Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2024 z dne 12. 7. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2024 z dne 12. 7. 2024

Kazalo

Št. 344-0002/2024-1 Ob-2596/24, Stran 1840
Občina Vojnik objavlja na podlagi 27. člena Zakona o zaščiti živali (Uradni list RS, št. 38/13 – UPB, 21/18 – ZNOrg, 92/20, 159/21 in 109/23), 3., 4. in 7. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 – ZZLPPO, 127/06 – ZJZP, 38/10 – ZUKN in 57/11 – ORZGJS40), 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO, 11/18 – ZSPDSLS-1, 30/18, 61/20 – ZIUZEOP-A in 80/20 – ZIUOOPE), Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Vojnik (Uradno glasilo slovenskih občin št. 28/2017), Odlok o načinu opravljanja gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju Občine Vojnik (Uradno glasilo slovenskih občin št. 9/23)
javni razpis 
za podelitev koncesije za opravljanje javne službe zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali na območju Občine Vojnik 
I. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je podelitev koncesije za opravljanje javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju Občine Vojnik.
Predmet javne službe so naslednje naloge:
1. Sprejem prijav o zapuščenih živalih.
2. Zagotavljanje potrebne veterinarske pomoči zapuščenim živalim.
3. Zagotavljanje ulova, prevoza, namestitve in oskrbe zapuščenih živali v zavetišču.
4. Skrb za iskanje skrbnikov teh živali oziroma prodajo ali oddajo živali novim lastnikom.
5. Označevanje in registracijo zapuščenih živali skladno s predpisi.
6. Druge naloge, določene z zakonom, ki ureja zaščito živali, ter podzakonskimi predpisi, ki podrobneje urejajo zaščito živali.
II. Območje izvajanja javne službe: območje izvajanja javne službe obsega območje celotne Občine Vojnik.
III. Pričetek in čas trajanja koncesijskega razmerja
Koncesija se podeli za obdobje petih let. Koncesijsko pogodbo podpiše izbrani prijavitelj z občino.
Koncesijsko razmerje začne teči z dnem, ko obe pogodbeni stranki podpišeta koncesijsko pogodbo.
IV. Pogoji, ki jih mora izpolnjevati prijavitelj za podelitev koncesije
Koncesija se podeli fizični ali pravni osebi oziroma skupini gospodarskih subjektov, ki je registrirana za opravljanje dejavnosti, ki je predmet koncesije in ki:
1. izpolnjuje pogoje, ki jih določajo Zakon o zaščiti živali ter drugi podzakonski predpisi, ki podrobneje urejajo zaščito živali,
2. ima poravnane davke in prispevke,
3. ni v insolvenčnem postopku, ki ji onemogoča izvajanje gospodarske dejavnosti,
4. izkaže kadrovsko in organizacijsko sposobnost za izvajanje koncesije,
5. izkazuje finančno sposobnost,
6. razpolaga z zadostnim številom kadra in delovnih sredstev,
7. predloži stroškovno opredeljen izvedbeni program oskrbe zapuščenih živali,
8. ima najmanj petletne izkušnje na področju dejavnosti, ki je predmet koncesije,
9. prevzame odgovornost za škodo, ki jo z opravljanjem ali v zvezi z opravljanjem koncesije lahko povzroči tretji osebi,
10. ima veljavno odločbo Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, s katero je ugotovljeno, da prijavitelj izpolnjuje predpisane pogoje za začetek delovanja zavetišča,
11. ima zagotovljeno eno mesto v zavetišču na 800 registriranih psov v občini,
12. ima zagotovljenega enega oskrbnika na 20 namestitvenih mest za pse (oskrbniki morajo biti usposobljeni za delo z živalmi ter za dajanje nujne prve pomoči živalim),
13. ima vodjo zavetišča, ki ima vsaj srednjo izobrazbo veterinarske smeri ali srednjo izobrazbo druge smeri in z delom pridobljene izkušnje z živalmi,
14. izpolnjuje pogoj nekaznovanosti: imetnik zavetišča ne more biti in v njem ne more delati oseba, obsojena storitve kaznivega dejanja mučenja živali, razen če gre za izrečen vzgojni ukrep opravljanja dela v korist lokalne skupnosti,
15. ima zagotovljeno stalno prisotnost ali pripravljenost veterinarja oziroma veterinarske službe,
16. ima sklenjeno pogodbo z verificirano veterinarsko organizacijo za izvajanje storitev zdravstvenega varstva živali ali podeljeno koncesijo za izvajanje storitev zdravstvenega varstva živali,
17. ima skladno s pravilnikom urejeno vozilo za prevoz živali, ki je vidno označeno z imenom, naslovom in telefonsko številko zavetišča,
18. ima stalen in neposreden vpogled v register psov, in sicer v tiste podatke, ki so potrebni za iskanje skrbnika psa po identifikacijski številki ali opisu živali ter za preverjanje lastništva živali,
19. ima sprejet interni akt o veterinarsko-sanitarnem redu zavetišča,
20. bo prevzel odgovornost za škodo, ki bi jo z opravljanjem ali v zvezi z opravljanjem javne službe lahko povzročil tretji osebi,
21. bo gospodarsko javno službo opravljal skladno z določili Zakona o gospodarskih javnih službah, Odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah v Občini Vojnik in Odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju Občine Vojnik,
22. izpolnjuje morebitne ostale pogoje, vsebovane v javnem razpisu.
V. Merila za izbor koncesionarja
Izmed prijavljenih kandidatov, ki bodo izpolnjevali pogoje iz prejšnjega poglavja tega razpisa, se izbere koncesionar ob upoštevanju naslednjih meril:
1. Ponudbena cena za storitev oskrbe zapuščenih živali.
2. Dosedanje izkušnje prijavitelja.
Merila so podrobneje določena v razpisni dokumentaciji.
VI. Način financiranja javne službe
Javna služba, ki jo izvaja koncesionar, se financira iz:
– proračuna občine,
– plačila stroškov v zvezi z zapuščenimi živalmi,
– drugih virov.
VII. Popolnost, pravilnost in pravočasnost prijave na javni razpis
Prijava na razpis je pravočasna, če bo najkasneje zadnji dan roka za oddajo vlog, to je 20. 8. 2024 do 10. ure prispela na naslov iz IX. poglavja.
Prijava na razpis je pravilna, če prijavitelj izpolnjuje pogoje za podelitev koncesije. Prijava na razpis je popolna, če vsebuje vse izpolnjene, podpisane in žigosane obrazce iz razpisne dokumentacije ter druga dokazila, ki so podrobneje opisana in navedena v razpisni dokumentaciji.
Občina ima pravico od prijavitelja zahtevati vpogled v originale listin ter zahtevati predložitev dodatnih listin oziroma pojasnil.
VIII. Pogoji za predložitev skupne prijave
Prijavo lahko predloži skupina gospodarskih subjektov (partnerjev). V takem primeru mora vsak posamezni član skupine izpolnjevati pogoje glede osebnega statusa in poslovno-finančne sposobnosti. Izpolnjevanje tehnične usposobljenosti prijavitelja in kadrovskih pogojev na strani posameznega člana skupine gospodarskih subjektov pa šteje kot izpolnjevanje prijavitelja – skupine.
V primeru skupne ponudbe morajo biti izpolnjeni, podpisani in žigosani tudi obrazci, ki so navedeni v razpisni dokumentaciji.
V primeru, da bo skupina prijaviteljev oziroma skupna prijava izbrana kot najugodnejša, bo moral prijavitelj (skupina prijaviteljev v skupni prijavi) pred podpisom pogodbe koncedentu predložiti pogodbo (npr. dogovor o medsebojnem poslovnem sodelovanju).
IX. Rok in način predložitve prijav na javni razpis
Vloge morajo biti oddane v tajništvo Občine Vojnik, Keršova ulica 8, 3212 Vojnik ali poslane priporočeno po pošti. Upoštevane bodo vse prijave, ki bodo na navedeni naslov prispele do vključno dne 20. 8. 2024 do 10. ure, ne glede na način pošiljanja, ter bodo opremljene na način naveden v razpisni dokumentaciji.
Kolikor prijava ne bo predložena v roku, določenem za prejem prijav, se šteje, da je bila predložena prepozno. Tako prijavo bo koncedent po končanem postopku odpiranja prijav neodprto vrnil prijavitelju z navedbo, da je prepozna.
Odpiranje prijav bo potekalo 20. 8. 2024 ob 11. uri na sedežu Občine Vojnik, in sicer v sejni sobi Občine Vojnik. Odpiranje prijav je javno.
Na odpiranju prijav bo strokovna komisija, ki bo vodila odpiranje, prebrala nazive oziroma imena prijaviteljev ter podatke iz prijave v zvezi z merili. Preverjanje prijav se bo pričelo po končanem odpiranju prejetih prijav.
Predstavniki prijaviteljev se izkažejo komisiji s pisnim pooblastilom za zastopanje. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki prijaviteljev, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki prijaviteljev ne morejo opravljati dejanj v zvezi z zastopanjem prijavitelja.
X. Ponudbena cena: prijavitelj poda ponudbeno ceno za celovito oskrbo zapuščenih živali skladno z navodili iz razpisne dokumentacije. Ponudba zavezuje prijavitelja do konca petletne koncesije.
XI. Način za izbor koncesionarja
Prijava na razpis mora vsebovati vso zahtevano dokumentacijo. Po končanem odpiranju prijav bo strokovna komisija pregledala vse prejete prijave in ugotovila, ali izpolnjujejo zahteve iz razpisne dokumentacije. Prijavitelje, ki so oddali nepopolno prijavo, pri čemer nepopolnost ne sme vplivati na merila za izbor, bo strokovna komisija pozvala na dopolnitev oziroma pojasnilo.
Prijave, ki v zahtevanem roku ne bodo dopolnjene, bodo s sklepom zavržene.
Strokovna komisija za pripravo in izvedbo javnega razpisa, ki jo imenuje župan s sklepom, bo po pregledu in ocenitvi prijav pripravila predlog za izbiro koncesionarja.
O izbiri koncesionarja koncedent odloči z upravno odločbo v roku dveh mesecev od poteka roka za prijavo na razpis. Zoper navedeno odločbo je dovoljena pritožba. O pritožbi odloča župan. Zoper dokončno odločbo o izbiri je mogoč upravni spor.
XII. Postopek pred izdajo odločbe
Pred izdajo odločbe o izbiri bodo prijavitelji na ustni obravnavi seznanjeni s potekom postopka in izidu razpisa najkasneje v roku 30 dni po odpiranju prijav.
Občina (koncedent) si pridržuje pravico, da v razpisnem postopku ne izbere nobenega koncesionarja.
Občina (koncedent) si tudi pridržujejo pravico, da v razpisnem postopku izvede pogajanja.
XIII. Začetek in čas trajanja koncesijskega razmerja
Koncesija se podeli za obdobje petih let. Koncesijsko razmerje začne teči z dnem, ko obe pogodbeni stranki podpišeta koncesijsko pogodbo. V imenu koncedenta jo podpiše župan.
Izbrani koncesionar mora koncesijsko pogodbo podpisati najkasneje v roku enega meseca od dneva, ko jo je prejel. Z izvajanjem javne službe pa mora pričeti najkasneje v roku enega meseca od sklenitve koncesijske pogodbe.
XIV. Zavarovanje odgovornosti
Koncesionar mora v roku 8 dni po sklenitvi koncesijske pogodbe skleniti zavarovanje odgovornosti:
– za škodo, ki jo povzroči občini z nerednim ali nevestnim opravljanjem javne službe,
– za škodo, ki jo pri opravljanju ali v zvezi z opravljanjem javne službe povzročijo pri njem zaposlene osebe uporabnikom ali drugim osebam.
Pogodba o zavarovanju mora imeti klavzulo, da je zavarovanje sklenjeno v korist Občine Vojnik.
XV. Nadzor nad izvajanjem koncesije: nadzor nad izvajanjem koncesijske pogodbe izvaja občinska uprava in pristojni medobčinski inšpektorat. Nadzor lahko zajema vse okoliščine v zvezi z izvajanjem javne službe, zlasti pa zakonitost in strokovnost izvajanja.
XVI. Informacije in razpisna dokumentacija
Brezplačna razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Občine Vojnik http://www.vojnik.si in na vložišču Občine Vojnik, Keršova ulica 8, 3212 Vojnik. Dodatne informacije so v času objave javnega razpisa na voljo vsak delovni dan v času uradnih delovnih ur.
Kontaktni osebi:Tanja Golec Prevoršek, tel. 03/78-00-628, elektronski naslov: pravna.sluzba@vojnik.si in Jelka Gregorc, tel. 03/78-00-633, elektronski naslov: jelka@vojnik.si.
Občina Vojnik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti