Uradni list

Številka 49
Uradni list RS, št. 49/2024 z dne 14. 6. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 49/2024 z dne 14. 6. 2024

Kazalo

Ob-2398/24, Stran 1592
Na osnovi Pravilnika o Slovenskem bienalu ilustracije iz leta 1993 (dopolnjen 2017), ki ga je sprejela Sekcija ilustratorjev in potrdil Umetniški svet Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov objavljamo
razpis 
za 15. Slovenski bienale ilustracije, 
ki bo potekal v galeriji Cankarjev dom od 12. 12. 2024 do 9. 3. 2025 v sodelovanju s Kulturnim in kongresnim centrom Cankarjev dom.
Pogoji sodelovanja
Na Slovenski bienale ilustracije so vabljeni člani Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, člani Društva oblikovalcev Slovenije, založniške hiše in drugi ilustratorji preko javnega razpisa in z neposrednim pošiljanjem prijavnic.
Avtorji morajo oddati štiri izvirna likovna dela ene tematske celote, primerne za predstavitev, ki so bila objavljena v knjigi ali reviji po letu 2019 ali dela pripravljena za avtorski projekt.
Prijavite lahko dela v kategorijo umetniške ali poljudnoznanstvene ilustracije.
Od 18. 6. 2024 do 24. 9. 2024 lahko dela brez paspartujev, ki naj ne presegajo velikosti 70 x 100 cm, dostavite v Galerijo ZDSLU na Komenskega 8 v Ljubljani, od torka do petka med 10. in 18. uro in v soboto med 10. in 13. uro. V galeriji lahko tudi predčasno dvignete prijavne obrazce. Dela lahko pošljete tudi po pošti, žig naj bo znotraj določenega roka. Prijavni obrazci so dostopni tudi na spletnih straneh ZDSLU in Cankarjevega doma.
Vsako likovno delo mora imeti na hrbtni strani nalepko (del razpisnega materiala) oštevilčeno od ena do štiri. Avtor mora poslati tudi lastnoročno podpisano prijavo za razstavo. V primeru, ko so prijavljena dela že izdana v knjižni obliki, vas prosimo, da knjigo priložite. Priložite tudi skene prijavljenih ilustracij na CD-ju ali USB ključu.
Vsa dela, ki bodo ustrezala pogojem sodelovanja, bo pregledala petčlanska strokovna žirija. Žirijo določi kustos Cankarjevega doma v sodelovanju z IO Sekcije ilustratorjev ZDSLU. Žirija bo izbrala razstavljavce po merilu umetniške kvalitete del. Žirija si pridružuje pravico, da določi število razstavljenih ilustracij glede na prostorske omejitve. Avtorji, ki razstavljajo, dovoljujejo, da se njihova dela reproducirajo v razstavnem katalogu in spremljajočih tiskanih materialih (plakat, vabilo, razglednice), ter uporabo reprodukcij sodelujočih ilustracij v reklamne namene bienala in za pridobivanje sponzorjev. Dovoljujejo tudi morebiten prenos razstave v drugo referenčno galerijo po zaključku bienala. Vse navedeno potrjujejo s podpisom na prijavnem listu.
Avtorji, ki ne bodo izbrani za sodelovanje na razstavi, bodo o tem obveščeni po končanem delu žirije. Svoja dela avtorji dvignejo osebno v Galeriji ZDSLU na Komenskega 8 v Ljubljani. Vsi avtorji so dolžni dvigniti dela v okviru dogovorjenega roka.
Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti