Uradni list

Številka 97
Uradni list RS, št. 97/2023 z dne 8. 9. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 97/2023 z dne 8. 9. 2023

Kazalo

19. Uredba o ratifikaciji Sporazuma med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Črne gore o spremembi in dopolnitvi Sporazuma med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Črne gore o vojaškotehničnem sodelovanju, stran 133.

  
Na podlagi tretje alineje šestega odstavka 75. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 – uradno prečiščeno besedilo, 20/06 – ZNOMCMO, 76/08, 108/09, 80/10 – ZUTD, 31/15 in 30/18 – ZKZaš) Vlada Republike Slovenije izdaja
U R E D B O 
O RATIFIKACIJI SPORAZUMA MED MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO REPUBLIKE SLOVENIJE IN MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO ČRNE GORE O SPREMEMBI IN DOPOLNITVI SPORAZUMA MED MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO REPUBLIKE SLOVENIJE IN MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO ČRNE GORE O VOJAŠKOTEHNIČNEM SODELOVANJU 
1. člen
Ratificira se Sporazum med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Črne gore o spremembi in dopolnitvi Sporazuma med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Črne gore o vojaškotehničnem sodelovanju, podpisan v Podgorici 7. julija 2023.
2. člen 
Sporazum se v izvirniku v slovenskem jeziku glasi1:
1 Besedilo sporazuma v črnogorskem jeziku je na vpogled v Sektorju za mednarodno pravo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve.
SPORAZUM 
MED MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO REPUBLIKE SLOVENIJE IN MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO ČRNE GORE O SPREMEMBI IN DOPOLNITVI SPORAZUMA MED MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO REPUBLIKE SLOVENIJE IN MINISTRSTVOM ZA OBRAMBO ČRNE GORE O VOJAŠKOTEHNIČNEM SODELOVANJU 
Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvo za obrambo Črne gore (v nadaljevanju: pogodbenika) sta se dogovorila:
1. člen 
1. V Sporazumu med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Črne gore o vojaškotehničnem sodelovanju, podpisanem 31. januarja 2018 v Ljubljani, se v prvem odstavku 1. člena za prvo alinejo doda nova druga alineja, ki se glasi:
»– nabava oborožitve, opreme in drugih proizvodov, ki imajo vojaško namembnost;«.
Dosedanja druga, tretja, četrta, peta, šesta in sedma alineja postanejo tretja, četrta, peta, šesta, sedma in osma alineja.
2. Za prvim odstavkom 1. člena se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Nabave iz druge alineje prvega odstavka tega člena se izvajajo na podlagi posebnih dogovorov in v skladu z veljavnimi predpisi držav pogodbenikov.«.
2. člen 
1. Ta sporazum se začasno uporablja z dnem podpisa, veljati pa začne z dnem prejema zadnjega od pisnih uradnih obvestil, s katerima se pogodbenika obvestita, da so izpolnjeni vsi notranjepravni pogoji, potrebni za začetek veljavnosti tega sporazuma.
2. Ta sporazum velja, dokler velja Sporazum med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Črne gore o vojaškotehničnem sodelovanju, podpisan 31. januarja 2018 v Ljubljani.
Sestavljeno v Podgorici 7. julija 2023 v dveh izvirnikih, v slovenskem in črnogorskem jeziku, pri čemer sta besedili enako verodostojni.
Za Ministrstvo za obrambo 
Republike Slovenije 
 
Damir Črnčec l.r.
Za Ministrstvo za obrambo 
Črne gore 
 
Krsto Perović l.r.
3. člen 
Za izvajanje sporazuma skrbi ministrstvo, pristojno za obrambo.
4. člen 
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije – Mednarodne pogodbe.
Št. 00704-313/2023
Ljubljana, dne 17. avgusta 2023
EVA 2023-1811-0041
Vlada Republike Slovenije 
dr. Robert Golob 
predsednik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti