Uradni list

Številka 49
Uradni list RS, št. 49/2024 z dne 14. 6. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 49/2024 z dne 14. 6. 2024

Kazalo

Ob-2409/24, Stran 1605
Svet zavoda Doma starejših občanov Ajdovščina razpisuje na podlagi 34. in 35. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91 s spremembami), 56., 57. in 69. člena Zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 3/07 s spremembami) in skladno s 33. členom Statuta Doma starejših občanov Ajdovščina ter sklepom Sveta zavoda Doma starejših občanov Ajdovščina z dne 6. 6. 2024, objavlja prosto delovno mesto
direktorja 
zavoda Doma starejših občanov Ajdovščina (m/ž) 
1. Za direktorja zavoda (m/ž) je lahko imenovana oseba, ki izpolnjuje splošne zakonske pogoje in pogoje določene v 56. in 57. členu Zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 3/07 – uradno prečiščeno besedilo, s spremembami), in izpolnjuje še naslednje pogoje:
– visoko strokovno ali univerzitetno izobrazbo iz 69. člena Zakona o socialnem varstvu, 5 let delovnih izkušenj in opravljen strokovni izpit po tem zakonu ali
– visoko strokovno ali univerzitetno izobrazbo druge družboslovne, zdravstvene ali medicinske smeri, pet let delovnih izkušenj in opravljen strokovni izpit iz zakona o socialnem varstvu ali
– višjo strokovno izobrazbo iz 69. člena Zakona o socialnem varstvu, dvajset let delovnih izkušenj, od tega najmanj 5 let delovnih izkušenj na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih na področju socialnega varstva in opravljen strokovni izpit po tem zakonu;
– opravljen program za vodenje socialnovarstvenega zavoda, ki ga določa Socialna zbornica v soglasju s Strokovnim svetom RS za splošno izobraževanje. Če nima opravljenega programa za vodenje, ga mora opraviti najpozneje v enem letu od začetka opravljanja nalog direktorja, sicer mu mandat na podlagi zakona preneha.
2. K pisni prijavi morajo kandidati/ke priložiti življenjepis, dokazila o izpolnjevanju zakonsko predpisanih pogojev (potrdilo o stopnji in vrsti izobrazbe, potrdilo o delovnih izkušnjah, potrdilo o opravljenem strokovnem izpitu za delo na področju socialnega varstva in diplomo o opravljenem programu za vodenje socialno varstvenega zavoda oziroma ga mora kandidat/ka opraviti v skladu s petim odstavkom 56. člena), vključno s potrdilom o nekaznovanosti in potrdilom, da kandidat ni v kazenskem postopku ter program dela z vizijo razvoja zavoda za mandatno obdobje.
3. Kandidat/ka mora priložiti izjavo, da soglaša, da se lahko njegovi/njeni osebni podatki javno obravnavajo na seji Sveta zavoda in v kolikor je kandidat/ka izbran, se zanj zaprosi za mnenje Občine Ajdovščina in soglasje Ministrstva za solidarno prihodnost.
4. Mandat direktorja/ice traja pet let, z izbranim kandidatom/ko bo sklenjena pogodba za čas trajanja mandata.
5. Kandidat/ke se morajo prijaviti na razpis v roku 15 dni po njegovi objavi. Svet zavoda prepozno prispelih in nepopolnih vlog ne bo obravnaval.
6. Kandidati/ke, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje, bodo povabljeni na predstavitev in razgovor na Svet zavoda v 8 dneh od poteka roka za prijavo.
7. Pisne prijave z vsemi dokazili naj kandidati/ke pošljejo priporočeno na naslov: Svet zavoda Doma starejših občanov Ajdovščina, Ulica Milana Klemenčiča 7, 5270 Ajdovščina z oznako »Za razpis direktorja/ice«, s pripisom »Ne odpiraj«.
Svet zavoda Doma starejših občanov Ajdovščina 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti