Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2024 z dne 21. 6. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2024 z dne 21. 6. 2024

Kazalo

1774. Sklep o pripravi tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Jesenice, stran 4815.

  
Na podlagi 142. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 199/21, 18/23 – ZDU-1O, 78/23 – ZUNPEOVE, 95/23 – ZIUOPZP in 23/24; ZUreP-3) in 50. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 101/15; Statut) župan Občine Jesenice mag. Peter Bohinec sprejme
S K L E P 
o pripravi tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Jesenice 
1. člen 
S tem sklepom se začne postopek tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora za celotno območje, ki ga ureja Odlok o občinskem prostorskem načrtu Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 110/13, spremembe 57/17, 29/18), v nadaljevanju OPN Jesenice, po postopku in na način, ki ga določa Zakon o urejanju prostora (ZUreP-3).
2. člen 
(1) S tehnično posodobitvijo Občina Jesenice zagotavlja ažurnost grafičnega prikaza namenske rabe prostora OPN Jesenice s katastrom nepremičnin.
(2) Tehnična posodobitev se izvede kot samostojni postopek tehnične posodobitve OPN Jesenice.
3. člen 
(1) Tehnično posodobljen OPN Jesenice izdelata pooblaščeni prostorski načrtovalec in pooblaščeni inženir s področja geodezije, kot ju določajo predpisi, ki urejajo arhitekturno in inženirsko dejavnost.
(2) Tehnični posodobitvi se priloži izjava prostorskega načrtovalca in pooblaščenega inženirja s področja geodezije, s katero potrjujeta, da so izpolnjene zahteve iz ZUreP-3.
4. člen 
(1) Občina Jesenice z začetkom postopka priprave tehnične posodobitve seznani javnost z objavo tega sklepa na spletni strani občine in v Uradnem listu Republike Slovenije.
(2) Občina Jesenice vključi javnost v pripravo tehnične posodobitve z objavo osnutka na spletni strani občine in v prostorskem informacijskem sistemu za najmanj 15 dni ter javnost pozove, da poda predloge in pripombe, ki jih občina preuči.
(3) Občina Jesenice na podlagi pripomb javnosti in skladno s stališči do pripomb pripravi predlog tehnično posodobljenega OPN Jesenice, ter ga predloži v obravnavo in sprejem občinskemu svetu.
(4) Občinski svet sprejme predlog tehnično posodobljenega OPN Jesenice s sklepom, ki se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije ter se posreduje v prostorski informacijski sistem Ministrstva za naravne vire in prostor Republike Slovenije.
5. člen 
Izdelavo tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora OPN Jesenice financira Občina Jesenice.
6. člen 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati petnajsti dan po objavi.
Št. 3500-4/2024
Jesenice, dne 10. junija 2024
Župan 
Občine Jesenice 
mag. Peter Bohinec 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti