Uradni list

Številka 42
Uradni list RS, št. 42/2024 z dne 17. 5. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 42/2024 z dne 17. 5. 2024

Kazalo

1373. Pravilnik o povračilu stroškov za financiranje tečaja in opravljanja preizkusa znanja iz slovenskega jezika, stran 3881.

  
Na podlagi četrtega odstavka 55. člena Zakona o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin (Uradni list RS, št. 136/23 in 35/24 – ZZdrS-J) ministrica za zdravje izdaja
P R A V I L N I K 
o povračilu stroškov za financiranje tečaja in opravljanja preizkusa znanja iz slovenskega jezika 
1. člen 
(vsebina) 
Ta pravilnik določa podrobnejši način vlaganja zahtevkov, obvezna dokazila, roke za predložitev zahtevkov, višino ter način povrnitve stroškov tečaja in opravljanja preizkusa znanja iz slovenskega jezika, ki ga opravlja kandidat, ki je na ministrstvo, pristojno za zdravje, podal vlogo za opravljanje svojega poklica v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: kandidat), javnemu zdravstvenemu zavodu, ki je kandidatu podal ponudbo za delo v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: zavod), oziroma v proračun Republike Slovenije.
2. člen 
(način in rok vlaganja zahtevkov) 
(1) Zavod na ministrstvo, pristojno za zdravje (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo), vloži zahtevek za povračilo stroškov tečaja in opravljanja preizkusa znanja iz slovenskega jezika (v nadaljnjem besedilu: stroški), ki ga je opravil kandidat, ki jih je plačal po uveljavitvi Zakona o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin (Uradni list RS, št. 136/23 in 35/24 – ZZdrS-J; v nadaljnjem besedilu: zakon), najpozneje v šestih mesecih od plačila stroškov.
(2) Zavod zahtevku iz prejšnjega odstavka priloži:
– dokazilo o ponudbi za delo,
– dokazilo o opravljanju tečaja slovenskega jezika oziroma dokazilo o opravljanju preizkusa znanja iz slovenskega jezika,
– dokazilo o plačilu stroškov, iz katerega so razvidni višina in predmet plačila, ime in priimek kandidata ter plačnik.
3. člen 
(odločba) 
(1) Če ministrstvo ugotovi, da je zavod upravičen do povračila stroškov, izda odločbo, s katero delno ali v celoti ugodi zahtevku. V odločbi določi tudi znesek povračila stroškov.
(2) Če ministrstvo ugotovi, da zavod ni upravičen do povračila stroškov, izda odločbo, s katero zahtevek za povračilo stroškov v celoti zavrne.
(3) Ministrstvo izvrši plačilo zahtevka v 30 dneh od izdaje odločbe iz prvega odstavka tega člena.
4. člen 
(evidenca) 
Ministrstvo vodi evidenco izplačanih povračil stroškov, ki vsebuje naslednje podatke:
– zaporedno številko zahtevka,
– datum vložitve zahtevka,
– naziv zavoda,
– datum in številko odločbe iz prvega odstavka prejšnjega člena,
– znesek povračila stroškov zavodu.
5. člen 
(povračilo stroškov) 
(1) Zavod najpozneje v treh mesecih po izteku roka iz tretjega odstavka 55. člena zakona na ministrstvo posreduje naslednje podatke oziroma dokazila:
– ime in priimek kandidata,
– pogodbo o zaposlitvi kandidata,
– dokazilo o kandidatovi zavrnitvi zaposlitve pri zavodu.
(2) Če ministrstvo na podlagi prejetih podatkov ali podatkov iz uradnih evidenc ugotovi kršitve obveznosti iz tretjega odstavka 55. člena zakona, z odločbo naloži zavodu, da v proračun Republike Slovenije vrne znesek povračila stroškov, ki je bil zavodu izplačan na podlagi odločbe iz prvega odstavka 3. člena tega pravilnika.
KONČNA DOLOČBA 
6. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0070-34/2024
Ljubljana, dne 9. maja 2024
EVA 2024-2711-0013
Dr. Valentina Prevolnik Rupel 
ministrica 
za zdravje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti