Uradni list

Številka 42
Uradni list RS, št. 42/2024 z dne 17. 5. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 42/2024 z dne 17. 5. 2024

Kazalo

1378. Pravilnik o spremembah Pravilnika o varovanju izpitne tajnosti pri maturi, stran 3888.

  
Na podlagi drugega odstavka 54. člena Zakona o maturi (Uradni list RS, št. 1/07 – uradno prečiščeno besedilo, 46/16 – ZOFVI-K in 37/24) minister za vzgojo in izobraževanje izdaja
P R A V I L N I K 
o spremembah Pravilnika o varovanju izpitne tajnosti pri maturi 
1. člen 
V Pravilniku o varovanju izpitne tajnosti pri maturi (Uradni list RS, št. 7/08) se v 18. členu tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»Še isti dan tajnik šolske maturitetne komisije vrečke z izpitnim gradivom zapakira in jih pošlje Državnemu izpitnemu centru, fotokopije zapisnikov o poteku pisnega izpita pa posreduje v elektronski obliki.«.
2. člen 
22. člen spremeni tako, da se glasi:
»22. člen 
(hranjenje in uničenje izpitne dokumentacije splošne mature) 
Izpitna dokumentacija kandidata se kot izpitna tajnost hrani v fizični obliki v arhivu Državnega izpitnega centra do 31. decembra tistega leta, v katerem je kandidat opravljal splošno maturo.
Po poteku roka iz prejšnjega odstavka se kot izpitna tajnost hrani le izpitna dokumentacija kandidata, ki je vložil pravno sredstvo v skladu z Zakonom o maturi, ki se hrani v fizični obliki v skladu s predpisi, ki določajo roke hranjenja dokumentacije v upravnih oziroma sodnih postopkih.
Izpitno dokumentacijo v skenirani obliki hrani Državni izpitni center v elektronskem arhivu še eno leto od razglasitve rezultatov splošne mature posameznega izpitnega roka, po poteku tega obdobja pa hrani arhivske vzorce izpitne dokumentacije v elektronski obliki v skladu z 20. členom tega pravilnika.
Izpitna dokumentacija se po poteku rokov iz prvega oziroma tretjega odstavka tega člena uniči tako, da se zagotovi njena nerazpoznavnost oziroma nedostopnost v elektronskem mediju. Podatki o uničenju izpitne dokumentacije se evidentirajo v poslovnih evidencah Državnega izpitnega centra.«.
3. člen 
24. člen se črta.
KONČNA DOLOČBA 
4. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0070-47/2024
Ljubljana, dne 22. aprila 2024
EVA 2024-3350-0040
Dr. Darjo Felda 
minister 
za vzgojo in izobraževanje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti