Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2017 z dne 24. 2. 2017

Kazalo

Št. 032-0005/2017 Ob-1466/17, Stran 450
Na podlagi 36. člena Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo – ZUJIK (Uradni list RS, št. 77/07 – upb, 65/08, 4/10, 20/11, 111/13) in 9. člena Odloka o ustanovitvi Kulturnega doma Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 108/03, 59/05, 37/07, 47/10, 105/15, 61/16) objavlja Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu MO Slovenj Gradec ponovni javni razpis za
direktorja 
Kulturnega doma Slovenj Gradec 
1) Pogoji za imenovanje:
ad1)
Za direktorja1 je lahko imenovan, kdor poleg splošnih pogojev za zaposlitev, ki jih določajo delovno pravni predpisi, izpolnjuje še naslednje pogoje:
1V besedilu javnega razpisa uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.
– da je državljan Republike Slovenije,
– da ima najmanj visokošolsko izobrazbo prve stopnje / visokošolsko izobrazbo (prejšnjo) oziroma najmanj podraven 6/2, v skladu z Uredbo o uvedbi in uporabi klasifikacijskega sistema izobraževanja in usposabljanja (Uradni list RS, št. 46/06),
– da strokovno pozna področje dela javnega zavoda,
– da ima najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega vsaj tri leta na vodstvenih ali vodilnih delovnih mestih,
– da ima izkušnje pri vodenju in organiziranju kulturnih prireditev in dogodkov.
ad2)
Za direktorja ne more biti imenovan kandidat:
– ki je bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva, in sicer pet let od pravnomočnosti sodbe in dve leti po prestani kazni zapora,
– ki mu je bil izrečen varnostni ukrep prepovedi opravljanja poklica, in sicer za čas trajanja prepovedi,
– ki je bil kot član organa vodenja ali nadzora družbe, nad katerim je bil začet stečajni postopek, pravnomočno obsojen na plačilo odškodnine upnikom v skladu z določbami zakona, ki ureja finančno poslovanje podjetij, o odškodninski odgovornosti, in sicer še dve leti po pravnomočnosti sodbe.
2) Prijava na razpis mora vsebovati:
– program poslovnega in programskega razvoja zavoda za naslednje mandatno obdobje, iz katerega naj izhaja, da kandidat strokovno pozna področje delovanja javnega zavoda ter da ima izkušnje pri vodenju in organiziranju kulturnih prireditev in dogodkov,
– življenjepis kandidata.
K prijavi je potrebno obvezno predložiti še:
– ftk. potrdila o državljanstvu,
– ftk. diplome / nostrifikacije diplome, če je bila izobrazba pridobljena v tujini,
– izjavo o dosedanjih delovnih izkušnjah. Izjava mora vsebovati:
1. naziv in naslov delodajalca ter delovno mesto, na katerem je kandidat opravljal delo;
2. datum začetka in konca opravljanja dela pri posameznem delodajalcu;
3. podroben opis delovnih nalog;
Za dokazovanje delovnih izkušenj morajo kandidati, poleg lastne izjave, predložiti tudi:
– ftk. potrjene delovne knjižice (opremljene z žigi in podpisi delodajalcev) ali izpis zavarovanj iz ZZZRS ali ZPIZ-a (če kandidat delovne knjižice nima),
– potrdilo o nekaznovanosti iz kazenskih evidenc Ministrstva za pravosodje (kot dokazilo, da je kandidat nekaznovan in da mu ni bila izrečena prepoved opravljanja poklica),
– izjavo kandidata, »da ni bil kot član organa vodenja ali nadzora družbe, nad katerim je bil začet stečajni postopek, pravnomočno obsojen na plačilo odškodnine upnikom v skladu z določbami zakona, ki ureja finančno poslovanje podjetij oziroma o odškodninski odgovornosti«.
Vsa dokazila morajo biti predložena v uradnem jeziku Republike Slovenije. Če so potrdila predložena v tujih jezikih, je potrebno priložiti uraden prevod.
3) Rok in način prijave
Kandidati, ki izpolnjujejo pogoje, naj pošljejo prijavo z zahtevanimi dokazili v zaprti kuverti, na naslov: Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec, s pripisom »Ne odpiraj, javni razpis za direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec«. Prijava se bo štela za pravočasno, če bo na naslovni organ prispela najkasneje do petka, 24. 3. 2017 do 12. ure.
V izbirni postopek se bodo uvrstile samo pravočasne in popolne prijave kandidatov, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje. Za nepopolno vlogo se bo štela tudi vloga, ko kandidat ne priloži vseh zahtevanih dokazil ter vloga, iz katere ne bo mogoče razbrati, ali kandidat izpolnjuje razpisne pogoje.
Mandat direktorja traja 5 let. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas, za obdobje trajanja mandata. K imenovanju direktorja poda predhodno mnenje svet zavoda. Z odločitvijo Občinskega sveta MO Slovenj Gradec bodo prijavljeni kandidati seznanjeni v osmih dneh po sprejetju odločitve o imenovanju.
Dodatne informacije v zvezi z objavo javnega razpisa in postopkom prijave lahko kandidati dobijo na kontaktu 02/88-121-29 ali 051/320-994 (Tanja Jeromel).
Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu MO Slovenj Gradec 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti