Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2017 z dne 2. 6. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2017 z dne 2. 6. 2017

Kazalo

Ob-2355/17, Stran 1416
Javni razpis 
za podelitev koncesije za izvedbo projekta »Energetska sanacija javnih objektov v lasti Občine Šmarje pri Jelšah«
1. Povabilo k oddaji prijave
Občina Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 12, 3240 Šmarje pri Jelšah (v nadaljevanju: koncedent) na podlagi 48. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; v nadaljevanju: ZJZP) objavlja povabilo k oddaji vloge za javni razpis za podelitev koncesije za izvedbo projekta »Energetska sanacija javnih objektov v lasti Občine Šmarje pri Jelšah«.
Prijavitelje vabimo k oddaji prijave, ki mora biti v celoti pripravljena v skladu z razpisno dokumentacijo, ki je brezplačno dostopna na spletni strani koncedenta: http://smarje.si/.
2. Splošne informacije o javnem razpisu
Ime javnega razpisa: »Energetska sanacija javnih objektov v lasti Občine Šmarje pri Jelšah«
Številka javnega razpisa: 014-0027/2017.
Podatki o koncesijskem aktu: javni razpis se izvaja na podlagi Odloka o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije z namenom energetske sanacije javnih objektov v lasti Občine Šmarje pri Jelšah (Uradni list RS, št. 26/17).
Predmet koncesije je izvajanje storitev energetskega pogodbeništva po principu pogodbenega zagotavljanja prihranka energije v javnih objektih v lasti Občine Šmarje pri Jelšah.
Območje izvajanja koncesije obsega sledeče objekte:
1. OŠ Šmarje pri Jelšah – Podružnična osnovna šola Mestinje, Mestinje 43, 3241 Podplat,
2. OŠ Šmarje pri Jelšah – Podružnična osnovna šola Šentvid, Šentvid 12, 3231 Grobelno,
3. OŠ Šmarje pri Jelšah – Podružnična osnovna šola Sveti Štefan, Sveti Štefan 72, 3264 Sveti Štefan,
4. OŠ Šmarje pri Jelšah – Podružnična osnovna šola Zibika, Zibika 1b, 3253 Pristava pri Mestinju,
5. Osnovna šola Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah,
6. Stara šola, Celjska cesta 28, 3240 Šmarje pri Jelšah,
7. Knjižnica Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 20, 3240 Šmarje pri Jelšah,
8. Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, Celjska cesta 16, 3240 Šmarje pri Jelšah.
Območje izvajanja se lahko razširi na dodatne objekte, ki konceptualno ustrezajo programski zasnovi projekta javno-zasebnega partnerstva. Do oddaje končnih ponudb, lahko koncedent nabor objektov in ukrepov, ki bodo vključeni v projekt, zmanjša, v kolikor se za posamezni objekt izkaže, da je njegova vključitev v projekt negospodarna ali v kolikor bi pridobljene smernice soglasodajalcev ali pogoji upravljavcev izvedbo energetske sanacije posameznega objekta ali ukrepa toliko podražili, ali bi usklajevanje s pogoji v tolikšni meri oviralo izvedbo tega dela projekta, da bi to lahko ogrozilo uspešno izvedbo celotnega projekta.
Trajanje koncesije: Koncesija se podeli za največ 15 let, pri čemer se trajanje lahko podaljša skladno z določbami koncesijskega akta. Koncesija se bo pričela izvajati po pričetku veljavnosti koncesijske pogodbe skladno z določbami le-te.
Koncedent si bo prizadeval, da bo za realizacijo tega projekta pridobil sredstva evropske kohezijske politike. Skladno s tem koncedent dodaja navedbo o predvidenem sofinanciranju projekta.
Operacija je sofinancirana v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020«, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, tematskega cilja 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih«, prednostne naložbe 1 »Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega ravnanja z energijo in uporabe obnovljivih virov energije v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami, in stanovanjskem sektorju«, specifičnega cilja 1 »Povečanje učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju«.
3. Zahteve glede vsebine prijave ter kraj in rok za predložitev prijav
Zahteve glede vsebine in oblike prijav ter pogoji za njihovo predložitev so podane v razpisni dokumentaciji.
Prijave morajo do roka za oddajo prispeti na naslov Občina Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 12, 3240 Šmarje pri Jelšah.
Končni rok za oddajo prijav je 10. 7. 2017 do 8.30.
Prijave morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti) do vložišča prispeti do zgoraj navedenega roka, sicer se bodo štele za prepozne (prejemna teorija).
Javno odpiranje prijav bo potekalo na naslovu Občina Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 12, 3240 Šmarje pri Jelšah, dne 10. 7. 2017 ob 9. uri.
4. Skupna prijava in nastopanje s podizvajalci: prijavo lahko skladno z 38. členom ZJZP predloži skupina prijaviteljev. Prijavitelj lahko v okviru prijave skladno s 74. členom ZJZP nominira poljubno število podizvajalcev. Podrobnejše določbe glede predložitve skupne prijave oziroma nominacije podizvajalcev so navedene v razpisni dokumentaciji.
5. Pogoji: pogoji, ki jih morajo vlagatelji izpolnjevati in zahtevana dokazila o njihovem izpolnjevanju, so podana v razpisni dokumentaciji.
6. Merila
Koncedent bo med popolnimi vlogami izbral tisto vlogo, ki bo na podlagi meril ekonomsko najugodnejša (upoštevajo se točke na dve decimalni mesti natančno).
Merila za izbor najugodnejše vloge so:
A višina garantiranih prihrankov v EUR brez DDV,
B stopnja udeležbe javnega partnerja na garantiranih prihrankih ( %),
C stopnja udeležbe javnega partnerja na presežnih prihrankih ( %),
D višina investicije vseh predvidenih ukrepov za vse objekte v EUR brez DDV.
Skupna ocena ponudnika se izračuna kot vsota točk, pridobljenih na podlagi spodnjih meril (A + B + C + D).
Podrobnejša vsebina meril in opredelitev načina točkovanja je podana v razpisni dokumentaciji.
7. Postopek izbire izvajalca
Koncedent bo postopek izbire izvajalca izvajal ob upoštevanju določb III. dela ZJZP po postopku konkurenčnega dialoga skladno s 46. členom ZJZP. O izidu javnega razpisa bodo vlagatelji obveščeni predvidoma do 31. 8. 2017.
Podrobnejše določbe glede postopka izbire izvajalca so podane v razpisni dokumentaciji.
8. Vprašanja: prijavitelji lahko vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa zastavijo preko elektronske pošte anita.reich@smarje.si. Skrajni rok za postavitev vprašanj v zvezi z javnim razpisom je 30. 6. 2017 do 8.30. Koncedent bo podal pojasnila, navezujoča se na zastavljena vprašanja, najkasneje šest dni pred rokom za oddajo prijav, to je do vključno 4. 7. 2017.
Občina Šmarje pri Jelšah 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti