Uradni list

Številka 63
Uradni list RS, št. 63/2024 z dne 26. 7. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 63/2024 z dne 26. 7. 2024

Kazalo

2158. Odlok o spremembah Odloka o višinah plačil za opravljanje funkcij občinskih funkcionarjev, predsednika in članov nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta, stran 6550.

  
Na podlagi 18. člena Statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 51/14 – uradno prečiščeno besedilo in 55/14 – popr., 17/18 in 97/20) je Občinski svet Občine Medvode na 11. seji dne 3. 7. 2024 sprejel
O D L O K 
o spremembah Odloka o višinah plačil za opravljanje funkcij občinskih funkcionarjev, predsednika in članov nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta 
1. člen 
V Odloku o višinah plačil za opravljanje funkcij občinskih funkcionarjev, predsednika in članov nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta (Uradni list RS, št. 41/03, 66/07, 91/09 in 28/21) se 8. člen spremeni tako, da se po novem glasi:
»8. člen 
Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do plačila v obliki sejnin za udeležbo na seji in do plačila za izvedbo nadzora po letnem programu ali sklepu nadzornega odbora.
Letni znesek plačila za opravljanje funkcije člana nadzornega odbora, vključno s plačili za izvedbo nadzora po programu ali sklepu nadzornega odbora, ki se izplača posameznemu članu, ne sme presegati 7,5 % osnovne bruto plače župana na letni ravni brez dodatka za delovno dobo.
Predsedniku in članom nadzornega odbora pripada plačilo za udeležbo na seji, ki za predsednika znaša 6 % ter za člane 4 % osnovne bruto plače župana. Za poročanje na seji občinskega sveta in njegovih delovnih telesih se dodatna sejnina ne izplača.
Za izvedbo posameznega nadzora, ki se zaključi z izdelavo končnega poročila, predsedniku in članu nadzornega odbora – koordinatorju pripada plačilo, ki znaša 14 % osnovne bruto plače župana. Plačila preostalim članom nadzornega odbora se izplačajo na predlog predsednika nadzornega odbora.
Vsi prejemki so izraženi v bruto zneskih.
Za izvedbo plačila na podlagi opravljenega nadzora predsednik nadzornega odbora županu občine predloži končno poročilo nadzora. Obvezna priloga končnega poročila je sklep o imenovanju člana nadzornega odbora – koordinatorja za izvedbo posameznega nadzora.
Plačilo predsedniku in članom nadzornega odbora se izvede na podlagi sklepa o imenovanju v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.«
2. člen 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 010-2/2009-5
Medvode, dne 3. julija 2024
Župan 
Občine Medvode 
Nejc Smole 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti