Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2024 z dne 12. 7. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2024 z dne 12. 7. 2024

Kazalo

Št. 110-1/2024-2030-2 Ob-2597/24, Stran 1843
Na podlagi 4. člena Zakona o predlaganju kandidatov iz Republike Slovenije za sodnike mednarodnih sodišč (Uradni list RS, št. 64/01 in 59/02; v nadaljnjem besedilu: ZPKSMS) in ob upoštevanju pogojev po 2. in 3. členu ZPKSMS Ministrstvo za pravosodje razpisuje
eno mesto kandidatke ali kandidata za sodnico ali sodnika 
na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu 
Razpisni pogoji:
Za kandidata za sodnico ali sodnika mednarodnega sodišča lahko kandidira oseba, ki izpolnjuje pogoje za izvolitev na sodniško mesto vrhovnega sodnika po določbah zakona, ki ureja sodniško službo ali oseba, ki izpolnjuje pogoje za izvolitev za sodnika ustavnega sodišča.
Poleg pogojev iz prejšnjega odstavka mora oseba izpolnjevati tudi pogoj aktivnega znanja vsaj enega od jezikov, ki se pri mednarodnem sodišču uporabljajo kot uradni jezik (angleški ali francoski jezik).
V skladu z jezikovnimi pravili Sodišča EU se sodnice in sodniki brez tolmačev posvetujejo v francoskem jeziku, zato bo imela/imel prednost kandidatka ali kandidat z znanjem francoskega jezika.
Prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev je potrebno posredovati na elektronski naslov Ministrstva za pravosodje (gp.mp@gov.si) do 2. 9. 2024, z obveznim pripisom »Za razpis št. 110-1/2024-2030«.
Kandidati morajo prijavi priložiti dokazila o izpolnjevanju razpisnih pogojev in opis svoje strokovne dejavnosti po zadnjem pridobljenem strokovnem oziroma znanstvenem naslovu. Življenjepis in dokazila o izpolnjevanju zahtevanih pogojev je treba priložiti v slovenskem jeziku, pri čemer je treba življenjepis posredovati tudi v angleškem in/ali francoskem jeziku v elektronski Word obliki, na obrazcu, ki ga bo Ministrstvo za pravosodje z dnem objave razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo na svoji spletni strani http://www.mp.gov.si/si/o ministrstvu/javne objave/.
Ministrstvo za pravosodje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti