Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2017 z dne 9. 6. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2017 z dne 9. 6. 2017

Kazalo

Ob-2427/17, Stran 1488
Na podlagi 17. in 18. člena Odloka o pokopališki in pogrebni dejavnosti, pogrebnih svečanostih, urejanju pokopališč in koncesijskemu aktu za podelitev koncesije v Občini Dolenjske Toplice (Uradni list RS, št. 33/16) objavlja Občina Dolenjske Toplice
javni razpis 
za podelitev koncesije za izvajanje gospodarske javne službe pogrebne dejavnosti in storitve grobarjev 
1. Koncedent je Občina Dolenjske Toplice, Sokolski trg 4, Dolenjske Toplice.
2. Predmet koncesije
Koncesija se podeljuje za opravljanje pogrebne dejavnosti in storitve grobarjev na vseh pokopališčih v Občini Dolenjske Toplice, in sicer: Dolenjske Toplice, Gorenje Sušice, Kočevske Poljane, Loška vas, Podturn pri Dolenjskih Toplicah in Soteska.
Pogrebna dejavnost se izvaja izven pokopališča, na pokopališču in v poslovilnem objektu (mrliški vežici) in obsega:
– urejanje dokumentacije
– priprava oziroma ureditev mrliške vežice ali drugega kraja, kjer pokojnik leži
– prevoz pokojnika (po potrebi)
– skrb za organizacijo in izvajanje pogrebnih dejavnosti
– oskrba ozirma ureditev pokojnika
– izvajanje pogrebne dežurne službe
– položitev posmrtnih ostankov pokojnika v grobni prostor ali raztros pepela.
Storitev grobarjev zajema naslednja dela:
– izkop groba in zaščita sosednjih grobov
– zasutje groba in prvo ureditev groba (aktivnosti po pogrebni dejavnosti)
– izkop posmrtnih ostankov umrlih in prekop grobov.
3. Koncesija se podeljuje za dobo 5 let. Koncesionar za vsako leto trajanja koncesije do konca marca tekočega leta plača koncedentu plačilo za koncesijo v višini 3 % od prometa, ustvarjenega z opravljanjem dejavnosti po koncesijski pogodbi v preteklem letu.
4. Ponudnik za pridobitev koncesije za izvajanje pogrebne dejavnosti mora izpolnjevati naslednje minimalne pogoje:
– da je registriran za opravljanje pogrebne dejavnosti in ima za to potrebna soglasja in dovoljenja pristojnih organov
– da ima izvajalec zaposleni najmanj dve osebi za poln delovni čas, ki sta strokovno usposobljeni (ustrezna znanja in izkušnje s področja pogrebnih storitev) in razpolaga z zadostnim številom strokovno usposobljenih delavcev)
– da ima najmanj eno specialno vozilo, ki služi prevozu pokojnikov in se uporablja izključno v te namene (da ima zadostne tehnične zmogljivosti)
– da ima primerne prostore za poslovanje s strankami, ki zagotavljajo pieteto umrlih in ne povzročajo motenje okolice
– da zagotavlja ustrezen prostor za oskrbo pokojnikov in vsaj en hladilni prostor za pokojnika
– da ima na zalogi najmanj dve transportni neprepustni krsti
– da ni v postopku prisilne poravnave, stečaja ali likvidacije
– da ima poravnane vse davke in prispevke
– da ima poravnane vse finančne in druge obveznosti do koncedenta
– da se koncesionar obveže zavarovati proti odgovornosti za škodo, ki jo z opravljanjem javne službe lahko povzroči tretji osebi ali občini.
5. Ponudba mora vsebovati:
– Podatke o ponudniku
– Dokazila o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti (ustrezna dovoljenja)
– Predlog cen za storitve za katere se podeljuje koncesija
– Dokazila o razpolaganju z ustreznim kadrom in tehničnimi sredstvi za izvajanje razpisane dejavnosti
– Izjavo, da ponudnik sprejema pogoje iz razpisne dokumentacije
– Potrdilo davčnega organa o poravnavi davčnih obveznosti in prispevkov določenih z zakonom
– Podpisano razpisno dokumentacijo, ki jo ponudniki lahko dvignejo na občinski upravi Občine Dolenjske Toplice po objavi razpisa vsak delavnik med 8. in 15. uro.
6. Merila za izbiro ponudbe: najnižja ponudbena cena za storitve (vključno z DDV), za katere se podeljuje koncesija.
7. Prijave bo odpirala in ocenjevala tričlanska strokovna komisija, ki jo imenuje župan. Prijavitelji bodo o izidu razpisa pisno obveščeni najpozneje v 30 dneh po odpiranju prijav. O izbiri koncesionarja odloči občina z upravno odločbo. Zoper izdano odločbo lahko neizbrani kandidat vloži tožbo na upravni spor. Z izbranim koncesionarjem se sklene koncesijska pogodba, ki jo podpiše župan.
8. Prijavo je potrebno posredovati v zaprti ovojnici na naslov: Občina Dolenjske Toplice, Sokolski trg 4, Dolenjske Toplice, s pripisom »javni razpis – koncesija za izvajanje pogrebne dejavnosti in storitve grobarjev – ne odpiraj«. Na hrbtni strani mora biti označen naslov prijavitelja.
Rok za oddajo prijav je do vključno 20. 6. 2017 do 11. ure. Odpiranje prijav bo potekalo dne 20. 6. 2017 ob 12. uri na sedežu Občine Dolenjske Toplice.
9. Prepozne in nepravilno označene prijave se štejejo kot neveljavne in se zato izločijo iz nadaljnje obravnave.
10. Občina Dolenjske Toplice si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od prijaviteljev in ponovi razpis. Občina v tem primeru ni odškodninsko odgovorna.
11. Navodila za izdelavo popolne prijave
Prijavitelji morajo vse dokumente skrbno pregledati in v razpisni dokumentaciji izpolniti vsa prazna mesta. Vsi dokumenti morajo biti na mestih, kjer je to označeno, podpisani s strani pooblaščene osebe in žigosani z žigom prijavitelja.
Morebitne popravke mora prijavitelj opremiti z žigom in podpisom svoje pooblaščene osebe. Vsi listi prijavne dokumentacije morajo biti zloženi po vrstnem redu, kot je navedeno v tej razpisni dokumentaciji.
Vsi zneski morajo biti izraženi v EUR.
Vzorec pogodbe mora biti s strani prijavitelja parafiran in ožigosan.
Prijava mora vsebovati naslednje obrazce oziroma dokumente:
– obrazec Podatki o prijavitelju (obrazec 1),
– dokazilo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti (obvezna priloga: če je koncesionar registriran kot družba predloži sklep o vpisu v sodni register, odločbo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti; v primeru, da je koncesionar organiziran kot samostojni podjetnik pa predloži priglasitveni list, obrtno dovoljenje in odločbo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti),
– izjavo, da prijavitelj sprejema pogoje razpisne dokumentacije in o izpolnjevanju drugih pogojev (obrazec 2),
– izjavo, da razpolaga z zadostnim strokovnim kadrom in drugimi tehničnimi sredstvi ter opremi za izvajanje dejavnosti (obrazec 3),
– program izvajanja dejavnosti, ki je predmet koncesije z vidika kadrov, organizacije dela, strokovne usposobljenosti in tehnične opremljenosti, finančno operativnega in razvojnega vidika (razvojni program in poslovni načrt),
– ponudbene cene za storitve, za katere se podeljuje koncesija (obrazec 4),
– referenčno potrdilo o kakovosti opravljanja tovrstnih storitev (obrazec 5),
– izjavo za pridobitev podatkov iz uradnih evidenc (obrazec 6),
– izjavo o nekaznovanosti (obrazec 7),
– izjavo, da bo predložil zavarovalno polico o zavarovanju odgovornosti za škodo, ki jo povzroči občini z nerednim ali nevestnim opravljanjem koncesijske dejavnosti in za škodo, ki jo pri opravljanju ali v zvezi z opravljanjem dejavnosti povzročijo pri njem zaposlene osebe uporabnikom ali drugim osebam (obrazec 8),
– izjavo o zagotavljanju dodatnih ugodnosti za uporabnike (obrazec 9),
– izjavo o razpolaganju s poslovnimi prostori s prijavno pisarno (obrazec 10),
– vzorec pogodbe (obrazec 11).
Na osnovi podpisanih izjav prijavitelja bo koncedent lahko opravil, na podlagi v ta namen posredovanih zahtevanih podatkov o prijavitelju, poizvedbo oziroma pridobil dokazila, potrebna za odločanje v postopku, iz uradnih evidenc, v skladu s petim odstavkom 139. člena Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/06 – UPB2, 126/07, 65/08, 8/10 in 82/13).
12. Razpisno dokumentacijo z navodili lahko prijavitelji dvignejo v sprejemni pisarni občinske uprave Občine Dolenjske Toplice vsak delavnik med 8. in 15. uro, v petek do 13. ure. Razpisna dokumentacija je na voljo tudi na spletni strani občine www.dolenjske-toplice.si. Prijavitelji lahko zahtevajo informacije in pojasnila v zvezi z razpisno dokumentacijo pisno ali po elektronski pošti na naslov obcina@dolenjske-toplice.si do vključno 15. 6. 2017 do 11. ure.
13. Merilo za izbiro prijavitelja je: najnižja ponudbena cena za storitve (vključno z DDV), za katere se podeljuje koncesija.
14. Izbran bo prijavitelj, ki bo ponudil najnižjo ponudbeno ceno za storitve, ki se s koncesijo podeljujejo.
15. Prijavo je potrebno posredovati v zaprti ovojnici na naslov: Občina Dolenjske Toplice, Sokolski trg 4, Dolenjske Toplice, s pripisom »javni razpis – koncesija za izvajanje pogrebne dejavnosti in storitve grobarjev – ne odpiraj«. Na hrbtni strani mora biti označen naslov prijavitelja.
16. Rok za oddajo prijav je do vključno 20. 6. 2017 do 11. ure. Obravnavale se bodo prijave, ki bodo do tega datuma in ure prispele v sprejemno pisarno občinske uprave Občine DolenjskeToplice. Odpiranje prijav bo potekalo dne 20. 6. 2017 ob 12. uri na sedežu Občine Dolenjske Toplice, ne glede na to, ali so prijavitelji oziroma pooblaščeni predstavniki prijaviteljev navzoči ali ne. Navzoči predstavniki prijaviteljev pred začetkom javnega odpiranja izročijo komisiji pisna pooblastila za sodelovanje na javnem odpiranju. Samo predstavniki, ki bodo predložili pooblastila, imajo pravico dajati pripombe v postopku odpiranja prijav. Prijave bo odpirala in ocenjevala strokovna komisija, ki jo imenuje župan. Prijavitelji bodo o izidu razpisa pisno obveščeni najpozneje v 30 dneh po odpiranju prijav. O izbiri koncesionarja odloči občinska uprava z odločbo. Zoper izdano odločbo lahko neizbrani kandidat vloži tožbo na upravni spor.
Z izbranim koncesionarjem se sklene koncesijska pogodba, ki jo podpiše župan.
Prepozne in nepravilno označene prijave se štejejo kot neveljavne in se zato izločijo iz nadaljnje obravnave. V kolikor prijava ne bo popolna in bo pomanjkljivost nebistvena, bo prijavitelj pozvan na dopolnitev. Če prijavitelj prijave v roku, ki ga bo določila razpisna komisija, ne bo ustrezno dopolnil, se bo prijava zavrgla.
17. Občina Dolenjske Toplice si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od prijaviteljev in ponovi razpis. Občina v tem primeru ni odškodninsko odgovorna.
18. Ponudniki sami nosijo stroške v zvezi s pripravo ponudbe in kandidiranjem na tem javnem razpisu.
19. Ta razpis se objavi v Uradnem listu RS in na spletni strani občine.
Občina Dolenjske Toplice 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti