemu upniku, direktorju Marku Moharju po elektronski pošti (marko.mohar@msin.si).
IX. Ostala opozorila
9.1. Zainteresirani kupci morajo pred odločitvijo o sodelovanju pri nakupu Poslovnih deležev sami proučiti različne vidike pridobitve Poslovnih deležev ter s tem povezana tveganja in se za morebitno svetovanje po potrebi obrniti na usposobljene osebe.
X. Pravo in pristojnost
10.1. Za objavo dražbe, z njeno izvedbo povezane postopke in za pogodbo o odsvojitvi poslovnih deležev se uporablja slovensko pravo. V primeru kakršnihkoli sporov je krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.
MSIN RAZVOJ d.o.o.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti