Uradni list

Številka 92
Uradni list RS, št. 92/2023 z dne 25. 8. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 92/2023 z dne 25. 8. 2023

Kazalo

Ob-2828/23, Stran 1604
Javni razpis 
za podelitev koncesije za izvedbo projekta prenove hokejskega drsališča na Bledu 
1. Povabilo k oddaji prijave
Infrastruktura Bled d.o.o., Rečiška cesta 2, 4260 Bled, na podlagi pooblastila koncedenta Občine Bled, Cesta svobode 13, 4260 Bled iz 14. člena Koncesijskega akta o javno-zasebnem partnerstvu pri izvedbi projekta prenove hokejskega drsališča na Bledu (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 18/2022; v nadaljevanju: Koncesijski akt) objavlja povabilo k oddaji prijave v postopku javnega razpisa za podelitev koncesije za izvedbo projekta prenove hokejskega drsališča na Bledu.
Prijavitelje vljudno vabimo k oddaji prijave, ki mora biti v celoti pripravljena v skladu z razpisno dokumentacijo, ki je brezplačno dostopna na spletni strani: https://www.infrastruktura-bled.si/
2. Splošne informacije o javnem razpisu
Ime javnega razpisa: »Podelitev koncesije za izvedbo projekta prenove hokejskega drsališča na Bledu«
Številka javnega razpisa: 1
2.1. Informacije o koncedentu
Naziv: Občina Bled
Naslov: Cesta svobode 13, 4260 Bled
Zakoniti zastopnik: Anton Mežan, župan
Spletna stran: https://www.e-bled.si/
2.2. Informacije o pooblaščencu za postopek izbire koncesionarja
Naziv: Infrastruktura Bled d.o.o.
Naslov: Rečiška cesta 2, 4260 Bled
Zakoniti zastopnik: Janez Resman, direktor
Kontaktna oseba: Jaka Bassanese
Telefon: 041/671-970
Elektronski naslov: Jaka.Bassanese@ibled.si
Spletna stran: https://www.infrastruktura-bled.si/
2.3. Informacije o koncesiji
Podatki o koncesijskem aktu: Koncesijski akt o javno-zasebnem partnerstvu pri izvedbi projekta prenove hokejskega drsališča na Bledu (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 18/2022).
Predmet koncesije: predmet koncesije je izvajanje storitev energetskega pogodbeništva po načelu pogodbenega zagotavljanja prihrankov energije v objektih iz naslednjega odstavka. Predmet koncesije je lahko poleg pogodbenega zagotavljanja prihrankov energije tudi pogodbena oskrba z energijo v objektih iz naslednjega odstavka Pogodbena oskrba z energijo je lahko predmet koncesije le v primeru, če večino tveganj v razmerju med koncedentom in koncesionarjem prevzema koncesionar ter se javno-zasebno partnerstvo izvaja v obliki koncesijskega javno-zasebnega partnerstva.
Razdelitev na sklope: javni razpis ni razdeljen na sklope.
Območje izvajanja koncesije: območje izvajanja koncesije obsega:
OBJEKT
NASLOV
ZEMLJIŠKOKNJIŽNI PODATKI
Večnamenska ledena dvorana
Ljubljanska cesta 5, 4260 Bled
Številka stavbe: 211, k.o. 2191 Želeče 
Parc. št. 73 in 77, k.o. 2191 Želeče
Za potrebe izvajanja koncesionirane dejavnosti v zgoraj navedenih objektih, se lahko posamezna dela izvajajo tudi na zemljiških parcelah, ki se nahajajo v okolici stavb iz predhodnega odstavka, če so predmetne zemljiške parcele v lasti koncedenta.
Območje izvajanja koncesionirane dejavnosti ostane enako ne glede na morebitno spremembo zemljiškoknjižnega podatka iz prvega odstavka tega člena.
Trajanje koncesije: koncesija se podeli za največ 20 let, pri čemer se trajanje lahko podaljša skladno z določbami ZJZP, koncesijskega akta in sklenjene koncesijske pogodbe. Razmerje javno-zasebnega partnerstva se bo pričelo izvajati po pričetku veljavnosti koncesijske pogodbe, skladno z določbami le-te.
Možnost odkupa koncesije: če koncedent enostransko ugotovi, da bi bilo redno izvajanje koncesije možno učinkoviteje opravljati na drug način se lahko koncesionar kadarkoli med izvajanjem pogodbe enostransko odloči za odkup koncesije. Ob odkupu je koncedent dolžan plačati koncesionarju odškodnino v višini tržne vrednosti investicijskih ukrepov za izboljšanje energetske učinkovitosti ob času odkupa, ocenjene s strani pooblaščenega ocenjevalca vrednosti strojev in opreme in pooblaščenega ocenjevalca vrednosti nepremičnin, ki sta imenovana na podlagi zakona, ki ureja revidiranje, ali zakona, ki ureja sodišča.
Možnost odvzema koncesije: koncedent lahko koncesionarju odvzame koncesijo koncesionarju v primeru, če koncesionar ne prične z izvajanjem koncesionirane dejavnosti v dogovorjenem roku ali če je izražen utemeljen javni interes po prenehanju izvajanja koncesije. Slednje se ugotovi na podlagi investicijskega elaborata, kjer se ugotovi, do so izpolnjeni ekonomski, pravni, tehnični, okoljevarstveni in drugi pogoji za prenehanje izvajanja predmeta koncesije. Za odvzem koncesije se uporabljajo določbe predpisov, ki urejajo razlastitev. Ob odvzemu je koncedent dolžan plačati koncesionarju odškodnino, ki se določa po predpisih o razlastitvi.
2.4. Vprašanja
Prijavitelji lahko zastavijo vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa preko elektronske pošte Jaka.Bassanese@ibled.si, s pripisom za zadevo »Podelitev koncesije za izvedbo projekta prenove hokejskega drsališča na Bledu«. Skrajni rok za postavitev vprašanj v zvezi z javnim razpisom je 30. 9. 2023do 10. ure. Pojasnila, navezujoča se na zastavljena vprašanja, bodo podana v čim krajšem času, najkasneje šest dni pred rokom za prejem prijav in bodo objavljena na spletni strani koncedenta.
2.5. Ogled
Ogled objektov bo omogočen kandidatom v kasnejši fazi javnega razpisa.
3. Zahteve glede vsebine prijave ter kraj in rok za predložitev prijav
Zahteve glede vsebine in oblike prijav ter pogoji za njihovo predložitev so podane v razpisni dokumentaciji.
Končni rok za prejem prijav je 18. 10. 2023do 10. ure.
Prijave morajo do zgoraj navedenega roka prispeti na naslov Infrastruktura Bled d.o.o., Rečiška cesta 2, 4260 Bled. Prijave morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti) do vložišča koncedenta prispeti do zgoraj navedenega roka, sicer se bodo štele za prepozno prejete (prejemna teorija). Prepozno prejete prijave bo strokovna komisija zaprte vrnila pošiljatelju.
Javno odpiranje prijav bo potekalo na naslovu Infrastruktura Bled d.o.o., Rečiška cesta 2, 4260 Bled, dne 18. 10. 2023ob 10.05.
4. Skupna prijava in nastopanje s podizvajalci: skladno z 38. členom ZJZP se na javni razpis lahko prijavi skupina prijaviteljev (skupna prijava), pri čemer prijavo odda vodilni partner. Prijavitelj lahko v okviru prijave skladno s 74. členom ZJZP nominira poljubno število podizvajalcev. Podrobnejše določbe glede predložitve skupne prijave oziroma nominacije podizvajalcev so navedene v razpisni dokumentaciji.
5. Pogoji: pogoji, ki jih morajo vlagatelji izpolnjevati, in zahtevana dokazila o njihovem izpolnjevanju, so podana v razpisni dokumentaciji.
6. Merila
Merila za izbor najugodnejše končne ponudbe so:
– višina prihrankov,
– trajanje koncesijskega razmerja
– udeležba koncedenta pri prihrankih in
– višina investicije.
Merila so ob upoštevanju drugega odstavka 50. člena ZJZP navedena v padajočem zaporedju njihove pomembnosti.
Podrobnejša vsebina meril in ponderiranje, bo opredeljeno v razpisnih dokumentacijah za fazo dialoga in ponudbeno fazo.
7. Postopek izbire izvajalca
Koncedent bo postopek izbire izvajalca izvajal ob upoštevanju določb III. dela ZJZP po postopku konkurenčnega dialoga skladno s 46. členom ZJZP.
O izidu javnega razpisa bodo prijavitelji obveščeni predvidoma do 31. 12. 2023.
Konkurenčni dialog bo potekal v treh fazah:
I. faza preverjanja usposobljenosti,
II. faza dialoga,
III. ponudbena faza.
Infrastruktura Bled d.o.o. 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti