Uradni list

Številka 60
Uradni list RS, št. 60/2024 z dne 19. 7. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 60/2024 z dne 19. 7. 2024

Kazalo

2094. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju v plačne razrede na Univerzi na Primorskem, stran 6185.

  
Na podlagi četrtega odstavka 17. člena Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09 – uradno prečiščeno besedilo in spremembe, v nadaljevanju ZSPJS) in 50. člena Statuta Univerze na Primorskem (Uradni list RS, št. 51/15 – uradno prečiščeno besedilo in spremembe – Statut UP-UPB2) je Upravni odbor Univerze na Primorskem na 9. redni seji dne 18. 7. 2024 sprejel
P R A V I L N I K 
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju v plačne razrede na Univerzi na Primorskem 
1. člen 
V Pravilniku o napredovanju v plačne razrede na Univerzi na Primorskem (Uradni list RS, št. 31/09 in spremembe, v nadaljevanju pravilnik) se besedilo petega odstavka 12. člena pravilnika spremeni tako, da se glasi:
»(5) Ne glede na določbe drugega, tretjega in četrtega odstavka tega člena napreduje javni uslužbenec za en plačni razred, če je v času od zadnjega napredovanja oziroma prve zaposlitve preteklo najmanj šest let in je v tem obdobju dosegel povprečno oceno najmanj v skladu s pričakovanji, pri čemer je javni uslužbenec v tem obdobju zbral najmanj tri ocene.«.
V 12. členu se doda novi šesti odstavek, ki se glasi:
»(6) Pri ugotavljanju potrebnega števila točk za posamezno napredovalno obdobje, se šteje kolikokrat je posameznik dejansko napredoval in ne pridobljeno število plačnih razredov napredovanj.«
2. člen 
V pravilniku se v 15. členu v prvem odstavku beseda »šestega« zamenja z besedo »osmega«.
Za drugim odstavkom 15. člena se dodajo novi tretji, četrti, peti in šesti odstavek, ki se glasijo:
»(3) Plačni razred, dosežen na podlagi napredovanj v skladu s tem členom, ne sme preseči najvišjega plačnega razreda delovnega mesta oziroma naziva, na katerega je zaposleni iz plačne skupine B razporejen po prenehanju mandata.
(4) Zaposleni iz prvega odstavka tega člena po prenehanju mandata ne napreduje, če je bil razrešen iz krivdnih razlogov.
(5) V primeru, da ima zaposleni iz plačne skupine B v času trajanja mandata sklenjeno pogodbo o zaposlitvi tudi v drugi plačni skupini, se postopek ocenjevanja in preverjanja izpolnjevanja pogojev za delovno mesto, ki ga zaseda, izvede skladno z 11. in 12. členom tega pravilnika.
(6) V primeru, da zaposleni iz plačne skupine B v času mandata nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi v drugi plačni skupini, se smiselno uporablja določba navedena v drugem odstavku tega člena.«.
Dosedanji tretji in četrti odstavek postaneta sedmi in osmi odstavek.
3. člen 
Določbe prvega, drugega in tretjega odstavka 16. člena se dopolnijo z ustreznimi številkami (1), (2) in (3) pred vsakim odstavkom.
Določba drugega stavka prvega odstavka 16. člena pravilnika spremeni tako, da se glasi:
»Če bi bil javni uslužbenec zaradi premestitve ali sklenitve pogodbe o zaposlitvi za drugo delovno mesto oziroma imenovanja v naziv v višjem tarifnem razredu, pri istem ali drugem delodajalcu, uvrščen v nižji ali isti plačni razred, kot ga je dosegel z napredovanjem na delovnem mestu oziroma v nazivu pred to premestitvijo ali sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi, se mu plačni razred na novem delovnem mestu oziroma v nazivu določi tako, da se že doseženi plačni razred na delovnem mestu oziroma v nazivu pred premestitvijo oziroma sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi oziroma pred imenovanjem v naziv poveča za en plačni razred.«.
Za tretjim odstavkom 16. člena pravilnika se doda nov, četrti odstavek, ki se glasi:
»(4) Kadar javni uslužbenec ponovno sklene pogodbo o zaposlitvi pri istem ali drugem delodajalcu v javnem sektorju na delovnem mestu v višjem tarifnem razredu glede na delovno mesto, ki ga je zasedal pred prenehanjem delovnega razmerja v javnem sektorju, se za namen določitve plačnega razreda ob ponovni sklenitvi pogodbe o zaposlitvi na podlagi prvega odstavka tega člena šteje, da se delovno razmerje nadaljuje brez prekinitve.«.
4. člen 
Besedilo prvega stavka prvega odstavka 17. člena pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
»(1) Če je javni uslužbenec premeščen oziroma je sklenil pogodbo o zaposlitvi o delu na delovnem mestu v nižjem ali istem tarifnem razredu, obdrži število plačnih razredov napredovanja, ki jih je dosegel na prejšnjem delovnem mestu.«.
Za tretjim odstavkom 17. člena se doda nov, četrti odstavek, ki se glasi:
»(4) Kadar javni uslužbenec ponovno sklene pogodbo o zaposlitvi pri istem ali drugem delodajalcu v javnem sektorju na delovnem mestu v nižjem ali istem tarifnem razredu, se za namen določitve plačnega razreda ob ponovni sklenitvi pogodbe o zaposlitvi pod pogoji iz prvega odstavka tega člena šteje, da se delovno razmerje nadaljuje brez prekinitve.«.
PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE 
5. člen 
Spremenjene določbe 12., 15., 16. in 17. člena pravilnika se začnejo uporabljati od uveljavitve tega pravilnika dalje.
6. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 002-5/24
Koper, dne 18. julija 2024
izr. prof. dr. Jonatan Vinkler 
predsednik Upravnega odbora 
Univerze na Primorskem 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti