Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2017 z dne 7. 7. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2017 z dne 7. 7. 2017

Kazalo

Št. 162-0001/2017 Ob-2641/17, Stran 1763
Na podlagi prvega odstavka 42. člena Zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 23/05 – UPB2, 15/08 – ZPacP, 23/08, 58/08 – ZZdrS-E, 77/08 – ZDZdr, 40/12 – ZUJF, 14/13 in 88/16 – ZdZPZD), 6. ter 88. člena Statuta Občine Ig (Uradni list RS, št. 39/16) Občina Ig objavlja
javni razpis 
za dodelitev koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju patronažnega varstva in zdravstvene nege na domu v Občini Ig
1. Koncedent/naročnik javnega razpisa: Občina Ig, Govekarjeva cesta 6, 1292 Ig.
2. Jezik javnega razpisa: vloga mora biti izdelana v slovenskem jeziku.
3. Predmet javnega razpisa: podelitev koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju patronažnega varstva in zdravstvene nege na domu v Občini Ig (v nadaljevanju: podelitev koncesije na področju patronažnega varstva in zdravstvene nege na domu).
4. Kraj izvajanja dejavnosti: dejavnost se bo opravljala na terenu območja Občine Ig.
5. Trajanje koncesijskega razmerja: koncesijsko razmerje se sklepa s koncesijsko pogodbo za nedoločen čas. Koncesijsko dejavnost bo koncesionar izvajal v skladu s pogodbo, ki mora biti sklenjena najkasneje v 30 dneh po dokončnosti odločbe o podelitvi koncesije.
6. Osebe, ki se lahko prijavijo na javni razpis: koncesionar je lahko samo fizična oseba, ki izpolnjuje pogoje za opravljanje dejavnosti, ki je predmet koncesionirane negospodarske javne službe.
7. Predpisani pogoji, ki jih mora izpolnjevati vlagatelj
Pogoji, ki jih mora izpolnjevati koncesionar za opravljanje dejavnosti, ki je predmet koncesionirane javne službe, so:
– aktivno znanje slovenskega jezika,
– da je registriran za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javne službe,
– da je organizacijsko, kadrovsko in tehnično usposobljen za izvajanje javne službe,
– da razpolaga s tehničnimi sredstvi za izvajanje javne službe,
– opravljen vozniški izpit B kategorije,
– lastništvo ustreznega avtomobila oziroma dokazilo o razpolaganju z ustreznim avtomobilom,
– da ima ustrezna dovoljenja za izvajanje dejavnosti, če so z zakonom predpisana,
– da bo dejavnost opravljal na območju Občine Ig,
– da bo prevzel vse paciente – bolnike dosedanje koncesionarke na določenem območju dela,
– da izpolnjuje pogoje iz 35. člena Zakona o zdravstveni dejavnosti,
– da ima zahtevano izobrazbo za opravljanje predvidene dejavnosti in je usposobljen za samostojno delo,
– da ima skladno z 11. členom Pravilnika Zbornice – Zveze o izdaji mnenj za opravljanje zasebne zdravstvene dejavnosti na področju zdravstvene ali babiške nege ter oskrbe z dne 6. 5. 2015, pet let delovnih izkušenj in ustrezno izobrazbo na področju zdravstvene ali babiške nege ter oskrbe, od tega zadnja tri leta v patronažni službi,
– da ni v delovnem razmerju oziroma bo z začetkom opravljanja javne zdravstvene službe na podlagi podeljene koncesije iz tega javnega razpisa prekinil delovno razmerje,
– da mu ni s pravnomočno sodbo sodišča prepovedano opravljanje zdravstvene službe oziroma poklica (potrdilo ne sme biti starejše od 3 mesecev),
– da ima kandidat zagotovljeno opremo,
– da ob prijavi predloži pozitivno mnenje za opravljanje zasebne dejavnosti na področju patronažne zdravstvene nege od pristojne Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije,
– da predloži program opravljanja dejavnosti javne službe.
8. Kriteriji in merila za ovrednotenje vlog
Naročnik javnega razpisa (koncedent) bo pri izbiri vlog za podelitev koncesije uporabil naslednje kriterije:
– delovne izkušnje v zdravstvu na delih zdravstvenega tehnika ali diplomirane medicinske sestre,
– dodatna strokovna znanja in veščine za izvajanje zdravstvene dejavnosti;
– kvaliteta programa opravljanja javne službe.
9. Navodila, obvezni obrazci k vlogi in potrebna dokumentacija so razvidni v razpisni dokumentaciji.
10. Postopek in rok za oddajo vlog
10.1. Vloge in razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani Občine Ig www.obcina-ig.si, lahko pa jo dobite tudi v sprejemni pisarni Občine Ig, Govekarjeva cesta 6, 1292 Ig. Ponudnik za podelitev koncesije lahko zahteva dodatna pojasnila in informacije v zvezi z razpisno dokumentacijo osebno pri Poloni Skledar na Občini Ig, Govekarjeva cesta 6, 1292 Ig, po tel. 01/28-02-310, po pošti ali elektronski pošti: polona.skledar@obcina-ig.si, do štiri dni pred potekom roka za oddajo ponudbe.
10.2. Rok za oddajo vlog
Vloge morajo biti oddane na originalni razpisni dokumentaciji, na kateri je lahko samo en ponudnik. Razpisno dokumentacijo je potrebno dosledno izpolniti in predložiti vse zahtevane priloge. Vlogo mora ponudnik oddati na naslov Občina Ig, Govekarjeva cesta 6, 1292 Ig, do vključno ponedeljka, 18. septembra 2017, do 12. ure. Vlogo je potrebno poslati po pošti oziroma osebno predložiti v zaprti ovojnici, na kateri mora biti vidna označba »Ne odpiraj – Prijava na javni razpis za podelitev koncesije na področju patronažnega varstva in nege na domu«, na hrbtni strani ovojnice mora biti naslov ponudnika.
10.3. Razpisna komisija, ki jo imenuje župan
Razpisna komisija, ki jo imenuje župan, bo ocenjevala le pravočasne, pravilne in popolne vloge, ki ustrezajo dodatnim pravilom pri oddaji vloge ter posredovala predlog o izbiri pristojnemu upravnemu organu. Koncesija bo podeljena z odločbo na podlagi pridobljenega pozitivnega mnenja Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije (s strani kandidata), pozitivnega mnenje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in soglasja h koncesiji s strani Ministrstva za zdravje.
Prepozne, nepravilne, nepopolne vloge in vloge, ki ne ustrezajo pravilom pri oddaji vloge, bo pristojni organ izločil iz nadaljnjega postopka.
Za izvedbo javnega razpisa je pooblaščena strokovna komisija za izbiro koncesionarja na področju patronažnega varstva in nege na domu, ki jo je imenoval župan.
11. Odpiranje vlog: odpiranje vlog bo dne 18. 9. 2017 ob 14. uri, v sejni sobi Občine Ig, Banija 4 (Center Ig, 3. nadstropje). Odpiranje vlog ne bo javno.
12. Izid razpisa
Vsi vlagatelji bodo o izidu javnega razpisa pisno obveščeni v roku sedem dni po izbiri.
V primeru, da razpisna komisija oceni, da nihče od vlagateljev ni primeren za podelitev koncesije, se koncesije ne podeli oziroma se postopek dodelitve koncesije ustavi. V tem primeru vlagatelji niso upravičeni do povrnitve materialnih in drugih stroškov, ki so jih imeli v zvezi s postopkom prijave na razpis.
Občina Ig 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti