Uradni list

Številka 84
Uradni list RS, št. 84/2024 z dne 2. 10. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 84/2024 z dne 2. 10. 2024

Kazalo

2504. Pravilnik o določitvi nagrade in povračilu stroškov članom odbora za izdelavo predhodnega mnenja, stran 8113.

  
Na podlagi četrtega odstavka 25. člena Zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank (Uradni list RS, št. 44/24) minister za finance izdaja
P R A V I L N I K 
o določitvi nagrade in povračilu stroškov članom odbora za izdelavo predhodnega mnenja 
1. člen 
(vsebina) 
Ta pravilnik določa višino nagrade in merila za povračilo stroškov članom odbora iz prvega odstavka 24. člena Zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank (Uradni list RS, št. 44/24; v nadaljnjem besedilu: ZPSVIKOB-1), do povrnitve katerih so upravičeni pri izdelavi predhodnega mnenja iz prvega odstavka 23. člena ZPSVIKOB-1 (v nadaljnjem besedilu: predhodno mnenje).
2. člen 
(višina nagrade) 
Članu odbora za sodelovanje pri delu odbora in pripravi predhodnega mnenja pripada nagrada v višini do 90.000 eurov bruto.
3. člen 
(povračilo stroškov) 
(1) Član odbora je upravičen do povračila stroškov, ki mu nastanejo zaradi sodelovanja pri delu odbora.
(2) Povračilo stroškov iz prejšnjega odstavka zajema povračilo:
1. stroškov za nastanitev s storitvijo nočitev z zajtrkom v nastanitvi kategorizacije največ 4 zvezdic, če član odbora nima stalnega ali začasnega prebivališča v Republiki Sloveniji,
2. stroškov javnega železniškega, avtobusnega in letalskega prevoza (ekonomski razred),
3. stroškov prevoza na in z letališča, železniške in avtobusne postaje,
4. kilometrine za uporabo lastnega prevoznega sredstva,
5. cestnine, parkirnine in predornine,
6. stroškov turistične takse,
7. materialnih stroškov za analize in druga opravila, potrebna za izdelavo predhodnega mnenja.
(3) Član odbora lahko zahteva povračilo za dejanske stroške iz prejšnjega odstavka na podlagi predloženih dokazil o nastalem strošku (za nastanitev s storitvijo nočitev z zajtrkom, za vozovnico javnega prevoznega sredstva, o plačilu cestnine, predornine, parkirnine in podobno).
(4) Če član odbora uporabi lastno prevozno sredstvo za prevoz na lokacijo, kjer poteka delo odbora, ima pravico do povračila stroškov prevoza v višini kilometrine, ki je enaka 0,21 eura za vsak polni kilometer med krajem, v katerem je potekalo delo odbora, in krajem, v katerem ima član odbora stalno oziroma začasno bivališče, oziroma krajem zaposlitve. Član odbora je upravičen do kilometrine v obe smeri potovanja.
(5) Ne glede na prvi odstavek tega člena skupna višina stroškov iz drugega odstavka tega člena na posameznega člana odbora ne sme presegati 15.000 eurov.
4. člen 
(izplačilo nagrade in stroškov) 
(1) Znesek nagrade in povračilo stroškov po tem pravilniku na podlagi sklepa sodišča o imenovanju odbora iz šestega odstavka 23. člena ZPSVIKOB-1 izplača Ministrstvo za finance.
(2) Članu odbora se izplača nagrada v višini 60.000 eurov bruto za pripravo osnutka predhodnega mnenja skladno s sedmim odstavkom 23. člena ZPSVIKOB-1. Nagrada iz prejšnjega stavka se izplača po objavi osnutka predhodnega mnenja v virtualni podatkovni sobi, kot to določa sedmi odstavek 23. člena ZPSVIKOB-1.
(3) Članu odbora se izplača nagrada v višini 30.000 eurov bruto za pripravo predhodnega mnenja v skladu z devetim odstavkom 23. člena ZPSVIKOB-1. Nagrada iz prejšnjega stavka se izplača po objavi prehodnega mnenja v virtualni podatkovni sobi, kot to določa deseti odstavek 23. člena ZPSVIKOB-1.
(4) Roki za izplačila nagrade iz drugega in tretjega odstavka tega člena so določeni v vsakokrat veljavnem zakonu, ki ureja izvrševanje proračunov Republike Slovenije.
(5) Ne glede na drugi in tretji odstavek tega člena se članu odbora nagrada ne izplača, če osnutek predhodnega mnenja ni izdelan v roku iz sedmega odstavka 23. člena ZPSVIKOB-1 oziroma predhodno mnenje ni izdelano v roku iz devetega odstavka 23. člena ZPSVIKOB-1.
(6) Član odbora Ministrstvu za finance predloži zahtevek za povračilo stroškov zaradi sodelovanja pri delu odbora. Zahtevek za povrnitev stroškov mora vsebovati:
– dokazila, iz katerih je mogoče ugotoviti datum nastanka, namen, upravičenost in višino posameznega stroška,
– podatke o računu za nakazilo stroškov in
– potrdilo sodišča, ki za odbor na podlagi prvega odstavka 25. člena ZPSVIKOB-1 opravlja administrativne zadeve, o upravičenosti povračila stroškov iz zahtevka.
(7) Ministrstvo za finance stroške iz prejšnjega odstavka članu odbora izplača na podlagi predhodnega pregleda upravičenosti nastalih stroškov in potrditve teh stroškov, in sicer v roku za izplačila drugih stroškov dela, določenem v vsakokrat veljavnem zakonu, ki ureja izvrševanje proračunov Republike Slovenije.
KONČNA DOLOČBA 
5. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-495/2024
Ljubljana, dne 1. oktobra 2024
EVA 2024-1611-0047
Klemen Boštjančič 
minister 
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti