Uradni list

Številka 92
Uradni list RS, št. 92/2023 z dne 25. 8. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 92/2023 z dne 25. 8. 2023

Kazalo

2653. Pravilnik o spremembah Pravilnika o načinu in pogojih za izdajo dovoljenj za parkiranje, omejitvi števila izdanih dovoljenj za parkiranje ter obliki, vrsti in vsebini dovolilnice za parkiranje, stran 7471.

  
Županja Občine Trebnje na podlagi 29. člena Statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 29/14, 65/14 – popr. in 161/22) in 8. člena Odloka o ureditvi mirujočega prometa v Občini Trebnje (Uradni list RS, št. 81/19) v povezavi s Sklepom o določitvi javnih parkirnih površin, kjer se plačuje parkirnina ali se parkira z dovoljenjem za parkiranje (Uradni list RS, št. 38/21 in 70/23) izdaja
P R A V I L N I K 
o spremembah Pravilnika o načinu in pogojih za izdajo dovoljenj za parkiranje, omejitvi števila izdanih dovoljenj za parkiranje ter obliki, vrsti in vsebini dovolilnice za parkiranje 
1. člen 
V Pravilniku o načinu in pogojih za izdajo dovoljenj za parkiranje, omejitvi števila izdanih dovoljenj za parkiranje ter obliki, vrsti in vsebini dovolilnice za parkiranje (Uradni list RS, št. 128/21 in 178/21) se v 2. členu besedilo »Uradni list RS, št. 38/21« nadomesti z besedilom »Uradni list RS, št. 38/21 in 70/23«.
2. člen 
V 4. členu se v petem odstavku odstotek »70« nadomesti z odstotkom »100«.
V šestem odstavku se odstotek »110« nadomesti z odstotkom »70«.
Za šestim odstavkom se doda nov sedmi odstavek, ki se glasi:
»Število izdanih dovoljenj za parkiranje na javni parkirni površini iz pete alineje tretjega odstavka 4. člena sklepa ne sme presegati 100 % števila parkirnih prostorov na tej površini. Vloge za izdajo dovoljenj za parkiranje se obravnavajo po vrstnem redu njihovega prejema.«.
Dosedanji sedmi in osmi odstavek se črtata.
3. člen 
5. člen se spremeni tako, da se glasi:
»5. člen 
(vezanost dovoljenja za parkiranje na registrsko številko vozila, sprememba registrske oznake vozila ter izguba, uničenje ali kraja parkirne dovolilnice) 
Dovoljenje za parkiranje je vezano na registrsko oznako vozila in je neprenosljivo. Vlagatelju se izda dovoljenje za parkiranje za največ dve vozili, pri čemer na javni parkirni površini, za katero je izdano dovoljenje za parkiranje, hkrati ni dovoljeno parkirati obeh vozil.
Ne glede na prejšnji odstavek, v primeru spremembe registrske oznake vozila ali zamenjave vozila s strani upravičenca posameznega dovoljenja za parkiranje pred potekom njegove veljavnosti, pristojni organ upravičencu na podlagi njegove vloge izda novo dovoljenje za parkiranje, s katerim nadomesti prejšnjega. Novo dovoljenje za parkiranje začne veljati pod odložnim pogojem predložitve parkirne dovolilnice, izdane na podlagi prejšnjega dovoljenja za parkiranje, pristojnemu organu.
V primeru izgube, uničenja ali kraje parkirne dovolilnice, mora upravičenec o tem v roku treh dni od nastanka dogodka obvestiti pristojni organ, da prekliče veljavnost parkirne dovolilnice.
Če se vzpostavijo pogoji, je lahko parkirna dovolilnica tudi elektronska. Za elektronske parkirne dovolilnice se drugi stavek drugega odstavka in tretji odstavek tega člena ne uporabljata.
Drugi stavek prvega odstavka tega člena se ne uporablja za dovoljenje za parkiranje na rezerviranem parkirnem mestu.«.
4. člen 
V 7. členu se v prvem odstavku v drugi alineji besedilo », v primeru iz sedmega odstavka 4. člena tega pravilnika,« črta.
5. člen 
Priloga 2: Vloga za izdajo dovoljenja za parkiranje se nadomesti z novo Prilogo 2: Vloga za izdajo dovoljenja za parkiranje, ki je priloga in sestavni del tega pravilnika.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
6. člen 
(postopki izdaje dovoljenj za parkiranje za obdobje od 1. septembra 2023) 
Višina posebne takse iz 4. člena sklepa se v postopkih izdaje dovoljenj za parkiranje za obdobje veljavnosti od 1. septembra 2023 določi po predpisih, ki se začnejo uporabljati 1. septembra 2023.
7. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-13/2023-1
Trebnje, dne 22. avgusta 2023
Županja 
Občine Trebnje 
Mateja Povhe 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti