Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2024 z dne 4. 6. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2024 z dne 4. 6. 2024

Kazalo

1574. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica v letu 2024, stran 4346.

  
Na podlagi 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08, 24/12, 31/20 in 19/24) in 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12, 18/17 in 18/19) in je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji dne 23. maja 2024 sprejel
S K L E P 
1. 
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2024:
NAGRADO FRANCETA BEVKA prejme:
– SILVIO BROSCHE, za dolgoletno delo na področju glasbene pedagogike, vpeljevanje mnogih učencev v profesionalno delo ter popularizacijo raznih stilov glasbe, kar se odraža v dvigu kvalitete novogoriških ansamblov in orkestrov.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO ČEPOVAN, kot humanitarna organizacija v javnem interesu že okroglih 120 let prostovoljno, vestno, zagnano in z veliko mero odgovornosti opravlja naloge zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah. So nepogrešljivi del sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v mestni občini in širše. Operativni člani društva s svojim neutrudnim in vestnim delom ter predanostjo, vsakodnevno skrbijo za varnost občank in občanov. S svojim poslanstvom ohranjajo človekove vrednote kot so solidarnost, humanost, tovarištvo in prijateljstvo. Združujejo in vzgajajo mladino s plemenitim namenom nudenja nesebične pomoči sočloveku, ki se znajde v stiski.
– MIRKO BRULC, za prostovoljno delo v različnih društvih ter za dolgoletno politično angažiranost na lokalnem ter nacionalnem nivoju, ki je krepko presegla zgolj opravljanje službe kot take. Prizadeval si je za krepitev obmejnega sodelovanja med Mestno občino Nova Gorica in Občino Gorica v Italiji in preseganja razlik geografsko enotnega prostora s pričetkom kompleksnih postopkov ustanovitve EZTS GO.
– FLORIJAN HVALA, za dolgoletno vodenje Planinskega društva Nova Gorica, za ustvarjalnost in nesebično pripadnost ter predanost društvu, kar se je izkazalo v številnih pridobitvah za časa njegovega delovanja.
BEVKOVO LISTINO prejme:
– SABINA VOSTNER, za izredni doprinos na kulturnem področju v Mestni občini Nova Gorica.
PLAKETO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– MARINKO PINTAR, za izkazano globoko spoštovanje tradicije v prizadevanju ohranitve starih, skritih in opuščenih vinogradov z njihovo ponovno revitalizacijo in sonaravno pridelavo vin.
– JOŽEF ŽABAR, Restavracija Primula, Žabar Jožef s.p., za dolgoletno uspešno delo na področju gostinske dejavnosti in njegov prispevek k širitvi gostinske dejavnosti in vzgoji mladih ter za promocijo gostinstva in turizma doma in v tujini.
– HUMANITARNO DRUŠTVO LIONS KLUB NOVA GORICA, za dolgoletno humanitarno delo in prispevek k dobrobiti skupnosti ter za organizacijo številnih dobrodelnih dogodkov za pomoč ljudem v stiski in za razvoj lokalnega okolja.
2. 
Ta sklep velja takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-0001/2024-16
Nova Gorica, dne 23. maja 2024
Župan 
Mestne občine Nova Gorica 
Samo Turel 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti