Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/2024 z dne 5. 7. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/2024 z dne 5. 7. 2024

Kazalo

Št. 671-0008/2024 Ob-2526/24, Stran 1740
Občina Dobje objavlja na podlagi 10. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/17, 21/18 – ZNOrg, 82/20 in 3/22 – ZDeb), Odloka o sofinanciranju letnega programa športa v Občini Dobje (Uradni list RS, št. 43/24) in sprejetega Letnega programa športa v Občini Dobje za leto 2024
javni razpis 
za sofinanciranje programov športa v letu 2024 v Občini Dobje 
1. Predmet javnega razpisa
Predmet razpisa je sofinanciranje programov športa v Občini Dobje z naslednjih področij:
Vsebine športnih programov in področij
Znesek
Delež ( %)
Športni programi:
1. Prostočasna športna vzgoja otrok in mladine
1.1 Prostočasna športna vzgoja predšolskih otrok 500 EUR
1.2 Prostočasna vzgoja šoloobveznih otrok 1.600 EUR
2.100
41,20
2. Športna rekreacija
2.000
39,20
3. Organiziranost v športu
1.000
19,60
Skupaj
5.100
100,00
Višina razpoložljivih sredstev znaša 5.100,00 EUR.
2. Pogoji za prijavo na razpis
Na razpisu lahko sodelujejo izvajalci letnega programa športa v Občini Dobje, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo sedež v Občini Dobje,
– športno društvo mora imeti najmanj 15 članov s plačano članarino,
– so na dan objave javnega razpisa (v nadaljevanju: JR) za sofinanciranje LPŠ najmanj eno leto registrirani v skladu z veljavnimi predpisi, njihova glavna dejavnost je izvajanje športnih programov,
– izvajajo športne programe in področja športa skladno z odlokom in LPŠ, se pravočasno prijavijo na javni razpis ter izpolnjujejo vse razpisne pogoje,
– imajo za prijavljena športne programe in področja:
– zagotovljene materialne in prostorske pogoje ter ustrezno izobražen in/ali usposobljen strokovni kader za delo v športu, 
– izdelano finančno konstrukcijo, iz katere so razvidni viri prihodkov in stroškov izvedbe programov, 
– urejeno evidenco članstva s poravnano letno članarino (športna društva) ter evidenco o udeležencih programa, 
– vsako leto dostavijo občini poročilo za preteklo leto,
– poslujejo v skladu z zakonskimi predpisi,
– da s prijavljenim programom ne kandidira na druge občinske vire.
3. Kriteriji za izbor sofinanciranja in postopek obravnave vlog
Izbrani programi bodo sofinancirani na podlagi Odloka o sofinanciranju letnega programa športa v Občini Dobje in Pogojev, meril in metodologije za vrednotenje športnih programov v Občini Dobje. Komisija za izvedbo javnega razpisa bo ocenila vloge, pripravila predlog sofinanciranja izvajalcev LPŠ in ga potrdila. Na osnovi odločitve komisije občinska uprava izda odločbo o sofinanciranju.
Upravičeni stroški so stroški, ki nastanejo pri izvajanju programov na posameznih področjih športa in niso sofinancirani iz drugih sredstev občinskega proračuna:
– strokovni delavci: strošek dela po pogodbi o delu, podjemni pogodbi, študentsko delo, stroški nadomestil v zvezi z delom (potni stroški …);
– športni objekti: strošek uporabe objekta, strošek tekočega vzdrževanja (če se program izvaja v lastnem ali najetem objektu);
– materialni stroški: športni rekviziti, športna oprema (dresi …), oglaševanje, propagandno gradivo, nezgodno zavarovanje udeležencev …
– tekmovalni stroški: strošek prijavnine, stroški prevoza, potni stroški;
– upravičeni stroški pri programu »Organiziranost v športu« so: članarine, registracija športnikov, strošek najema pisarniških prostorov, tekoči stroški društva (poštni stroški, računovodski stroški, materialni stroški, pisarniški material).
4. Obdobje za porabo dodeljenih sredstev: dodeljena proračunska sredstva za programe športa morajo biti porabljena v letu 2024.
5. Dokumentacija javnega razpisa
Besedilo JR se objavi v uradnem glasilu občine (Uradni list RS), celotna razpisna dokumentacija pa je objavljena na spletni strani Občine Dobje (www.dobje.si). Zainteresirani jo lahko dobite tudi na sedežu občine. Povzetek JR je objavljen na oglasni deski občine. Prijava na razpis mora biti izdelana na obrazcih iz razpisne dokumentacije, ki morajo biti v celoti izpolnjeni, vloga pa mora poleg razpisnih obrazcev vsebovati tudi vse zahtevane priloge.
Dokumentacija vsebuje:
– besedilo JR,
– prijavni obrazec z navodili za izpolnjevanje,
– vzorec pogodbe.
Če v okviru društva deluje več skupin, je potrebno za vsako skupino izpolniti poseben obrazec za vadbo.
6. Razpisni rok
Rok za oddajo prijav je od srede 26. 6. 2024 do vključno ponedeljka 22. 7. 2024 do 12. ure.
Prijave morajo biti oddane v zaprti kuverti z oznako »Ne odpiraj – Javni razpis šport 2024«. Na hrbtni strani mora biti naveden naslov prijavitelja.
Predlagatelji morajo prijave – vloge poslati po pošti ali jih oddati osebno na naslov: Občina Dobje, Dobje pri Planini 26, 3224 Dobje pri Planini. Šteje se, da je prijava prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo prijav oddana na pošto s priporočeno pošiljko ali do 12. ure oddana v tajništvu Občine Dobje.
7. Izid razpisa
Prejete vloge na podlagi razpisa sprejema občinska uprava.
Postopek javnega razpisa vodi komisija za izvedbo JR, ki jo s sklepom imenuje župan. Po poteku roka za oddajo prijav komisija pregleda prispele vloge in ugotovi popolnost prispelih vlog. Tiste izvajalce, ki bodo oddali nepopolne vloge, komisija pisno pozove k dopolnitvi vloge v roku 8 dni. Nepopolnih vlog komisija po tem roku ne bo obravnavala. Vloge, ki ne bodo izpolnjevale pogojev razpisa oziroma bodo prispele po zaprtju javnega razpisa, bodo kot prepozne zavržene. Odpiranje vlog ne bo javno.
Občinska uprava v roku 30 dni od potrditve predloga izda upravičencem odločbo o odobrenih sredstvih. Na omenjeno odločbo je možna pritožba v roku 8 dni od prejema odločbe. Po preteku pritožbenega roka, župan in upravičenec skleneta pogodbo. V primeru, da upravičenec ne podpiše pogodbe v za to določenem roku, se šteje, da odstopa od pogodbe. Financiranje se izvede na podlagi pogodbe, sklenjene med Občino Dobje in izvajalcem programov, v kateri se opredeli višina sredstev, obseg in realizacijo programov in nalog ter način nadzora nad porabo sredstev.
Upravičencem (nosilcem in izvajalcem športnih programov) se sredstva iz proračuna Občine Dobje izplačajo na transakcijski račun na podlagi zahtevka v skladu s podpisano pogodbo med županom in nosilcem programa. Odobrena sredstva se nakažejo na podlagi predloženega zahtevka, kateremu je predloženo poročilo in dokazilo o izvedbi programa, računi oziroma dokumentacija glede na posamezen namen oziroma vsebino programa, ki je predmet sofinanciranja z dokazilom o plačilu obveznosti. Zahtevek mora biti dostavljen na Občino Dobje do 2. 12. 2024. Predmet sofinanciranja so programi, in aktivnosti ter dejavnost društva v letu 2024.
7. Informacije: informacije v zvezi z razpisom lahko dobite na Občini Dobje v času uradnih ur. Kontaktna oseba je Lidija Čadej, tel. 03/746-60-33, e-naslov: lidija.cadej@dobje.si.
Občina Dobje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti